[Teszt] Mail Time

Mail Time

siklaraSimon Klára2023.04.28. 20:00

Apró, ám megbecsült pályakezdő postásként szaladgálhatsz a Mail Time bájos világában, ahol hibbant erdei állatkák ügyes-bajos dolgait megoldva bizonyíthatod rátermettségedet végtelenül stresszmentesen.

A Kickstarteren fogant, alig pár ember szerelemprojektjeként elkészült és a Wholesome Games közösség által várva-várt Mail Time-ban egy pöttöm postás tanonc szerepét ölthetjük magunkra, akinek mozgalmas első munkanapját játszhatjuk végig. A vicces kis figura nemét, haját, hajszínét, gomba tökfödője, ruhája és hátizsákja színét, valamint a sikláshoz használt ernyőjét is testreszabhatjuk néhány megadott lehetőség alapján, majd egyből a munka sűrűjében is találjuk magunkat. A viszonylag kisméretű, ám kellően változatos világ, amelyben első kézbesítendő levelünk címzettje után kutatunk, mintha valakinek a kertje lenne egy hangya szemszögéből. Grumblewood Grove-ot a szokatlan méretarányok teszik némiképp izgalmassá: mi magunk ugyanúgy eltörpülünk a fűszálakhoz, virágokhoz, vagy akár egy kerti piknik kellékeihez képest, mint az erdei állatokból álló sokszínű közösség, amelynek tagjait levelek kézbesítése közben sorra megismerhetjük.

A Mail Time egy egyszerű külső nézetes 3D platformer "cottagecore" kalandjáték elemekkel. Ahová gyalog nem jutunk el, oda ugrálva, vagy a levegőben siklással tudunk, az utunkba kerülő állatokkal beszélgetünk, majd amikor már konkrét megbízásokat hajtunk végre, az aktuális feladatainkat a képernyő bal oldalán látva a noteszünk nyitogatása nélkül is mindig tudjuk, kihez kell épp eljutnunk. Maga a rohangálás nem feltétlenül izgalmas, de mivel a világ eleve nem nagy, sosem tart túl sokáig eljutni a következő címzetthez, engem pedig hamar elkapott a flow-élmény, és nagyon jól esett, hogy különösebb nehézség nélkül teljesítek olyan feladatokat, amivel cuki állatokat teszek boldoggá. A meglepően relaxáló virtuális futkosást idilli zenei aláfestés kíséri, és noha olykor bosszantó egy-egy pontatlanabbnak érződő ugrás (a fizika néha elég viccesen működik), sem ezek, sem a kisebb technikai hibák nem voltak számomra túlzottan zavaróak. A legbosszantóbb az volt, amikor néha egy-egy párbeszédablak nem tűnt el a képernyőről és kénytelen voltam kilépni a főmenübe, majd visszalépni, illetve néha némelyik tereptárgy sem töltött be, ez azonban csak egészen ritkán fordult elő. Az egér és billentyűzet irányítás sokkal jobban rávilágít a csiszolatlanságokra, de Xbox controllerrel nem volt gond.

Bár a történet bő két óra alatt végigjátszható, unatkozni egy percig sem fogunk, mert akárkivel csak beszédbe elegyedünk, az igénybe kívánja venni a szolgáltatásunkat. Az öreg hód a hangos felső szomszédjának üzen, az önbizalomhiányos liba a csigához szeretne közelebb kerülni, a nyúl az elvesztett érméit keresteti meg velünk, amikkel a pénzéhes macskának lóg, és így tovább. Miközben lótunk-futunk és sok vicces párbeszédet olvasunk végig (szinkron nincs), különböző gyűjtögetnivalókat is összeszedhetünk, amelyek némelyike egy-egy ránk bízott feladathoz kell, mások azonban csak a feladatainkat is tartalmazó noteszünkben adnak egy általában achievementnek megfelelő pecsétet. Ezekből nincs sok és némelyik csak a kapcsolódó feladat elvállalása után jelenik meg, például a gombász denevérnek különböző gombafajták mintáit kell leszállítanunk, cserébe pedig egyre többféle, a fejünket ékesítő gombakalap közül választhatunk.

Bájos stílusa, kellemes pasztellszínei, szórakoztató karakterei és humora, illetve általános életbölcsességektől sem mentes könnyed története okán a Mail Time kellemes egyestés kikapcsolódás egy bögre meleg kakaóval arra az esetre, amikor játszanál valamit, de már elfogyott az agyad. Egy interaktív mesekönyv, amely játszatja magát és felnőttként is szórakoztató, ám rövidsége és technikai kiforratlanságai okán talán érdemes megvárni pár patchet, vagy a konzolos megjelenést.

PLATFORM PC (PlayStation 5, Switch később)
KIADÓ Freedom Games | FEJLESZTŐ Kela van der Deijl
MEGJELENÉS 2023. április 27. ÁR 20 EUR (7500 Ft)

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Bemutatkozott a Marvel Rivals, bezár a Smilegate Barcelona - ez történt szerdán

Továbbá: NOTTOLOT, Doronko Wanko, Boomeroad, Metal: Hellsinger, Hellgate: Redemption, Yellow Brick Games, No Man's Sky.

1 órája
2

PlayStation Plus: az áprilisi hármas

Űrvarázsló, kockaland és kicsontozott rogulike.

12 órája
4

South Park: Snow Day! - Kabbe gyíkok, megyünk hógolyózni!

South Park, ám ezúttal szolgáltatásalapú multiplayer hack n slash formájában. Avagy lehet-e várat építeni Kula Bából?

17 órája

Stellar Blade

A nagyközönség előtt próbálhattuk ki a SHIFT UP közelgő akciójátékát. De a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk.

19 órája
4

Judas részletek, új Marvel játék közeleg - ez történt kedden

Továbbá: It Takes Two, Another Crab's Treasure, The Stanley Parable, V Rising, Dollhouse: Behind the Broken Mirror.

1 napja
1

The Thaumaturge – Depresszió és ördögűzés Varsóban

Vannak azok a játékok, amiket úgy lehet a legkönnyebben jellemezni, hogy fél pillanat alatt lehozzák az embert az életről, de jó értelemben véve, a The Thaumaturge pedig pont egy ilyen cím. A lengyel Fool’s Theory legújabb alkotása már a Steam Next Festen bemutatott demójával belopta magát...

1 napja

Stellar Blade demó, live service játék a Bend Studio-tól - ez történt hétfőn

Továbbá: Cyberpunk 2077, Final Fantasy XVI, The Elder Scrolls, Judas, handheld Xbox élmény.

2 napja
9

Heti megjelenések

3 napja
6

Outcast: A New Beginning - visszatér a kitaszított

Ulukai visszatérése egy hihetetlen történet. Szinte nem is lehet annak a szentimentumnak megfelelni, amivel a játékos az első epizódra gondol vissza. Most huszonöt évvel később nem csak Laura Palmer, de Cutter Slade is visszatért, így megnéztük, mit tudnak Adelpha lakói kínálni számunkra 2024-ben. Teszt!

3 napja
5

Taxi Life - über kis taxi?

Verőfényes katalán napsütés, és kellemesen ismerős nyíltvilágú játékmenet, mindez közel 460 kilométernyi barcelonai úthálózattal megspékelve. A Taxi Life-tól sokat vártak a könnyed polgári járműszimulátorok fogyasztói, és bár az alapok ígéretesek, ez a taxitársaság bizony messze van még a piacvezetőtől...

3 napja
4

Dragon's Dogma 2 - a sárkány éve

A Dragon’s Dogma cím azoknak is ismerős lehet, akik a 2012-es, mára már ikonikussá vált játékkal nem is játszottak, hiszen 2020-ban egy Netflix animációs sorozat is igyekezett bemutatni ezt a különleges világot. Nagy kihagyást követően, a napokban azonban megjelent a játék folytatása, amely még kifinomultabb játékmenetet, és még grandiózusabb kalandot ígér!

4 napja
27

Csúszhat a GTA VI, törölt Overwatch 2 tartalmak - ez történt pénteken

Továbbá: Final Fantasy XVI, Soulframe, Assassin's Creed Jade, SWORN, Larian Studios.

5 napja
9

A Future Games Show-n túl – ez történt csütörtökön

Shadows of the Damned: Hella Remastered, Broken Roads, Dead Island 2, Soul Covenant, Maliki: Poison of the Past, Blackout Protocol, Inazuma Eleven: Victory Road, Loretta, Anomaly Collapse, Shinji Mikami.

6 napja
2

Több mint 40 játékkal töltötte meg a csütörtök estét a Future Games Show

Összefoglaló a 90 perces traileráradatról.

6 napja
9

Rise of the Ronin

A Team Ninja ismét maradt a bevált formulájánál, ezúttal azonban egy nyílt világba ültette azt. A nagyobb játéktérrel pedig egy nagyobb közönség felé is nyitni akartak. A végeredmény? Nem hibátlan felemelkedés, de érdekes fúzió.

6 napja
6

Final Fantasy VII Rebirth

Eltelt idestova több, mint negyed évszázad, mióta boldog tizenévesként először tudomást szereztem arról a csodáról, amit Final Fantasy 7-nek hívnak.

6 napja
14

Marvel 1943 leleplezés, Chrono Odyssey erődemonstráció – ez történt szerdán

Továbbá: Golden Lap, Shin Megami Tensei V: Vengeance, Alpha Protocol, Dragon Ball: Sparking! ZERO, Epic Games Store, CorpoNation: The Sorting Process, Final Fantasy VII Rebirth, Card-en-Ciel, Foundry.

7 napja
13

Brothers: A Tale of Two Sons Remake

2013-ban a filmiparból érkező Josef Fares egy rendkívül egyedi debütáló alkotással vetette meg a lábát a videojátékok világában, aminek a koncepciója a mai napig egyedülállónak mondható. Ez elég indok arra, hogy egy évtizeddel később felpiszkálják a játékosok következő generációjának?

7 napja
5

Plunderstorm, avagy a WoW battle royale – ez történt kedden

Továbbá: Project Birdseye, Rise of the Ronin, Riven, Bleak Faith: Forsaken, Overwatch 2, SINce Memories: Off the Starry Sky.

8 napja
3

Game Pass: mozgolódás március második felében

A hónap végén debütál a Microsoft előfizetéses szolgáltatásában a Diablo IV! De talán a többi érkezőre is megéri odafigyelni.

8 napja
9

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==