Baldur's Gate 3 gigapatch érkezett kibővített befejezéssel

Baldur's Gate 3 gigapatch érkezett kibővített befejezéssel

siklaraSimon Klára2023.12.02. 17:15

Bár hónapok óta nyüstölhetjük a PC-re augusztus, PS5-re pedig szeptember elején megjelent Baldur's Gate 3-at, a Larian Studios még közel sem engedte el a végtelen újrajátszhatósággal rendelkező csodálatos szerepjátékát, hanem a közösség visszajelzései alapján szorgosan javítgatja-bővítgeti patchek és hotfixek formájában.

Bár a javítások néha vicces új bugokat is szültek, legutóbb például mindenki kedvenc vámpírjának a csókolgatása tört el, a mostani javítás minden eddiginél komolyabb változtatásokat hoz a játékba.

A 30 gigás patch 5 fő újítása, hogy az eddig némileg összecsapott befejezéshez told egy játszható epilógust, ahol közös kalandozásaink során meghozott döntések tükrében megtudhatjuk, kinek hogy megy sora azok közül, akik megérték, hogy elmondhassák.

További újdonság, hogy a játékot immár az egészen könyörtelen Honour Mode nehézségi fokozaton is megkísérelhetjük végigjátszani, ahol nem lehet savescummolni, nincsenek exploitok, az ellenfelek és a bossok még könyörtelenebbek, ha pedig meghalsz, ennyi volt. Akinek ez sok (ÉN), választhatja a Custom Mode-ot is, amelyben testreszabhatja magának a nehézséget.

Kisebb történeti adalékként a két leginkább protagonista energiával rendelkező főszereplő, Lae'zel és Gale kaptak új befejezéseket, igaz, ezeket az átvezetőket csak bizonyos döntéseket meghozva nyithatjuk meg.

Sok egyéb is bekerült a patch-be, például megszerezhetjük Orin Lady Gaga húsos ruhájára hajazó remek hacukáját. Az én személyes kedvenceim, hogy végre össze lehet szedni Mintharát vérfürdő nélkül is, illetve elérhető az épp a tábori kispadon ülő pajtik inventoryja is, de mint az X-ről megtudtam, sutyiban realisztikus pöcs fizika is került a játékba, ami lássuk be, hiányzott, mint egy falat kenyér.

Ha minden jól megy, az Xbox tulajoknak sem kell már sokat várniuk a PC-sek és PS-esek által alaposan kitesztelt, határozott visszajelzéseikkel (JUSTICE FOR MINTHARA) egyre tökéletesebbre csiszolt grandiózus DnD kalandot. A következő update-ig ne feledjétek: BÉGÉHÁROM, TÉLEN-NYÁRON!

eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

PlayStation Plus: a márciusi négyes

Ezúttal szinte minden műfajt sikeresen lefedtek a szolgáltatás belépő szintjén. Verekedünk. Vezetünk. Szomszédolunk. Boszorkányt üldözünk.

3 órája

The Mobius Machine

Az indie tengeren járva újra apró zsákmány akadt a horogra: a Moebius Machine egy parányi Metroidvania. Tesztlaborba vittük és megnéztük, mire jutunk egy ilyen koncepcióval.

8 órája
3

Perel a Nintendo, leépít a PlayStation – ez történt kedden

Továbbá: Pokémon Legends: Z-A, Pokémon TCG Pocket, F1 24, Rise of the Ronin, Paranormal Acticity: Found Footage, TMNT Arcade: Wrath of the Mutants, Balatro, Playdead, Rise of Industry 2, Reel Fishing: Days of Summer.

14 órája
6

Last Train Home: Legion Tales DLC - Retúrjegy

A Last Train Home a tavalyi év egyik indie gyöngyszeme volt, mely a Frostpunkból ismerős súlyos döntéseket vegyítette a modern világháborús RTS-ek mechanikáival és egy igencsak izgalmas történelmi háttérrel. Teszteltük a DLC-t.

1 napja
2

PlayStation Studios: a masszív leépítési hullám a Sony belsős csapatait is utolérte

Nagyjából 900 főtől válnak meg, ami a teljes munkaerő mintegy 8 százaléka. Több stúdió érintett.

1 napja
30

Leépít a Supermassive Games, bajban a Die Gute Fabrik – ez történt hétfőn

Továbbá: Ender Magnolia: Bloom in the Mist, Tekken 8, No Rest for the Wicked, Passkey, Reynatis, Stardew Valley, Sea Fantasy, Between Horizons, Taxi Life: A City Driving Simulator.

1 napja
7

Heti megjelenések

2 napja
2

Mario Vs. Donkey Kong

Az 1994-es Donkey Kong egy mágikus cím volt, ami a Game Boy Pocket és a Super Game Boy megjelenését követte. Utána jött tíz évre rá egy Game Boy Advance epizód, amit most a Nintendo felújított Switch platformra. Időhúzás vagy egy újabb zseniális téma a Nintendo-trezorból? Teszt!

3 napja
5

Vasárnap szervert költöztetünk

4 napja
7

Tomb Raider I-II-III Remastered: a gúlaidomú Lara visszatér

Gúlamellek? Pixeldzsungel? Támadó krokodilok által hirtelen ébredő fenyegetettség érzés? Ez csak a Tomb Raider lehet! Mi pedig ránéztünk, közel 30 év távlatában miként lifeg a Lara Copf!

4 napja
15

Suicide Squad eladások, Rise of the Ronin kaszabolás - ez történt pénteken

Továbbá: Prince of Persia: The Lost Crown, Bo: Path of the Teal Lotus, Dungeons of Hinterberg, Age of Mythology: Retold, Age of Empires II: Definitive Edition.

4 napja
5

Contra - Operation Galuga: demonstráció kibeszélő

5 napja
1

Még mindig Palworld, szülinapos PS VR2 - ez történt csütörtökön

Továbbá: Mortal Kombat 1, 2XKO, Unicorn Overlord, NieR: Automata, Elden Ring, Dead by Daylight.

5 napja
6

Egy éves lett a PlayStation VR2

Néhány izgalmas címmel és egy nagy bejelentéssel ünnepelték az évfordulót. Még idén kompatibilissé válhat PC-vel a headset!

6 napja
27

Megérkezett a Borderlands előzetese, újraindul az Elden Ring-őrület – ez történt szerdán

Továbbá: Final Fantasy VII Rebirth, The Forever Winter, Flintlock: The Siege of Dawn, Turbo Kid, The Plucky Squire, Prison Architect 2, Little Devil Inside, Beholder: Conductor, Wild Bastards, Harold Halibut, Marvel's Spider-Man 2.

6 napja
11

Kiderült, mikor költözik más konzolokra az első négy Xbox-játék

Jönnek a Grounded, a Hi-Fi Rush, a Pentiment és a Sea of Thieves PlayStation és Switch verziói.

6 napja
6

Ender Lilies-folytatás, Epic Mickey-újrázás – Nintendo Direct összefoglaló

A legújabb Nintendo Direct kiadás a külsős kiadók és fejlesztők portékájára fókuszált: lássuk, milyen újdonságokkal szolgált a szerda délutáni Partner Showcase adás, melynek tartalma nem csak a Switch-tulajok számára lehet érdekes!

6 napja
15

Keleti újhullám: Kína előretörése a játékiparban

Egyre többet látjuk a videójátékiparban Kína előretörését nem csak befektetési szinten, hanem a fejlesztői világban is. A szektor nagyságára már nem csak az E-sport figyelt fel, hanem a nagyobb videójáték cégek is egyre többször kacsintanak az ország felé. De honnan jön ez a nagy lendület?

6 napja
11

Nyár elején érkezik az Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Az első előzetes mellé néhány friss részletet is kaptunk a kiegészítőről.

6 napja
3

Képeken a Borderlands-film, gépfegyverrel írja át a történelmet a Kingmakers – ez történt kedden

Továbbá: Elden Ring: Shadow of the Erdtree, Sifu, Gigantic: Rampage Edition, Killer Klowns from Outer Space, Need for Speed Unbound, Temtem: Swarm, Dragon Ball Z: Kakarot.

7 napja
5