Steam Next Fest 2024 nyár #2: varázslók, háborúk, háborgó önmagunk klónjai

Steam Next Fest 2024 nyár #2: varázslók, háborúk, háborgó önmagunk klónjai

KharexSzőllősi Kristóf2024.06.22. 21:00

TACTICAL BREACH WIZARDS
ROHAMPÁLCÁT ELŐ!

A júniusi Steam Next Fest egyik legkifejezőbb című játéka a Tactical Breach Wizards, ebben a körökre osztott programban ugyanis tényleg kommandósként viselkedő varázslókat irányítva pucolhatunk ki épületeket szobáról-szobára nyomulva. És bár ez a koncepció elsőre csak egy XCOM: Chimera Squad koppintásnak hat, a valóságban a fejlesztők azért feldobták pár érdekes megoldással a formulát. A háttérvilág például zseniálisan vegyíti a varázslatot a modern civilizációval, a humor jópofa, és egy pillanatig se megy át erőltetettbe, az egyes karakterek képességei pedig szintén ötletesek, és öröm kombinálni őket. Egyedül az AI az, ami még sutának érződik, avagy ha nem megyünk az ellenfeleink közelébe, akkor ők se fognak agresszívan fellépni ellenünk, ez pedig a kelleténél jóval egyszerűbbé teszi az összecsapásokat. De ezt leszámítva a Tactical Breach Wizards egy meglepően kompetens címnek ígérkezik, amiből az abszurd alapkoncepció ellenére is egy remek indie projekt kerekedhet.

Megjelenés: 2024.08.22. | Fejlesztő: Suspicious Developments | Platform: PC (Bejelentve) | DEMO és Wishlist: KATT!

CONSCRIPT
BESOROZVA

Az első világháború pokla a maga kendőzetlen brutalitásával és ipari embertelenségével sötét, de remek hátteret biztosít mindenféle nyomasztó hangulatú alkotás számára, nem nagy csoda hát, hogy a Catchweight Studio első játéka is ebbe a korszakba kalauzol el minket. A Conscript lényegében egy pixeles grafikával felvértezett túlélőhorror, amiben egy francia baka viszontagságait követhetjük végig Verdun lövészárkaiban. Ezt a komor alaphelyzetet remekül egészítik ki a zsáner tradicionális mechanikái, legyen szó szűkös erőforrásaink menedzseléséről, különböző logikai feladványok megoldásáról vagy az erősen limitált mentési lehetőségekről, a végeredmény pedig egy elképesztően depresszív, de ugyanakkor körömszaggatóan izgalmas elegyet képvisel. A próbakör alapján a Conscript nem más, mint egy komor, morózus utazás az emberiség egyik legsötétebb korszakába, így ha valakinek bejönnek a keményebb témákat feszegető játékok, erre is érdemes lehet odafigyelnie.

Megjelenés: 2024.07.23. | Fejlesztő: Catchweight Studio | Platform: PC, PS5, XSX, PS4, XOne, NS | DEMO és Wishlist: KATT!

THALASSA: EDGE OF THE ABYSS
SÉTA A MÉLYBEN

A Thalassa: Edge of the Abyss egy sétaszimulátor, ami elsősorban a szokatlan környezetével próbál kitűnni a felhozatalból, avagy ebben a játékban nem máshol, mint az óceán fenekén kóricálhatunk, a célunk pedig az, hogy kiderítsük, mi történt egy nemrég elsüllyedt, Thalassa nevű kutatóhajóval. Ez a felütés roppant ígéretesnek mondható, és a demó alapján a fejlesztők fel is tudtak nőni az ötletükben rejlő potenciálhoz. Az elsüllyed hajóroncs folyosóit járva szinte érezzük a karakterünkre nehezedő víztömeg súlyát, a sötét némaságba burkolódzó, kihalt és szétroncsolt kabinok látványa pedig ad egy kellemesen nyomasztó mellékízt az amúgy is izgalmasnak ígérkező sztorinak. A játékban ráadásul egy dedukciós mechanizmus is helyet kapott, aminek hála nem elég sebtében átpörgetnünk minden dokumentumot, amit találunk, hanem végig kell gondolnunk, hogy melyik nyom mire utal, karakterünk ugyanis nem oldja meg magától a rejtélyeket. Épp ezért a Thalassa a demója alapján egy kicsit komor, kicsit borús, de mindenképp izgalmas sétaszimulátornak tűnik, reméljük, ez a teljes verzióra is igaz lesz.

Megjelenés: 2024.08.01. | Fejlesztő: Sarepta Studio | Platform: PC | DEMO és Wishlist: KATT!

THE ALTERS
CSALÁDI DRÁMA ÖNMAGADDAL

2024 eddig erősen alakult a túlélőjátékok szempontjából, hiszen olyan címek jelentek meg a zsánerben, mint a Palworld, a Pacific Drive vagy épp a V Rising 1.0-s verziója. Ráadásul a jelek szerint ez a trend a továbbiakban is folytatódni fog, avagy idén érkezik többek között még a The Alters is, ami bonyolult morális kérdésekkel, sci-fi elemekkel és nem kevés karakterdrámával igyekszik feldobni a bázisépítős alapokat. A 11 bit studios alkotásában egy Jan Dolski nevű karbantartót alakíthatunk, aki egy meglehetősen ellenséges bolygó felszínén reked, és egyedül akkor szabadulhat ebből a slamasztikából, ha nekiáll önmagát klónozni, mindig kicsit belenyúlva a saját múltjába, hogy a születendő másolata mindenféle hasznos képességekkel rendelkezzen. Talán mondanunk sem kell, hogy egy ilyen koncepcióban mennyi lehetőség lapul, és a demója alapján a The Alters valóban egy roppant egyedi és mély zsánermixnek érződik, így mindenképp érdemes lehet feltenni a kívánságlistánkra.

Megjelenés: 2024. | Fejlesztő: 11 bit studios | Platform: PC, PS5, XSX | DEMO és Wishlist: KATT!

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Ez volna a 10 legszebb grafikájú Nintendo Switch játék? A pixelszámlálóból jelentjük...

A Digital Foundry munkatársai összeszedték, hogy szakmailag melyik 10 játékot látják legcsinosabbnak a korosodó Switch könyvtárából.

1 órája

Heti megjelenések

14 órája

Riven

Az 1993-as ős-Myst négy évig váratta a rajongóit a folytatással, annak újraálmodása viszont most csak három évet vett igénybe: végre a Riven is megkapta az őt megillető gondoskodást.

1 napja
1

CONCORD

A PlayStation Studios 2018-ban alapított új fejlesztőstúdiójának debütáló alkotását vihettük el egy próbakörre a hétvégén. Az első benyomások alapján profi munkával van dolgunk, de nehezen látjuk a helyét a piacon.

2 napja
24

Kaszálták a Halo TV sorozatot - ez történt pénteken

Továbbá: koROBO, River City Saga: Three Kingdoms Next, Pacific Drive, Forestrike.

2 napja
7

Splitgate 2 bejelentés, A Quiet Place gameplay - ez történt csütörtökön

Továbbá: PowerWash Simulator, Unknown 9: Awakening, BioGun, The Mortuary Assistant, Gimmick! 2, Guayota, C-Smash VRS: New Dimension.

3 napja
2

Folytatódik az Orcs Must Die! és az EA Sports FC – ez történt szerdán

Továbbá: The Plucky Squire, Hollow Cocoon, Just Crow Things, Nocturnal II, No Man's Sky, Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club.

4 napja
1

Still Wakes The Deep - Vérvörös olaj

A leginkább a történetre fókuszáló játékairól elhíresült The Chinese Room nemrég ügy döntött, hogy a 2013-as Amnesia: A Machine for Pigs után visszatér a horrorhoz, méghozzá egy eléggé érdekes koncepcióval, ami a Dolog hangulatát vegyíti a tengeri olajfúrótornyok zárt és veszélyes világával.

5 napja
6

NeoSprint - Mázli újratöltve

A már veterán-korúnak számító Atari NeoSprint c. játékával a klasszikus izometrikus versenyek kedvelőinek készített be némi adrenalinpótlékot: színpadon a Sprint 2 ük-ükunokája!

5 napja
2

Game Pass: mozgolódás július második felében

Izgalmas premier címek érkeznek a következő napokban, de elvileg hamarosan újabb bejelentések várhatóak!

5 napja

Horrorisztikus hírcsokor – ez történt kedden

Benne: The Casting of Frank Stone, Sylvio: Black Waters, Neverness to Everness, Crossy Road Castle, NetEase Games, Amber Isle.

5 napja

Jonathan Green: Drakula - A vámpír átka

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, ezúttal az Ace Gamebooks sorozat Drakulája kerül terítékre Jonathan Greentől.

6 napja

Dupla adag Call of Duty: Black Ops 6 béta közeleg, nem lesz Crash Bandicoot 5 – ez történt hétfőn

Továbbá: Spark the Electric Jester 3, Shoulder of Giants.

6 napja

Schim - Az Árnyugró

A nagyvilágban nem könnyű megtalálni a helyünket, vagy épp a helyes utat, akkor meg pláne, ha csak árnyról árnyra közlekedhetünk. Tesztlaborba vittük az utóbbi idők egyik legérdekesebb indie-koncepcióját, az árnyékugró Schim-et.

7 napja

Heti megjelenések

7 napja
3

The Case of the Golden Idol

Kalandjáték? Igen is, meg nem is. Talán szerencsésebb lenne narratívával rendelkező puzzle játéknak hívni a The Case of the Golden Idolt, amely a dedukciós játékmenetével vált kultikussá. Teszteltük a Game Pass-on is megjelent Xbox változatot...

7 napja

Retro hangulat bűvöletében - ez történt pénteken

Benne: Paraside: Duality Unbound, The Karate Kid: Street Rumble, Undergrounded, Tekken 8, Castaway, The First Descendant.

9 napja
2

Planet Coaster 2 bejelentés, GreedFall II megjelenés - ez történt csütörtökön

Továbbá: Double Dragon Revive, Daydream: Forgotten Sorrow, Aero the Acro-Bat, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants Unleashed.

2024.07.12.
5

Anger Foot – Vadláb akcióban

Itt van végre a lábbal lerúgós FPS játék, amely a klasszikus trutymós akció-rajzfilmek rajongói mellett az FPS, az árkád és az egykori Shiny-fanok számára is hozhat érdekes pillanatokat. Vigyázat, lábszag érkezik szemből!

2024.07.11.
5

Új Double Dragon, terjeszkedik a Palworld - ez történt szerdán

Továbbá: Nobody Wants to Die, NBA 2K25, FRENZIES, Operation: Tango, Emio, Black State.

2024.07.11.
8

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==