Monster Jam Steel Titans 2

mcmackoGéczy Attila2021.03.14. 23:37

Van a motorsportoknak az extrém ága, amit valami miatt nagyon nehezen tudnak szintre hozni a fejlesztőstúdiók. Amíg a Milestone és pár más brigád ki tudott gurulni az árnyékból, addig mások évtizedek óta ontják a gagyibbnál-gagyibb játékokat. Sajnos a Rainbow által kalapált Monster Jam Steel Titans 2 sem tud felülkerekedni ezen az átkon, és bár sokat fejlődött az elődhöz képest, 2021-ben egyre kevesebb az, amit a készítők kínálnak.

Pedig már a fenti trailer is ígéretes, de valahogy játék közben szinte két pillanat után érzed, hogy itt generációkat repültünk vissza, és ott sem az első vonalból válogatott programot tettük be a gépbe. Azonnal szemet üt, hogy a játék grafikája amolyan 4K-ra húzott Xbox 360 szint a recegő árnyékokkal, brutál LOD-dal, üres látképekkel. Aztán az irányításon fogsz elhasalni. A kétkaros irányítás árkádosnak túl szöszmötölős, szimulátornak meg... hát nem is tudom, hogy egy ilyen viccesre-lazára hangolt Monster Truck játékot lehet-e egyáltalán szimulátor szemlélettel megközelíteni.

Amúgy a készítők is érezhették ezt - a játék ugyanis sokat merít a klasszikus extrémsport-játékokból. Titkok, poénok, lépten-nyomon rád kacsintó tereptárgyak között terelgethetjük a vasakat, hogy megtörjük a stadion eventek borzalmasan unalmas mivoltát. Sajnos ezek a nyitott fantázia-világok sem túl jók. A kihívások feszítettek, máskor az ótvar ostoba AI miatt könnyűszerrel teljesíthetőek. A megnyitható kocsik engem nem motiváltak, a titkok pedig... háát, valami gyenge próbálkozásnak elmennek, hogy feldobják a mókát, de amúgy rettentő primitívek. A pályák tekintetében azért történt előrelépés, de így sem merném azt mondani, hogy olyan nagyon-nagyon kiemelkedőek volnának. A megnyitható kult-truckok is jópofák, de semmi extra infó, fejlesztői figyelmesség nem dobbantja meg a szíved, amikor egy új gép üti a markodat. Matchbox-élmény nélkül pedig mit ér a gyűjtögetés?

Egyszerűen nem tudom, hogyan lehetne ettől jobb játékot csinálni a Monster Jam témakörből, de ez nem is az én dolgom lenne. A készítők sem tudják, ugyanakkor még ezzel együtt is bátor árat írnak a játék mellé. Tudom, nem a fővonalas címekkel együtt mérik a cuccot, de a THQ-nak is be kéne látni, hogy ezekért a játékokért fele pénzt is nagyképűség volna kérni. Állítom, egy nagy akcióban nem bűn beszerezni és kipróbálni. Az élmény más az átlag versenyzős murikhoz, de még az MX és ATV játékokhoz képest is, így megértem, ha valaki mókázna egyet ezekkel a nagykerekű járgányokkal. De ugyanakkor nehezen tudom elképzelni, hogy bárki is ezért teljes árat fizessen, majd kis bevezető bóklászás után mondjuk szisztematikusan végigmenjen a játék által kínált tartalmon. Van fejlődés az elődhöz képest, de sajnos a világ is megy előre, így a több most is kevesebbnek érződik sajnos.

Pontosan
4
Platform: Pc, Ps, X (tesztelt), NS
Kiadó / Fejlesztő: THQ / Rainbow
Megjelenés: 2021. március 03. | Ár: Kb. 12.000 Ft
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

Érdekel a TimeSplitters 2 modern konzolokon?

A mai naptól megpróbálhatod végigjátszani - "csak" a Homefront: The Revolution kell hozzá!

2 órája

Optimus Prime feláll, a szájak tátva maradnak

A Hasbro következő nagy dobása megdobbantotta a geek szívünket.

6 órája
9

A Resident Evil Village térképétől te is lehidalsz

Mesebeli ábrázolásban éled fel a Falu és környéke a Resident Evil VIII legutóbbi screenshotján!

6 órája
2

Epic Games Store: információ-morzsák

Hány regisztrált és aktív felhasználója van? Hol érhető el? Mennyi játék található meg rajta. Na és a lényeg: mennyire nyereséges mindez?

7 órája
7

Sonic Colors Remastered?

Szivárogni kezdett a kék sündisznó bő tíz évvel ezelőtti kalandjának felújítása. Te még emlékszel arra, amikor először láttál wispet?

8 órája
4

A PlayStation csak a blockbuster címekről szól?

The Last of Us Remake készül? Soha nem lesz Days Gone 2? Jason Schreier újabb érdekes írással jelentkezett a Sony belsős stúdióinak mélyéről.

22 órája
30

Super Meat Boy Forever: a második kör

Egy bő évtized után éledt fel a húsfiú tavaly év végén. Most viszont visszatér oda, ahonnan elindult. Érkezik a PlayStation és Xbox változat.

24 órája

Say No! More

Egy igen érdekes kombinációt szállít a Studio Fizbin, Lux Games és a Thunderful triója. A Say No! More-hoz hasonlót garantáltan nem láttál még. Hogy kerül a Virtua Cop és Maurice Moss egy asztalra? így!

1 napja

Apex Legends: játékos háború, háborús játékok

Jövő héten új eventtel köszön be Mad Maggie és 5 új játékmódot is hoz magával.

1 napja

Wonder Boy: Asha in Monster World bemutató

Szűk két perces bepillantás a szörnyek harmadik dimenzióba átemelt világába. Érkezik az 1994-es epizód felújítása.

1 napja

NEO: The World Ends with You megjelenés

Tizennégy év után visszatér a Kaszás játéka Tokió utcáira egy új csapattal. Immár három dimenzióban, három platformon.

1 napja

The Fermi Paradox: narratív sci-fi stratégia PC-re

Egy fő kérdés foglalkoztja az univerzumot: hol a fenében van mindenki?

1 napja
1

Hupikék Törpikék: négy Smurfs játék készül

Hókuszpók hurkatöltőjében négy cím is be van tárazva - ebből az első még idén érkezhet.

1 napja
5

Hot Wheels Unleashed: gameplay bemutató

Bő félórás élő műsorral készült az olasz stúdió a játék gameplay leleplezésére. Információ-cunami és kellő mennyiségű gameplay érkezett!

1 napja
3

Szeptemberre csúszik a Deathloop

Még egy picit várni kell az időhurkos bérgyilkolásra.

2 napja
5

No More Heroes III: felzárkóztatás

Véget ért a No More Broadcasting 5.1 GHm műsora, hosszabb múltidézést és egy maréknyi új jelentet is kaptunk.

2 napja

Outriders

A People Can Fly csapata is kipróbálja magát a looter-shooterek műfajában, a szolgáltatás alapú modell helyett azonban egy komplett csomagot kínálva. Csatlakoztunk a pionírokhoz, hogy meglássuk, Enoch veszélyes világa vajon kincset tartogat-e.

2 napja
19

Call of the Sea: PlayStation megjelenés?

Gyanús mottóval és képrészlettel incselkedik a spanyol fejlesztőcsapat. Hamarosan lejárna az Xbox exkluzivitás?

2 napja

Resident Evil Showcase: újabb műsor!

Egy hét múlva újabb adással jelentkeznek. Friss trailer, gameplay videó és talán egyéb meglepetések várnak.

2 napja
9

Abandoned: bejelentés

PlayStation 5 exkluzív túlélő lövölde készül egy norvég stúdióban. A cél a realizmus hajszolása minden területen.

2 napja
17