Hijacker Jack: hazai akció-FVM buli

mcmackoGéczy Attila2020.12.10. 10:04

Milyen egy akciófilm, ha te magad irányítod? Erre keres választ a Hijacker Jack.

A Wales Interactive FMV játékai mellett is van élet a piacon, mi több, akciódús irányt is felvett a zsáner, mégpedig hazai fejlesztők segítségével. A Hijacker Jack mobilról költözött PC-re, és 19 dodó körül elérhető Steamen.

A Hijacker Jack az első valós időben irányítható, belső nézetű FMV élőszereplős játék a piacon elérhető felhozatalban. A főhős szemszögéből követjük végig az eseményeket folyamatosan navigálva a karaktert. Különböző ütés- és rúgáskombinációkat hajthatunk végre, háztetőkön ugrálhatunk, vagy épp egy shotgun segítségével rendezhetjük le az ellenfeleket.

A sajtóközlemény alapján így lehetne összefoglalni a sztorit: főhősünk visszahúzódva él egy távoli szigeten, amikor egy napon elrabolják, átformálják, és egy mesterkélt fényűző világba száműzik. Friss élete zökkenőmentesen indul, de hamarosan megtapasztalja gyorsan jött hírnevének árnyoldalát. Átalakulása során kihívásokkal teli kalandokat kell túlélnie, akár pusztakézzel, akár puskával puhítva az ellenfeleit, vagy éppen autóval, quaddal menekülve, helikopterből kiugorva. Lassan körvonalazódnak elrablásának valódi okai és hamar rájön, hogy senkiben sem bízhat meg.

"A New IDEA Games egy független magyar csapat. Történetünk 8 éve kezdődött egy olcsó akciókamerával és néhány jóbaráttal. Elkészítettük az első FPS alapú interaktív FMV akciójátékot és 2 év alatt milliós letöltést értünk el a Google Play áruházban. Ezen felbuzdulva elkezdtük dolgozni egyre nagyobb projekteken, míg minden energiánkat és tőkénket megmozgatva összeraktuk az imént prezentált eddigi legnagyobbat. Köszönjük a figyelmet és reméljük, hogy sikerült felkelteni érdeklődését. Bármilyen megjelenés óriási segítség lenne kis csapatunkak, hogy folytatni tudjuk utunkat…"

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

15 órája
8

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

16 órája
1

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

16 órája
7

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

19 órája
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

1 napja

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

1 napja
22

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

1 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

1 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

1 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

2 napja
53

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

2 napja
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

2 napja
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

2 napja
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

2 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

2 napja
15

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

2 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

3 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

3 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

3 napja
12

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

3 napja