[Teszt] Super Crazy Rhythm Castle

Super Crazy Rhythm Castle

KennyKern Péter2023.12.02. 17:30

A Konami úgy tűnik feltámadt teszthalott állapotából, ugyanis a pacsinkó nyerőautomaták gyártása mellett újra elkezdett videójátékot készít(t)e(t)ni. Némi életjelet adott magáról akkor is, amikor elkezdte kiárusítani a régi portékáját, azaz rendre jelentetett meg játékkollekciókat. A Castlevania, a Contra és a Tini Nindzsa teknőcös gyűjtemények igen jól sikerültek, ellenben a Metal Gear-es csomag már kevésbé nyerte el a játékosok tetszését. Most több Silent Hill játékon, illetve a Metal Gear Solid 3 remake-en is dolgoznak kiadóként, valamint tesztünk alanya is a Konami zászlaja alatt született. Némi remény van arra, hogy egyszer újra a csúcsra érjenek, ha már ennyire összeszedték magukat…

RITMUSKALANDRA FEL!

A Super Crazy Rhythm Castle receptje az alábbi: fogjuk az Overcooked coop őrületét, majd adjunk hozzá némi Beatmania-t (szintén régi Konami ritmusjáték), mindezt fűszerezzük meg beteg világgal és karakterekkel, majd végül mindezt tálaljuk egy puzzle elemekkel tarkított történetmesélős kalandjátékban. A játék elindítása után 4 avatar közül választhatunk. A magnó fejű B.Box figura, és a kapucnis, csengővel a nyakában flexelő madárka (Jingle) között vacilláltam, végül az utóbbira esett a választásom.

Akár egyedül, akár barátokkal játsszuk (maximum 4 fős lokális vagy online coop), a feladatunk az, hogy jussunk egyre beljebb a várba, majd taszítsuk le a trónról a gonosz Ferdinánd királyt. Az uralkodó végig arra törekszik, hogy elkapjon minket, mindeközben megpróbálja megtörni a ritmusunkat.

BREAK THE BEAT

A királyság furcsa látnivalókat tartogat, így találkozhatunk benne zongorabillentyűkből álló lebegő hidakkal, napszemüveges tojásemberkékkel, beszélő padlizsánokkal és még rengeteg agyament dologgal. Valóban egy őrült kastély ez, amiben a fókusz a szórakoztatásé.

A Super Crazy Rhythm Castle lényegében egy ritmusjáték, melyben 30 zeneszám található. Ezeknek egy része licenszelt, de tartalmaz eredeti, kizárólag a játékhoz íródott dalokat is. Műfajban is szinte minden megtalálható benne, így például dubstepre, rockra, hip-hopra is nyomhatjuk - remek dalok vannak itt egytől-egyig. Szinte végig ráztam a fejem a játék közben, annyira eltalálták a válogatást, így ebben az aspektusban az egyik legjobb cím, ami mostanában szembejött.

PUMPÁLD A GOMBOT!

Mint szinte minden ritmusjátékban, itt is a megfelelő gombot, a megfelelő időben kell lenyomni akkor, amikor a sínen a fentről érkező hangok a képernyő aljára érnek. Színesíti és nehezíti a játékmenetet, hogy a zenélésből sokszor ki kell lépni, és az adott pályán különböző feladatokat kell megoldanunk. Ilyen például, amikor a játékosnak lapátolni kell a középen megnyíló portálkapun keresztül, vagy amikor pénzt kell gyűjteni, illetve gazt kell eltávolítani.

Egyes ritmusos szabadulószobákban úgy is leoszthatjuk a csapatot, hogy bizonyos játékosok csak a rejtvényeket fejtik, még mások a zenére összpontosítanak.

NYOMJÁTOK EGYÜTT!

Én egyedül játszottam, így a játék nagyon nehéznek tűnt eleinte. Ilyenkor kapunk magunk mellé egy kutyus asszisztenst is, de ő nem épp a legjobb végzi el a feladatokat és nem is állandó segítségként funkconál. Egyes szakaszok olyan bonyolultak és frusztrálóak, hogy egyedül szinte teljesíthetetlenek. Ide tényleg szükséges a barátok bevonása. Persze így is nagyrészt szórakoztató, de ez a koncepció csapatjátékért kiált. A teljesített dalok után kiértékelést és csillagokat kapunk, melyekkel új képességek és tárgyak nyithatóak meg. Ilyen például a skótdudás gyomírtó spray, amivel a növényekkel elzárt út lesz szabad - ezzel tovább haladhatunk a történetben. Az, hogy minden csillagot begyűjtsünk, illetve minden tárgyat megtaláljunk, majd minden útvonalat megnyissunk, rengeteg óránkba fog telni, így a tartalmat is korrektnek látom.

A Super Crazy Rhythm Castle minden összetevőt tartalmaz ahhoz, hogy egy szuper szórakoztató és bájos ritmusjáték legyen. Tele van rengeteg lábrázós zenével, színes karakterekkel, bizarr dizájnnal. Egyedül nem mindig gördülékeny és néhány feladat szinte kivitelezhetetlen, ellenben multiban játszva remek. Izgalmas, ötletes rejtvényekkel rendelkező, és felettébb szórakoztató. Ritmusjáték szerelmeseinek és alapvetően multiplayer, partijátékra vágyóknak kötelező darab az év végi felhozatalból.

PLATFORM Playstation, Xbox, Switch, Windows KIADÓ Konami FEJLESZTŐ Second Impact Games MEGJELENÉS 2023. november 14. | ÁR 40 EUR

eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

PlayStation Plus: a márciusi négyes

Ezúttal szinte minden műfajt sikeresen lefedtek a szolgáltatás belépő szintjén. Verekedünk. Vezetünk. Szomszédolunk. Boszorkányt üldözünk.

3 órája

The Mobius Machine

Az indie tengeren járva újra apró zsákmány akadt a horogra: a Moebius Machine egy parányi Metroidvania. Tesztlaborba vittük és megnéztük, mire jutunk egy ilyen koncepcióval.

8 órája
3

Perel a Nintendo, leépít a PlayStation – ez történt kedden

Továbbá: Pokémon Legends: Z-A, Pokémon TCG Pocket, F1 24, Rise of the Ronin, Paranormal Acticity: Found Footage, TMNT Arcade: Wrath of the Mutants, Balatro, Playdead, Rise of Industry 2, Reel Fishing: Days of Summer.

14 órája
6

Last Train Home: Legion Tales DLC - Retúrjegy

A Last Train Home a tavalyi év egyik indie gyöngyszeme volt, mely a Frostpunkból ismerős súlyos döntéseket vegyítette a modern világháborús RTS-ek mechanikáival és egy igencsak izgalmas történelmi háttérrel. Teszteltük a DLC-t.

1 napja
2

PlayStation Studios: a masszív leépítési hullám a Sony belsős csapatait is utolérte

Nagyjából 900 főtől válnak meg, ami a teljes munkaerő mintegy 8 százaléka. Több stúdió érintett.

1 napja
30

Leépít a Supermassive Games, bajban a Die Gute Fabrik – ez történt hétfőn

Továbbá: Ender Magnolia: Bloom in the Mist, Tekken 8, No Rest for the Wicked, Passkey, Reynatis, Stardew Valley, Sea Fantasy, Between Horizons, Taxi Life: A City Driving Simulator.

1 napja
7

Heti megjelenések

2 napja
2

Mario Vs. Donkey Kong

Az 1994-es Donkey Kong egy mágikus cím volt, ami a Game Boy Pocket és a Super Game Boy megjelenését követte. Utána jött tíz évre rá egy Game Boy Advance epizód, amit most a Nintendo felújított Switch platformra. Időhúzás vagy egy újabb zseniális téma a Nintendo-trezorból? Teszt!

3 napja
5

Vasárnap szervert költöztetünk

4 napja
7

Tomb Raider I-II-III Remastered: a gúlaidomú Lara visszatér

Gúlamellek? Pixeldzsungel? Támadó krokodilok által hirtelen ébredő fenyegetettség érzés? Ez csak a Tomb Raider lehet! Mi pedig ránéztünk, közel 30 év távlatában miként lifeg a Lara Copf!

4 napja
15

Suicide Squad eladások, Rise of the Ronin kaszabolás - ez történt pénteken

Továbbá: Prince of Persia: The Lost Crown, Bo: Path of the Teal Lotus, Dungeons of Hinterberg, Age of Mythology: Retold, Age of Empires II: Definitive Edition.

4 napja
5

Contra - Operation Galuga: demonstráció kibeszélő

5 napja
1

Még mindig Palworld, szülinapos PS VR2 - ez történt csütörtökön

Továbbá: Mortal Kombat 1, 2XKO, Unicorn Overlord, NieR: Automata, Elden Ring, Dead by Daylight.

5 napja
6

Egy éves lett a PlayStation VR2

Néhány izgalmas címmel és egy nagy bejelentéssel ünnepelték az évfordulót. Még idén kompatibilissé válhat PC-vel a headset!

6 napja
27

Megérkezett a Borderlands előzetese, újraindul az Elden Ring-őrület – ez történt szerdán

Továbbá: Final Fantasy VII Rebirth, The Forever Winter, Flintlock: The Siege of Dawn, Turbo Kid, The Plucky Squire, Prison Architect 2, Little Devil Inside, Beholder: Conductor, Wild Bastards, Harold Halibut, Marvel's Spider-Man 2.

6 napja
11

Kiderült, mikor költözik más konzolokra az első négy Xbox-játék

Jönnek a Grounded, a Hi-Fi Rush, a Pentiment és a Sea of Thieves PlayStation és Switch verziói.

6 napja
6

Ender Lilies-folytatás, Epic Mickey-újrázás – Nintendo Direct összefoglaló

A legújabb Nintendo Direct kiadás a külsős kiadók és fejlesztők portékájára fókuszált: lássuk, milyen újdonságokkal szolgált a szerda délutáni Partner Showcase adás, melynek tartalma nem csak a Switch-tulajok számára lehet érdekes!

6 napja
15

Keleti újhullám: Kína előretörése a játékiparban

Egyre többet látjuk a videójátékiparban Kína előretörését nem csak befektetési szinten, hanem a fejlesztői világban is. A szektor nagyságára már nem csak az E-sport figyelt fel, hanem a nagyobb videójáték cégek is egyre többször kacsintanak az ország felé. De honnan jön ez a nagy lendület?

6 napja
11

Nyár elején érkezik az Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Az első előzetes mellé néhány friss részletet is kaptunk a kiegészítőről.

6 napja
3

Képeken a Borderlands-film, gépfegyverrel írja át a történelmet a Kingmakers – ez történt kedden

Továbbá: Elden Ring: Shadow of the Erdtree, Sifu, Gigantic: Rampage Edition, Killer Klowns from Outer Space, Need for Speed Unbound, Temtem: Swarm, Dragon Ball Z: Kakarot.

7 napja
5