Gamescom élőblog

Gamescom élőblog

liquidSomosi László2011.08.21. 00:40

Itthon[Vasárnap 00:40 - mcmacko]

Épségben hazaértünk. Irány az ágyikó!

Tévedés[Péntek 23:40 - mcmacko]

... és annak, aki azt hinné, hogy ezzel befejeződött a Gamescom anyagok szállítása a részünkről:

A részletes beszámolók, próbakörök, interjúk csak most jönnek.

Bejelentették az új Sonic-ot[Péntek 23:34 - mcmacko]

... á, nem is, csak már ennyire készen vagyunk. Drag már előre fél, hogy a holnapi hazaúton mennyi ökörséget fogunk összehordani. (Muhaha!)

Epic loot[Péntek 19:00 - drag]

Figyelemmel követtétek az élő blogunkat? Ha nem, akkor úgyis mindegy, mert ezt úgysem olvassátok, ha azonban igen, akkor íme egy kis ízelítő: ezeket fogjuk kiszórni közöttetek, miután hazaértünk a Gamescomról.

Szusszanás[Péntek 11:30 - drag]

A mai nap folyamán lényegében csak most van egyetlen rövidke fél órás szünetünk, egyébként folyamatosan járjuk a kiadókat és a fejlesztőket a zárt ajtós ismerkedések céljából. A következő frissítésre ennek megfelelően csak az este folyamán számíthattok.

A napot a Bethesda kínálatával kezdtük (kerek egy órát játszottunk a RAGE-dzsel, de olyan viszonylag friss (értsd: pár hónapja bejelentett) címekbe is belekóstoltunk, mint a Prey 2 és a Dishonored. Lassan indulunk a Capcomhoz, de járunk majd többek között a Namco Bandainál, a Konaminál és a Take-Twonál is.

Tízer[Csütörtök 00:30 - mcmacko]

Na vajh mi van a szatyorkában?

Napi random event[Csütörtök 22:25 - mcmacko]

Még nem is meséltem... Ma a leglehetetlenebb helyzetben futottam össze Yves Guillemot-al egy Tintin prezentáció előtt (kezet is ráztunk). Mintha ki lett volna sminkelve az ember...

Névjegy[Csütörtök 22:20- mcmacko]

Na ilyen egy atom névjegykártya. Antti Ilvessuo (FIN), RedLynx:

Survival Mode[Csütörtök 14:30 - liquid]

A mai kísérletünk: egy centet sem költünk (a GC területén belül egyébként magyar szemmel csillagászati árakon mért) kajára és piára, azt esszük és isszuk, amit a kiadók a biznisz standokon kínálnak a játéknézésben megfáradt sajtómunkásoknak.

A vállalás eddig teljesíthetőnek tűnik, "rendes" étkezés ugyan nem kivitelezhető, de sütivel, gyümölcsökkel, üdítővel és kávéval egész jól el lehet lenni - a CD Projekt Red standján még sört is adtak az ikszbokszos The Witcher 2 prezentáció előtt / után. Éljen a lengyel-magyar barátság!

Egymillió ember, és nem viccelnek[Csütörtök 13:50 - liquid]

...éééés eljött az a pont, amikor elmenekültünk a Gamescom "expo" részlegéből. Tíztől publikus a rendezvény, a német ifjúság a szó legszorosabb értelmében elözönlötte a csarnokokat, lépni alig lehet. Átpakoltuk magunkat a zárt biznisz részlegbe, ahol drag és mcmacko éppen most nézik / játsszák végig a Ubisoft (aztán majd a Konami) kínálatot. Én a munka nehezét vállaltam magamra: egy erős óra SW: TOR után megyek BF3 multizni (64 fő, PC). Oké, talán nem lesz ANNYIRA nehéz... :)

Ólomsúlyú álmosság...[Szerda 23:30 - mcmacko]

... nehezedett ránk így éjfélhez közeledve, de nincs megállás. A videókat rendezzük, éppen most vettük fel a podcast-et és még a holnapi napra is fel kell készülnünk.

Most este volt szerencsénk még pár játékot kipróbálni a hivatalos nyitvatartás után is, így pl. láttuk a Final Fantasy XIII-2-t X360 platformon, kipróbáltunk néhány remeknek ígérkező letölthető címet (Rayman Origins, Trials Evolution), sőt a nap végét megkoronáztuk Joe bácsi dönerével.

Esti móka következik[Szerda 19:00 - mcmacko]

Épp pofozzák kifelé a sajtósokat a helyszínről. De mi maradunk. :) Később bővebben...

SEGA letudva[Szerda 14:40 - mcmacko]

Több szálon futnak kinn az események. A csapat egyik része járja a showfloor-t és videókat készít, közben pedig a SEGA részlegében zárt ajtók mögött néztük meg a legfontosabb címeket. Interjúkat is készítettünk és amint feldolgozzuk a felgyülemlett információadagokat, nektek is részletesen beszámolunk a látottakról/hallottakról.

Végre a helyszínen[Szerda 10:00 - drag]

Újabb csatát vívtunk a GPS ördögével, de végül sikeresen ideértünk a Koelnmessébe - örömmel tapasztalva, hogy a szupertitkos második emeleti hipersajtószobát továbbra sem fedezte még fel rajtunk kívül túl sok mindenki. Másznak is fel a videók villámgyorsan.

Ha már videók: ígéretünkhöz híven rögvest kamerát ragadunk és a showfloor felé vesszük az irányt, ezzel párhuzamosan pedig az első zárt ajtós prezentációk is megkezdődnek: mi olyan finomsággal nyitjuk például az idei évet, mint az Aliens: Colonial Marines. Stay tuned!

Nehéz ébredés[Szerda 7:33 - mcmacko]

Fejedelmi három és fél órás alvás után arra ébredni, hogy a Youtube feltöltőbe rendezett videók végülis nem töltődtek fel az éjszaka során: remek, frissítő, energizáló érzés. (Nem.) Sebaj, indulunk kávéért/tojásrántottáért, aztán nyomás a Kölnmesse. Reméljük a rezidens sajtószobába nem költözött be a technológia ördöge. (Kicsit unalmas már hadakozni ellene...)

Hosszú nap éjszakája[Szerda 03:12 - liquid]

Oké, ez egy közepesen hosszú nap volt: konferenciáztunk, Playdayeztünk, és láttunk egy jó adag Digital Reality játékot. Például a megjelenés előtt álló (szeptemberben jön) Skydrift-et, a jövő év elején érkező Sine Mora-t, és a frissen bejelentett Black Knight Sword-öt. A Sine Mora leginkább azért volt érdekes, most láthattuk először akció közben, sőt, ki is próbálhattuk, két pálya erejéig. Milyen volt? A legegyszerűbb, ha megnézed, rögzítettük a teljes prezentációt - és ki is tesszük, akárcsak a Grasshopper első letölthető formában érkező belsős játékáról (ez a Black Knight Sword) készült videónkat is.

A késői időpont ellenére még podkesztelünk egyet. Mindent az olvasóért, ugye.

A Digital Reality egyébként megadta a módját a bemutatóknak, egy toronyház legfelső emeletén tartották az eseményt - a kilátás ilyen volt:

Élőblog start[Kedd 08:50 - liquid]

Jó reggelt minden kedves olvasónak, ez itt a gamescomos élőblogunk nyitóbejegyzése. Bár a GC hivatalosan csak holnap kezdődik, mi (tegnap este óta a helyszínen) már ma viszonylag sűrű programot bonyolítunk, és nektek is lesz mire odafigyelnetek.

A két darab konferenciára leginkább (EA délután négykor, Sony délután hatkor - összefoglalót közlünk róluk), illetve a mai Xbox Playday-ről, és az esti Digital Reality / Grasshopper Manufacture rendezvényről érkező videókra (ezeket megpróbáljuk gyorsan szállítani - a sebesség nagyban függ attól, hogy az utóbbi rendezvényen milyen sűrűn töltik újra a söröspoharakat...)

Plusz: még délelőtt meghallgathatjátok az első GC-s podkesztünket is.

eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Így hozta el az Alan Wake 2 az idei év egyik legőszintébb pillanatát

A The Game Awards 2023 műsorán Sam Lake ellopta a show-t!

16 órája
16

The Game Awards 2023

1 napja
76

Exoborne bejelentés

A trendeket meglovagoló nyílt világú “extraction shooter” játékon dolgozik a Vampire: The Masquerade – Bloodhunt fejlesztőcsapata.

1 napja
1

Xbox-ra is megjelent a Baldur's Gate 3!

Végre-valahára az Xbox tulajok is belevághatnak az év kalandjába.

1 napja

15 után visszatér a World of Goo

A nagy sikerű logikai játék jövőre kapja meg a folytatását.

1 napja
4

The Casting of Frank Stone bejelentés

A Supermassive Games májusban megszellőztetett új narratív kalandja a Dead by Daylight világába kalauzol majd minket 2024-ben.

1 napja

Elindult a THE FINALS első szezonja!

Az exDICE veterán fejlesztőiből álló stúdió debütáló alkotása mostantól ingyenesen elérhető a csapatalapú többjátékos lövöldére vágyóknak.

1 napja

Hazai pályáról kap kihívót a Payday a Den of Wolves képében

A sci-fi környezetbe helyezett csapatos rablás a megbízásokon is csavar egyet.

2 napja

Sötét traileren a Banishers: Ghosts of New Eden

Megjelenési dátumot is kaptunk a Don't Nod következő játékához.

2 napja
2

Offline módot kap a Suicide Squad: Kill the Justice League

Igaz, nem rögtön a megjelenéskor lesz elérhető ez az opció.

2 napja

Felcsendül a Final Fantasy VII Rebirth új dala, és szem nem marad szárazon

No Promises to Keep - énekli Loren Allred.

2 napja
3

Már elérhető a Final Fantasy XVI első DLC-je

Az Echoes of the Fallent tavasszal követi majd a The Rising Tide.

2 napja
1

Rise of the Golden Idol - folytatódik a nyomozás

Ám ezúttal a huszadik század bűnökkel kikövezett időszakában.

2 napja

A Dave the Diver világába jönnek a Dredge aberrációi

A két csúcs indie csoda egyesíti erejét!

2 napja
3

Light No Fire bejelentés

A No Man’s Sky fejlesztőcsapata a végtelen űr után most egy új világba invitál, ami elmondásuk szerint az első valódi open-world.

2 napja
3

No Rest for the Wicked bejelentés

Az Ori sorozatról ismert Moon Studios először engedett betekintést a következő projektjébe, ami egy brutális akció-szerepjátéknak ígérkezik!

2 napja

OD - Kojima és az Xbox közös projektje

Leleplezték a Kojima Productions és a Microsoft közös fejlesztését, ami a félelmed és a médium határait is feszegeti majd a tervek szerint.

2 napja
13

Last Sentinel bejelentés

A Rockstar Games veterán Steve Martion vezetésével és a Tencent anyagi hátterével egy ambiciózus kalandnak nézünk elébő Tokió utcáin.

2 napja
3

Nagyszabású vadászatot sejtet a Monster Hunter Wilds

A Capcom lerántotta a leplet a sorozat következő részéről.

2 napja
1

Marvel’s Blade bejelentés

A DEATHLOOP fejlesztői a Marvel Games embereivel karöltve Franciaországba költöztetik a legendás karaktert egy külső nézetű akciójátékhoz.

2 napja
14

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