Steam Next Fest 2024 nyár #1: szörnyek, futárok, szájberpunkok

Steam Next Fest 2024 nyár #1: szörnyek, futárok, szájberpunkok

KharexSzőllősi Kristóf2024.06.20. 20:42

THE VIGILANTE DIARIES
BATMAN NAPLÓJA

Az Out of the Blue Games csapata eddig két narratív játékkal jelentkezett az évek során, így annyira nem is meglepő, hogy a következő projektjük lényegében egy digitális regény lesz, ahol rengeteg olvasás mellett különböző döntések meghozásával befolyásolhatjuk a történet alakulását. A The Vigilante Diaries „lapjain” egy önjelölt igazságosztó bőrébe bújhatunk, aki mindenféle szupererő nélkül, pusztán testi és szellemi adottságaira támaszkodva próbálja megbüntetni a gonosztevőket az USA keleti partján. És bár a demó alapján azt nehéz megmondani, hogy a különböző döntéseinknek mekkora súlya lesz a végigjátszás során, az már így is látszik, hogy az Out of the Blue Games alkotása kimondottan erős sztorival és kellemesen komor atmoszférával érkezik majd, így aki kedveli a borongósabb, noir stílust képviselő történeteket, és nem idegenkedik a rengeteg (de tényleg rengeteg) olvasástól, annak mindenképp érdemes lehet a fél szemét a projekten tartania.

Megjelenés: 2024 | Fejlesztő: Out of the Blue Games | Platform: PC, Switch (bejelentve) | DEMO és Wishlist: KATT!

PARCEL CORPS
PADLÓGÁZZAL

Unod a kiszámítható munkaidőt, a fizetett szabadságot és a légkondicionált irodát? Akkor itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy szabadúszó biciklis futárnak állj a Parcel Corps jóvoltából! A Billy Goat Entertainment játéka pontosan azt kínálja, amit az előzetesei sugallnak: egy feszített tempójú, őrült trükkökkel színesített száguldást a városon keresztül, hogy mindenkinek időben kiszállíthassuk a küldeményét. A rengeteg ugratásra, farolásra és becsúszásra épülő játékmenetet pedig jól kiegészíti maga a pálya is, ahol az ügyesen elhelyezett akadályoknak és rámpáknak hála kis gyakorlással már kimondottan látványos mozdulatokat is be lehet mutatni, még annak ellenére is, hogy a biciklink irányítása a demóban azért nem az igazi. Szintén kérdéses pont lehet a játék humora, ami elsőre túl erőltetettnek érződik, így reméljük, ezen majd csiszolnak a fejlesztők a végső verzió piacra dobásáig. Azonban a Parcel Corps a fenti hiányosságai ellenére is egy könnyed hangvételű, kellemesen agykikapcsolós ügyességi címnek ígérkezik, ami a maga kategóriájában elég ígéretes az eddigiek alapján.

Megjelenés: 2024.09.03. | Fejlesztő: Billy Goat Entertainment Ltd | Platform: PC, PS5, XSX (bejelentve) | DEMO és Wishlist: KATT!

NEONGARTEN
CYBERPUNK SKYLINES

A Neongarten egy cyberpunk köntösbe burkolt városépítő szimulátor, némi csavarral. Itt ugyanis a közeli jövő zsúfolt megapoliszaiban kell építkeznünk, ahol a talaj mentén mindössze egy talpalatnyi föld áll rendelkezésre, felfelé viszont a csillagos ég a határ. Ennek megfelelően a Moonroof Studios alkotásában a legfontosabb feladatunk, hogy minél több épületet zsúfoljunk egymásra, lehetőleg úgy, hogy a különböző búnuszaikat is maximalizálni tudjuk. Ha elég ügyesek vagyunk, elképesztő mennyiségű pénzeket tudunk majd kisajtolni tornyaink lakóiból, erre pedig szükségünk is lesz, hiszen az adóbehajtó minden héten érkezik, és ha nem tudjuk kifizetni az egyre merészebb követeléseit, akkor már villan is a Game Over felirat. Ennek hála a Neongarten egy egyszerű, de mégis kellően mély és változatos városépítős címnek ígérkezik, amiről komoly hiba lenne lemaradni azoknak, akiket csak egy kicsit is érdekelnek az ilyen játékok.

Megjelenés: Bejelentésre vár | Fejlesztő: Moonroof Studios | Platform: PC (bejelentve) | DEMO és Wishlist: KATT!

I AM YOUR BEAST
JOHN WICK FELPÖRGETVE

A villámgyors mozgásra épülő lövöldék napjainkban hatalmas népszerűségnek örvendenek, és az I Am Your Beast demóját elnézve nem is nehéz megérteni, hogy miért. A Strange Scaffold alkotása lényegében egy veszett tempót diktáló John Wick szimulátor, ahol az egyetlen célunk levadászni az életünkre törő kormányügynököket a lehető legbrutálisabb és legkíméletlenebb módon. Ezt az egyszerű, de nagyszerű koncepciót a készítők ráadásul még stílusos látvánnyal, adrenalinpumpáló zenékkel, változatos fegyverekkel és néhány opcionális kihívással is megfejelték, a végeredmény pedig egy ritka szórakoztató és addiktív mix lett, ami fél pillanat alatt berántja az embert. Egyedül a sztori és a szinkron az, ahol érződik az indie büdzsé, de ez egyáltalán nem vészes hiányosság, így minden adott, hogy az I Am Your Beast a zsáner nagyjai közé emelkedjen, amikor augusztus 15-én befut belőle a végleges verzió.

Megjelenés: 2024.08.15. | Fejlesztő: Strange Scaffold | Platform: PC (bejelentve) | DEMO és Wishlist: KATT!

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Ez volna a 10 legszebb grafikájú Nintendo Switch játék? A pixelszámlálóból jelentjük...

A Digital Foundry munkatársai összeszedték, hogy szakmailag melyik 10 játékot látják legcsinosabbnak a korosodó Switch könyvtárából.

2 órája
1

Heti megjelenések

15 órája

Riven

Az 1993-as ős-Myst négy évig váratta a rajongóit a folytatással, annak újraálmodása viszont most csak három évet vett igénybe: végre a Riven is megkapta az őt megillető gondoskodást.

1 napja
2

CONCORD

A PlayStation Studios 2018-ban alapított új fejlesztőstúdiójának debütáló alkotását vihettük el egy próbakörre a hétvégén. Az első benyomások alapján profi munkával van dolgunk, de nehezen látjuk a helyét a piacon.

2 napja
24

Kaszálták a Halo TV sorozatot - ez történt pénteken

Továbbá: koROBO, River City Saga: Three Kingdoms Next, Pacific Drive, Forestrike.

2 napja
7

Splitgate 2 bejelentés, A Quiet Place gameplay - ez történt csütörtökön

Továbbá: PowerWash Simulator, Unknown 9: Awakening, BioGun, The Mortuary Assistant, Gimmick! 2, Guayota, C-Smash VRS: New Dimension.

3 napja
2

Folytatódik az Orcs Must Die! és az EA Sports FC – ez történt szerdán

Továbbá: The Plucky Squire, Hollow Cocoon, Just Crow Things, Nocturnal II, No Man's Sky, Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club.

4 napja
1

Still Wakes The Deep - Vérvörös olaj

A leginkább a történetre fókuszáló játékairól elhíresült The Chinese Room nemrég ügy döntött, hogy a 2013-as Amnesia: A Machine for Pigs után visszatér a horrorhoz, méghozzá egy eléggé érdekes koncepcióval, ami a Dolog hangulatát vegyíti a tengeri olajfúrótornyok zárt és veszélyes világával.

5 napja
6

NeoSprint - Mázli újratöltve

A már veterán-korúnak számító Atari NeoSprint c. játékával a klasszikus izometrikus versenyek kedvelőinek készített be némi adrenalinpótlékot: színpadon a Sprint 2 ük-ükunokája!

5 napja
2

Game Pass: mozgolódás július második felében

Izgalmas premier címek érkeznek a következő napokban, de elvileg hamarosan újabb bejelentések várhatóak!

5 napja

Horrorisztikus hírcsokor – ez történt kedden

Benne: The Casting of Frank Stone, Sylvio: Black Waters, Neverness to Everness, Crossy Road Castle, NetEase Games, Amber Isle.

5 napja

Jonathan Green: Drakula - A vámpír átka

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, ezúttal az Ace Gamebooks sorozat Drakulája kerül terítékre Jonathan Greentől.

6 napja

Dupla adag Call of Duty: Black Ops 6 béta közeleg, nem lesz Crash Bandicoot 5 – ez történt hétfőn

Továbbá: Spark the Electric Jester 3, Shoulder of Giants.

6 napja

Schim - Az Árnyugró

A nagyvilágban nem könnyű megtalálni a helyünket, vagy épp a helyes utat, akkor meg pláne, ha csak árnyról árnyra közlekedhetünk. Tesztlaborba vittük az utóbbi idők egyik legérdekesebb indie-koncepcióját, az árnyékugró Schim-et.

7 napja

Heti megjelenések

7 napja
3

The Case of the Golden Idol

Kalandjáték? Igen is, meg nem is. Talán szerencsésebb lenne narratívával rendelkező puzzle játéknak hívni a The Case of the Golden Idolt, amely a dedukciós játékmenetével vált kultikussá. Teszteltük a Game Pass-on is megjelent Xbox változatot...

8 napja

Retro hangulat bűvöletében - ez történt pénteken

Benne: Paraside: Duality Unbound, The Karate Kid: Street Rumble, Undergrounded, Tekken 8, Castaway, The First Descendant.

9 napja
2

Planet Coaster 2 bejelentés, GreedFall II megjelenés - ez történt csütörtökön

Továbbá: Double Dragon Revive, Daydream: Forgotten Sorrow, Aero the Acro-Bat, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants Unleashed.

2024.07.12.
5

Anger Foot – Vadláb akcióban

Itt van végre a lábbal lerúgós FPS játék, amely a klasszikus trutymós akció-rajzfilmek rajongói mellett az FPS, az árkád és az egykori Shiny-fanok számára is hozhat érdekes pillanatokat. Vigyázat, lábszag érkezik szemből!

2024.07.11.
5

Új Double Dragon, terjeszkedik a Palworld - ez történt szerdán

Továbbá: Nobody Wants to Die, NBA 2K25, FRENZIES, Operation: Tango, Emio, Black State.

2024.07.11.
8

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==