[GC] Sony konferencia összefoglaló

Sony konferencia összefoglaló

dragCsető Zsolt2012.08.14. 20:15

Lezajlott a Sony Gamescomos konferenciája, amely több újdonságot is tartogatott a jelenlévők és a nézők számára. Összesen öt új játékot jelentettek be - kettőt PS Vitára és hármat PS3-ra.

A Sony nem kertelt sokat: rögtön a PS Vita került a középpontba, azon belül is az őszi kínálat, melynek csúcsragadozói a LittleBigPlanet Vita, az Assassin's Creed III: Liberation, a Call of Duty: Black Ops - Declassified és a PlayStation All-Stars Battle Royale lesznek.

Utóbbi kapcsán jött az első örömteli bejelentés: a játék cross buy támogatással érkezik, vagyis ha megveszed PS3-ra, akkor automatikusan megkapod majd belőle a PS Vita verziót is. Ugyanez az akció lesz érvényes a Sly Cooper: Thieves in Time és a PSN-es Ratchet & Clank: Q-Force esetében is.

Voltak új PS Vita játékok is. Elsőként a Media Molecule társalapítója, Alex Evans lépett színpadra, hogy bemutassa új játékukat, amely Tear Away névre hallgat. Egy vidám hangulatú, papírvilágban játszódó platformerről van szó, amely erőteljesen épít a PS Vita hardveres finomságaira. A hátsó tapipadon keresztül például mi is ténylegesen belenyúlhatunk a játéktérbe, így segítve a központi karaktert, Iotát, de a giroszkóp és a mikrofon is kihasználásra kerül többek között.

A másik újonc a Guerrilla Games és a Sony Cambridge régóta leleplezésre váró közös Killzone játéka volt, amely végül a Killzone Mercenary címet kapta. Egy rövidke gameplay trailert láthattunk csak róla.

Ugrás a PS3-ra: érkeznek a PSP-n már megismert Essentials kiadások, amelyek szuperbarátságos (19.99 eurós) árcédulával kínálnak majd olyan PS3 klasszikusokat, mint az Uncharted: Drake's Fortune, az inFamous vagy éppen a LittleBigPlanet.

És ha már LittleBigPlanet: a rendkívül népszerű második rész sem marad további támogatás nélkül, a Cross Controller DLC megjelenését követően ugyanis PS Vitával is végigjátszhatóak lesznek az LBP2 pályái, teljesen újszerű élményt nyújtva ezáltal.

A PlayStation Plus csábító akciói tovább folytatódnak: szeptemberben például a Red Dead Redemption jár majd ingyen az előfizetők számára, akik a jövőben is sokszáz eurónyi tartalmat kapnak majd a 49.99 eurós éves előfizetésért cserébe. Sőt: két hétig ezt is akciózzák majd az európai játékosok számára - 25 százalékkal lesz olcsóbb az előfizetés. Növekszik a cloud storage mérete is: egészen 1 GB-ig terhelhetjük majd felhő-tárhelyünket a jövőben.

A Sony legújabb "miniplatformjáról", a fiatal korosztályt becélzó, Move-ot használó virtuális könyvről, a Wonderbookról is szó esett. A J. K. Rowling-féle Book of Spells az E3 alatt már bemutatásra került, most pedig két további címet is láthattunk a Moonbot által készített noir-kaland, a Diggs Nightcrawler és a BBC Walking with Dinosaurs-a személyében.

A Move a FIFA 13 kapcsán is előkerült: az EA Sports idei fociját akár a mozgásérzékelős kontrollerrel is irányíthatjuk majd.

PS3-ra is jutottak új játékbejelentések, nem is egy: három új PSN címről hullott le a lepel. Az első egy horrorjáték, az Until Dawn, melyben hét karakterrel kell túlélnünk a borzalmakat alkonyatig. A második a Sony Japan által készített Rain (munkacím), melyben egy láthatatlan fiút kell irányítanunk, aki csak esőben válik számunkra (és ami fontos: mások számára) láthatóvá. A harmadik pedig szintén egy Sony Japan játék, a Puppeteer, amely egy elképesztően stílusos, és némileg elvont bábszínház-platformer lesz.

Az E3-on is mutogatott PS3 címekből a legjobban várt darab, a The Last of Us került ismét elő: új trailert láthattunk a Naughty Dog poszt-apokaliptikus játékából.

A konferencia elején tárgyalt PS Vita címeket mind láthattuk mozgásban - egy kivételével, ez a Call of Duty: Black Ops - Declassified. A Sony ezen játék első trailerével zárta az eseményt.

A bemutatókat és a trailereket a főoldalon találjátok majd, de ide is belinkeljük majd őket, hogy egy helyről is elérhessétek a kapcsolódó tartalmakat.

The Last of Us trailer

Tearaway trailer

Killzone: Mercenary trailer

Until Dawn trailer

Call of Duty: Black Ops - Declassified trailer

Rain trailer

Puppeteer trailer

PlayStation All-Stars Battle Royale trailer

God of War: Ascension multi trailer

Sly Cooper: Thieves in Time trailer

Ratchet & Clank: Q-Force trailer

The Unfinished Swan trailer

LittleBigPlanet Karting trailer

Assassin's Creed III: Liberation trailer

LittleBigPlanet Vita trailer

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Heti megjelenések

1 órája
1

Berserk Boy

Nem mondhatjuk el, hogy szana-szét lennénk kényeztetve Mega Man játékokkal, sőt még klónokkal se nagyon, de szerencsére a berzerkerek gondolnak ránk és elénk vetik a fiukat - ezzel is betöltve az űrt.

11 órája
2

Steam Next Fest 2024 nyár #2: varázslók, háborúk, háborgó önmagunk klónjai

A Next Fest következő állomásán megállunk, hogy varázslóként kommandózzunk, elnézzünk az emberiség egyik legsötétebb korszakába, a háborgó mélységbe, valamint önmagunk háborgó klónjainak segítségével éljünk túl egy vad bolygó viszontagságai között.

1 napja
1

Beyond Good & Evil 2 életjel, kevesebb belsős PS VR2 játék jöhet- ez történt pénteken

Továbbá: PowerWash Simulator, Fate Seeker II, Stray Gods: The Roleplaying Musical.

2 napja
5

Tiny Terry's Turbo Trip - Tipli van, Terry!

A Short Hike, a Lil' Gator és hasonló társaik felnyitották szemünket a falatnyi élvezetek irányába. Végy egy aprócska világot, egyszerű, de szemnek tetszetős látvánnyal, majd tömd tele kedves-rendes karakterekkel, pöttöm tennivalókkal, pár óra alatt teljesíthető sztorival.

2 napja
4

Visszatér a Beyond Good & Evil, tovább nosztalgiázik a Limited Run Games – ez történt csütörtökön

Továbbá: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Dune: Awakening, Otherskin, The Berlin Apartment, Nivalis, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Pepper Grinder, Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate, Deliver Us the Moon.

3 napja
13

Steam Next Fest 2024 nyár #1: szörnyek, futárok, szájberpunkok

Indulhat a nyári Steam Next Fest zúzás? Első felvonásunkban egy John Wick szimulátorral, igazságosztókkal, futárkodással és cyberpunk városnézéssel szolgálunk. Öveket becsatolni!

3 napja
1

Kihagyja a Sony a Gamescomot, PlayStationre jön a Fesztáv – ez történt szerdán

Továbbá: Creatures of Ava, Eden Genesis, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

4 napja
2

Kamaeru: A frog refuge – Hippity-hoppity

Chloe megunta a nagy hajtást és helyette nyugodtabb életre vágyik. Ezt a motivációját segítő szándékkal is ötvözi: békáknak akar menhelyet létrehozni. Ennek kialakításában és menedzselésében segítünk mi a Kamaeru játékmenetében.

4 napja
2

Game Pass: mozgolódás június második felében

Érkezik az EA Sports FC 24 az EA PLAY kínálatába, ezen kívül azonban túl sok nagy név nem tűnik fel a hónap második felében.

4 napja
1

Egy Direct és más szinte semmi - ez történt kedden

Továbbá: Yars Rising, Baten Kaitos I & II HD Remaster, Evotinction, Bandai Namco.

5 napja
3

Games to Get Excited About Fest 2024 - a mágikus szám: 105!

Vajon mennyi indie játék fér bele egy órányi műsorba?

5 napja
1

Új Metroidot és Zeldát hozott a nyári Nintendo Direct - összefoglaló

Metroid Prime 4: Beyond, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, Mario & Luigi: Brothership, Super Mario Party Jamboree, Donkey Kong Country Returns HD, Dragon Quest III HD-2D REMAKE, és még sok minden más...

5 napja
26

Elden Ring – Shadow of the Erdtree

Hogy mit nyújthat több száz óra után a FromSoftware legutóbbi souls-műremeke? Természetesen még több kihívást, még több kegyetlen főellenfelet - és ezzel együtt még több katarzist és felfedezést, amik kárpótolnak szenvedéseinkért.

5 napja
24

Játékadaptációt kap a Hang nélkül, bezár a Pieces Interactive - ez történt hétfőn

Továbbá: Graven, Captain Blood, Uncharted, Forza Horizon 5, Life By You, Lords of the Fallen.

6 napja
9

Heti megjelenések

7 napja
4

Alan Wake 2: Night Springs – szörnyen vicces rémálmok

Hasonlóan az alapjátékhoz a Remedy munkásságának ismerői ismét komoly előnyben vannak, de az Alkonyzóna nyomán született fiktív tévésorozat abszurd humortól sem mentes interaktív epizódjai bárki számára emlékezetes perceket tartogatnak. Night Springsbe látogattunk!

7 napja
5

Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

Továbbá: Mina the Hollower, John Hight, Until Dawn.

9 napja
2

PS5-ön is nagyot ment a Sea of Thieves, masszív Life is Strange betekintés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Lollipop Chainsaw RePop, THQ Nordic, PS5 x Discord, Dragon Ball: Sparking! Zero, Super Monkey Ball Banana Rumble.

2024.06.14.
4

Summer Game Fest: információ-morzsák

Dragon Age: The Veilguard. Gears of War: E-Day. Astro Bot. Perfect Dark. LEGO Horizon Adventure. Phantom Blade Zero.

2024.06.13.
9

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==