Gran Turismo 5 - csicsergő madárkák

drag2009.04.16. 20:10

A Prologue változat körülötti felhajtás mára lecsendesedett, így a Gran Turismo 5 végleges verziójának leleplezése napról-napra valószínűbbnek mondható: sokak szerint az E3-on hullik majd le a lepel, ám könnyen lehet, hogy a lényeg már most kiderült.

A GTPlanet talán a legnagyobb olyan oldalnak mondható, amely kifejezetten a Gran Turismo sorozattal foglalkozik, a mai napon pedig egy borzasztóan érdekes fórumkomment bukkant fel rajta, méghozzá az amar212 nevű felhasználó tollából. Ő pedig nem akárki arrafele: egyrészt premium tag, vagyis fizet az oldal bizonyos extra szolgáltatásaiért, másrészt hivatalos bajnokságokat nyert már, harmadrészt pedig őt tartják a legmegbízhatóbb tagnak az információkat illetően.

A lényeg: a hosszászólásban:) a Gran Turismo 5 megjelenési időpontjáról és főbb feature-eiről olvashatunk, a biztonság kedvéért stílusos virágnyelv mögé rejtve. Lássuk.

"Az első szellő azt susogja, hogy a végső összejövetelre harminc éjszakával a tizenkét hónap letelte előtt kerül majd sor, és hogy most először a világon minden szellő egyszerre fog egyesülni."

Vagyis: megjelenés még az idén, december elsején, méghozzá minden régióban egyszerre. Esetleg értelmezhető úgy is, hogy tizenkét hónap múlva, de ez esetben a napokkal történő játszadozás egy fokkal kevésbé helyénvaló.

"A második szellő azt mondja, hogy kezdetben több, mint fél tucatszor száz madár fog repülni közel nyolc tucat égi úton, és hogy néhány madár a múltból érkezik majd, ám épp olyan külsővel, mint az újonnan született madarak."

Vagyis: több, mint 600 autó, és közel 100 pálya várható a végleges változatban, és korábbi epizódok pályái/autói is visszatérnek majd.

"A harmadik szellő azt mondja, hogy most először az égi útvonalak nem csak szolid és már ismert formában lesznek jelen, hanem a madáridomítók új égi útvonalakat is építenek majd a már létező égi útvonalak darabjaiból."

Vagyis: pályaszerkesztő, amelyben a játékban szereplő pályák elemeit felhasználva építhetjük majd fel saját aszfaltcsíkunkat.

"A negyedik szellő azt mondja, hogy a madáridomítók nagyobb számban egyesülhetnek majd, mint eddig bármikor, és lehetőségük lesz beszélni egymással, valamint klánokat és szövetségeket kötni teljes szabadsággal."

Vagyis: bővülnek a kommunikációs lehetőségek, ami vélhetően sok résztvevős voice chatet jelent többek között, és lesz klánalapítási lehetőség is.

"Az ötödik szellő azt mondja, hogy az összejövetelre két formában kerül majd sor: az egyik nagyobb lesz a másiknál, és a madáridomítók szabadon választhatnak majd, hogy melyik összejövetelen vesznek részt. A nagyobb összejövetel méretes áldozatot kíván annak érdekében, hogy az összes jelen- és jövőbeli kincs elérhető legyen további áldozatok nélkül, míg a kisebb összejövetel a már ismert jellegű lesz, ám a jövőbeli kincsekért cserébe áldozatokat kér majd a madáridomítóktól."

Vagyis: két különböző kiadásban érkezik majd a játék. A nagyobb SKU jóval drágább lesz, ám ezzel az összes jövőbeli DLC ingyenesen lesz letölthető, míg a másik a hagyományos változat, amihez meg kell majd vásárolnunk a DLC-ket.

"A hatodik szellő egy másik összejövetelről mesél, ám egy hasonlóról, mint a már ismert, csak kisebbről, azok számára, akik nem szeretnék látni azt teljes pompájában. Ez a másik összejövetel nem ugyanazon a vidéken történik majd meg, mint a már ismert, hanem egy másikon, amely még nem lett felfedve a madáridomítók előtt."

Vagyis: ez minden bizonnyal egy "kisebb" játékot jelent egy másik platformon, nagy eséllyel a már hosszú idők óta készülő Gran Turismo Mobile-t - még az sem kizárt, hogy a sokat pletykált új PSP-re.

Ezek tehát azok az információk, amiket ki lehetett venni a hozzászólásból - mérget természetesen ne vegyen rájuk senki, ám minden esetre elmondható, hogy abszolút reálisnak tűnnek. Várjuk a júniusi E3-at - ha ott nem bukkan fel a Gran Turismo 5, akkor nagy eséllyel nem lesz már 2009-es megjelenés.

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

3 órája

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

5 órája
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

5 órája
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

16 órája
41

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

19 órája
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

21 órája
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

24 órája
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

1 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

1 napja
14

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

1 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

1 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

1 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

2 napja
11

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

2 napja

Project: MARA és a realizmus hajszolása

A Ninja Theory videónapló sorozatának harmadik felvonása a kísérleti projekt mögött megbújó technológiával foglalkozik.

2 napja
1

Curved Space: bejelentés

Egy klasszikus formula újragondolása. Avagy old-school twin-stick lövölde készül egy kanadai házaspár otthonában.

2 napja

Balan Wonderworld: érkezik a demo!

Alig egy hét múlva masszív főpróbát tart a Sonic the Hedgehog alkotóinak színes társulata. Lássuk mi vár minket a függöny mögött!

2 napja
2

A Generáció Igazolatlan Hiányzói

A nyolcadik konzolgeneráció lezárása után úgy gondoltuk érdemes lehet óvatosan megemelni a szőnyeg szélét és megnézni mit sepert alá az elmúlt pár évben a videojáték-ipar! Jelentjük az igazolatlan hiányzókat!

2 napja
32

Game Pass: január második fele

Egyre csak gyülekező japán bűnözők, régóta várt pixelharcosok, kiváló vadnyugati stratégák és a nagy Series X|S exkluzív.

2 napja
9

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning Switchre is

A Switch tulajok újabb 100+ órás szerepjátékkal gazdagodnak. Mondjuk a jó hírt? Erre nem is kell sokat várniuk!

2 napja
1