Yamauchi a Gran Turismo 5-ről

drag2008.04.04. 13:50

A ComputerAndVideogames.com stábja nemrégiben egy interjú keretein belül elbeszélgetett a Gran Turismo sorozat felett bábáskodó Kazunori Yamauchi-val, aki többek között a jövőbeli terveiről is elárult egy s mást - szóba került például a törés és a Gran Turismo Mobile is.

Yamauchi elmondta, hogy most, a megjelenés után sem hagyják magára a közelmúltban debütált Gran Turismo 5 "Prologue"-ot, olyannyira nem, hogy ősszel egy komolyabb update válik majd elérhetővé a játékhoz. Ebben első sorban az online funkciókra feküdnek már rá, és úgy tűnik, hogy valóban igazság volt a dizájner szájából nemrég elhangzott mondat, mely szerint hamarosan végre a törést is implementálják a sorozatba, az update ugyanis ezt is tartalmazni fogja.

Szó esett a hosszú évek óta készülő Gran Turismo Mobile-ról is, amely egy PlayStation Portable-t becélzó epizód lenne: Yamauchi elmondta, hogy nem túl valószínű, hogy az idén meg fog jelenni a hordozható rész, és ezért elnézést is kért a játékosoktól - egész egyszerűen annyi energiát fektetnek az ötödik részbe, hogy a Mobile-ra nem is igen jut erőforrás. A CVG a szintén régebben bejelentett Gran Turismo for Boys-ra is rákérdezett, amely egy leegyszerűsített GT lett volna, első sorban a fiatalabb korosztálynak, és PlayStation 2-re jelent volna meg: jelen állás szerint ez a Gran Turismo 5-ben kap majd helyet, egyfajta külön játékmódként.

Arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb kihívás a Gran Turismo 5 fejlesztésében Yamauchi azt válaszolta, hogy alapjában véve a PlayStation 3-ra történő fejlesztés nem igazán nehéz, inkább az igényel sok időt, illetve munkát, hogy a hardver olyan szintű részletességet tesz lehetővé a kidolgozottság terén, hogy ennek kellő kiaknázásához rengeteg adatot kell gyűjteniük, és ennek is köszönhető az, hogy egy-egy autó lemodellezésébe akár fél évet is beleölnek. Összehasonlításként: ez az első rész esetében csupán egy napba telt.

Zárásként egy érdekes kérdés is elhangzott, mely szerint volt-e olyan versenyjáték mostanában, amely meggyőzte, a Polyphony Digital főnöke azonban rendkívül diplomatikus választ adott: azt mondta, hogy egy-egy új játékot természetesen mindig kipróbálnak a megjelenéskor, de igazából inkább csak belenéznek, és nem foglalkoznak különösebben velük.

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

4 órája
1

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

5 órája
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

6 órája
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

17 órája
42

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

20 órája
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

22 órája
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

24 órája
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

1 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

1 napja
14

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

1 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

1 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

1 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

2 napja
11

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

2 napja

Project: MARA és a realizmus hajszolása

A Ninja Theory videónapló sorozatának harmadik felvonása a kísérleti projekt mögött megbújó technológiával foglalkozik.

2 napja
1

Curved Space: bejelentés

Egy klasszikus formula újragondolása. Avagy old-school twin-stick lövölde készül egy kanadai házaspár otthonában.

2 napja

Balan Wonderworld: érkezik a demo!

Alig egy hét múlva masszív főpróbát tart a Sonic the Hedgehog alkotóinak színes társulata. Lássuk mi vár minket a függöny mögött!

2 napja
2

A Generáció Igazolatlan Hiányzói

A nyolcadik konzolgeneráció lezárása után úgy gondoltuk érdemes lehet óvatosan megemelni a szőnyeg szélét és megnézni mit sepert alá az elmúlt pár évben a videojáték-ipar! Jelentjük az igazolatlan hiányzókat!

2 napja
32

Game Pass: január második fele

Egyre csak gyülekező japán bűnözők, régóta várt pixelharcosok, kiváló vadnyugati stratégák és a nagy Series X|S exkluzív.

2 napja
9

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning Switchre is

A Switch tulajok újabb 100+ órás szerepjátékkal gazdagodnak. Mondjuk a jó hírt? Erre nem is kell sokat várniuk!

2 napja
1