Game Pass: tervek a jövőre

sQrNagy Csaba2020.12.09. 16:00

Jerret West, a Microsoft Gaming kommunikációs vezetője osztott meg nemrég néhány gondolatot az Xbox hivatalos blogján. Kiderült például, hogy a generációkat átívelő stratégia működik: csak a múlt hónapban 3800 különböző játékot indítottak el az Xbox felhasználók és 1.6 millió esetben használták a Smart Delivery kezdeményezést. Az Xbox Series X|S startja rekordot döntött az Xbox modellcsaládon belül többek között az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban is. Érdekesség, hogy az új belépők több mint 40%-a Xbox Series S-et vásárolt. Meglepő? Talán nem annyira, mint hogy a tavaly novemberi állapothoz képest máris megduplázódott a Game Pass előfizetők száma!

Cloud Gaming | PC és iOS

2021 tavaszán végre megérkezik a Cloud Gaming a PC és Apple platformok felhasználóihoz is! Előbbit a hivatalos Xbox applikáción keresztül is elérhetjük, míg az iOS rendszereken a kiskapukat kihasználva böngészőből indíthatjuk majd a játékokat. A szolgáltatás igénybevételéhez továbbra is Xbox Game Pass Ultimate előfizetés szükséges.

Game Pass

Miközben a már elérhető Xbox Game Studios játékok folyamatos támogatást élveznek, tartalmilag bővülnek és ingyenes frissítés formájában idomulnak az új Series X|S konzolok képességeihez, azért a következő évben valószínűleg már láthatunk új megjelenéseket is! Érkezik a Halo Infinite (2021 ősz), a Psychonauts 2 és még pár be nem jelentett alkotás, mellette pedig végleges formát ölt a Bethesda felvásárlás - ezzel 23-ra emelve a belsős csapatok számát. Lássuk mi vehetnek ebből észre a Game Pass előfizetők. Ezek a játékok már biztosan bekerülnek első nap a kínálatba!

 • Halo Infinite
 • Psychonauts 2
 • The Ascent
 • Scorn
 • Skatebird
 • Dead Static Drive
 • The Good Life
 • The Medium | Időszakos exkluzív
 • The Gunk | Időszakos exkluzív
 • Warhammer 40K: Darktide | Időszakos exkluzív
 • Exomecha | Időszakos exkluzív
 • Shredders | Időszakos exkluzív

Érdekesség talán, hogy ebben a listában nincs benne a Bright Memory Infinite, a CrossfireX és az időszakos exkluzív 12 Minutes, bár a jövőre tervezett megjelenései közé beszúrta ezeket is a redmondi óriás. Panaszra azonban így sincs okunk. Jerret West azzal zárja a sorait, hogy érdemes lesz a holnapi The Game Awards műsorát is élőben követni, mert néhány meglepetéssel a Microsoft is készült a három helyszínről jelentkező díjkiosztó gálára!

Heti megjelenések

Egy kopasz ügynök visszatér, azonban rajta kívül is akad néhány friss megjelenés a héten.

55 perce

Everspace 2

Küszöbön az Early Access verzió, ezért bekuncsorogtuk magunkat a most zajló zárt bétába. Nem bántuk meg, ugyanis félkész stádiuma ellenére is nagyon biztató a gyors űrlövöldék koronázatlan királyának örököse, az Everspace 2!

12 órája
2

Star Wars Battlefront 2: túl sok új játékos

Megfektette a Star Wars: Battlefront 2 szervereket az Epic Game Store irányából (ingyenjáték, hééé!) beözönlő játékosok hada - az EA sietve kompenzál.

16 órája
5

Cyberpunk: így csúszott félre minden

A Bloomberg húsz CDPR fejlesztőt keresett meg, hogy kiderítsék: mi csúszott félre a Cyberpunk 2077 fejlesztése során? Válaszok következnek.

1 napja
19

Nyüzsgős traileren a Persona 5 Strikers

Minden fókusz az akción - ilyen lesz az Atlus új őrülete.

2 napja

Scott Pilgrim visszatért, baby!

Ráadásul nem akármilyen gyűjtői jön Brian Lee O'Malley képregényének játékfeldolgozása, izé, annak is a remaster kiadása mellé.

2 napja
7

Squadron 51: lődd a csészealjat!

Végre egy játék, ami a régi idők zsé kategóriás sci-fi filmjeit parodizálja!

2 napja
8

TOHU: álomszép kaland január végére

Kézzel rajzolt, rajzfilmes stílusú, és ráadásul eszméletlenül hangulatos így első blikkre a Fireart játéka.

2 napja
1

Fantasian: egy darab screenshot

De nem akárkitől - magától Hironobu Sakaguchi mestertől!

2 napja

Samurai Shodown: tavaszi szamurájok

Tavaszi szél katanát áraszt - márciusban jön a következő generációs Samurai Shodown kiadás.

2 napja
2

Persona 5 Strikers

Rövid időre betekintést kaptunk a hamarosan megjelenő új Persona felvonásba, a Persona 5 Strikers-be. Első tapasztalatainkról pedig be is számolunk.

2 napja
3

Quixotic - Highway Violence

A Quixotic a hazai synthwave szcéna leígéretesebb előadója, így ő lesz az, akivel búcsúztatjuk a közepesen izgalmas csütörtök estét.

3 napja
12

Gamer365 Ünnep (Spellbreak - Chapter Pass (multi))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

3 napja
370

Sunlight: napsütéses kerek erdő

Sétaszim Edvard Munch norvég festőművész ihletésével.

3 napja
2

New Pokémon Snap: megjelenési dátum

Április végén vehetjük magunkhoz a fényképezőgépet és indulhatunk a Lental régió felfedezésére. A virtuális szafari azonban nem lesz olcsó mulatság.

3 napja
3

Riders Republic: csak 2021 végén

Az utolsó kanyarnál végül kicsúszik a februárra tervezett Ubisoft extrémsport őrület. Valamikor az év végére állhat majd talpra.

3 napja
4

Resident Evil Showcase: egy hét múlva

A Capcom új mozgóképes anyagokkal készül a Resident Evil Village projektjéből, de további híreket is belengetett azért a sorozattal kapcsolatban.

3 napja
2

Nioh 2: bemutatkozik a PC változat

Hamarosan PC-re is megérkezik a Team Ninja nagyszerű akciójátéka. A The Complete Edition ráadásul már minden DLC-t tartalmaz!

3 napja

The Medium: élőszereplős trailer

Díjnyertes lengyel stúdió és rendező segített életre kelteni a játék hátborzongató, dimenziókon átívelő atmoszféráját. Lássuk hogyan sikerült!

3 napja
3

Cyberpunk: bocsánatkérés & jövőkép

Videóban kér bocsánatot a vezetőség, és felvázolják a játék helytepofozására szőtt terveket - sok mindent terveznek, de nextgen verziót nem mostanában kapunk.

4 napja
59