Gamescom élőblog

Gamescom élőblog

liquidSomosi László2011.08.21. 00:40

Itthon[Vasárnap 00:40 - mcmacko]

Épségben hazaértünk. Irány az ágyikó!

Tévedés[Péntek 23:40 - mcmacko]

... és annak, aki azt hinné, hogy ezzel befejeződött a Gamescom anyagok szállítása a részünkről:

A részletes beszámolók, próbakörök, interjúk csak most jönnek.

Bejelentették az új Sonic-ot[Péntek 23:34 - mcmacko]

... á, nem is, csak már ennyire készen vagyunk. Drag már előre fél, hogy a holnapi hazaúton mennyi ökörséget fogunk összehordani. (Muhaha!)

Epic loot[Péntek 19:00 - drag]

Figyelemmel követtétek az élő blogunkat? Ha nem, akkor úgyis mindegy, mert ezt úgysem olvassátok, ha azonban igen, akkor íme egy kis ízelítő: ezeket fogjuk kiszórni közöttetek, miután hazaértünk a Gamescomról.

Szusszanás[Péntek 11:30 - drag]

A mai nap folyamán lényegében csak most van egyetlen rövidke fél órás szünetünk, egyébként folyamatosan járjuk a kiadókat és a fejlesztőket a zárt ajtós ismerkedések céljából. A következő frissítésre ennek megfelelően csak az este folyamán számíthattok.

A napot a Bethesda kínálatával kezdtük (kerek egy órát játszottunk a RAGE-dzsel, de olyan viszonylag friss (értsd: pár hónapja bejelentett) címekbe is belekóstoltunk, mint a Prey 2 és a Dishonored. Lassan indulunk a Capcomhoz, de járunk majd többek között a Namco Bandainál, a Konaminál és a Take-Twonál is.

Tízer[Csütörtök 00:30 - mcmacko]

Na vajh mi van a szatyorkában?

Napi random event[Csütörtök 22:25 - mcmacko]

Még nem is meséltem... Ma a leglehetetlenebb helyzetben futottam össze Yves Guillemot-al egy Tintin prezentáció előtt (kezet is ráztunk). Mintha ki lett volna sminkelve az ember...

Névjegy[Csütörtök 22:20- mcmacko]

Na ilyen egy atom névjegykártya. Antti Ilvessuo (FIN), RedLynx:

Survival Mode[Csütörtök 14:30 - liquid]

A mai kísérletünk: egy centet sem költünk (a GC területén belül egyébként magyar szemmel csillagászati árakon mért) kajára és piára, azt esszük és isszuk, amit a kiadók a biznisz standokon kínálnak a játéknézésben megfáradt sajtómunkásoknak.

A vállalás eddig teljesíthetőnek tűnik, "rendes" étkezés ugyan nem kivitelezhető, de sütivel, gyümölcsökkel, üdítővel és kávéval egész jól el lehet lenni - a CD Projekt Red standján még sört is adtak az ikszbokszos The Witcher 2 prezentáció előtt / után. Éljen a lengyel-magyar barátság!

Egymillió ember, és nem viccelnek[Csütörtök 13:50 - liquid]

...éééés eljött az a pont, amikor elmenekültünk a Gamescom "expo" részlegéből. Tíztől publikus a rendezvény, a német ifjúság a szó legszorosabb értelmében elözönlötte a csarnokokat, lépni alig lehet. Átpakoltuk magunkat a zárt biznisz részlegbe, ahol drag és mcmacko éppen most nézik / játsszák végig a Ubisoft (aztán majd a Konami) kínálatot. Én a munka nehezét vállaltam magamra: egy erős óra SW: TOR után megyek BF3 multizni (64 fő, PC). Oké, talán nem lesz ANNYIRA nehéz... :)

Ólomsúlyú álmosság...[Szerda 23:30 - mcmacko]

... nehezedett ránk így éjfélhez közeledve, de nincs megállás. A videókat rendezzük, éppen most vettük fel a podcast-et és még a holnapi napra is fel kell készülnünk.

Most este volt szerencsénk még pár játékot kipróbálni a hivatalos nyitvatartás után is, így pl. láttuk a Final Fantasy XIII-2-t X360 platformon, kipróbáltunk néhány remeknek ígérkező letölthető címet (Rayman Origins, Trials Evolution), sőt a nap végét megkoronáztuk Joe bácsi dönerével.

Esti móka következik[Szerda 19:00 - mcmacko]

Épp pofozzák kifelé a sajtósokat a helyszínről. De mi maradunk. :) Később bővebben...

SEGA letudva[Szerda 14:40 - mcmacko]

Több szálon futnak kinn az események. A csapat egyik része járja a showfloor-t és videókat készít, közben pedig a SEGA részlegében zárt ajtók mögött néztük meg a legfontosabb címeket. Interjúkat is készítettünk és amint feldolgozzuk a felgyülemlett információadagokat, nektek is részletesen beszámolunk a látottakról/hallottakról.

Végre a helyszínen[Szerda 10:00 - drag]

Újabb csatát vívtunk a GPS ördögével, de végül sikeresen ideértünk a Koelnmessébe - örömmel tapasztalva, hogy a szupertitkos második emeleti hipersajtószobát továbbra sem fedezte még fel rajtunk kívül túl sok mindenki. Másznak is fel a videók villámgyorsan.

Ha már videók: ígéretünkhöz híven rögvest kamerát ragadunk és a showfloor felé vesszük az irányt, ezzel párhuzamosan pedig az első zárt ajtós prezentációk is megkezdődnek: mi olyan finomsággal nyitjuk például az idei évet, mint az Aliens: Colonial Marines. Stay tuned!

Nehéz ébredés[Szerda 7:33 - mcmacko]

Fejedelmi három és fél órás alvás után arra ébredni, hogy a Youtube feltöltőbe rendezett videók végülis nem töltődtek fel az éjszaka során: remek, frissítő, energizáló érzés. (Nem.) Sebaj, indulunk kávéért/tojásrántottáért, aztán nyomás a Kölnmesse. Reméljük a rezidens sajtószobába nem költözött be a technológia ördöge. (Kicsit unalmas már hadakozni ellene...)

Hosszú nap éjszakája[Szerda 03:12 - liquid]

Oké, ez egy közepesen hosszú nap volt: konferenciáztunk, Playdayeztünk, és láttunk egy jó adag Digital Reality játékot. Például a megjelenés előtt álló (szeptemberben jön) Skydrift-et, a jövő év elején érkező Sine Mora-t, és a frissen bejelentett Black Knight Sword-öt. A Sine Mora leginkább azért volt érdekes, most láthattuk először akció közben, sőt, ki is próbálhattuk, két pálya erejéig. Milyen volt? A legegyszerűbb, ha megnézed, rögzítettük a teljes prezentációt - és ki is tesszük, akárcsak a Grasshopper első letölthető formában érkező belsős játékáról (ez a Black Knight Sword) készült videónkat is.

A késői időpont ellenére még podkesztelünk egyet. Mindent az olvasóért, ugye.

A Digital Reality egyébként megadta a módját a bemutatóknak, egy toronyház legfelső emeletén tartották az eseményt - a kilátás ilyen volt:

Élőblog start[Kedd 08:50 - liquid]

Jó reggelt minden kedves olvasónak, ez itt a gamescomos élőblogunk nyitóbejegyzése. Bár a GC hivatalosan csak holnap kezdődik, mi (tegnap este óta a helyszínen) már ma viszonylag sűrű programot bonyolítunk, és nektek is lesz mire odafigyelnetek.

A két darab konferenciára leginkább (EA délután négykor, Sony délután hatkor - összefoglalót közlünk róluk), illetve a mai Xbox Playday-ről, és az esti Digital Reality / Grasshopper Manufacture rendezvényről érkező videókra (ezeket megpróbáljuk gyorsan szállítani - a sebesség nagyban függ attól, hogy az utóbbi rendezvényen milyen sűrűn töltik újra a söröspoharakat...)

Plusz: még délelőtt meghallgathatjátok az első GC-s podkesztünket is.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Ez volna a 10 legszebb grafikájú Nintendo Switch játék? A pixelszámlálóból jelentjük...

A Digital Foundry munkatársai összeszedték, hogy szakmailag melyik 10 játékot látják legcsinosabbnak a korosodó Switch könyvtárából.

2 órája
1

Heti megjelenések

15 órája

Riven

Az 1993-as ős-Myst négy évig váratta a rajongóit a folytatással, annak újraálmodása viszont most csak három évet vett igénybe: végre a Riven is megkapta az őt megillető gondoskodást.

1 napja
2

CONCORD

A PlayStation Studios 2018-ban alapított új fejlesztőstúdiójának debütáló alkotását vihettük el egy próbakörre a hétvégén. Az első benyomások alapján profi munkával van dolgunk, de nehezen látjuk a helyét a piacon.

2 napja
24

Kaszálták a Halo TV sorozatot - ez történt pénteken

Továbbá: koROBO, River City Saga: Three Kingdoms Next, Pacific Drive, Forestrike.

2 napja
7

Splitgate 2 bejelentés, A Quiet Place gameplay - ez történt csütörtökön

Továbbá: PowerWash Simulator, Unknown 9: Awakening, BioGun, The Mortuary Assistant, Gimmick! 2, Guayota, C-Smash VRS: New Dimension.

3 napja
2

Folytatódik az Orcs Must Die! és az EA Sports FC – ez történt szerdán

Továbbá: The Plucky Squire, Hollow Cocoon, Just Crow Things, Nocturnal II, No Man's Sky, Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club.

4 napja
1

Still Wakes The Deep - Vérvörös olaj

A leginkább a történetre fókuszáló játékairól elhíresült The Chinese Room nemrég ügy döntött, hogy a 2013-as Amnesia: A Machine for Pigs után visszatér a horrorhoz, méghozzá egy eléggé érdekes koncepcióval, ami a Dolog hangulatát vegyíti a tengeri olajfúrótornyok zárt és veszélyes világával.

5 napja
6

NeoSprint - Mázli újratöltve

A már veterán-korúnak számító Atari NeoSprint c. játékával a klasszikus izometrikus versenyek kedvelőinek készített be némi adrenalinpótlékot: színpadon a Sprint 2 ük-ükunokája!

5 napja
2

Game Pass: mozgolódás július második felében

Izgalmas premier címek érkeznek a következő napokban, de elvileg hamarosan újabb bejelentések várhatóak!

5 napja

Horrorisztikus hírcsokor – ez történt kedden

Benne: The Casting of Frank Stone, Sylvio: Black Waters, Neverness to Everness, Crossy Road Castle, NetEase Games, Amber Isle.

5 napja

Jonathan Green: Drakula - A vámpír átka

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, ezúttal az Ace Gamebooks sorozat Drakulája kerül terítékre Jonathan Greentől.

6 napja

Dupla adag Call of Duty: Black Ops 6 béta közeleg, nem lesz Crash Bandicoot 5 – ez történt hétfőn

Továbbá: Spark the Electric Jester 3, Shoulder of Giants.

6 napja

Schim - Az Árnyugró

A nagyvilágban nem könnyű megtalálni a helyünket, vagy épp a helyes utat, akkor meg pláne, ha csak árnyról árnyra közlekedhetünk. Tesztlaborba vittük az utóbbi idők egyik legérdekesebb indie-koncepcióját, az árnyékugró Schim-et.

7 napja

Heti megjelenések

7 napja
3

The Case of the Golden Idol

Kalandjáték? Igen is, meg nem is. Talán szerencsésebb lenne narratívával rendelkező puzzle játéknak hívni a The Case of the Golden Idolt, amely a dedukciós játékmenetével vált kultikussá. Teszteltük a Game Pass-on is megjelent Xbox változatot...

8 napja

Retro hangulat bűvöletében - ez történt pénteken

Benne: Paraside: Duality Unbound, The Karate Kid: Street Rumble, Undergrounded, Tekken 8, Castaway, The First Descendant.

9 napja
2

Planet Coaster 2 bejelentés, GreedFall II megjelenés - ez történt csütörtökön

Továbbá: Double Dragon Revive, Daydream: Forgotten Sorrow, Aero the Acro-Bat, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants Unleashed.

2024.07.12.
5

Anger Foot – Vadláb akcióban

Itt van végre a lábbal lerúgós FPS játék, amely a klasszikus trutymós akció-rajzfilmek rajongói mellett az FPS, az árkád és az egykori Shiny-fanok számára is hozhat érdekes pillanatokat. Vigyázat, lábszag érkezik szemből!

2024.07.11.
5

Új Double Dragon, terjeszkedik a Palworld - ez történt szerdán

Továbbá: Nobody Wants to Die, NBA 2K25, FRENZIES, Operation: Tango, Emio, Black State.

2024.07.11.
8

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==