Gran Turismo 5 "Prologue" részletek

drag2007.07.26. 12:00

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo sorozat producere nemrégiben a japán Famitsu magazinnak adott interjút, amelyben elég sok új dolgot elárult az ötödik rész készülő előzetes verziójáról, a "Prologue"-ról - lássuk, hogy mi is készül a Polyphony Digital boszorkánykonyhájában.

A játék főmenüjéből közvetlenül beléphetünk majd a PlayStation Home-ba, illetve ez fordítva is igaz, tehát a Home-ból is pillanatok alatt bepattanhatunk a volán mögé.

Profilunk létrehozását követően ezúttal nem a világtérképen, és nem is garázsunkban találjuk majd magunkat, hanem egy "My Page" névre hallgató oldalon, amit kedvünkre testre szabhatunk majd (cserélgethetjük például a háttérképet), de Yamauchi ígérete szerint a teljes verzióban itt szerepel majd részletes barátlistánk is, amely még az ismerőseinknél tomboló időjárási viszonyokról is információkat szolgáltat majd.

Ami az online módot illeti: már a "Prologue" is tartalmazni fogja ezt a komponenst, méghozzá két formában. Igaz, ezek között túl sok különbség nem lesz, csupán annyi, hogy az egyikben lesz chat lehetőség, a másikban pedig nem. Offline játék esetében egyébként összesen 16 autó lesz majd a pályán, az online versenyek esetében azonban lehet, hogy kénytelenek lesznek 12-re csökkenteni ezt a számot a problémák elkerülése érdekében.

Végezetül lássuk a "Prologue" konkrét tartalmát. Körülbelül 40 autó, és 4 pálya áll majd rendelkezésünkre, utóbbiakból összesen 8 különböző nyomvonal, vagyis nagyjából akkora tartalomra számíthatunk, mint anno a negyedik rész hasonló kiadása esetében. Ezúttal már az előzetes verzióban is nyerhetünk pénzt, amelyekből autókat vásárolhatunk majd, a tuningolás lehetőségét azonban egyelőre gondosan eldugják a játékosok orra elől - helyette lesznek előre tuningolt autók a repertoárban. És ha már a pénz szóba került: ezúttal is lesz arra lehetőség, hogy a "Prologue"-ból pénzt emeljünk majd át a végleges verzióba, ami abszolút kedves gesztus a sorozat rajongóival szemben - a negyedik részbe is átvihettünk százezer kreditet a GT3-ból, illetve az első két jogosítványt a GT4P-ból. Yamauchi elmondta azt is, hogy szeretné a B-Spec módot is elérhetővé tenni az előzetes verzióban (aki esetleg nem tudná: itt egy AI vezeti autónkat, amely a versenyek során folyamatosan fejlődik, és ennek megfelelően több fokozatban "vezérelhetjük" agresszivitását), de ezzel kapcsolatban még nem született végleges döntés. Lesz viszont egy választási lehetőségünk: a "Normal Mode" némileg egyszerűbben kezelhetővé teszi az autókat, és inkább a kezdő játékosoknak ajánlott, a "Professional Mode" azonban komolyabb képességeket kíván, hiszen itt már kőkeményen belépnek az egyes autók viselkedése közötti komoly különbségek, részletesebb fizikai modellel párosítva.

A Gran Turismo 5 "Prologue" jelen állás szerint októberben jelenik meg Japánban, és nagyon tudnánk örülni annak, ha hozzánk is megérkezne még az idei év folyamán.

Samurai Shodown: tavaszi szamurájok

Tavaszi szél katanát áraszt - márciusban jön a következő generációs Samurai Shodown kiadás.

3 órája

Persona 5 Strikers

Rövid időre betekintést kaptunk a hamarosan megjelenő új Persona felvonásba, a Persona 5 Strikers-be. Első tapasztalatainkról pedig be is számolunk.

3 órája

Quixotic - Highway Violence

A Quixotic a hazai synthwave szcéna leígéretesebb előadója, így ő lesz az, akivel búcsúztatjuk a közepesen izgalmas csütörtök estét.

20 órája
10

Gamer365 Ünnep (Spellbreak - Chapter Pass (multi))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

20 órája
369

Sunlight: napsütéses kerek erdő

Sétaszim Edvard Munch norvég festőművész ihletésével.

23 órája
2

New Pokémon Snap: megjelenési dátum

Április végén vehetjük magunkhoz a fényképezőgépet és indulhatunk a Lental régió felfedezésére. A virtuális szafari azonban nem lesz olcsó mulatság.

23 órája
2

Riders Republic: csak 2021 végén

Az utolsó kanyarnál végül kicsúszik a februárra tervezett Ubisoft extrémsport őrület. Valamikor az év végére állhat majd talpra.

24 órája
3

Resident Evil Showcase: egy hét múlva

A Capcom új mozgóképes anyagokkal készül a Resident Evil Village projektjéből, de további híreket is belengetett azért a sorozattal kapcsolatban.

24 órája
2

Nioh 2: bemutatkozik a PC változat

Hamarosan PC-re is megérkezik a Team Ninja nagyszerű akciójátéka. A The Complete Edition ráadásul már minden DLC-t tartalmaz!

24 órája

The Medium: élőszereplős trailer

Díjnyertes lengyel stúdió és rendező segített életre kelteni a játék hátborzongató, dimenziókon átívelő atmoszféráját. Lássuk hogyan sikerült!

1 napja
3

CD Projekt RED: a minőség elkötelezettje

Hivatalos videóban kér bocsánatot a vezetőség, betekintést nyújtanak a háttérben történtekbe és felvázolják az idei év terveit.

1 napja
53

Twin Mirror

Beragadt tesztek rovatunk legújabb alanya a Dontnod még decemberben megjelent kalandja, a Twin Mirror, amelynek végigjátszása után érthetővé vált a játék körüli csend. Sajnos ez most nem igazán sikerült.

1 napja
7

Hogwarts Legacy: csak 2022-ben!

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a kiadó több időt adott az ambíciózus Harry Potter szerepjáték fejlesztésére. Jövőre nyithat ki a Roxfort kapuja!

2 napja
3

Returnal: információ-morzsák

A Housemarque ezúttal szintén egy külső nézetű akciójátékot készít. De az arcade gyökereket és a töltény-poklot azért nem felejtette el!

2 napja
1

Lucasfilm Games x Ubisoft

Nyílt világú Star Wars játék készül a francia kiadónál! Az Electronic Arts továbbra is fontos stratégiai partner, de van hely másoknak is...

2 napja
38

Little Nightmares II

Az apró rémálmokba most már konzolon is betekinthetünk. A Demo már tölthető Xbox One és PlayStation 4 platformokon!

2 napja
5

Fallen Order: nextgen ráncfelvarrás

Nextgen foltozást kapott a Star Wars Jedi: Fallen Order - a PlayStation 5 és Xbox S|X tulajok is kapnak a jóból, többféle formában.

2 napja
8

Így sugárkövet a The Medium

RTX fókuszú trailer érkezett a januári horrorkaland grafikus képességeiről.

2 napja
8

Indiana Jones és a Nagy Visszatérés

Napi meglepetés: a Wolfensteineket kalapos régészprofesszorra cseréli a Bethesda és a Machine Games. Tízeren az új Indiana Jones játék!

3 napja
12

Bemutatkozik a Super Mario 3D World + Bowser's Fury!

Jövő hónapban egy izgalmas új történettel kiegészítve érkezik az előző generáció 3D Mario kalandja. Vigyázat! Bowser papa begombázott!

3 napja
35