Gran Turismo 5 - csicsergő madárkák

drag2009.04.16. 20:10

A Prologue változat körülötti felhajtás mára lecsendesedett, így a Gran Turismo 5 végleges verziójának leleplezése napról-napra valószínűbbnek mondható: sokak szerint az E3-on hullik majd le a lepel, ám könnyen lehet, hogy a lényeg már most kiderült.

A GTPlanet talán a legnagyobb olyan oldalnak mondható, amely kifejezetten a Gran Turismo sorozattal foglalkozik, a mai napon pedig egy borzasztóan érdekes fórumkomment bukkant fel rajta, méghozzá az amar212 nevű felhasználó tollából. Ő pedig nem akárki arrafele: egyrészt premium tag, vagyis fizet az oldal bizonyos extra szolgáltatásaiért, másrészt hivatalos bajnokságokat nyert már, harmadrészt pedig őt tartják a legmegbízhatóbb tagnak az információkat illetően.

A lényeg: a hosszászólásban:) a Gran Turismo 5 megjelenési időpontjáról és főbb feature-eiről olvashatunk, a biztonság kedvéért stílusos virágnyelv mögé rejtve. Lássuk.

"Az első szellő azt susogja, hogy a végső összejövetelre harminc éjszakával a tizenkét hónap letelte előtt kerül majd sor, és hogy most először a világon minden szellő egyszerre fog egyesülni."

Vagyis: megjelenés még az idén, december elsején, méghozzá minden régióban egyszerre. Esetleg értelmezhető úgy is, hogy tizenkét hónap múlva, de ez esetben a napokkal történő játszadozás egy fokkal kevésbé helyénvaló.

"A második szellő azt mondja, hogy kezdetben több, mint fél tucatszor száz madár fog repülni közel nyolc tucat égi úton, és hogy néhány madár a múltból érkezik majd, ám épp olyan külsővel, mint az újonnan született madarak."

Vagyis: több, mint 600 autó, és közel 100 pálya várható a végleges változatban, és korábbi epizódok pályái/autói is visszatérnek majd.

"A harmadik szellő azt mondja, hogy most először az égi útvonalak nem csak szolid és már ismert formában lesznek jelen, hanem a madáridomítók új égi útvonalakat is építenek majd a már létező égi útvonalak darabjaiból."

Vagyis: pályaszerkesztő, amelyben a játékban szereplő pályák elemeit felhasználva építhetjük majd fel saját aszfaltcsíkunkat.

"A negyedik szellő azt mondja, hogy a madáridomítók nagyobb számban egyesülhetnek majd, mint eddig bármikor, és lehetőségük lesz beszélni egymással, valamint klánokat és szövetségeket kötni teljes szabadsággal."

Vagyis: bővülnek a kommunikációs lehetőségek, ami vélhetően sok résztvevős voice chatet jelent többek között, és lesz klánalapítási lehetőség is.

"Az ötödik szellő azt mondja, hogy az összejövetelre két formában kerül majd sor: az egyik nagyobb lesz a másiknál, és a madáridomítók szabadon választhatnak majd, hogy melyik összejövetelen vesznek részt. A nagyobb összejövetel méretes áldozatot kíván annak érdekében, hogy az összes jelen- és jövőbeli kincs elérhető legyen további áldozatok nélkül, míg a kisebb összejövetel a már ismert jellegű lesz, ám a jövőbeli kincsekért cserébe áldozatokat kér majd a madáridomítóktól."

Vagyis: két különböző kiadásban érkezik majd a játék. A nagyobb SKU jóval drágább lesz, ám ezzel az összes jövőbeli DLC ingyenesen lesz letölthető, míg a másik a hagyományos változat, amihez meg kell majd vásárolnunk a DLC-ket.

"A hatodik szellő egy másik összejövetelről mesél, ám egy hasonlóról, mint a már ismert, csak kisebbről, azok számára, akik nem szeretnék látni azt teljes pompájában. Ez a másik összejövetel nem ugyanazon a vidéken történik majd meg, mint a már ismert, hanem egy másikon, amely még nem lett felfedve a madáridomítók előtt."

Vagyis: ez minden bizonnyal egy "kisebb" játékot jelent egy másik platformon, nagy eséllyel a már hosszú idők óta készülő Gran Turismo Mobile-t - még az sem kizárt, hogy a sokat pletykált új PSP-re.

Ezek tehát azok az információk, amiket ki lehetett venni a hozzászólásból - mérget természetesen ne vegyen rájuk senki, ám minden esetre elmondható, hogy abszolút reálisnak tűnnek. Várjuk a júniusi E3-at - ha ott nem bukkan fel a Gran Turismo 5, akkor nagy eséllyel nem lesz már 2009-es megjelenés.

Nyüzsgős traileren a Persona 5 Strikers

Minden fókusz az akción - ilyen lesz az Atlus új őrülete.

37 perce

Scott Pilgrim visszatért, baby!

Ráadásul nem akármilyen gyűjtői jön Brian Lee O'Malley képregényének játékfeldolgozása, izé, annak is a remaster kiadása mellé.

50 perce

Squadron 51: lődd a csészealjat!

Végre egy játék, ami a régi idők zsé kategóriás sci-fi filmjeit parodizálja!

53 perce

TOHU: álomszép kaland január végére

Kézzel rajzolt, rajzfilmes stílusú, és ráadásul eszméletlenül hangulatos így első blikkre a Fireart játéka.

2 órája

Fantasian: egy darab screenshot

De nem akárkitől - magától Hironobu Sakaguchi mestertől!

2 órája

Samurai Shodown: tavaszi szamurájok

Tavaszi szél katanát áraszt - márciusban jön a következő generációs Samurai Shodown kiadás.

8 órája
2

Persona 5 Strikers

Rövid időre betekintést kaptunk a hamarosan megjelenő új Persona felvonásba, a Persona 5 Strikers-be. Első tapasztalatainkról pedig be is számolunk.

9 órája
3

Quixotic - Highway Violence

A Quixotic a hazai synthwave szcéna leígéretesebb előadója, így ő lesz az, akivel búcsúztatjuk a közepesen izgalmas csütörtök estét.

1 napja
11

Gamer365 Ünnep (Spellbreak - Chapter Pass (multi))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

1 napja
370

Sunlight: napsütéses kerek erdő

Sétaszim Edvard Munch norvég festőművész ihletésével.

1 napja
2

New Pokémon Snap: megjelenési dátum

Április végén vehetjük magunkhoz a fényképezőgépet és indulhatunk a Lental régió felfedezésére. A virtuális szafari azonban nem lesz olcsó mulatság.

1 napja
3

Riders Republic: csak 2021 végén

Az utolsó kanyarnál végül kicsúszik a februárra tervezett Ubisoft extrémsport őrület. Valamikor az év végére állhat majd talpra.

1 napja
3

Resident Evil Showcase: egy hét múlva

A Capcom új mozgóképes anyagokkal készül a Resident Evil Village projektjéből, de további híreket is belengetett azért a sorozattal kapcsolatban.

1 napja
2

Nioh 2: bemutatkozik a PC változat

Hamarosan PC-re is megérkezik a Team Ninja nagyszerű akciójátéka. A The Complete Edition ráadásul már minden DLC-t tartalmaz!

1 napja

The Medium: élőszereplős trailer

Díjnyertes lengyel stúdió és rendező segített életre kelteni a játék hátborzongató, dimenziókon átívelő atmoszféráját. Lássuk hogyan sikerült!

1 napja
3

CD Projekt RED: a minőség elkötelezettje

Hivatalos videóban kér bocsánatot a vezetőség, betekintést nyújtanak a háttérben történtekbe és felvázolják az idei év terveit.

1 napja
53

Twin Mirror

Beragadt tesztek rovatunk legújabb alanya a Dontnod még decemberben megjelent kalandja, a Twin Mirror, amelynek végigjátszása után érthetővé vált a játék körüli csend. Sajnos ez most nem igazán sikerült.

2 napja
7

Hogwarts Legacy: csak 2022-ben!

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a kiadó több időt adott az ambíciózus Harry Potter szerepjáték fejlesztésére. Jövőre nyithat ki a Roxfort kapuja!

2 napja
3

Returnal: információ-morzsák

A Housemarque ezúttal szintén egy külső nézetű akciójátékot készít. De az arcade gyökereket és a töltény-poklot azért nem felejtette el!

2 napja
1

Lucasfilm Games x Ubisoft

Nyílt világú Star Wars játék készül a francia kiadónál! Az Electronic Arts továbbra is fontos stratégiai partner, de van hely másoknak is...

2 napja
38