Shakes on a Plane

kevinyCsángó Kornél2021.01.25. 10:00

Ha kéne csinálod egy partijátékot, amelyben egy repülőgépen kell eljátszanod a stewardess-t - azaz kivinni a “joghurtot sok szalonnával” a kedves ámde türelmetlen utasoknak, vajon milyen sztorit kanyarintanál alá? (Persze, azt ilyen kis parti-popcorn-ok általában megállnak a saját lábukon - de tegyük fel, hogy a roppant befolyásos megbízóid ragaszkodnak hozzá) … Míg ezen töprengesz felvázolok egy kóbor koncepciót: különféle nagyfejű alien-ek próbálkoznak nyerni egy intergalaktikus főzőversenyen - és persze veszítenek. Majd elkezdenek vizsgálódni, hogy miként lehetne ez másként, amikoris felfedezik a legkedvencebb planétánkat, ahol az élőlények bár primitívek és csúnyák, (alien mondja verébnek hogy nagyfejű) ellenben főzni nagyon tudnak… Ezen gasztronómiai kimenetek fellegvára pedig nem más, mint a repülőgépeken felszolgált junkfood, szóval gyorsan megszállnak egy sittest, egy guminőt meg egy halottat és beöltöztetik őket stewardess-nek, hogy általuk szerezzék meg az esszenciális információt a mesterség elsajátításához.

Mielőtt még elkezdenéd (joggal) kétségbe vonni a szellemi épségemet: a játék pontosan ezt a felütést szervírozza előételnek, hogy aztán végül egy statikus pályán játszódó, viszonylag együgyű stewardess-szimulátorrá bontakozzon ki az Overcooked és a Moving Out szellemében. Ami tulajdonképp nem olyan veszélyesen rossz dolog: a repülő utasaiban felmerül az igény, te pedig meghatározott időn belül prezentálod neki. Mert ha nem, akkor bizony jön az izgumburgum meg a pontlevonás és egyéb finomságok.

Bár a játék igyekszik folyamatosan variálni valamit a recepten (értsd: egyre összetettebb feladatok, egyre több nehezítő körülmény bukkan fel) - egyedül játszva elég hamar jelentkezik a “lehet inkább valami egészen mással kéne játszani” érzés. Ellenben többedmagunkkal (összesen 4 játékos légipincérkedhet egyszerre) egészen jópofa kis partijátékká válik, ami akár kellemesen fel is tud dobni egy ellaposodó házibulit. Samuel L. Jackson hiányában azért egy jó shake is jól tud esni azon a kiba>>>tt repülőn.

Pontosan
6
Platfom: PC | Kiadó: Assembe Entertainment | Fejlesztő: Huu Games | Megjelenés: 2020. december 15.| Ár: 15 EUR

Halo Infinite: a Spartan új ruhája

Gőzerővel folyik a munka Joseph Staten irányításával. Master Chief következő kalandja ma már teljesen más arcát mutatja.

15 órája
4

Star Wars Pinball: irány a VR!

Mando fejére is VR sisak kerül! Nyolc asztal, köztük két teljesen új leosztás, három fő platform - komoly csomaggal készül a Zen Studios.

15 órája

Idén tutira jön a Tormented Souls

A PQube horror játéka idén már minden bizonnyal megjelenik - nextgen és fizikai kiadásokat is kap az indie Resi-Silent HIll követő!

16 órája

Space Otter Charlie: hódító űrvidrák

Márciusban a kvantumfizika és az űrakciózás határait egy DOS-os időket idéző kabalfigura, Space Otter Charlie fogja feszegetni.

16 órája

PS Plus: a márciusi kínálat

Ezúttal négy címmel gazdagítja az előfizetőket a Sony. A négy cím között pedig bomba robban, visszafojtott rengéshullámmal.

17 órája
10

Átalakul a Japan Studio

Az Astro kalandokért felelős Team ASOBI lesz a japán részleg középpontja. A támogató csapatokat átmozgatják.

18 órája
1

Mortal Shell: Enhanced Edition bejelentés

4K. 60 FPS. Feljavított textúrák. Kell még indok arra, hogy ismét magadra öltsd egy nagy harcos elesett tetemét?

18 órája

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

A Nintendo hibridje nyitotta fel Arthur lovag sírját 35 év elteltével. A páncél újként csillog, a kérdés, hogy mennyire bűzlik.

19 órája

Bomb Rush Cyberfunk: csak 2022-ben!

A Jet Set Radio szellemi örököse csak jövőre érkezhet, akkor viszont már úgy néz ki konzolokra is begurul!

19 órája
3

Narita Boy: megjelenési dátum

A '80-as évek varázslatos Digitális Királysága egy kedves szerelmi történetet és narratív-központú játékmenetet ígér.

19 órája
2

The Nioh Collection

A Team Ninja hack ’n’ slash öröksége finoman fonódik össze a soulslike formula által elindított újhullámos akció-szerepjáték elemekkel. A kollekció így őrzi meg az utókornak.

20 órája

Hot Wheels Unleashed: gyermeki lelkülettel

A Hot Wheels márkanév a Milestone versenyjáték-iparos talján csapattal fonódik össze az új bejelentésben. Trailert is tudunk mutatni.

21 órája
2

Kena: Bridge of Spirits megjelenés!

Három percen keresztül igyekszik elvarázsolni az Ember Lab mesés kalandja, majd a végén bedob egy dátumot is az utolsó képkockákra.

1 napja
13

Returnal: gameplay bemutató

A Housemarque három percben igyekszik összefoglalni álomprojektjének alapjait. Új irányvonal, a régi alapokra építve. Prémium kategóriában.

1 napja
6

Final Fantasy VII R Intergrade: bejelentés

Kiegészítő tartalommal karöltve érkezik a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb szerepjáték élményének újgenerációs változata. Yuffie beköszön!

1 napja
9

Deathloop: Deja Vu trailer

Mintha láttuk volna már ezt valahol? Az Arkane Lyon csapata viszont ügyesen keveri újra az elemeket ahhoz, hogy ismét valami egyedit kapjunk.

1 napja

Oddworld: Soulstorm megjelenés!

A PlayStation Plus előfizetők egyik áprilisi játékaként debütál majd hamarosan Abe legújabb szökése. Újabb részletes bemutatót is kaptunk.

1 napja
6

Solar Ash: gameplay bemutató

A Hyper Light Drifter alkotói kilépnek a harmadik dimenzióba és egy nagyszabású akció-platformer kalandra csábítanak még az idei évben.

1 napja

SIFU: bejelentés

Az Absolver fejlesztőinek következő projektje sem távolodik el a keleti kultúrától. A kung-fu harcos bosszútörténete pofonokban gazdagnak ígérkezik.

1 napja
4

Ma este State of Play!

Nagyjából félórás műsorral készül a Sony. A középpontban néhány új bejelentés és a júniusban bemutatott külsős és indie címek lesznek.

1 napja
44