Gamescom élőblog

Gamescom élőblog

liquidSomosi László2011.08.21. 00:40

Itthon[Vasárnap 00:40 - mcmacko]

Épségben hazaértünk. Irány az ágyikó!

Tévedés[Péntek 23:40 - mcmacko]

... és annak, aki azt hinné, hogy ezzel befejeződött a Gamescom anyagok szállítása a részünkről:

A részletes beszámolók, próbakörök, interjúk csak most jönnek.

Bejelentették az új Sonic-ot[Péntek 23:34 - mcmacko]

... á, nem is, csak már ennyire készen vagyunk. Drag már előre fél, hogy a holnapi hazaúton mennyi ökörséget fogunk összehordani. (Muhaha!)

Epic loot[Péntek 19:00 - drag]

Figyelemmel követtétek az élő blogunkat? Ha nem, akkor úgyis mindegy, mert ezt úgysem olvassátok, ha azonban igen, akkor íme egy kis ízelítő: ezeket fogjuk kiszórni közöttetek, miután hazaértünk a Gamescomról.

Szusszanás[Péntek 11:30 - drag]

A mai nap folyamán lényegében csak most van egyetlen rövidke fél órás szünetünk, egyébként folyamatosan járjuk a kiadókat és a fejlesztőket a zárt ajtós ismerkedések céljából. A következő frissítésre ennek megfelelően csak az este folyamán számíthattok.

A napot a Bethesda kínálatával kezdtük (kerek egy órát játszottunk a RAGE-dzsel, de olyan viszonylag friss (értsd: pár hónapja bejelentett) címekbe is belekóstoltunk, mint a Prey 2 és a Dishonored. Lassan indulunk a Capcomhoz, de járunk majd többek között a Namco Bandainál, a Konaminál és a Take-Twonál is.

Tízer[Csütörtök 00:30 - mcmacko]

Na vajh mi van a szatyorkában?

Napi random event[Csütörtök 22:25 - mcmacko]

Még nem is meséltem... Ma a leglehetetlenebb helyzetben futottam össze Yves Guillemot-al egy Tintin prezentáció előtt (kezet is ráztunk). Mintha ki lett volna sminkelve az ember...

Névjegy[Csütörtök 22:20- mcmacko]

Na ilyen egy atom névjegykártya. Antti Ilvessuo (FIN), RedLynx:

Survival Mode[Csütörtök 14:30 - liquid]

A mai kísérletünk: egy centet sem költünk (a GC területén belül egyébként magyar szemmel csillagászati árakon mért) kajára és piára, azt esszük és isszuk, amit a kiadók a biznisz standokon kínálnak a játéknézésben megfáradt sajtómunkásoknak.

A vállalás eddig teljesíthetőnek tűnik, "rendes" étkezés ugyan nem kivitelezhető, de sütivel, gyümölcsökkel, üdítővel és kávéval egész jól el lehet lenni - a CD Projekt Red standján még sört is adtak az ikszbokszos The Witcher 2 prezentáció előtt / után. Éljen a lengyel-magyar barátság!

Egymillió ember, és nem viccelnek[Csütörtök 13:50 - liquid]

...éééés eljött az a pont, amikor elmenekültünk a Gamescom "expo" részlegéből. Tíztől publikus a rendezvény, a német ifjúság a szó legszorosabb értelmében elözönlötte a csarnokokat, lépni alig lehet. Átpakoltuk magunkat a zárt biznisz részlegbe, ahol drag és mcmacko éppen most nézik / játsszák végig a Ubisoft (aztán majd a Konami) kínálatot. Én a munka nehezét vállaltam magamra: egy erős óra SW: TOR után megyek BF3 multizni (64 fő, PC). Oké, talán nem lesz ANNYIRA nehéz... :)

Ólomsúlyú álmosság...[Szerda 23:30 - mcmacko]

... nehezedett ránk így éjfélhez közeledve, de nincs megállás. A videókat rendezzük, éppen most vettük fel a podcast-et és még a holnapi napra is fel kell készülnünk.

Most este volt szerencsénk még pár játékot kipróbálni a hivatalos nyitvatartás után is, így pl. láttuk a Final Fantasy XIII-2-t X360 platformon, kipróbáltunk néhány remeknek ígérkező letölthető címet (Rayman Origins, Trials Evolution), sőt a nap végét megkoronáztuk Joe bácsi dönerével.

Esti móka következik[Szerda 19:00 - mcmacko]

Épp pofozzák kifelé a sajtósokat a helyszínről. De mi maradunk. :) Később bővebben...

SEGA letudva[Szerda 14:40 - mcmacko]

Több szálon futnak kinn az események. A csapat egyik része járja a showfloor-t és videókat készít, közben pedig a SEGA részlegében zárt ajtók mögött néztük meg a legfontosabb címeket. Interjúkat is készítettünk és amint feldolgozzuk a felgyülemlett információadagokat, nektek is részletesen beszámolunk a látottakról/hallottakról.

Végre a helyszínen[Szerda 10:00 - drag]

Újabb csatát vívtunk a GPS ördögével, de végül sikeresen ideértünk a Koelnmessébe - örömmel tapasztalva, hogy a szupertitkos második emeleti hipersajtószobát továbbra sem fedezte még fel rajtunk kívül túl sok mindenki. Másznak is fel a videók villámgyorsan.

Ha már videók: ígéretünkhöz híven rögvest kamerát ragadunk és a showfloor felé vesszük az irányt, ezzel párhuzamosan pedig az első zárt ajtós prezentációk is megkezdődnek: mi olyan finomsággal nyitjuk például az idei évet, mint az Aliens: Colonial Marines. Stay tuned!

Nehéz ébredés[Szerda 7:33 - mcmacko]

Fejedelmi három és fél órás alvás után arra ébredni, hogy a Youtube feltöltőbe rendezett videók végülis nem töltődtek fel az éjszaka során: remek, frissítő, energizáló érzés. (Nem.) Sebaj, indulunk kávéért/tojásrántottáért, aztán nyomás a Kölnmesse. Reméljük a rezidens sajtószobába nem költözött be a technológia ördöge. (Kicsit unalmas már hadakozni ellene...)

Hosszú nap éjszakája[Szerda 03:12 - liquid]

Oké, ez egy közepesen hosszú nap volt: konferenciáztunk, Playdayeztünk, és láttunk egy jó adag Digital Reality játékot. Például a megjelenés előtt álló (szeptemberben jön) Skydrift-et, a jövő év elején érkező Sine Mora-t, és a frissen bejelentett Black Knight Sword-öt. A Sine Mora leginkább azért volt érdekes, most láthattuk először akció közben, sőt, ki is próbálhattuk, két pálya erejéig. Milyen volt? A legegyszerűbb, ha megnézed, rögzítettük a teljes prezentációt - és ki is tesszük, akárcsak a Grasshopper első letölthető formában érkező belsős játékáról (ez a Black Knight Sword) készült videónkat is.

A késői időpont ellenére még podkesztelünk egyet. Mindent az olvasóért, ugye.

A Digital Reality egyébként megadta a módját a bemutatóknak, egy toronyház legfelső emeletén tartották az eseményt - a kilátás ilyen volt:

Élőblog start[Kedd 08:50 - liquid]

Jó reggelt minden kedves olvasónak, ez itt a gamescomos élőblogunk nyitóbejegyzése. Bár a GC hivatalosan csak holnap kezdődik, mi (tegnap este óta a helyszínen) már ma viszonylag sűrű programot bonyolítunk, és nektek is lesz mire odafigyelnetek.

A két darab konferenciára leginkább (EA délután négykor, Sony délután hatkor - összefoglalót közlünk róluk), illetve a mai Xbox Playday-ről, és az esti Digital Reality / Grasshopper Manufacture rendezvényről érkező videókra (ezeket megpróbáljuk gyorsan szállítani - a sebesség nagyban függ attól, hogy az utóbbi rendezvényen milyen sűrűn töltik újra a söröspoharakat...)

Plusz: még délelőtt meghallgathatjátok az első GC-s podkesztünket is.

LEGO 2K Drive

A LEGO 2K Drive egy meglepően magabiztos kitérőnek tűnik a Visual Concepts sportjátékok uralta portfoliójában. Sajnos a kiadói részleg már nem volt képes hasonlóan kellemes meglepetést okozni a monetizációjával. TESZT!

1 órája
1

Veterán fejlesztők a Netflix AAA csapatában

Joseph Staten. Jerry Edsall. Chacko Sonny. Rafael Grassetti. A streaming szolgáltató egy nagy költségvetésű saját projekten dolgozik.

2 napja
3

PlayStation Plus: a júniusi trió

Aktuális sportjáték, dinoszauruszos stratégia és egy stílusos független fejlesztés alkotja a Sony aktuális kínálatát a belépő szinten.

2 napja
7

Tényleg börtönbe mehet a Sonic szülőatyja

Megszületett a bírósági ítélet Yuji Naka ügyében.

2 napja
1

Sokkal nagyobb lesz a Marvel's Spider-Man 2, mint az első rész

A karakterváltásról is beszéltek a fejlesztők.

2 napja
8

Kiderült, milyen játékokat tartogat a következő Ubisoft Forward

Új leleplezés is várható a június 12-én esedékes élő show-n.

2 napja
11

Meta Quest Gaming Showcase 2023

Idén is visszatér a Meta Quest headsetek kínálatának saját műsora. Talán látjuk végre mozgásban a GTA: San Andreas-t?

2 napja
9

Folytatódik a Hot Wheels Unleashed, jön a HWU 2 Turbocharged

Mától hivatalosan is nyár van, miért ne ugratnánk ki a fűbe?

3 napja
5

The Tartarus Key

Miért kell 2023-ban úgy kinéznie egy friss megjelenésnek, mintha az 1998-as PlayStation kollekcióból húzták volna elő? A The Tartarus Key megadja a választ.

3 napja
2

Game Pass: június első heteinek kínálata

Számos független fejlesztés debütál a következő hetekben is közvetlenül a Microsoft előfizetéses rendszerének kínálatában.

4 napja
6

Games with Gold: a júniusi duó

Meditatív morális és spirituális kaland, valamint egy egészen egyedi élmény, ami csak a hangokra támaszkodik.

4 napja

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Egy új Legend of Zelda játék megjelenése mindig egyfajta gamer-ünnep, mi pedig teli torokból ünnepelünk, miközben a Királyság krokodilkönnyeket hullajt. Nahát, hogy milyenek vagyunk!

4 napja
28

Újabb PS-exkluzív költözik át PC-re

Július végén érkezik a Ratchet & Clank: Rift Apart Steam-verziója.

4 napja
36

Interaktív, de nem játék: bemutatkozott a Silent Hill: Ascension

A közösség dönthet majd a karakterek sorsáról ebben az interaktív sorozatban.

5 napja
3

Do Not Feed The Monkeys 2099: semmit a kéznek!

Folytatódik a disztópikus, nyomozós kukucska-szimulátor.

5 napja

Óriási mérföldkőhöz ért a The Witcher 3

A CD Projekt bejelentette, hogy a harmadik rész eladásai átlépték az 50 milliós álomhatárt.

5 napja
6

Street Fighter 6

Egy új Street Fighter megjelenése nem kicsi esemény - egészen pontosan hét éveket kell mostanában várni rá, a 2009-es konzolos SF4 megjelenése óta. A Street Fighter franchise, tisztelt harcostársak, visszatért - és alaposan körbejártuk, hogy mit is tud a Capcom legfrissebb kiadványa. Teszt!

5 napja
11

Star Trek: Resurgence

A Star Trek videojátékok végső határát bizonyos értelemben a Telltale-mechanikákra épülő kalandjátékok jelenthetik. Gondoljunk bele, milyen más műfaj adhatja át jobban Roddenberry filozófiájának lényegét, mint amelyben mi magunk hozzuk a vízválasztó (sokszor élet-halál) döntések egész sorozatát. Tesztlaborba

6 napja
4

Heti megjelenések

6 napja
8

Forspoken: In Tanta We Trust

Egy némiképp csalódást keltő alapjáték után a DLC-n állna, hogy valamennyire kiköszörülje a csorbát. Az In Tanta We Trust azonban keveset markol, azt is bizonytalanul.

6 napja
5

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