Gran Turismo 5 csak 2008 végén?

drag2007.07.03. 10:00

Kazunori Yamauchi, a Polyphony Digital vezére jó szokása szerint ezúttal sem szeretné elkapkodni legújabb projectjét, így vélhetően csak 2008 végén fog a boltokba kerülni a Gran Turismo 5.

A legtöbb időt Yamauchi állítása szerint ezúttal is az autók rendkívül részletes lemodellezése igényli, hiszen míg a PS1-es eredeti esetében mindösszesen egy, a PS2-es harmadik résznél pedig 30, addig a készülő ötödik rész esetében már nem kevesebb, mint 180 napot igényel egy-egy négykerekű virtuális másának elkészítése - ráadásul a játékban szereplő autók összlétszáma ezúttal már alulról fogja sűrulni a bűvös ezret.

Nagy szomorúságunkra kiderült az is, hogy sajnos most sem találunk majd törést a játékban: a Yamauchi által megálmodott tökéletes törésmodellhez alaposan bele kellene nyúlniuk a kocsik fizikai modelljébe, és egyenként le kellene modellezniük az autók egyes elemeit, beleértve a velük kapcsolatos fény-árnyék effekteket is, amire egyszerűen nincs már idejük - arról nem is beszélve, hogy sok autógyártó nem szeretné látni ripityára tört modelljeit a játékban.

Igaz, a fenti miatt korábban is csupán a versenyautók esetében akartak törést, hiszen ott kevesebb a macera a licenszekkel, és lehet, hogy nem is kell teljesen lemondani erről a feature-ről, később, letölthető bővítményként ugyanis lehetséges, hogy a későbbiekben viszontlátjuk majd - a beígért letölthető kocsik mellett.

A türelmetlen GT fanatikusok jelenleg a PlayStation Network-ről ingyenesen letölthető Gran Turismo HD Concept-tel üthetik el az időt, év végén pedig egy nagyobb betekintést is kapnak majd a készülő ötödik részbe az ekkor debütáló Gran Turismo 5 "Prologue"-nak köszönhetően.

Elasto Mania Remastered: bejelentés

Az informatika órák hű társa 20 év után konzolokra is ellátogat. Ráadásul rögtön minden jelenleg elérhető masinára!

2 órája
9

Asha in Monster World: friss mozgóképen

A Wonder Boy sorozat negyedik részének felújítása lassan révbe ér.

4 órája
1

I Saw Black Clouds: új interaktív kaland

A Wales Interactive megbízhatóan szolgáltatja a következő interaktív mozikalandot, amiben a sötét titkoké a főszerep.

5 órája

Mutropolis: helló Broken Age!

Kedves kaland, aminek az a tanulsága, hogy ne haragítsd magadra az isteneket.

5 órája

Shakes on a Plane

Hogy lehet megbolondítani egy egyszerű stewardess szimulátort az utóbbi évek egyik legszürreálisabb sztorijával? Hát így.

6 órája

Turrican Flashback jön a héten

Négy klasszikus Turrican játék felújítása, csinosított, modernizált köntösben. Trailer is van.

7 órája
10

Heti megjelenések

Létsíkváltás hasadt személyiséggel és még néhány érdekesebb cím és port alkotja a kínálatot.

8 órája
7

Sunlight

Félórás meditatív élmény egy senkinek sem könnyű időszakban – elmentünk virágot szedni a Krillbite festményszerű erdejébe, hogy átéljük, mit nyújt a Sunlight.

18 órája

Genshin Impact 1.3: minden szikrázik!

A Genshin világában is hamarosan beköszönt a kínai Holdújév, rengeteg lampionnal , és extra tartalmakkal.

20 órája
1

Rekordokat döntött a Cyberpunk 2077

Minden idők legnagyobb digitális premierje lett, 10+ millió eladott példánnyal. A kiber-RPG leginkább PC-n tarolt.

21 órája
15

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

2 napja
13

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

2 napja
2

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

2 napja
10

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

2 napja
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

2 napja

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

2 napja
23

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

3 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

3 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

3 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

3 napja
53