Mass Effect 3: ilyen lesz a multi

drag2011.10.11. 09:12

Az elmúlt hetek pletykái és a tegnapi magazincímlapos leleplezés után a BioWare is megerősítette, hogy lesz multi a Mass Effect 3-ban. Lássuk az első infókat.

A multi nem kompetitív, hanem kooperatív formában lesz jelen a harmadik részben, de nem a kampányba építve, hanem külön missziók formájában. Chris Priestly a BioWare-től a stúdió hivatalos fórumán osztotta meg a nagyközönséggel az első részleteket.

Van hatása a multinak a kampányra? Van. Az úgynevezett Galaxy at War rendszernek köszönhetően befolyásolhatjuk a Galactic Readiness szintünket a kampányban, ezáltal egy alternatív lehetőségünk is lesz a tökéletes befejezés eléréséhez. Az alternatív szócska fontos: egyedül is elérhető a végső győzelem.

"Fontos, hogy a rendszer teljesen opcionális, és ez csak egy másik mód arra, hogy a játékosok befolyásolják az élményt - egyedül is el lehet érni az optimális, teljes befejezését a játéknak."

Befolyásolta a multi a fejlesztést? Nem. A BioWare elsődleges célja továbbra is a teljes és élvezetes egyszemélyes játékélmény biztosítása, így semmilyen erőforrást nem vontak el a kampányt készítő csapattól - a fejlesztést a stúdió egy másik részlege végezte.

"A nemrég létrehozott BioWare Montreal egyik dedikált csapata foglalkozott a multiplayer elkészítésével, míg az alapjáték továbbra is a BioWare Edmonton csapatánál készült. A két csapat munkáját ugyanaz a vezetői gárda integrálta, amely a Mass Effect 1 és 2 esetében, Casey Hudson vezetésével."

Lehetek Shepard a multiban? Nem. Főhősünk továbbra is csak a kampányban jut szerephez, akárcsak a többi főbb karakter - a kooperatív missziók során saját szereplőket irányíthatunk majd.

"A multiplayerben a játékosok saját karaktereket készíthetnek, melyek egyedi helyszíneken fognak harcolni. A játszhatunk majd olyan kedvelt fajok képviselőivel, mint a Turian, a Krogan vagy épp az Asari - mindegyiküknek egyedi képességeik lesznek."

A Mass Effect 3 már napra pontos megjelenési dátummal is rendelkezik: március hatodikán érkezik, 360, PS3 és PC platformokra.

Elasto Mania Remastered: bejelentés

Az informatika órák hű társa 20 év után konzolokra is ellátogat. Ráadásul rögtön minden jelenleg elérhető masinára!

8 órája
13

Asha in Monster World: friss mozgóképen

A Wonder Boy sorozat negyedik részének felújítása lassan révbe ér.

10 órája
1

I Saw Black Clouds: új interaktív kaland

A Wales Interactive megbízhatóan szolgáltatja a következő interaktív mozikalandot, amiben a sötét titkoké a főszerep.

11 órája

Mutropolis: helló Broken Age!

Kedves kaland, aminek az a tanulsága, hogy ne haragítsd magadra az isteneket.

11 órája

Shakes on a Plane

Hogy lehet megbolondítani egy egyszerű stewardess szimulátort az utóbbi évek egyik legszürreálisabb sztorijával? Hát így.

12 órája

Turrican Flashback jön a héten

Négy klasszikus Turrican játék felújítása, csinosított, modernizált köntösben. Trailer is van.

13 órája
12

Heti megjelenések

Létsíkváltás hasadt személyiséggel és még néhány érdekesebb cím és port alkotja a kínálatot.

14 órája
7

Sunlight

Félórás meditatív élmény egy senkinek sem könnyű időszakban – elmentünk virágot szedni a Krillbite festményszerű erdejébe, hogy átéljük, mit nyújt a Sunlight.

24 órája

Genshin Impact 1.3: minden szikrázik!

A Genshin világában is hamarosan beköszönt a kínai Holdújév, rengeteg lampionnal , és extra tartalmakkal.

1 napja
1

Rekordokat döntött a Cyberpunk 2077

Minden idők legnagyobb digitális premierje lett, 10+ millió eladott példánnyal. A kiber-RPG leginkább PC-n tarolt.

1 napja
16

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

2 napja
13

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

2 napja
2

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

2 napja
10

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

2 napja
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

2 napja

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

3 napja
23

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

3 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

3 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

3 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

3 napja
53