Wii U: 299 / 349 euró, november 30.

liquidSomosi László2012.09.13. 17:30

Lezajlottak a mai napra tervezett Nintendo Direct konferenciák, melyeken minden fontos információra fény derült az új konzol kapcsán: az árra, a megjelenési dátumra és a nyitókínálatra is.

A Wii U két kiszerelésben lesz kapható. A Basic 299 dollárba, a Deluxe pedig 349 dollárba fog kerülni - a Nintendo szokás szerint nem adott meg európai árakat, de vélhetően ugyanezekre az árcédulákra kell számítanunk, csak éppen euróban.

Basic: Fehér gép és GamePad, 8 GB-os merevlemez, HDMI kábel.

Deluxe: Fekete gép és GamePad, 32 GB-os merevlemez, HDMI kábel, állvány a konzolnak és a kontrollernek, Nintendo Land szoftver, egy évre szóló Nintendo Network Premium előfizetés.

Az Egyesült Államokban november 18-án, Európában pedig november 30-án fog a boltokba kerülni a gép.

Ami a nyitókínálatot illeti: Európában ezekkel a játékokkal fog megjelenni a gép.

FIFA 13, Mass Effect 3: Special Edition, Nano Assault Neo, New Super Mario Bros. U, Nintendo Land, Rayman Legends, Trine 2: Director's Cut, Toki Tori 2, Zombi U

Márciusig bezárólag az alábbi játékok fognak még megjelenni.

Aliens: Colonial Marines, Assassin's Creed III, Batman: Arkham City - Armoured Edition, Darksiders II, Epic Mickey 2: The Power of Two, Game & Wario, Game Party Champions, Just Dance 4, Lego City: Undercover, Madden NFL 13, Avengers: Battle for Earth, Monster Hunter 3 Ultimate, NBA 2K13, Ninja Gaiden 3: Razor's Edge, Rabbids Land, Rise of the Guardians: The Video Game, Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien, Scribblenauts Unlimited, SiNG Party, Sonic & All-Stars Racing Transformed, Sports Connection, Tank! Tank! Tank!, Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition, Warriors Orichi 3 Hyper, Your Shape: Fitness Evolved 2013

Voltak új bejelentések is a konferencián: a legnagyobb meglepetés egyértelműen a Bayonetta 2 volt, amely Wii U exkluzív cím lesz.

Az Activision is színpadra lépett, megerősítve a Call of Duty: Black Ops 2 lényegében már ismert megjelenését. A kiadóóriás emellett a Skylanders Giantet, a 007 Legendset és az újonnan bemutatott Transformers Prime-ot is meg fogja jelentetni a gépre.

A Capcom részéről a Monster Hunter 3 Ultimate volt az újdonság, amely nevéhez híven a harmadik rész definitív kiadása lesz, méghozzá Wii U mellett 3DS-re is - ez utóbbi márciusban fog megjelenni.

A végére pedig még egy újdonság a margóra - azért csak oda, mert minket nem érint: a tengerentúlon elindul a teljesen ingyenes Nintendo TVii, amely a Netflix, Hulu és Amazon jellegű finomságokat, illetve egyéb szociális és információs szolgáltatásokat takar.

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

43 perce

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

2 órája

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

3 órája

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

5 órája
10

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

19 órája
2

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

19 órája
1

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

19 órája
1

Fracked

A remekül sikerült Phantom: Covert Ops megalkotói úgy néz ki PlayStation VR exkluzív fejlesztésébe fogtak. A kajakot sílécre cseréljük?

19 órája
1

Song in the Smoke

A Skulls of the Shogun és a GALAK-Z fejlesztői egy különleges túlélő kalanddal lépnek be a virtuális valóságba. Irány a kőkorszak?

19 órája

DOOM 3: VR Edition

6 PSVR bejelentés egyetlen nap? Ez a VR Spotlight, aminek első leleplezése rögtön a pokolba visz! Kiegészítőkkel megpakolva érkezik a rettegés.

20 órája
7

Echtra Games x Zynga

A Max Schaefer vezette veterán fejlesztőket felvásárolta a mobiljáték piacának egyik cápája. Konzolokra és PC-re vágynak ők is a jövőben.

20 órája

Game Pass: március első fele

Egy kis űrkaland kíséretében főleg sportjátékokkal bővül a szolgáltatás a következő napokban. Néhány komolyabb távozó is akad.

20 órája
12

Tonic x Epic Games

Az óriásvállalat kezébe került ezzel a tavalyi év egyik sikercíme, a Fall Guys: Ultimate Knockout is. Épül az Epic metaverzum!

1 napja
6

Fantasian: a Final Fantasy alkotóitól

Hironobu Sakaguchi továbbgondolja a JRPG alapokat, több mint 150 valóban felépített dioráma között. Apple készüléleken.

1 napja
11

ScourgeBringer: PlayStation megjelenés

Egy villámgyors rogue-platformer érkezik PlayStation 4-re. Na meg. Dobpergés. PlayStation Vitára! Tudjátok. Volt olyan is...

1 napja
10

Aliens: Fireteam - új Aliens játék érkezik

Milyen az, amikor a Gears of War találkozik az Aliens franchise-al? Az Aliens: Fireteam egy koop TPS játék lesz, idei nyári megjelenéssel.

1 napja
13

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Ha poént akarnánk a játék címe köré fűzni, azonnal kiderülne tudatlanságunk a fantasy-szerepjátékok vonalán, úgyhogy megkímélünk titeket meg magunkat is. Cserébe viszont hoztunk egy tesztet az Earthblood című játékról.

1 napja
9

If on a Winter's Night: négy utazó

Kalandjáték brutálisan kidolgozott pixel art grafikával, négy utassal és egy maszkabállal, ami a szürreális világ táptalajából épít valami újat, valami innovatívat.

1 napja

The Sinking City: kalózváltozat van Steamen?

A Frogwares nyílt lapokkal játszik: részletes videón mutatja be, hogyan kerülhette meg őket a francia kiadó.

2 napja
5

Szünetel a Need For Speed fejlesztése

Az Electronic Arts minden fejlesztőt átvezényelt a DICE mellé. Idén az új Battlefield felvonás kap csak figyelmet.

2 napja
24