Gran Turismo 5 "Prologue" részletek

dragCsető Zsolt2007.07.26. 12:00

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo sorozat producere nemrégiben a japán Famitsu magazinnak adott interjút, amelyben elég sok új dolgot elárult az ötödik rész készülő előzetes verziójáról, a "Prologue"-ról - lássuk, hogy mi is készül a Polyphony Digital boszorkánykonyhájában.

A játék főmenüjéből közvetlenül beléphetünk majd a PlayStation Home-ba, illetve ez fordítva is igaz, tehát a Home-ból is pillanatok alatt bepattanhatunk a volán mögé.

Profilunk létrehozását követően ezúttal nem a világtérképen, és nem is garázsunkban találjuk majd magunkat, hanem egy "My Page" névre hallgató oldalon, amit kedvünkre testre szabhatunk majd (cserélgethetjük például a háttérképet), de Yamauchi ígérete szerint a teljes verzióban itt szerepel majd részletes barátlistánk is, amely még az ismerőseinknél tomboló időjárási viszonyokról is információkat szolgáltat majd.

Ami az online módot illeti: már a "Prologue" is tartalmazni fogja ezt a komponenst, méghozzá két formában. Igaz, ezek között túl sok különbség nem lesz, csupán annyi, hogy az egyikben lesz chat lehetőség, a másikban pedig nem. Offline játék esetében egyébként összesen 16 autó lesz majd a pályán, az online versenyek esetében azonban lehet, hogy kénytelenek lesznek 12-re csökkenteni ezt a számot a problémák elkerülése érdekében.

Végezetül lássuk a "Prologue" konkrét tartalmát. Körülbelül 40 autó, és 4 pálya áll majd rendelkezésünkre, utóbbiakból összesen 8 különböző nyomvonal, vagyis nagyjából akkora tartalomra számíthatunk, mint anno a negyedik rész hasonló kiadása esetében. Ezúttal már az előzetes verzióban is nyerhetünk pénzt, amelyekből autókat vásárolhatunk majd, a tuningolás lehetőségét azonban egyelőre gondosan eldugják a játékosok orra elől - helyette lesznek előre tuningolt autók a repertoárban. És ha már a pénz szóba került: ezúttal is lesz arra lehetőség, hogy a "Prologue"-ból pénzt emeljünk majd át a végleges verzióba, ami abszolút kedves gesztus a sorozat rajongóival szemben - a negyedik részbe is átvihettünk százezer kreditet a GT3-ból, illetve az első két jogosítványt a GT4P-ból. Yamauchi elmondta azt is, hogy szeretné a B-Spec módot is elérhetővé tenni az előzetes verzióban (aki esetleg nem tudná: itt egy AI vezeti autónkat, amely a versenyek során folyamatosan fejlődik, és ennek megfelelően több fokozatban "vezérelhetjük" agresszivitását), de ezzel kapcsolatban még nem született végleges döntés. Lesz viszont egy választási lehetőségünk: a "Normal Mode" némileg egyszerűbben kezelhetővé teszi az autókat, és inkább a kezdő játékosoknak ajánlott, a "Professional Mode" azonban komolyabb képességeket kíván, hiszen itt már kőkeményen belépnek az egyes autók viselkedése közötti komoly különbségek, részletesebb fizikai modellel párosítva.

A Gran Turismo 5 "Prologue" jelen állás szerint októberben jelenik meg Japánban, és nagyon tudnánk örülni annak, ha hozzánk is megérkezne még az idei év folyamán.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Podcast #202105

Itt van május podkesztje, énekszó és tánc köszöntse! Zeng és dalol az élet, szállj csak, zeneszó, ének, ébresszed a gamer népet!

18 órája
4

Régi SEGA sikercímek térhetnek vissza

Ez derül ki a japán cég üzleti jelentéséből.

1 napja
6

Folytatódhat a Ghostrunner

Mégpedig az 505 égisze alatt, dupla költségvetésből.

1 napja

Elstartolt a Mass Effect: Legendary Edition

A BioWare egy utolsó launch trailerrel ünnepel.

1 napja
12

Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack

1 napja

A Sony súlyosan odavág: huszonöt saját játék készül PS5-re

A jövőképről Hermen Hulst, a PlayStation Studios feje árulkodott.

1 napja
22

Lehet mégis menthetünk majd a Returnalban?

De ez az opció még nem most kerül implementálásra - olvasható ki a finn direktor szavaiból.

1 napja
11

Horgászat, vadászat és kirándulás az Open Country nyílt világában

Az 505 Games egy érdekes nyílt világú koncepciót hoz, többféle mechanikával.

1 napja

Chicken Police: első fesztiváldíj és magyar szinkron

1 napja
3

Bloodrayne 1-2: töltető a Terminal Cut Ultimate

Az ingyenes update végre feltupírozza a vámpírlány sminkjét.

1 napja

Shadow Warrior 3: villámdómusz

Csak úgy füstöl a Shadow Warrior 3 körüli marketing gépezet. Most a Motoko's Thunderdome pálya mutatkozik be.

1 napja

Viscerafest: rajzfilmes retro FPS jöhet?

Bolondos dallamok helyett bolondosan robbanó ufókat és méretes pixeleket kínál az 1C új shootere.

1 napja

PC-re májusban érkezik a Grindstone

A Capybara roppant stílusos indie gyöngyszeme Epic-en debütál, és egy új frissítést is hoz.

1 napja

Cyberpunk másképp: megjelent a Quantum Replica

Megjelent a PQube saját megfejtése a cyberpunk lázra. A Quantum Replica egy cyberpunk városban engedi szabadjára a játékost.

1 napja

Famicom Detective Club

1 napja
1

Most már tényleg fotorealisztikus lesz a GTA V?

Egy speciális AI módszer segítségével legalábbis még filmszerűbb lesz a játék vizualitása.

2 napja
9

Színes DualSense kontrollerekről álmodtál?

Bővül a DualSense kontrollerünk színválasztéka: a Midnight Black és a Cosmic Red kombók a láthatáron.

2 napja
6

Idén 20 éves az Xbox

2 napja
6

Hotel Transylvania: új platformert hoz az ősz

Természetesen gyerekjáték lesz a Tartakovsky-mese átirata, és a Bandai Namco gondozza a megjelenést.

2 napja
1

Dark Alliance: Game Passban debütálnak Drizzték

A Forgotten Realms játék 4 fős koop móddal és cross-play mókával vár minden kalandort.

2 napja