Mortal Kombat 11 Ultimate

GhzSzabó Ákos2020.12.13. 21:30

Mint azt már mindannyian tudjátok, nagyon szeretem a Mortal Kombat sorozatot, mivel ezt nagyjából harmadszor írom le. Említettem már a béta bemutató, a teszt és az első nagyobb DLC bemutatójának az elején is. Ezeket az irományokat jó szívvel ajánlom átolvasásra, ha esetleg lenne még valaki, aki nem ugrott bele a MK11 vérrel és agyvelővel áztatott világába.

Amire amúgy a jelenleginél jobb időpontot találni sem lehetett volna. Ugyanis az új generációs konzolok megjelenését kihasználva a Netherrealms-es srácok úgy időzítették az új DLC, a Kombat Pack 2 megjelenését, hogy egybe lehessen csomagolni az Ultimate kiadással. Ez igazából egy GOTY csomagnak felel meg, attól függetlenül, hogy még nem eldöntött tény, hogy érkezik e még kiegészítő a játékhoz. Hab a tortán, hogy ha PS4-en vagy Xbox-on már egyszer megvetted, akkor ezt a kiadást ingyen letöltheted a virtuális áruházakból. Természetesen minden korábban megvásárolt DLC-vel egyetemben. Ha viszont még csak most ugranál bele a buliba, akkor az egész csomag egy elég kellemes 18 ezer forintos áron most beszerezhető.

Ha már minden előző tartalom megvolt, akkor a 3 új karakter lesz a játék fő attrakciója. Követem twitteren Ed Boon-t, a MK egyik szülőattyát és azon kívül, hogy egy borzasztóan jó dude, egyértelműen kiderül az is az ottani aktivitásából, hogy nagyon komolyan veszik a rajongókat. Eleve ugye az ingyenes next-gen upgrade egy szép gesztus volt, de az új karakterek közül Rain és Mileena abszolút rajongói kedvencek évek óta. Rambo, John Rambo pedig csak egy kis hab azon a koponyákból álló tortán. Rain egy poénból indult amúgy, még az Ultimate Mortal Kombat 3-hoz (ironikus, hogy 8 számozott résszel később is kvázi egy extra kiadásban debütál), specialitása a víz feletti uralom, az ikonikus lila színválasztást pedig nem más inspirálta, mint tisztelgés a legendás Prince elött. (Az egyik leghíresebb dala a Purple Rain). Mostanra egy teljes értékű karakter lett, aki talán a legkezdő barátibb az új hármasból.

Millena-t kétlem, hogy be kéne mutatni, sok férfi rémálma, mivel amennyire izgató a teste, annyira lohasztó a szája, főleg a maszkja nélkül. Ős karakter, aki Shao Khan lányaként és Kitana testvéreként, mindig is szerette megkavarni, amit meglehetett, hogy csak neki legyen jó a végén. Minden klasszikus mozdulata visszaköszön, igen a híres teleport is, ami semmivel sem lett kevésbé idegesítő, mint régen… Én ettől függetlenül szeretem nagyon és ezzel nem vagyok egyedül az tuti.

Rengeteg vendégszereplőt köszönthettünk az évek során a sorozat gárdájában, és bár sokan nem tekintenek rájuk teljes értékű karakterként – amire azért pár gyengébben sikerült szereplő valóban rászolgált – szerintem Rambo messze az egyik legjobb lett. Eleve imádom Sly-t, meg az általa megformált magányos pusztítót, az első film pedig szerintem minden szempontból egy kultikus alkotás, így John szinte egy „perfect fit” a játékba. A mozdulatai, a beszólások, a brutális speciális mozdulatok és pláne az ikonikus kivégzések - bármennyire is hangzik egy kicsit betegesnek - szinte könnyeket csaltak a szemembe, annyira fantasztikusak lettek. Lehet, hogy tényleg túl elfogult vagyok, de nálam egy extra két pontot dobott a játék amúgy is közel tökéletes értékeléséhez.

Ami meg még tökéletes az a látvány. Na nem mintha alapból csúnya lett volna a MK11 de amit a nextgen konzolokon művel, az már egy másik szint. A villámgyors töltést már nem is említem, de az, hogy meccs után egy új karakter és pályaválasztással egyetemben 4 mp alatt újra harcban vagyunk, az betegebb, mint a legtöbb kivégzés a játékban. Elképesztő, hogy erre a generációra mennyire megszűntek a töltési idők. Őszintén bevallom nem tudom, hogy milyen felbontásban futott a játék az előző generációban, de a jelenlegi 4k 60 fps az, aminek mostantól az alapot kell, hogy jelentse a sorozatnál és bizton állíthatom, hogy ennyire jól MK még soha nem nézett ki, mint most. Szuper éles textúrák, iszonyat jól kinéző, élő/lélegző hátterek, brutális animációk, villámgyors, fluid harc, egyszerűen csak minden szinten jobb lett a játék. Amúgy, ha előző generációról költözünk akkor természetesen megmarad szinte mindenünk, az egyetlen dolog, amit valamiért nem lehet áthozni az a történeti szál mentése, ott is megmaradnak a dolgaink, de újra kell kezdeni az elejéről.

Nem is tudom nagyon tovább ragozni a dolgot, ha eddig is szeretted akkor mostantól imádni fogod, ha pedig valamiért eddig még hezitáltál a beszerzésén és esetleg van otthon egy új-generációs konzol, akkor ne is gondolkozz rajta túl sokat, irány a Mortal Kombat beteg, de gyönyörű világa.

Platform: PlayStation 5 / Xbox Series X / Xbox Series S
Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment
Fejlesztő: NetherRealm Studios
Megjelenés: 2020. 11. 17. | Ár: 17.990 Ft

State of Play: Destruction AllStars

Csupán egy hét választ el minket a megjelenéstől, így természetesen a Lucid Games játéka is megkapta a saját State of Play felvonását. Ideje volt!

7 perce

PlayStation Plus: februári trió

Érkezik a Destruction AllStars! De a Sony nem bízta pusztán egy teljesen új PlayStation 5 játékra a következő hónap sikerét.

52 perce
8

The Medium

Médiumként az élők és holtak világa között ragadva legalább olyan nehéz helyzetben vagyunk, mint mikor egyszerre szeretnénk régimódi és modern horrorjátékot fejleszteni. Tesztlaborban a The Medium.

4 órája
5

The Lord of the Rings: Gollum csak 2022-ben!

A Daedalic Entertainment végül a Nacon kiadói részlegével együttműködve fogja tető alá hozni a kalandot. Jövőre.

9 órája
3

Ghosts ‘n Goblins Resurrection trailer

35 év után visszatér Arthur lovag, hogy folytassa izzasztó harcát zombikkal, csontvázakkal és a medvedisznóemberrel.

10 órája
8

Werewolf: The Apocalypse és az alakváltás

A Styx és a Call of Cthulhu fejlesztőinek új projektje alakváltó vérfarkassal csábít egy dupla "A" kalandra.

10 órája
7

Game Pass: 18 millió előfizető

A szolgáltatás megállíthatatlan. De az üzleti jelentés többi eleme miatt sem kell szégyenkeznie a redmondiaknak.

10 órája
14

Biomutant: májusi mutáns aranyat ér

Kiderült végre a régóta halogatott THQ akció-kalandjáték megjelenésének időpontja.

1 napja
6

Atelier Ryza 2: Lost Legends and the Secret Fairy

Irány a műhely, és jöhet a kotyvasztás! Az Atelier Ryza 2 kellemes JRPG élményt kínál mindenkinek, és a sorozat úgy látszik 2021-ben is pozitív irányba tudja billenteni az értékelést!

1 napja
4

The Walking Dead: Saints & Sinners milliók

A tavalyi év egyik legkiemelkedőbb VR kalandja több mint 29 millió dollár bevételt termelt mindössze tizenkét hónap alatt.

1 napja
8

Resident Evil Village: gyűjtői a hideg ellen

Átfagytál a zord téli időjárásban, netán "remegve" várod (kac-kac) a Resident Evil Village megjelenését? Ne', kabát!

1 napja
6

Mortal Szombaaat!

Azazhogy péntek. Vagyis... Valamikor a hetekben friss képeket kaptunk a készülő MK filmből!

1 napja
11

Monster Jam Steel Titans 2: márciusi monszták

Folytatást kap a különleges témát feldolgozó verseny-árkádjáték. Jöhetnek a monszta-titánok?

1 napja
1

Ezeket tudja a Supercross 4

Friss-fröcsögős traileren mutatkozik meg a márciusi motorjáték.

1 napja
2

RIDE 4: next gen kétkerekezés

A friss trailer felsorolja az eredeti cím érdemeit, és bevonja a képbe a következő generációs frissítéseket is.

1 napja

Elasto Mania Remastered: bejelentés

Az informatika órák hű társa 20 év után konzolokra is ellátogat. Ráadásul rögtön minden jelenleg elérhető masinára!

2 napja
14

Asha in Monster World: friss mozgóképen

A Wonder Boy sorozat negyedik részének felújítása lassan révbe ér.

2 napja
1

I Saw Black Clouds: új interaktív kaland

A Wales Interactive megbízhatóan szolgáltatja a következő interaktív mozikalandot, amiben a sötét titkoké a főszerep.

2 napja

Mutropolis: helló Broken Age!

Kedves kaland, aminek az a tanulsága, hogy ne haragítsd magadra az isteneket.

2 napja

Shakes on a Plane

Hogy lehet megbolondítani egy egyszerű stewardess szimulátort az utóbbi évek egyik legszürreálisabb sztorijával? Hát így.

2 napja