[Teszt] Mail Time

Mail Time

siklaraSimon Klára2023.04.28. 20:00

Apró, ám megbecsült pályakezdő postásként szaladgálhatsz a Mail Time bájos világában, ahol hibbant erdei állatkák ügyes-bajos dolgait megoldva bizonyíthatod rátermettségedet végtelenül stresszmentesen.

A Kickstarteren fogant, alig pár ember szerelemprojektjeként elkészült és a Wholesome Games közösség által várva-várt Mail Time-ban egy pöttöm postás tanonc szerepét ölthetjük magunkra, akinek mozgalmas első munkanapját játszhatjuk végig. A vicces kis figura nemét, haját, hajszínét, gomba tökfödője, ruhája és hátizsákja színét, valamint a sikláshoz használt ernyőjét is testreszabhatjuk néhány megadott lehetőség alapján, majd egyből a munka sűrűjében is találjuk magunkat. A viszonylag kisméretű, ám kellően változatos világ, amelyben első kézbesítendő levelünk címzettje után kutatunk, mintha valakinek a kertje lenne egy hangya szemszögéből. Grumblewood Grove-ot a szokatlan méretarányok teszik némiképp izgalmassá: mi magunk ugyanúgy eltörpülünk a fűszálakhoz, virágokhoz, vagy akár egy kerti piknik kellékeihez képest, mint az erdei állatokból álló sokszínű közösség, amelynek tagjait levelek kézbesítése közben sorra megismerhetjük.

A Mail Time egy egyszerű külső nézetes 3D platformer "cottagecore" kalandjáték elemekkel. Ahová gyalog nem jutunk el, oda ugrálva, vagy a levegőben siklással tudunk, az utunkba kerülő állatokkal beszélgetünk, majd amikor már konkrét megbízásokat hajtunk végre, az aktuális feladatainkat a képernyő bal oldalán látva a noteszünk nyitogatása nélkül is mindig tudjuk, kihez kell épp eljutnunk. Maga a rohangálás nem feltétlenül izgalmas, de mivel a világ eleve nem nagy, sosem tart túl sokáig eljutni a következő címzetthez, engem pedig hamar elkapott a flow-élmény, és nagyon jól esett, hogy különösebb nehézség nélkül teljesítek olyan feladatokat, amivel cuki állatokat teszek boldoggá. A meglepően relaxáló virtuális futkosást idilli zenei aláfestés kíséri, és noha olykor bosszantó egy-egy pontatlanabbnak érződő ugrás (a fizika néha elég viccesen működik), sem ezek, sem a kisebb technikai hibák nem voltak számomra túlzottan zavaróak. A legbosszantóbb az volt, amikor néha egy-egy párbeszédablak nem tűnt el a képernyőről és kénytelen voltam kilépni a főmenübe, majd visszalépni, illetve néha némelyik tereptárgy sem töltött be, ez azonban csak egészen ritkán fordult elő. Az egér és billentyűzet irányítás sokkal jobban rávilágít a csiszolatlanságokra, de Xbox controllerrel nem volt gond.

Bár a történet bő két óra alatt végigjátszható, unatkozni egy percig sem fogunk, mert akárkivel csak beszédbe elegyedünk, az igénybe kívánja venni a szolgáltatásunkat. Az öreg hód a hangos felső szomszédjának üzen, az önbizalomhiányos liba a csigához szeretne közelebb kerülni, a nyúl az elvesztett érméit keresteti meg velünk, amikkel a pénzéhes macskának lóg, és így tovább. Miközben lótunk-futunk és sok vicces párbeszédet olvasunk végig (szinkron nincs), különböző gyűjtögetnivalókat is összeszedhetünk, amelyek némelyike egy-egy ránk bízott feladathoz kell, mások azonban csak a feladatainkat is tartalmazó noteszünkben adnak egy általában achievementnek megfelelő pecsétet. Ezekből nincs sok és némelyik csak a kapcsolódó feladat elvállalása után jelenik meg, például a gombász denevérnek különböző gombafajták mintáit kell leszállítanunk, cserébe pedig egyre többféle, a fejünket ékesítő gombakalap közül választhatunk.

Bájos stílusa, kellemes pasztellszínei, szórakoztató karakterei és humora, illetve általános életbölcsességektől sem mentes könnyed története okán a Mail Time kellemes egyestés kikapcsolódás egy bögre meleg kakaóval arra az esetre, amikor játszanál valamit, de már elfogyott az agyad. Egy interaktív mesekönyv, amely játszatja magát és felnőttként is szórakoztató, ám rövidsége és technikai kiforratlanságai okán talán érdemes megvárni pár patchet, vagy a konzolos megjelenést.

PLATFORM PC (PlayStation 5, Switch később)
KIADÓ Freedom Games | FEJLESZTŐ Kela van der Deijl
MEGJELENÉS 2023. április 27. ÁR 20 EUR (7500 Ft)

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cbjxkaXYgY2xhc3M9XCItLWJuci17e2lkfX1cIj5cbjxhIGhyZWY9XCJ7e3VybH19XCIgdGFyZ2V0PVwiX2JsYW5rXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwie3twYXRofX1wYXRyZW9uLW1wdS1iaWcucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDo2MDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cblxuPHN0eWxlPlxuLi0tbXB1LXt7aWR9fSwgLi0tYm5yLXt7aWR9fXtkaXNwbGF5Om5vbmV9XG4ubGFyZ2U+Li0tYm5yLXt7aWR9fSwgLm1lZGl1bT4uLS1ibnIte3tpZH19e2Rpc3BsYXk6YmxvY2s7fVxuLnNtYWxsPi4tLW1wdS17e2lkfX17IGRpc3BsYXk6YmxvY2s7fVxuPFwvc3R5bGU+IiwiaW1hZ2VzIjpbIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMHpcL3BhdHJlb24tbXB1LWJpZy5wbmciLCJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB6XC9wYXRyZW9uLW1wdS5wbmciXSwidXJsIjoiaHR0cHM6XC9cL3d3dy5nYW1lcjM2NS5odVwvYXJ0aWNsZVwvcGF0cmVvbiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB6XC8iLCJpZCI6MzV9
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Bővül a Mortal Kombat 1, indul a Valorant konzolos bétája – ez történt pénteken

Tovább: Lost Soul Aside, The Behemoth, Mirthwood, Kill the Shadow.

4 órája
1

Kaku: Aincent Seal (卡库远古封印)

A kínai játékláz következő állomása a Kaku: Ancient Seal, amely megpróbál a nyílt világú akció-kalandjátékok vonalán alkotni. Vetettünk néhány pillantást a Bingobell fejlesztőcsapat első játékára.

22 órája
1

Hunt: Showdown 1896 leleplezés, újabb S.T.A.L.K.E.R. 2 késés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Dark Light: Survivor, PlayStation VR2 App, The Game Kitchen, Stellar Blade, Iron Meat, Deathbound, Armored Core VI: Fires of Rubicon.

1 napja
2

Nintendo World Championships: NES Edition

A NES időszak egyik nagy durranása a Nintendo World Championships volt, amely elvitte a videójátékokat az emberek közé, és emellett az e-sport előfutáraként látványos versengésre sarkallta a legügyesebb játékosokat. A Nintendo ezt a szellemet próbálja megidézni új címével.

1 napja
2

Battle pass nélküli Concord, Rise of the Ronin demó - ez történt szerdán

Továbbá: Bleak Faith: Forsaken, Shadows of the Damned: Hella Remastered, Bleach: Rebirth of Souls.

2 napja
10

City Bus Manager: Márpedig az én buszaimon lesz klíma!

A menedzser játékokat és tycoonokat talán nem kell bemutatni senkinek, hiszen már az ősidők óta létezik a műfaj. A City Bus esetében azonban - nem dolgozókat vegzálunk, és - kevésbé a telephely menedzselése a fontos, sokkal inkább minden egyéb - például a tömegközlekedés - lesz prioritás.

2 napja
3

Nagy Helldivers 2 frissítés, Modern Warfare III a Game Pass-ben - ez történt kedden

Továbbá: Truckful, Zoochosis, Skautfold: Into the Fray, DEVIATOR, Railroads Online, The Run: Got Next.

3 napja
2

The Operator - Összeesküvés a biliben

A The Operator hasonlóval próbálkozik, mint Sam Barlow. Visszatér a Her Story desktop nézetéig, a sztorit egy fiktív FBI-iroda küldetéstámogató operátorának nézőpontjába helyezi, a hangulathoz pedig hozzácsap némi összeesküvés-elméletesdit, X-Aktákat és egy notórius hekkert.

3 napja
3

Targeted: maffiás anomália kereső játék, hazai fejlesztőktől

Hamarosan megjelenik a Glitchy Frame Studio első játéka, a Targeted, ennek kapcsán számolunk be a hazai játék fejleményeiről.

3 napja
10

Over Horizon x Steel Empire

Ebben a konzolgenerációban szinte minden korábbi címet kiadnak gyűjtemény formában, mivel kis anyagi ráfordítással, nagy bevételt lehet elérni. Az Over Horizon x Steel Empire is így készült? Lássuk!

4 napja
2

EVO trailerhalom, új Game pass szintek - ez történt hétfőn

Benne: Tekken 8, Guilty Gear: Strive, Street Fighter 6, Granblue Fantasy Versus: Rising, Player First Games, Skull and Bones.

4 napja
17

Ez volna a 10 legszebb grafikájú Nintendo Switch játék? A pixelszámlálóból jelentjük...

A Digital Foundry munkatársai összeszedték, hogy szakmailag melyik 10 játékot látják legcsinosabbnak a korosodó Switch könyvtárából.

4 napja
3

Heti megjelenések

5 napja
1

Riven

Az 1993-as ős-Myst négy évig váratta a rajongóit a folytatással, annak újraálmodása viszont most csak három évet vett igénybe: végre a Riven is megkapta az őt megillető gondoskodást.

5 napja
2

CONCORD

A PlayStation Studios 2018-ban alapított új fejlesztőstúdiójának debütáló alkotását vihettük el egy próbakörre a hétvégén. Az első benyomások alapján profi munkával van dolgunk, de nehezen látjuk a helyét a piacon.

6 napja
24

Kaszálták a Halo TV sorozatot - ez történt pénteken

Továbbá: koROBO, River City Saga: Three Kingdoms Next, Pacific Drive, Forestrike.

7 napja
7

Splitgate 2 bejelentés, A Quiet Place gameplay - ez történt csütörtökön

Továbbá: PowerWash Simulator, Unknown 9: Awakening, BioGun, The Mortuary Assistant, Gimmick! 2, Guayota, C-Smash VRS: New Dimension.

8 napja
2

Folytatódik az Orcs Must Die! és az EA Sports FC – ez történt szerdán

Továbbá: The Plucky Squire, Hollow Cocoon, Just Crow Things, Nocturnal II, No Man's Sky, Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club.

9 napja
1

Still Wakes The Deep - Vérvörös olaj

A leginkább a történetre fókuszáló játékairól elhíresült The Chinese Room nemrég ügy döntött, hogy a 2013-as Amnesia: A Machine for Pigs után visszatér a horrorhoz, méghozzá egy eléggé érdekes koncepcióval, ami a Dolog hangulatát vegyíti a tengeri olajfúrótornyok zárt és veszélyes világával.

9 napja
9

NeoSprint - Mázli újratöltve

A már veterán-korúnak számító Atari NeoSprint c. játékával a klasszikus izometrikus versenyek kedvelőinek készített be némi adrenalinpótlékot: színpadon a Sprint 2 ük-ükunokája!

2024.07.17.
2

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==