Gran Turismo 5 csak 2008 végén?

drag2007.07.03. 10:00

Kazunori Yamauchi, a Polyphony Digital vezére jó szokása szerint ezúttal sem szeretné elkapkodni legújabb projectjét, így vélhetően csak 2008 végén fog a boltokba kerülni a Gran Turismo 5.

A legtöbb időt Yamauchi állítása szerint ezúttal is az autók rendkívül részletes lemodellezése igényli, hiszen míg a PS1-es eredeti esetében mindösszesen egy, a PS2-es harmadik résznél pedig 30, addig a készülő ötödik rész esetében már nem kevesebb, mint 180 napot igényel egy-egy négykerekű virtuális másának elkészítése - ráadásul a játékban szereplő autók összlétszáma ezúttal már alulról fogja sűrulni a bűvös ezret.

Nagy szomorúságunkra kiderült az is, hogy sajnos most sem találunk majd törést a játékban: a Yamauchi által megálmodott tökéletes törésmodellhez alaposan bele kellene nyúlniuk a kocsik fizikai modelljébe, és egyenként le kellene modellezniük az autók egyes elemeit, beleértve a velük kapcsolatos fény-árnyék effekteket is, amire egyszerűen nincs már idejük - arról nem is beszélve, hogy sok autógyártó nem szeretné látni ripityára tört modelljeit a játékban.

Igaz, a fenti miatt korábban is csupán a versenyautók esetében akartak törést, hiszen ott kevesebb a macera a licenszekkel, és lehet, hogy nem is kell teljesen lemondani erről a feature-ről, később, letölthető bővítményként ugyanis lehetséges, hogy a későbbiekben viszontlátjuk majd - a beígért letölthető kocsik mellett.

A türelmetlen GT fanatikusok jelenleg a PlayStation Network-ről ingyenesen letölthető Gran Turismo HD Concept-tel üthetik el az időt, év végén pedig egy nagyobb betekintést is kapnak majd a készülő ötödik részbe az ekkor debütáló Gran Turismo 5 "Prologue"-nak köszönhetően.

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

3 órája
1

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

5 órája
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

5 órája
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

17 órája
41

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

20 órája
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

22 órája
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

24 órája
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

1 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

1 napja
14

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

1 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

1 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

1 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

2 napja
11

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

2 napja

Project: MARA és a realizmus hajszolása

A Ninja Theory videónapló sorozatának harmadik felvonása a kísérleti projekt mögött megbújó technológiával foglalkozik.

2 napja
1

Curved Space: bejelentés

Egy klasszikus formula újragondolása. Avagy old-school twin-stick lövölde készül egy kanadai házaspár otthonában.

2 napja

Balan Wonderworld: érkezik a demo!

Alig egy hét múlva masszív főpróbát tart a Sonic the Hedgehog alkotóinak színes társulata. Lássuk mi vár minket a függöny mögött!

2 napja
2

A Generáció Igazolatlan Hiányzói

A nyolcadik konzolgeneráció lezárása után úgy gondoltuk érdemes lehet óvatosan megemelni a szőnyeg szélét és megnézni mit sepert alá az elmúlt pár évben a videojáték-ipar! Jelentjük az igazolatlan hiányzókat!

2 napja
32

Game Pass: január második fele

Egyre csak gyülekező japán bűnözők, régóta várt pixelharcosok, kiváló vadnyugati stratégák és a nagy Series X|S exkluzív.

2 napja
9

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning Switchre is

A Switch tulajok újabb 100+ órás szerepjátékkal gazdagodnak. Mondjuk a jó hírt? Erre nem is kell sokat várniuk!

2 napja
1