[Teszt] Mail Time

Mail Time

siklaraSimon Klára2023.04.28. 20:00

Apró, ám megbecsült pályakezdő postásként szaladgálhatsz a Mail Time bájos világában, ahol hibbant erdei állatkák ügyes-bajos dolgait megoldva bizonyíthatod rátermettségedet végtelenül stresszmentesen.

A Kickstarteren fogant, alig pár ember szerelemprojektjeként elkészült és a Wholesome Games közösség által várva-várt Mail Time-ban egy pöttöm postás tanonc szerepét ölthetjük magunkra, akinek mozgalmas első munkanapját játszhatjuk végig. A vicces kis figura nemét, haját, hajszínét, gomba tökfödője, ruhája és hátizsákja színét, valamint a sikláshoz használt ernyőjét is testreszabhatjuk néhány megadott lehetőség alapján, majd egyből a munka sűrűjében is találjuk magunkat. A viszonylag kisméretű, ám kellően változatos világ, amelyben első kézbesítendő levelünk címzettje után kutatunk, mintha valakinek a kertje lenne egy hangya szemszögéből. Grumblewood Grove-ot a szokatlan méretarányok teszik némiképp izgalmassá: mi magunk ugyanúgy eltörpülünk a fűszálakhoz, virágokhoz, vagy akár egy kerti piknik kellékeihez képest, mint az erdei állatokból álló sokszínű közösség, amelynek tagjait levelek kézbesítése közben sorra megismerhetjük.

A Mail Time egy egyszerű külső nézetes 3D platformer "cottagecore" kalandjáték elemekkel. Ahová gyalog nem jutunk el, oda ugrálva, vagy a levegőben siklással tudunk, az utunkba kerülő állatokkal beszélgetünk, majd amikor már konkrét megbízásokat hajtunk végre, az aktuális feladatainkat a képernyő bal oldalán látva a noteszünk nyitogatása nélkül is mindig tudjuk, kihez kell épp eljutnunk. Maga a rohangálás nem feltétlenül izgalmas, de mivel a világ eleve nem nagy, sosem tart túl sokáig eljutni a következő címzetthez, engem pedig hamar elkapott a flow-élmény, és nagyon jól esett, hogy különösebb nehézség nélkül teljesítek olyan feladatokat, amivel cuki állatokat teszek boldoggá. A meglepően relaxáló virtuális futkosást idilli zenei aláfestés kíséri, és noha olykor bosszantó egy-egy pontatlanabbnak érződő ugrás (a fizika néha elég viccesen működik), sem ezek, sem a kisebb technikai hibák nem voltak számomra túlzottan zavaróak. A legbosszantóbb az volt, amikor néha egy-egy párbeszédablak nem tűnt el a képernyőről és kénytelen voltam kilépni a főmenübe, majd visszalépni, illetve néha némelyik tereptárgy sem töltött be, ez azonban csak egészen ritkán fordult elő. Az egér és billentyűzet irányítás sokkal jobban rávilágít a csiszolatlanságokra, de Xbox controllerrel nem volt gond.

Bár a történet bő két óra alatt végigjátszható, unatkozni egy percig sem fogunk, mert akárkivel csak beszédbe elegyedünk, az igénybe kívánja venni a szolgáltatásunkat. Az öreg hód a hangos felső szomszédjának üzen, az önbizalomhiányos liba a csigához szeretne közelebb kerülni, a nyúl az elvesztett érméit keresteti meg velünk, amikkel a pénzéhes macskának lóg, és így tovább. Miközben lótunk-futunk és sok vicces párbeszédet olvasunk végig (szinkron nincs), különböző gyűjtögetnivalókat is összeszedhetünk, amelyek némelyike egy-egy ránk bízott feladathoz kell, mások azonban csak a feladatainkat is tartalmazó noteszünkben adnak egy általában achievementnek megfelelő pecsétet. Ezekből nincs sok és némelyik csak a kapcsolódó feladat elvállalása után jelenik meg, például a gombász denevérnek különböző gombafajták mintáit kell leszállítanunk, cserébe pedig egyre többféle, a fejünket ékesítő gombakalap közül választhatunk.

Bájos stílusa, kellemes pasztellszínei, szórakoztató karakterei és humora, illetve általános életbölcsességektől sem mentes könnyed története okán a Mail Time kellemes egyestés kikapcsolódás egy bögre meleg kakaóval arra az esetre, amikor játszanál valamit, de már elfogyott az agyad. Egy interaktív mesekönyv, amely játszatja magát és felnőttként is szórakoztató, ám rövidsége és technikai kiforratlanságai okán talán érdemes megvárni pár patchet, vagy a konzolos megjelenést.

PLATFORM PC (PlayStation 5, Switch később)
KIADÓ Freedom Games | FEJLESZTŐ Kela van der Deijl
MEGJELENÉS 2023. április 27. ÁR 20 EUR (7500 Ft)

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

The Rogue Prince of Persia - Early Access

Az utóbbi években a Dead Cells tartalmi bővítésein dolgozó kis független stúdió debütáló alkotása sem távolodik el a rougelike alapoktól, de éppen ezzel visz egyedi színt a Ubisoft legendás sorozatába.

9 órája
1

Heti megjelenések

16 órája
7

Ian Livingstone - A halál seregei

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, ezúttal a sorozat atyjának, Ian Livingstone-nak egy jó harmincöt éve megjelent kötetével.

1 napja
3

INDIKA - a konzolos változat

Az idei év egyik legkülönlegesebb független fejlesztését hozta az Odd Meter. A konzolos változatok megjelenésének ürügyén a szerkesztőség két újabb tagja mereng el picit az orosz apáca gondolatébresztő utazásán.

2 napja
1

Próbakalózkodás a Skull and Bones-szal, Miyazaki és az Armored Core - ez történt pénteken

Továbbá: Respawn Entertainment, Doom, Indiana Jones and the Great Circle, Avowed, Astro.

2 napja
1

Warhammer 40K bejelentések, felvásárol az Atari - ez történt csütörtökön

Továbbá: Dragon Quest Champions, Dragon Quest Keshi Keshi!, Call of Duty: Black Ops 6, Stellar Blade, Devolver Direct, MultiVersus.

3 napja
9

Senua's Saga: Hellblade 2 - Düh, erő és tapintat

A Ninja Theory munkája végre megjelent, és részleteiben bemutatja, hogyan emelkedik az alkotói-művészi érték, a mondanivaló és a csúcsra járatott technológia a korszellemen túl. A Senua's Saga: Hellblade II bár megosztó, de valódi értékein kevesen vitatkoznak. Teszt!

4 napja
34

Men of war II – elhamarkodott háború

A Best Way elhozta a Men of War sorozat új részét, ami kicsit csúszott is, a közelmúlt történései miatt, hiszen a cég székhelye Ukrajnában van, ahol most is harcok dúlnak. De talán még így is korán adták ki a folytatást…

4 napja

Új Sony platform, szivárog a Deadlock - ez történt szerdán

Továbbá: Rise of the Ronin, Arrowhead Studios, Dragon Ball Xenoverse 2.

4 napja
4

Elden Ring DLC sztori trailer, Downward Enhanced bejelentés – ez történt kedden

Továbbá: Kingmakers, Drill Core, RAWMEN, Train Valley World, Vanillaware, The Last Alchemist.

5 napja
10

System Shock Remake - kiberanyu karmai között!

A tavalyi megjelenést egy friss kiadvány követi - a konzolos System Shock Remake érkezésével visszatértünk a Citadel Station-re, hogy ismét elkenjük Shodan száját (ehm). Teszt következik!

6 napja
2

Bővül a Larian Studios, költözik a V Rising – ez történt hétfőn

Továbbá: Stellar Blade, Senua's Saga: Hellblade II, Inazuma Eleven: Victory Road, NeoSprint, tinyBuild Connect 2024, Life by You, Black Myth: Wukong.

6 napja
6

Moses & Plato: Last Train to Clawville

A World of Wilderness újra bővül, ám a Chicken Police helyett két másik detektív is a rivaldafénybe szeretne kerülni. Megnéztük a Moses & Plato: Last Train to Clawville Steam demóját!

7 napja

Heti megjelenések

7 napja
7

Total War: WARHAMMER III - Thrones of Decay

Ismét triplázik a Total War: WARHAMMER III, de most kicsit másképp. Vajon jóvá tudja tenni a közelmúlt DLC ballépéseit? Lássuk!

8 napja
2

Crow Country - varjúdombi rémmesék

"Hát ismét beléptél a túlélő-horror világába. Sok szerencsét!" - Resident Evil, 1996.

9 napja
1

Xbox Game Pass-cím lehet az új Call of Duty – ez történt pénteken

Továbbá: SteamWorld Heist II, The Glass Staircase, College Football 25, Isles of Sea and Sky, Cygames Singapore.

9 napja
2

GTA VI megjelenés, új Activision Studio az Elsewhere képében - ez történt csütörtökön

Továbbá: Roll7, Intercept Games, Xbox Proteus Controller, GreedFall II: The Dying World, Shield Strike, Phoenix Labs, Pinball FX, Horizon Chase 2, XDefiant.

2024.05.17.
2

Buckshot Roulette - pofád leszakad!

Az egyik friss tavaszi virális csapást (sic!) a Buckshot Roulette lőtte bele a világ arcába, pedig a Mike Klubnika által fejlesztett indie szösszenet már 2023 év végén elérhető volt az Itch.io felületén. A Steam verzióval játszva egyértelművé vált - erről a játékról írni kell. Viszont egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy valódi értékről beszélünk-e.

2024.05.16.
1

EDGE #398 pontszámok

Instant klasszikusok közé lépő független fejlesztések és néhány alacsony pontszámmal lenyomott AAA cím a brit magazinban.

2024.05.16.
8

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==