Yamauchi a Gran Turismo 5-ről

drag2008.04.04. 13:50

A ComputerAndVideogames.com stábja nemrégiben egy interjú keretein belül elbeszélgetett a Gran Turismo sorozat felett bábáskodó Kazunori Yamauchi-val, aki többek között a jövőbeli terveiről is elárult egy s mást - szóba került például a törés és a Gran Turismo Mobile is.

Yamauchi elmondta, hogy most, a megjelenés után sem hagyják magára a közelmúltban debütált Gran Turismo 5 "Prologue"-ot, olyannyira nem, hogy ősszel egy komolyabb update válik majd elérhetővé a játékhoz. Ebben első sorban az online funkciókra feküdnek már rá, és úgy tűnik, hogy valóban igazság volt a dizájner szájából nemrég elhangzott mondat, mely szerint hamarosan végre a törést is implementálják a sorozatba, az update ugyanis ezt is tartalmazni fogja.

Szó esett a hosszú évek óta készülő Gran Turismo Mobile-ról is, amely egy PlayStation Portable-t becélzó epizód lenne: Yamauchi elmondta, hogy nem túl valószínű, hogy az idén meg fog jelenni a hordozható rész, és ezért elnézést is kért a játékosoktól - egész egyszerűen annyi energiát fektetnek az ötödik részbe, hogy a Mobile-ra nem is igen jut erőforrás. A CVG a szintén régebben bejelentett Gran Turismo for Boys-ra is rákérdezett, amely egy leegyszerűsített GT lett volna, első sorban a fiatalabb korosztálynak, és PlayStation 2-re jelent volna meg: jelen állás szerint ez a Gran Turismo 5-ben kap majd helyet, egyfajta külön játékmódként.

Arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb kihívás a Gran Turismo 5 fejlesztésében Yamauchi azt válaszolta, hogy alapjában véve a PlayStation 3-ra történő fejlesztés nem igazán nehéz, inkább az igényel sok időt, illetve munkát, hogy a hardver olyan szintű részletességet tesz lehetővé a kidolgozottság terén, hogy ennek kellő kiaknázásához rengeteg adatot kell gyűjteniük, és ennek is köszönhető az, hogy egy-egy autó lemodellezésébe akár fél évet is beleölnek. Összehasonlításként: ez az első rész esetében csupán egy napba telt.

Zárásként egy érdekes kérdés is elhangzott, mely szerint volt-e olyan versenyjáték mostanában, amely meggyőzte, a Polyphony Digital főnöke azonban rendkívül diplomatikus választ adott: azt mondta, hogy egy-egy új játékot természetesen mindig kipróbálnak a megjelenéskor, de igazából inkább csak belenéznek, és nem foglalkoznak különösebben velük.

Nyüzsgős traileren a Persona 5 Strikers

Minden fókusz az akción - ilyen lesz az Atlus új őrülete.

50 perce

Scott Pilgrim visszatért, baby!

Ráadásul nem akármilyen gyűjtői jön Brian Lee O'Malley képregényének játékfeldolgozása, izé, annak is a remaster kiadása mellé.

2 órája

Squadron 51: lődd a csészealjat!

Végre egy játék, ami a régi idők zsé kategóriás sci-fi filmjeit parodizálja!

2 órája

TOHU: álomszép kaland január végére

Kézzel rajzolt, rajzfilmes stílusú, és ráadásul eszméletlenül hangulatos így első blikkre a Fireart játéka.

2 órája

Fantasian: egy darab screenshot

De nem akárkitől - magától Hironobu Sakaguchi mestertől!

2 órája

Samurai Shodown: tavaszi szamurájok

Tavaszi szél katanát áraszt - márciusban jön a következő generációs Samurai Shodown kiadás.

8 órája
2

Persona 5 Strikers

Rövid időre betekintést kaptunk a hamarosan megjelenő új Persona felvonásba, a Persona 5 Strikers-be. Első tapasztalatainkról pedig be is számolunk.

9 órája
3

Quixotic - Highway Violence

A Quixotic a hazai synthwave szcéna leígéretesebb előadója, így ő lesz az, akivel búcsúztatjuk a közepesen izgalmas csütörtök estét.

1 napja
11

Gamer365 Ünnep (Spellbreak - Chapter Pass (multi))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

1 napja
370

Sunlight: napsütéses kerek erdő

Sétaszim Edvard Munch norvég festőművész ihletésével.

1 napja
2

New Pokémon Snap: megjelenési dátum

Április végén vehetjük magunkhoz a fényképezőgépet és indulhatunk a Lental régió felfedezésére. A virtuális szafari azonban nem lesz olcsó mulatság.

1 napja
3

Riders Republic: csak 2021 végén

Az utolsó kanyarnál végül kicsúszik a februárra tervezett Ubisoft extrémsport őrület. Valamikor az év végére állhat majd talpra.

1 napja
3

Resident Evil Showcase: egy hét múlva

A Capcom új mozgóképes anyagokkal készül a Resident Evil Village projektjéből, de további híreket is belengetett azért a sorozattal kapcsolatban.

1 napja
2

Nioh 2: bemutatkozik a PC változat

Hamarosan PC-re is megérkezik a Team Ninja nagyszerű akciójátéka. A The Complete Edition ráadásul már minden DLC-t tartalmaz!

1 napja

The Medium: élőszereplős trailer

Díjnyertes lengyel stúdió és rendező segített életre kelteni a játék hátborzongató, dimenziókon átívelő atmoszféráját. Lássuk hogyan sikerült!

1 napja
3

CD Projekt RED: a minőség elkötelezettje

Hivatalos videóban kér bocsánatot a vezetőség, betekintést nyújtanak a háttérben történtekbe és felvázolják az idei év terveit.

1 napja
53

Twin Mirror

Beragadt tesztek rovatunk legújabb alanya a Dontnod még decemberben megjelent kalandja, a Twin Mirror, amelynek végigjátszása után érthetővé vált a játék körüli csend. Sajnos ez most nem igazán sikerült.

2 napja
7

Hogwarts Legacy: csak 2022-ben!

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a kiadó több időt adott az ambíciózus Harry Potter szerepjáték fejlesztésére. Jövőre nyithat ki a Roxfort kapuja!

2 napja
3

Returnal: információ-morzsák

A Housemarque ezúttal szintén egy külső nézetű akciójátékot készít. De az arcade gyökereket és a töltény-poklot azért nem felejtette el!

2 napja
1

Lucasfilm Games x Ubisoft

Nyílt világú Star Wars játék készül a francia kiadónál! Az Electronic Arts továbbra is fontos stratégiai partner, de van hely másoknak is...

2 napja
38