Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

sQrNagy Csaba2021.01.21. 11:50

"Az Odabenn a hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékainak mintájára mond el egy kontinenseken, sőt a Naprendszeren átívelő posztapokaliptikus történetet szörnyekről, lézerfegyverekről, androidokról, apákról, anyákról és gyermekekről, meg arról, mit is jelent embernek maradni egy embertelen világban."

Olvasható a rövid szinopszis a hivatalos honlapon. A hiánypótló magyar kezdeményezést tavaly év vége óta követjük nyomon a különböző közösségi felületeken, hiszen a számos tehetséges és ambiciózus fiatal művész keze között úgy tűnt valami egészen egyedi kezd formálódni. A postapokaliptikus világ megalkotásához például olyan megkerülhetetlen műfaji alapműveket emlegettek a ihletadóként, mint a The Last of Us vagy a Westworld. Mindezt a klasszikus hangjáték műfajához visszanyúlva különböző akusztikus hatáselemekkel és számos ismert és feltörekvő szinkronszínész profi játékával életre keltve. Az eredmény szerintünk magáért beszél, mi csak a történethez nyújtanánk még némi kapaszkodót.

A TÖRTÉNET

A talán nem is olyan távoli jövőben a természeti katasztrófák sújtotta Föld lassan élhetetlenné válik, az emberiség női tagjait pedig meddőség béklyója gyötri. A legbefolyásosabb, tehetős réteg és a megfelelő génállománnyal bírók sorra hagyják el a planétát, idővel pedig benépesítik az egész Naprendszert. Az emberiség nagyobbik része viszont sorsára marad a sárgolyón, ami évtizedekkel később már pusztán egyfajta kalandpark a szórakozásért és gyilkolásért visszatérő gazdagok számára.

Athias, az előkelő callistói nagykövet fia akaratán kívül ragad ezen a félelmetes abszorbokkal és vérszomjas törzsekkel teli anyabolygón, ahol a túlélésért küzdve szembesül saját fajtája kegyetlenségével. Mert lézerfegyverek ide vagy oda – ebben a világban irtózatosan nehéz embernek maradni.

ITT TUDOD MEGHALLGATNI

A közel negyven perces bevezető fejezetet a lent beágyazott Youtube lejátszó segítségével már közvetlenül hallgathatod is, de ha esetleg más forrásból szeretnéd elérni, az Odabenn csapata bőven kínál alternatívát.

TOVÁBB HALLGATNÁD? SEGÍTS NEKIK!

Ha a sorozat első részének meghallgatása után kíváncsi vagy hogyan folytatódik Athias története, akkor a lenti Patreon linken keresztül segíthetsz a készítőknek közösségi finanszírozással megvalósítani az első évad maradék hét részét. Sőt! A fogadtatástól függően akár tovább is szívesen szövögetnék ennek a különleges sci-fi világnak a szálait.

Támogasd a készítőket! | Patreon

Tomb Raider Trilogy

A Microsoft Store felületén bukkant fel a reboot trilógia egybecsomagolt változata.

19 órája
19

Heti megjelenések

Továbbra is csendesen érkeznek a tavaszi címek, nem ezen a héten kezdenek befutni a nagyágyúk.

23 órája
9

Mass Effect: Legendary Edition finomhangolások

A Bioware hamarosan megjelenő újrakiadása egyre távolabb kerül a hagyományos értelemben vett remaster kifejezéstől.

1 napja
8

Sea of Solitude: Director's Cut

Akció-kalandnak álcázott lélekbúvárkodás, amely két éve EA Originals címként jelent meg, most pedig Switchre is megérkezett. Végigcsónakáztuk a Sea of Solitude-ot.

2 napja
8

Crusader Kings 3 csaták a Mount & Blade 2-ben?

Legalábbis ezt ígéri egy mod fejlesztő a Crusader Blade nevű projekt keretein belül.

2 napja
2

Ingyenessé vált az Artifact

A Valve kártyajátéka a 2.0 helyett két ingyenes verzióval próbál új játékosokat toborozni.

2 napja
2

Így hullik a xeno az Aliens: Fireteamben

Közel fél órányi gameplay bemutató a frissen bejelentett Aliens játékból.

3 napja
21

Apex Legends: kaotikus március

A Switch porttal együtt érkezik az új event. És hoz néhány komoly változtatást is.

4 napja
1

Ghosts 'n Goblins Resurrection

Arthur, a hős lovag egy domb oldalában, fa árnyékában, egy szál piros szivecskés boxeralsóban pihengette a legutóbbi (tizenpáréves) megmérettetése fáradalmait. Azonban az ördög soha nem alszik, így ismét van apropója a démonhentelésnek.

4 napja
8

Prinny Presents NIS Classics Vol. 1 - NIS klasszikusok egy helyen

Hé, dood! Az obskúrus kedvenceket ezúttal Prinny felvezetésével hozza be újra köztudatba a japán fejlesztő/kiadó.

4 napja
4

Disgaea 6: friss tartalmak, régi hősök

A bónusz tartalmakat pedzegeti a legfrissebb videós anyag a Disgaea hatodik epizódjáról.

4 napja
1

Elite Dangerous: így fest egy Odyssey küldetés

Izgalmas tartalommal bővül az Elite Dangerous - az Odyssey PC-s alfa fázisa március 29-én indul majd.

4 napja
1

Sea of Solitude: a magány tengere Switchről is hajózható

A Quantic Dream és a berlini Jo-Mei stúdió bejelentette, hogy az eredeti változathoz képest exkluzív funkciókkal és plusz tartalmakkal kibővített Sea of Solitude: The Director’s Cut mától elérhető Nintendo-Switch-re.

4 napja

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

4 napja

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

4 napja
6

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

4 napja
2

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

4 napja
18

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

5 napja
2

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

5 napja
1

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

5 napja
1