AC remake-ek, 5 millió Shadow of the Erdtree - ez történt csütörtökön

AC remake-ek, 5 millió Shadow of the Erdtree - ez történt csütörtökön

ne5hVáradi Dániel2024.06.28. 08:00

Több remake-kel is készül az Assassin's Creedhez a Ubisoft. Ezt a cég elnöke, Yves Guillemot közölte, amikor egy friss interjúban arról kérdezték, mire számíthatnak a játékosok a szériát illetően. Guillemot állítása szerint "a játékosok izgatottak lehetnek néhány remake miatt, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy újragondoljuk és modernizáljuk ezen játékainkat", valamint arról is értekezett, hogy ezen felül "a cél az, hogy az Assassin's Creed-játékok rendszeresebben jelenjenek meg, de ne legyen minden évben ugyanaz az élmény." Korábban már érkeztek olyan pletykák, hogy a 2013-as Black Flag remake-en már dolgoznak a fejlesztők, azonban a jelek szerint nem ez az egyetlen felvonás, ami visszatérhet.

Újrakiadást kap a Star Wars: Bounty Hunter. A LucasArts 2002-es Star Wars játéka az Aspyr gondozásában látogat el új platformokra, a részletekről külön hírünkben olvashattok.

Megvan a Concord nyílt bétájának időpontja. Pontosabban időpontjai, a Firewalk Studios ugyanis két körben teszi lehetővé a hero shooterének kipróbálását. Az előrendelők számára július 12 és 14 között nyílik meg a lehetőség, hogy fejest ugorjanak az 5v5 összecsapásokba, míg a mindenki számára elérhető nyílt béta július 18 és 21 között zajlik majd. A béta keretében a játék mind a 16 induló karaktere elérhető lesz.

5 milliónál a Shadow of the Erdtree. A kritikusok már a tenyerükön hordozták az Elden Ring első és egyetlen DLC-jét, a jelek szerint pedig a játékosok komoly hányada is visszatért a FromSoftware nyílt világú játékához. Egy friss közlemény szerint a kiegészítő játékosainak száma elérte az 5 milliót, így a kimagasló kritikai fogadtatás mellé az anyagi siker sem marad el a múlt héten megjelent DLC-hez.

Augusztus közepén érkezik a Sam & Max: The Devil’s Playhouse Remastered. A Skunkape Games bejelentette, hogy a Telltale játékának újrakiadása augusztus 14-én érkezik PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Switch-re. A point-and-click kalandjáték premierdátuma mellé egy új trailert is kaptunk.

Switch-re költözik a Trinity Fusion. Az Angry Mob Games roguelite akció-platformere újabb platformon veti meg a lábát, hiszen a tavalyi PC-s Early Access, majd a végleges verzióval PS4-et, PS5-öt, Xbox One-t és Xbox Series-t is lefedő premier után augusztus 1-jén a Nintendo hibrid konzolján is elérhetővé válik.

Megjelenési dátumot kapott a Mika and the Witch’s Mountain. A Nukefist kalandjátékában postást kell játszanunk, a csomagok kiszállítása azonban nem a szokványos módon történik. Hogy pontosan mire is számíthatunk az augusztus 21-én PC-re és Switch-re, később pedig PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series-re is megjelenő játéktól, azt a frissen kiadott trailer szemlélteti.

Bemutatkozott a Kindred Vale. A stillalive studios következő projektjénél is marad a kaptafánál, hiszen a Garden Life: A Cozy Simulator után ismét ebben a műfajban alkotnak a Kindred Vale-lel. Az osztrák Alpokban játszódó life sim a hivatalos közlemény szerint erősen merít a helyi folklórból, amit más játékokban nem találunk meg. A jelenlegi tervek szerint a játék valamikor 2025-ben startolhat el Early Access keretében, ennek felvezetéseként szeptemberben Kickstarter kampányt indítanak a fejlesztők.

Tartalmas fejlesztői naplót kapott a The First Descendant. A Nexon free-to-play looter shooterének megjelenése már a küszöbön áll, ennek megfelelően pedig a fejlesztők beindították a marketinggépezetet. A játék egyes karaktereire fókuszáló rövid trailerek mellé nemrég egy hosszabb fejlesztői videót is megosztottak, melyben az eltérő karakterek képességeiről valamint az azokkal és a játék további eszköztárával való taktikázás kapta a főszerepet.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Ez volna a 10 legszebb grafikájú Nintendo Switch játék? A pixelszámlálóból jelentjük...

A Digital Foundry munkatársai összeszedték, hogy szakmailag melyik 10 játékot látják legcsinosabbnak a korosodó Switch könyvtárából.

2 órája
1

Heti megjelenések

15 órája

Riven

Az 1993-as ős-Myst négy évig váratta a rajongóit a folytatással, annak újraálmodása viszont most csak három évet vett igénybe: végre a Riven is megkapta az őt megillető gondoskodást.

1 napja
2

CONCORD

A PlayStation Studios 2018-ban alapított új fejlesztőstúdiójának debütáló alkotását vihettük el egy próbakörre a hétvégén. Az első benyomások alapján profi munkával van dolgunk, de nehezen látjuk a helyét a piacon.

2 napja
24

Kaszálták a Halo TV sorozatot - ez történt pénteken

Továbbá: koROBO, River City Saga: Three Kingdoms Next, Pacific Drive, Forestrike.

2 napja
7

Splitgate 2 bejelentés, A Quiet Place gameplay - ez történt csütörtökön

Továbbá: PowerWash Simulator, Unknown 9: Awakening, BioGun, The Mortuary Assistant, Gimmick! 2, Guayota, C-Smash VRS: New Dimension.

3 napja
2

Folytatódik az Orcs Must Die! és az EA Sports FC – ez történt szerdán

Továbbá: The Plucky Squire, Hollow Cocoon, Just Crow Things, Nocturnal II, No Man's Sky, Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club.

4 napja
1

Still Wakes The Deep - Vérvörös olaj

A leginkább a történetre fókuszáló játékairól elhíresült The Chinese Room nemrég ügy döntött, hogy a 2013-as Amnesia: A Machine for Pigs után visszatér a horrorhoz, méghozzá egy eléggé érdekes koncepcióval, ami a Dolog hangulatát vegyíti a tengeri olajfúrótornyok zárt és veszélyes világával.

5 napja
6

NeoSprint - Mázli újratöltve

A már veterán-korúnak számító Atari NeoSprint c. játékával a klasszikus izometrikus versenyek kedvelőinek készített be némi adrenalinpótlékot: színpadon a Sprint 2 ük-ükunokája!

5 napja
2

Game Pass: mozgolódás július második felében

Izgalmas premier címek érkeznek a következő napokban, de elvileg hamarosan újabb bejelentések várhatóak!

5 napja

Horrorisztikus hírcsokor – ez történt kedden

Benne: The Casting of Frank Stone, Sylvio: Black Waters, Neverness to Everness, Crossy Road Castle, NetEase Games, Amber Isle.

5 napja

Jonathan Green: Drakula - A vámpír átka

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, ezúttal az Ace Gamebooks sorozat Drakulája kerül terítékre Jonathan Greentől.

6 napja

Dupla adag Call of Duty: Black Ops 6 béta közeleg, nem lesz Crash Bandicoot 5 – ez történt hétfőn

Továbbá: Spark the Electric Jester 3, Shoulder of Giants.

6 napja

Schim - Az Árnyugró

A nagyvilágban nem könnyű megtalálni a helyünket, vagy épp a helyes utat, akkor meg pláne, ha csak árnyról árnyra közlekedhetünk. Tesztlaborba vittük az utóbbi idők egyik legérdekesebb indie-koncepcióját, az árnyékugró Schim-et.

7 napja

Heti megjelenések

7 napja
3

The Case of the Golden Idol

Kalandjáték? Igen is, meg nem is. Talán szerencsésebb lenne narratívával rendelkező puzzle játéknak hívni a The Case of the Golden Idolt, amely a dedukciós játékmenetével vált kultikussá. Teszteltük a Game Pass-on is megjelent Xbox változatot...

7 napja

Retro hangulat bűvöletében - ez történt pénteken

Benne: Paraside: Duality Unbound, The Karate Kid: Street Rumble, Undergrounded, Tekken 8, Castaway, The First Descendant.

9 napja
2

Planet Coaster 2 bejelentés, GreedFall II megjelenés - ez történt csütörtökön

Továbbá: Double Dragon Revive, Daydream: Forgotten Sorrow, Aero the Acro-Bat, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants Unleashed.

2024.07.12.
5

Anger Foot – Vadláb akcióban

Itt van végre a lábbal lerúgós FPS játék, amely a klasszikus trutymós akció-rajzfilmek rajongói mellett az FPS, az árkád és az egykori Shiny-fanok számára is hozhat érdekes pillanatokat. Vigyázat, lábszag érkezik szemből!

2024.07.11.
5

Új Double Dragon, terjeszkedik a Palworld - ez történt szerdán

Továbbá: Nobody Wants to Die, NBA 2K25, FRENZIES, Operation: Tango, Emio, Black State.

2024.07.11.
8

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==