Killzone 2 multiplayer bemutató

dragCsető Zsolt2008.07.17. 19:01

Az első Killzone már PlayStation 2-n is a legnépszerűbb online játékok között szerepelt, így várható volt, hogy a Guerrilla Games a Killzone 2 esetében sem hanyagolja majd el a multiplayer szekciót: az E3 alatt kiderült, hogy mire is számíthatunk ilyen szempontból.

A Killzone 2 online szekciója maximálisan 32 fős meccseket fog támogatni, az újdonságokat soroló lista pedig igencsak hosszas: a Guerrilla Games csapata ügyesen ötvözi a saját kútfőből kigondolt ötleteket az aktuálisan népszerű multiplayer játékok remekül működő és népszerű elemeivel.

Mind közül a legfontosabb a kaszt-rendszer: a játék során folyamatosan megnyílnak a különböző kitüntetések, amelyek egy-egy plusz képességgel ruháznak majd fel bennünket. Mindegyik karaktertípushoz tartozik egy elsődleges és egy másodlagos badge - lássuk, hogy pontosan milyenek is.

Rifleman: Ez az alapállapot, elsődleges badge nincs, a másodlagos pedig szabadon választható. Bármelyik fegyverrel tud kezdeni, kivéve a speciálisakat.

Engineer: Elsődleges képessége, hogy képes automata ágyúkat felállítani, amelyek maguktól lőni kezdik az ellenfelet, míg a másodlagossal meg tudja ezeket javítani, illetve az egyéb hasonló szerkezeteket is.

Medic: Az elsődleges képességével fel tudja éleszteni a halott csapattársakat, a másodlagossal pedig gyógyító csomagokat tud elhelyezni a pályán a társak számára.

Scout: Elsődleges képessége, hogy egy speciális egyenruhának köszönhetően alig láthatóvá tud válni. A másodlagos képességével meg tudja jelölni a képernyőn levő ellenfeleket, és ezeket a csapattársak is látni fogják.

Assault: Elsődleges képessége, hogy erős páncéljának köszönhetően dupla annyi sebzést tud elszenvedni, míg a másodlagossal rövid ideig sprintelni tud.

Tactician: Az elsődleges képességével füstgránátokat tud használni, melyek új respawn pontként fognak funkcionálni, a másodlagossal pedig légitámadást tud kérni.

Saboteur: Elsődleges képessége, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott ellenfélnek tudja tettetni magát, a másodlagossal pedig egy C4 töltetet tud elhelyezni a pályán.

Látható tehát, hogy lesz miből válogatni, az egyes badge-eket pedig tetszés szerint kombinálhatjuk is majd, így tehát nem feltétlenül kell ugyanazon kasztot képviselnie elsődleges és másodlagos képességünknek. Az egyes karakterek természetesen mind-mind más külsővel rendelkeznek majd, mind az ISA, mind a Helghast oldalon.

Akik nem csak egyedül, hanem jól ismert barátokkal közösen is szeretnek online megmérkőzni, azok számára is rengeteg lehetőség akad. Tudunk majd például a Battlefield: Bad Company-hez hasonlóan 4 fős osztagokra különülni: ilyenkor a csapat egy másmilyen HUD-ot lát majd, több információval, és visszaköszön az a lehetőség is, hogy elhalálozás esetén a squad vezetője mögött respawn-olhatunk.

A csapatnál eggyel nagyobb, és nem csupán eseti lehetőség a klánok szervezése: ezt a Killzone.com oldalon fogjuk tudni megtenni, ahol egyébként részletes, több mint 100 dolgot vizsgáló statisztikánkat is böngészhetjük majd, és maximum 64 fős táborokat alkothatunk. A játékon belül ráadásul komplett klánversenyeket lehet majd szervezni: a beépített rendszer akár 256 csapat között is képes lesz lebonyolítani egy grandiózus megmérettetést. Emellett minden klán 100 úgynevezett Valor ponttal indul majd, amiket egyrészt a versenyeken nyerhetünk, másrészt pedig minden meccs előtt "fogadhatunk" egy másik klánnal: mindketten felteszünk tetszőleges számú pontot, és a végén a győztes viszi el mindet.

Lehetőségekben dúskáló, és abszolút modern multiplayer szekciót tervez tehát a Guerrilla a Killzone 2-höz: egyedül csak az osztott képernyő és a kooperatív játéklehetőség hiányolható, ám cserébe mindenkit vígasztalhat az a tény, hogy a játékkal kapcsolatosan minden véglegesítve van, így a februári megjelenésig hátra levő fél évben már csak a finomhangolásra, illetve egyes elemek további javítására kell csupán koncentrálni. És persze nem szabad elfelejteni: az év hátralevő részében egy online bétateszt is vár még ránk.


MÉG TÖBB E3

Még nincs vége: ha lemaradtál a legfrissebb történésekről, akkor ezen a linken az idei E3-on szereplő játékok összes trailerét, videóját és képét megtalálod egy helyen!

[**[E3 2008 - A NAGY JÁTÉKLISTA]**](http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=5580&news&E3%202008%20-%20akiket%20l%E1ttunk)

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tcGF0cmVvbi1tcHVcIj5cbjxhIGhyZWY9XCJodHRwczpcL1wvcGF0cmVvbi5jb21cL2dhbWVyMzY1XCIgdGFyZ2V0PVwiX2JsYW5rXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtYmcucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcm0ucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcmliYm9uLnBuZ1wiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cbjxzdHlsZT5cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1e1xuXHRvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47XG5cdHdpZHRoOiAzMDBweDtcblx0aGVpZ2h0OiAyMDBweDtcblx0cG9zaXRpb246IHJlbGF0aXZlO1xufVxuLi0tcGF0cmVvbi1tcHUgaW1ne1xuXHR0cmFuc2l0aW9uOiBhbGwgLjNzO1xuXHRwb3NpdGlvbjphYnNvbHV0ZTtcblx0dG9wOjA7IGxlZnQ6MDtcbn1cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1IGltZzpudGgtY2hpbGQoMSl7XG5cdGZpbHRlcjogYmx1cigycHgpO1xuXHR0cmFuc2Zvcm06IHNjYWxlKDEuMSk7XG59XG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDIpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoNHB4KTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxLjEpO1xufVxuXG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDEpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoMCk7XG5cdHRyYW5zZm9ybTogc2NhbGUoMSk7XG59XG48XC9zdHlsZT4iLCJpbWFnZXMiOltdLCJ1cmwiOiIifQ==

Lake

Karrier és a magánélet egyensúlya, a megrekedtség érzete, a fiatalkori gyökereink újrafelfedezése... Az útkeresési válság eme, sokunkat érintő aspektusait boncolgatja a Gamious digitális életképe, amely a narratív kaland-sétajátékok eszköztárát a járműves munkaszimulátorok stílusjegyeivel vegyíti.

1 órája

Amikor az Angry Video Game Nerd és a Commodore 64 találkoznak

A Nerd éppen a C64 felhozatalt szemelte ki a következő bemutató témájaként.

13 órája
2

PlayStation-re is jön az art of rally

Direkt írtuk kisbetűvel, bár ez az oldal layoutján nem látszik, így van a hivatalos neve a játéknak.

17 órája
1

Lost Judgment

A Lost Judgment a Yakuza széria mellékága, amely a japán alvilági viszontagságok helyett, egy magánnyomozó életébe enged bepillantást. A második rész folytatja az előd hagyományait, és az anyasorozat rajongóit sem hagyja lógva. Teszteltük a játékot.

17 órája
3

A Netflix új játékában is véresen hentel Kate a méregzsák

A Kate: Collateral Damage az akciódús filmet követi stílusban és játékmenetben.

18 órája
1

Októberben korai hozzáférésben játszható a Shelter alkotói által készített Book of Travels

A játék amúgy a TMORPG címkét kapta a játék zsánerének meghatározásánál.

19 órája

A hét egyik legjobb trailerét hozza a The Plane Effect

A melankolikus narratív kalandjáték igényes videóval ünnepli a megjelenést.

23 órája
3

Samudra: tengeri szeméthegyekre hívja fel a figyelmet a gyönyörű 2D platformer

A játék az Unity ösztöndíjas fejlesztéseként szeptember végén érkezik.

1 napja

A Heroes stílusát keveri zsiványkodással a The Dragoness

Command of the Flame alcímmel készül a játék, amiből demót is tudunk mutatni.

1 napja
3

Konzolokra is megjelent a Gaijin sztalker-pótléka, a Shadow of Kurgansk

Bár a játék inkább kuriózumnak tűnik, mint trónkövetelőnek.

1 napja
1

Szuper összehasonlító traileren az Alan Wake Remastered

A friss változat csap össze az Xbox 360 kiadással.

1 napja
6

Lost in Random

Az EA Originals által felkarolt egyedi játékok sorába tökéletesen simul be a Lost in Random, melyben Tim Burton stílusa elegyedik a valós idejű és körökre osztott harcok keverékével.

1 napja
8

Perfect Dark: Crystal Dynamics x The Initiative

A modern Tomb Raider trilógia és a Marvel's Avengers alkotói segítenek be a Microsoft sztárstúdiójának a Perfect Dark fejlesztésének további munkálataiban.

1 napja
9

Switch Online: N64 és Genesis címekkel?

Feltéve, hogy előfizetünk az Expansion Pack névre keresztelt új előfizetési csomagra. Indulás a tervek szerint még idén októberben.

1 napja
11

A Super Mario Bros. szinkronhangjai

Az animációs film jövő év végén kerülhet a mozikba. Most pedig azt is megtudhattuk, hogy kik kölcsönzik majd a hangjukat kedvenc karaktereinknek.

1 napja
8

Splatoon 3: a Mammalianok visszatérnek

Friss mozgóképpel jelentkeztek az Inkling kutatólaborból, a vizsgált lények pedig szőrösek. Nagyon. Jövőre trilógiává bővül a sorozat!

1 napja

Metroid Dread: a rettegés hangjai

Természetesen a pár napon belül érkező 2D metroidvánia sem maradhatott ki a műsorból. Sounds of Dread címmel hozott új kedvcsináló mozgóképet.

1 napja

Triangle Strategy megjelenési dátum!

A HD-2D látványvilágával érkezik a Final Fantasy Tactics szellemi örököse jövő év márciusában! A próbakör visszajelzéseire reagáltak.

1 napja
1

Hyrule Warriors: Guardian of Remembrance kiegészítő

Alig több, mint egy hónap múlva érkezik az Age of Calamity második tartalmi bővítése új történetszállal. karakterekkel és helyszínekkel.

1 napja

Voice of Cards: a NieR alkotójától

The Isle Dragon Roars alcímmel és Yoko Taro kreatív irányításával érkezik egy kártyákra építő új szerepjáték. A próbakör már most elérhető!

1 napja