Gamescom élőblog

Gamescom élőblog

liquidSomosi László2011.08.21. 00:40

Itthon[Vasárnap 00:40 - mcmacko]

Épségben hazaértünk. Irány az ágyikó!

Tévedés[Péntek 23:40 - mcmacko]

... és annak, aki azt hinné, hogy ezzel befejeződött a Gamescom anyagok szállítása a részünkről:

A részletes beszámolók, próbakörök, interjúk csak most jönnek.

Bejelentették az új Sonic-ot[Péntek 23:34 - mcmacko]

... á, nem is, csak már ennyire készen vagyunk. Drag már előre fél, hogy a holnapi hazaúton mennyi ökörséget fogunk összehordani. (Muhaha!)

Epic loot[Péntek 19:00 - drag]

Figyelemmel követtétek az élő blogunkat? Ha nem, akkor úgyis mindegy, mert ezt úgysem olvassátok, ha azonban igen, akkor íme egy kis ízelítő: ezeket fogjuk kiszórni közöttetek, miután hazaértünk a Gamescomról.

Szusszanás[Péntek 11:30 - drag]

A mai nap folyamán lényegében csak most van egyetlen rövidke fél órás szünetünk, egyébként folyamatosan járjuk a kiadókat és a fejlesztőket a zárt ajtós ismerkedések céljából. A következő frissítésre ennek megfelelően csak az este folyamán számíthattok.

A napot a Bethesda kínálatával kezdtük (kerek egy órát játszottunk a RAGE-dzsel, de olyan viszonylag friss (értsd: pár hónapja bejelentett) címekbe is belekóstoltunk, mint a Prey 2 és a Dishonored. Lassan indulunk a Capcomhoz, de járunk majd többek között a Namco Bandainál, a Konaminál és a Take-Twonál is.

Tízer[Csütörtök 00:30 - mcmacko]

Na vajh mi van a szatyorkában?

Napi random event[Csütörtök 22:25 - mcmacko]

Még nem is meséltem... Ma a leglehetetlenebb helyzetben futottam össze Yves Guillemot-al egy Tintin prezentáció előtt (kezet is ráztunk). Mintha ki lett volna sminkelve az ember...

Névjegy[Csütörtök 22:20- mcmacko]

Na ilyen egy atom névjegykártya. Antti Ilvessuo (FIN), RedLynx:

Survival Mode[Csütörtök 14:30 - liquid]

A mai kísérletünk: egy centet sem költünk (a GC területén belül egyébként magyar szemmel csillagászati árakon mért) kajára és piára, azt esszük és isszuk, amit a kiadók a biznisz standokon kínálnak a játéknézésben megfáradt sajtómunkásoknak.

A vállalás eddig teljesíthetőnek tűnik, "rendes" étkezés ugyan nem kivitelezhető, de sütivel, gyümölcsökkel, üdítővel és kávéval egész jól el lehet lenni - a CD Projekt Red standján még sört is adtak az ikszbokszos The Witcher 2 prezentáció előtt / után. Éljen a lengyel-magyar barátság!

Egymillió ember, és nem viccelnek[Csütörtök 13:50 - liquid]

...éééés eljött az a pont, amikor elmenekültünk a Gamescom "expo" részlegéből. Tíztől publikus a rendezvény, a német ifjúság a szó legszorosabb értelmében elözönlötte a csarnokokat, lépni alig lehet. Átpakoltuk magunkat a zárt biznisz részlegbe, ahol drag és mcmacko éppen most nézik / játsszák végig a Ubisoft (aztán majd a Konami) kínálatot. Én a munka nehezét vállaltam magamra: egy erős óra SW: TOR után megyek BF3 multizni (64 fő, PC). Oké, talán nem lesz ANNYIRA nehéz... :)

Ólomsúlyú álmosság...[Szerda 23:30 - mcmacko]

... nehezedett ránk így éjfélhez közeledve, de nincs megállás. A videókat rendezzük, éppen most vettük fel a podcast-et és még a holnapi napra is fel kell készülnünk.

Most este volt szerencsénk még pár játékot kipróbálni a hivatalos nyitvatartás után is, így pl. láttuk a Final Fantasy XIII-2-t X360 platformon, kipróbáltunk néhány remeknek ígérkező letölthető címet (Rayman Origins, Trials Evolution), sőt a nap végét megkoronáztuk Joe bácsi dönerével.

Esti móka következik[Szerda 19:00 - mcmacko]

Épp pofozzák kifelé a sajtósokat a helyszínről. De mi maradunk. :) Később bővebben...

SEGA letudva[Szerda 14:40 - mcmacko]

Több szálon futnak kinn az események. A csapat egyik része járja a showfloor-t és videókat készít, közben pedig a SEGA részlegében zárt ajtók mögött néztük meg a legfontosabb címeket. Interjúkat is készítettünk és amint feldolgozzuk a felgyülemlett információadagokat, nektek is részletesen beszámolunk a látottakról/hallottakról.

Végre a helyszínen[Szerda 10:00 - drag]

Újabb csatát vívtunk a GPS ördögével, de végül sikeresen ideértünk a Koelnmessébe - örömmel tapasztalva, hogy a szupertitkos második emeleti hipersajtószobát továbbra sem fedezte még fel rajtunk kívül túl sok mindenki. Másznak is fel a videók villámgyorsan.

Ha már videók: ígéretünkhöz híven rögvest kamerát ragadunk és a showfloor felé vesszük az irányt, ezzel párhuzamosan pedig az első zárt ajtós prezentációk is megkezdődnek: mi olyan finomsággal nyitjuk például az idei évet, mint az Aliens: Colonial Marines. Stay tuned!

Nehéz ébredés[Szerda 7:33 - mcmacko]

Fejedelmi három és fél órás alvás után arra ébredni, hogy a Youtube feltöltőbe rendezett videók végülis nem töltődtek fel az éjszaka során: remek, frissítő, energizáló érzés. (Nem.) Sebaj, indulunk kávéért/tojásrántottáért, aztán nyomás a Kölnmesse. Reméljük a rezidens sajtószobába nem költözött be a technológia ördöge. (Kicsit unalmas már hadakozni ellene...)

Hosszú nap éjszakája[Szerda 03:12 - liquid]

Oké, ez egy közepesen hosszú nap volt: konferenciáztunk, Playdayeztünk, és láttunk egy jó adag Digital Reality játékot. Például a megjelenés előtt álló (szeptemberben jön) Skydrift-et, a jövő év elején érkező Sine Mora-t, és a frissen bejelentett Black Knight Sword-öt. A Sine Mora leginkább azért volt érdekes, most láthattuk először akció közben, sőt, ki is próbálhattuk, két pálya erejéig. Milyen volt? A legegyszerűbb, ha megnézed, rögzítettük a teljes prezentációt - és ki is tesszük, akárcsak a Grasshopper első letölthető formában érkező belsős játékáról (ez a Black Knight Sword) készült videónkat is.

A késői időpont ellenére még podkesztelünk egyet. Mindent az olvasóért, ugye.

A Digital Reality egyébként megadta a módját a bemutatóknak, egy toronyház legfelső emeletén tartották az eseményt - a kilátás ilyen volt:

Élőblog start[Kedd 08:50 - liquid]

Jó reggelt minden kedves olvasónak, ez itt a gamescomos élőblogunk nyitóbejegyzése. Bár a GC hivatalosan csak holnap kezdődik, mi (tegnap este óta a helyszínen) már ma viszonylag sűrű programot bonyolítunk, és nektek is lesz mire odafigyelnetek.

A két darab konferenciára leginkább (EA délután négykor, Sony délután hatkor - összefoglalót közlünk róluk), illetve a mai Xbox Playday-ről, és az esti Digital Reality / Grasshopper Manufacture rendezvényről érkező videókra (ezeket megpróbáljuk gyorsan szállítani - a sebesség nagyban függ attól, hogy az utóbbi rendezvényen milyen sűrűn töltik újra a söröspoharakat...)

Plusz: még délelőtt meghallgathatjátok az első GC-s podkesztünket is.

Utolsó trailer: Resident Evil 4

Kiderült az is, hogy mikor érkezik az ingyenes The Mercenaries frissítés.

20 perce

Resident Evil 4 – 5 tipp, hogy túléld a spanyol kiruccanást

A négyes számú Resident Evil is remake formájában éled újra, tesztünk után pedig most néhány tippel is készültünk számotokra, hogy felkészülten vághassatok neki a kalandnak.

14 órája
1

Redemption Reapers

Tapasztalt japán nagyágyúkat bevetve támad a körökre osztott taktikai játékok piacán a Redemption Reapers, de úgy tűnik a rutin sem mindig garancia a minőségre.

16 órája
2

MindsEye: az EVERYWHERE metaverzumának úttörője

Leslie Benzies, a Rockstar Games egykori elnökének ambiciózus projektje újra megmutatta magát néhány látványos villanással.

16 órája
5

EDGE #383 pontszámok

Címlapon a Rockstar North egykori alkalmazottaiból verbuválódott Build a Rocket Boy debütáló alkotása, az Everywhere. De a pontszámok is érdekesek!

16 órája
2

Oculus Publishing: tíz évnyi VR tapasztalat

A Meta a belsős Oculus Studios csapatok mellett a külsős fejlesztőket és partnerstúdiókat is támogatja. Jelenleg több mint 150 címet.

17 órája

LEGO 2K Drive: megtörtént a hivatalos bejelentés

Több napi szivárgás után végre hivatalosan is leleplezték a LEGO Racers spirituális utódját! Ráadásul nem is kell rá sokat várni...

17 órája
3

PS5-re is megjelenhetett volna a Redfall

A Microsoftnak azonban más tervei voltak az Arkane játékával.

18 órája
6

Atari x Nightdive Studios felvásárlás

A mára francia kézbe került legendás vállalat felvásárolta a retro játékok felújítására és kiadására szakosodott stúdiót.

19 órája

Pixel Ripped 1978: az Atari virtuális világaiban

Az ARVORE sorozata trilógiává bővül, ráadásul mostantól nem kell fiktív retro címekre szorítkoznia. Megkapta az Atari támogatását!

20 órája
1

Júniusban érkezik a Crash Team Rumble

Napra pontos megjelenési dátum. Előrendelés. Pár perc gameplay. Na meg egy zárt tesztidőszak jövő hónapban!

20 órája

Layers of Fear: 11 perc gameplay

A Bloober Team és az Anshar Studios először enged betekintést a trilógiát lezáró folytatásba. Ami egy újragondolás is egyben.

21 órája

State of Unreal összefoglaló: a jövő valótlanul erős grafikát hoz majd

Fortnite, Hellblade 2, Project M... Csak azért nem írtuk, hogy "unreális grafikát", mert nem akartunk feleslegesen modoroskodni.

22 órája
8

Miasma Chronicles: irányítsd a sötét erőt!

Remek taktikai TPS-kalandjáték érkezik a Mutant Year Zero fejlesztőitől. Trailert is tudunk mutatni.

22 órája

Aliens: Dark Descent - fókuszban a taktikus játékmenet

Zsoldos csapatokkal a xenók csapatai ellen.

22 órája
1

Tovább zöldül az Xbox platform, köszönhetően az energiafogyasztást figyelő fejlesztői eszközöknek

A játék fejlesztése során lehet figyelni a felvett teljesítményt.

22 órája
8

A Valve bejelentette a Counter-Strike 2-t!

A következő generáció a Counter-Strike: Global Offensive ingyenes frissítéseként érkezik idén nyáron!

1 napja
11

Cuki animével hangolódhatunk a Resident Evil 4 megjelenésére

A minisorozat első részében Leon a Titokzatos Faluban kutakodik Ashley után.

1 napja
9

Project Zero 4: Mask of the Lunar Eclipse

A 2008-ban Nintendo-exkluzívként Wii-re megjelent Project Zero 4: Mask of the Lunar Eclipse végre Japánon kívül is debütál PC-n és a jelen generációs konzolokon, megvalósításában pedig felér egy időutazással a múltba. Visszatértem a holdkórosok szigetére!

1 napja
4

Game Pass: március utolsó heteinek kínálata

MLB The Show 23. Infinite Guitars. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. Jövő hónap elején pedig érkezik a Ghostwire: Tokyo is.

2 napja