Resident Evil Showcase

sQrNagy Csaba2021.01.21. 22:00

Lepörgött a Capcom által bő egy héttel korábban beharangozott Resident Evil Showcase januári műsora és bár egy masszív Resident Evil Village bemutatón és némi információ-morzsán kívül túl sok mindent nem kaptunk, azért nem panaszkodunk. Bejelentették például a korábban kétséges előző generációs (PlayStation 4, Xbox One) verziók érkezését, valamint a napra pontos megjelenési dátumot. Láthattunk egy új trailer-t és némi hosszabb gameplay villanást is. Ohh, és ledobtak egy PlayStation 5 exkluzív próbakört a semmiből! Ha esetleg lemaradtál volna a műsorról, a lenti lejátszó segítségével közvetlenül visszanézheted teljes egészében. A továbbiakban mi csak a legfontosabb elemeket emelnénk ki. Lássuk miről volt szó!

TRAILER

A bemutató a fent látható harmadik hivatalos kedvcsinálóval kezdődött, amiből kiderül, hogy miért indul Ethan a hófödte falucska és a fölé tornyosuló kastély felfedezésére. Ha pedig már fölénk tornyosuló dolgokról beszélünk, fény derült a bájosan mosolygó vámpírhölgy (?) nevére is: Lady Dimitrescu. Nem egy tipikus kínai név, de mi továbbra is gyanakszunk a Yao Ming rokonságra.

GAMEPLAY

A prezentáció egyik legfontosabb pontja egy PlayStation 5-ön futó gameplay bemutató volt a producer narrálásával. A VII. rész főszereplője mellett természetesen a belső nézetet is meghagyták a készítők a teljesebb immerzió eléréséhez - PSVR támogatásról viszont továbbra sem beszéltek. Az inventory rendszert némileg átszabták a 4. felvonáshoz hasonló felépítésűre, kiegészítve egy kraftolási lehetőséggel, valamint mostantól összefuthatunk egy sportos testalkatú kereskedővel (The Duke) is, aki elengedhetetlen utánpótlást biztosít majd a túléléshez.

PRÓBAKÖR

Az előző részhez hasonlóan ismét kaptunk egy különálló próbakört, ezúttal “Maiden” néven. Itt nem Ethan Winters a főszereplő, hanem a címben is szereplő szobalány. Ő nem igazán egy harcos teremtés, tehát kizárólag a gyermekkori bújócska rutinunkra leszünk utalva ahhoz, hogy megszökjünk Dimitrescu kastélyából. A Demo nem kapcsolódik szorosan a játék történetéhez és nem is tartalmazza a játékmenetbeli megoldások jelentős részét. Pusztán a továbbfejlesztett RE Engine és a 3D audio demonstrálása okán született. A próbakör MÁR MOST elérhető azon szerencsések számára, akiknél van otthon egy PlayStation 5 konzol. A többieknek egy hasonló lehetőségre tavaszig még várniuk kell.

RE:VERSE

A sorozat 25. évfordulója alkalmából a készítők egy puritán deatmatch arénaharccal is készültek Re:Verse néven. Hogy mire számíthatunk? Klasszikus Resident Evil karakterekre és helyszínekre, cell-shaded képregényes esztétikára, valamint hat fős többjátékos összecsapásokra. Ezt a tavalyi Resistance üzleti modelljéhez hasonlóan mindenki ingyen megkapja majd, aki megvásárolja a nyolcadik részt. Igaz, ebből nem készül következő generációs verzió. PlayStation 5 és Xbox Series X|S platformokon a visszafelé kompatibilitás segítségével lesz játszható.

De ami a legfontosabb! A Resident Evil Village 2021. május 7-én érkezik PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X|S és PC platformokra.

Tomb Raider Trilogy

A Microsoft Store felületén bukkant fel a reboot trilógia egybecsomagolt változata.

19 órája
19

Heti megjelenések

Továbbra is csendesen érkeznek a tavaszi címek, nem ezen a héten kezdenek befutni a nagyágyúk.

24 órája
9

Mass Effect: Legendary Edition finomhangolások

A Bioware hamarosan megjelenő újrakiadása egyre távolabb kerül a hagyományos értelemben vett remaster kifejezéstől.

1 napja
8

Sea of Solitude: Director's Cut

Akció-kalandnak álcázott lélekbúvárkodás, amely két éve EA Originals címként jelent meg, most pedig Switchre is megérkezett. Végigcsónakáztuk a Sea of Solitude-ot.

2 napja
8

Crusader Kings 3 csaták a Mount & Blade 2-ben?

Legalábbis ezt ígéri egy mod fejlesztő a Crusader Blade nevű projekt keretein belül.

2 napja
2

Ingyenessé vált az Artifact

A Valve kártyajátéka a 2.0 helyett két ingyenes verzióval próbál új játékosokat toborozni.

2 napja
2

Így hullik a xeno az Aliens: Fireteamben

Közel fél órányi gameplay bemutató a frissen bejelentett Aliens játékból.

3 napja
21

Apex Legends: kaotikus március

A Switch porttal együtt érkezik az új event. És hoz néhány komoly változtatást is.

4 napja
1

Ghosts 'n Goblins Resurrection

Arthur, a hős lovag egy domb oldalában, fa árnyékában, egy szál piros szivecskés boxeralsóban pihengette a legutóbbi (tizenpáréves) megmérettetése fáradalmait. Azonban az ördög soha nem alszik, így ismét van apropója a démonhentelésnek.

4 napja
8

Prinny Presents NIS Classics Vol. 1 - NIS klasszikusok egy helyen

Hé, dood! Az obskúrus kedvenceket ezúttal Prinny felvezetésével hozza be újra köztudatba a japán fejlesztő/kiadó.

4 napja
4

Disgaea 6: friss tartalmak, régi hősök

A bónusz tartalmakat pedzegeti a legfrissebb videós anyag a Disgaea hatodik epizódjáról.

4 napja
1

Elite Dangerous: így fest egy Odyssey küldetés

Izgalmas tartalommal bővül az Elite Dangerous - az Odyssey PC-s alfa fázisa március 29-én indul majd.

4 napja
1

Sea of Solitude: a magány tengere Switchről is hajózható

A Quantic Dream és a berlini Jo-Mei stúdió bejelentette, hogy az eredeti változathoz képest exkluzív funkciókkal és plusz tartalmakkal kibővített Sea of Solitude: The Director’s Cut mától elérhető Nintendo-Switch-re.

4 napja

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

4 napja

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

4 napja
6

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

4 napja
2

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

4 napja
18

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

5 napja
2

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

5 napja
1

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

5 napja
1