Cyberpunk 2077: bocsánatkérés és javítások

ne5hVáradi Dániel2020.12.14. 09:53

A Cyberpunk 2077 múlt heti megjelenése óta már kapott hideget-meleget, mind a játékosoktól, mind a kritikusoktól. Elsősorban az előző generációs konzolokon való teljesítményproblémák miatt volt szükség többek között a CD Projekt RED állásfoglalására, amit nemrég meg is tett a stúdió. A hivatalos közlemény szerint a csapat elnézést kért, amiért nem mutattak kellő gameplay anyagot arról, hogyan is fut a játék az alap konzolokon, ezzel biztosítva, hogy minden játékos megalapozott döntést hozhasson a vásárlással kapcsolatban.

Ezen felül részletezték a közeljövőben érkező javításokat, melyet a játék kapni fog. Az első tapaszok már megérkeztek Night City-be, a következő egy héten belül pedig számíthatunk az újabb javításokra. Ezt követően két nagyobb patch érkezik, az első januárban, a második februárban. A csapat szerint ezek orvosolni fogják a legnagyobb problémákat és bár a játék teljesítménye ezután sem fogja elérni a PC-s és next-gen konzolos szintet, de sokkal jobban meg fogja közelíteni azt az élményt.

Végezetül felajánlották a lehetőségét annak, hogy azon konzolos játékosok, akik csalódtak a Cyberpunk 2077-ben és nem akarnak várni az érkező javításokig, visszakérhetik a játék árát. A digitális példánnyal rendelkezők a PLayStation és az Xbox rendszerén keresztül kérhetik a visszatérítést, a fizikai verziót birtoklóknak az üzlettel kell felvenniük a kapcsolatot. Amennyiben a bolt nem térítené vissza a játék árát, úgy a helpmerefund@cdprojektred.com e-mail címen lehet felvenni a kapcsolatot a stúdióval, hogy megoldást találjanak a problémára.

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

14 órája
8

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

15 órája
1

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

15 órája
7

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

18 órája
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

1 napja

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

1 napja
22

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

1 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

1 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

1 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

2 napja
53

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

2 napja
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

2 napja
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

2 napja
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

2 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

2 napja
15

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

2 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

3 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

3 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

3 napja
12

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

3 napja