SteamWorld Heist II bemutató, Yakuza sorozat - ez történt kedden

SteamWorld Heist II bemutató, Yakuza sorozat - ez történt kedden

ne5hVáradi Dániel2024.06.05. 08:00

Élőszereplős TV sorozatot kap a Yakuza: Like a Dragon. A Sega népszerű sorozatát az Amazon dolgozza fel, a címen pedig csavarnak egyet, utalva rá, hogy a történet nem a játékok eseményeinek adaptálása lesz, hanem egy teljesen eredeti cselekmény. A Like a Dragon: Yakuza rendezői székét Masaharu Take foglalja el, míg a főszereplő Kazuma Kiryu-t Ryoma Takeuchi formálja meg. A premier október 25-én esedékes.

Megjelenési dátumot kapott a Magical Delicacy. A Skaule metroidvania elemekkel tűzdelt főzőjátéka július 16-án jelenik meg, a premierdátum mellé pedig azt is bejelentették, hogy a korábbi PC, Xbox One és Xbox Series hármas mellett Switch-re is érkezik, a Game Pass kínálatában pedig a megjelenés napján feltűnik. A bejelentés mellé egy új trailert is kaptunk.

Bővített előzetessel jelentkezett a SteamWorld Heist II. Az Image & Form Games egy tartalmas, 13 perces bemutató trailert szállított a hamarosan megjelenő SteamWorld Heist folytatásból. Az előzetes a körökre osztott RPG minden fontosabb elemét bemutatja, így kellően kiismerhetjük, mielőtt augusztus 8-án megjelenik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series-re és Switch-re.

Új platformokra költözhet az Octopath Traveler széria. A Square Enix RPG párosa meglehetősen szokatlan módon fedte le a platformokat, hiszen míg a második rész megjelent PlayStation konzolokra, addig az első rész sosem tette meg ezt. Ennek reciprokát játszotta el a Microsoft konzoljával, ott az első rész jelent meg bő két évvel később Xboxra, míg a második rész egyelőre nem elérhető a redmondiak gépén. Ha hinni lehet a tajvani korhatárbesorolási szervnek, akkor ez hamarosan megváltozhat, a rendszerükben ugyanis felbukkant az első Octopath Traveler PS4-es és PS5-ös átirata, míg a második rész esetében az Xbox Series verzió tűnt fel, ezzel kapcsolatban olyan szóbeszédek keringenek, hogy még ebben a hónapban megjelenhet és a Game Pass keretében is elérhető lesz.

Megjelenési dátumot kapott a Cricket: Jae’s Really Peculiar Game. A Studio Kumiho RPG-je a zsáner klasszikusainak megidézése mellett néhány sajátos mechanikát is felvonultat. Ezekből is szemezget a frissen kiadott trailer, ami mellé megtudtuk, hogy a játék augusztus 15-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox On-era, Xbox Series-re és Switch-re.

Jövő hónapban jelenik meg a Flock. Az Annapurna Interactive gondozásában készülő kooperatív állatgyűjtögetés július 16-án jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series-re, a premierdátum mellé pedig egy új trailert is kaptunk a Hollow Ponds játékából.

Bemutatkozott az AI Confidential. A Critical Wit kalandjátéka a környezeti elemeket használó fejtörői mellett sajátos párbeszédrendszerével igyekszik felhívni magára a figyelmet, utóbbinál ugyanis kizárólag emoji-k segítségével kommunikálhatunk a játék megannyi robot szereplőjével.

Leépít a Behaviour Interactive. A Dead by Daylight fejlesztőit sem kerüli el az iparon végigsöprő elbocsátási hullám, friss közleményük szerint nagyjából 95 dolgozótól válnak meg. Ez megközelítő a stúdió teljes létszámának 7%-át jelenti, jelentős részük pedig a stúdió montreali csapatánál érintett.

Bemutatkozott a Legacy: Steel & Sorcery. A Notorious Studio akció-RPG-je a következő képviselője a PvPvE zsánernek, a fantasy környezetbe ágyazott alkotás pedig a tervek szerint 2024 végén rajtolhat el Early Access címként.

Mágikus kocsma menedzselésre csábít a Baltic Folk. A SneakyBox frissen bejelentett játékában egy különleges fogadót üzemeltethetünk, melynek hátterét a balti mitológia adja. Tevékenységeink között szerepel majd a kocsma fejlesztése, az alkalmazottak terelgetése, új menük kiötlése és természetesen a betérő vendégek kiszolgálása. A PC-re készülő cím megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen.

Bemutatkozott a Haunted Paws. A Lazy Flock kooperatív horrorjátékában két kutyát irányítva kell azok gazdáját megmentenünk egy elátkozott kúriából. Az első trailer már megérkezett a PC-re készülő játékból, a megjelenési dátumot azonban egyelőre nem fedték fel.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Heti megjelenések

1 órája
1

Berserk Boy

Nem mondhatjuk el, hogy szana-szét lennénk kényeztetve Mega Man játékokkal, sőt még klónokkal se nagyon, de szerencsére a berzerkerek gondolnak ránk és elénk vetik a fiukat - ezzel is betöltve az űrt.

11 órája
1

Steam Next Fest 2024 nyár #2: varázslók, háborúk, háborgó önmagunk klónjai

A Next Fest következő állomásán megállunk, hogy varázslóként kommandózzunk, elnézzünk az emberiség egyik legsötétebb korszakába, a háborgó mélységbe, valamint önmagunk háborgó klónjainak segítségével éljünk túl egy vad bolygó viszontagságai között.

1 napja
1

Beyond Good & Evil 2 életjel, kevesebb belsős PS VR2 játék jöhet- ez történt pénteken

Továbbá: PowerWash Simulator, Fate Seeker II, Stray Gods: The Roleplaying Musical.

2 napja
5

Tiny Terry's Turbo Trip - Tipli van, Terry!

A Short Hike, a Lil' Gator és hasonló társaik felnyitották szemünket a falatnyi élvezetek irányába. Végy egy aprócska világot, egyszerű, de szemnek tetszetős látvánnyal, majd tömd tele kedves-rendes karakterekkel, pöttöm tennivalókkal, pár óra alatt teljesíthető sztorival.

2 napja
4

Visszatér a Beyond Good & Evil, tovább nosztalgiázik a Limited Run Games – ez történt csütörtökön

Továbbá: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Dune: Awakening, Otherskin, The Berlin Apartment, Nivalis, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Pepper Grinder, Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate, Deliver Us the Moon.

3 napja
13

Steam Next Fest 2024 nyár #1: szörnyek, futárok, szájberpunkok

Indulhat a nyári Steam Next Fest zúzás? Első felvonásunkban egy John Wick szimulátorral, igazságosztókkal, futárkodással és cyberpunk városnézéssel szolgálunk. Öveket becsatolni!

3 napja
1

Kihagyja a Sony a Gamescomot, PlayStationre jön a Fesztáv – ez történt szerdán

Továbbá: Creatures of Ava, Eden Genesis, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

4 napja
2

Kamaeru: A frog refuge – Hippity-hoppity

Chloe megunta a nagy hajtást és helyette nyugodtabb életre vágyik. Ezt a motivációját segítő szándékkal is ötvözi: békáknak akar menhelyet létrehozni. Ennek kialakításában és menedzselésében segítünk mi a Kamaeru játékmenetében.

4 napja
2

Game Pass: mozgolódás június második felében

Érkezik az EA Sports FC 24 az EA PLAY kínálatába, ezen kívül azonban túl sok nagy név nem tűnik fel a hónap második felében.

4 napja
1

Egy Direct és más szinte semmi - ez történt kedden

Továbbá: Yars Rising, Baten Kaitos I & II HD Remaster, Evotinction, Bandai Namco.

5 napja
3

Games to Get Excited About Fest 2024 - a mágikus szám: 105!

Vajon mennyi indie játék fér bele egy órányi műsorba?

5 napja
1

Új Metroidot és Zeldát hozott a nyári Nintendo Direct - összefoglaló

Metroid Prime 4: Beyond, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, Mario & Luigi: Brothership, Super Mario Party Jamboree, Donkey Kong Country Returns HD, Dragon Quest III HD-2D REMAKE, és még sok minden más...

5 napja
26

Elden Ring – Shadow of the Erdtree

Hogy mit nyújthat több száz óra után a FromSoftware legutóbbi souls-műremeke? Természetesen még több kihívást, még több kegyetlen főellenfelet - és ezzel együtt még több katarzist és felfedezést, amik kárpótolnak szenvedéseinkért.

5 napja
24

Játékadaptációt kap a Hang nélkül, bezár a Pieces Interactive - ez történt hétfőn

Továbbá: Graven, Captain Blood, Uncharted, Forza Horizon 5, Life By You, Lords of the Fallen.

6 napja
9

Heti megjelenések

7 napja
4

Alan Wake 2: Night Springs – szörnyen vicces rémálmok

Hasonlóan az alapjátékhoz a Remedy munkásságának ismerői ismét komoly előnyben vannak, de az Alkonyzóna nyomán született fiktív tévésorozat abszurd humortól sem mentes interaktív epizódjai bárki számára emlékezetes perceket tartogatnak. Night Springsbe látogattunk!

7 napja
5

Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

Továbbá: Mina the Hollower, John Hight, Until Dawn.

9 napja
2

PS5-ön is nagyot ment a Sea of Thieves, masszív Life is Strange betekintés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Lollipop Chainsaw RePop, THQ Nordic, PS5 x Discord, Dragon Ball: Sparking! Zero, Super Monkey Ball Banana Rumble.

2024.06.14.
4

Summer Game Fest: információ-morzsák

Dragon Age: The Veilguard. Gears of War: E-Day. Astro Bot. Perfect Dark. LEGO Horizon Adventure. Phantom Blade Zero.

2024.06.13.
9

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==