Fitness Boxing 2

kevinyCsángó Kornél2020.12.02. 17:00

2020 - az Otthon Tunyulás Éve, de gondolom ezt különösebben nem kell részleteznem. Elég sokan vagyunk, akik Home Office, Önkéntes karantén vagy csak szimplán egészségmegőrzés okán bezárkóztunk jópár hónapja, az eredmény pedig a mérleg mutatóján az esetek túlnyomó többségében megmutatkozik. Bár nem vagyok rá büszke, de nem is tagadom: nálam is előbuggyant a pocak, elmacskásodtak az izmaim, de szerencsére azért nyugi van, mert meg tudom magyarázni magamnak, hogy a futáshoz hideg van, zárva vannak az uszodák, a Balatonhoz meg ilyen időben nem vagyok elég extrém. Így hát kapva kaptam az alkalmon, hogy Mackó által felajánlott Fitness Boxing 2-vel megpróbáljam kicsit gatyába rázni magam.

A fitness videojátékba, vagy bármi nemű interaktív programba történő integrálása nem újkeletű dolog, Nintendo-ék pedig egy bő tíz éve igen nagyot mentek a Wii Fit-el. A Fitness Boxing viszont picit más oldalról igyekszik a témát kerülgetni: a balance board játékos megközelítését a ritmikus levegőpofozásra cseréli. Ami végeredményében sokkal inkább egy klasszikus edzésprogram, semmint videojáték: A Fitness Boxing különféle ütéstechnikák megfelelő időzítésével igyeszik átmozgatni megpimpósodott testrészeinket.

Bár nem nagyon teszteltem még ilyet, úgy gondolom, a szoftver hatékonysága/minősége három ponton mérhető meg: az edzésprogram kivitelezése, a bevitelek pontossága és a körítés minősége szerint.

Kezdjük első körben az edzésprogrammal: kedves és lelkes személyi edzőnk ismerteti a menetrendet, megteszi az ajánlásokat (legyen nálad törcsi és egy flakon víz), majd el is indul az első tréning bemelegítése. Itt különféle nyújtásokkal igyekszik biztosítani, hogy ne végződjön balesettel a móka, majd rövid elmélet következik, melyben szemlélteti az adott ütés-ütések kivitelezését. Ezt követően kerül terítékre a lényeg: a helyes beállás és alapmozgás felvételét követve két oldalt érkeznek ritmusra a kis ikonok, amelyek a kért ütéseket hivatottak szemléltetni. Egy session úgy egy bő negyed órának felel meg, de ezeket minden program előtt az orrodra köti az edző. Ami a hatékonyságot illeti: nos, én kellemesen elfáradtam, másnapra a karjaimban, vállaimban, hátamban és a csípőmben inkarnálódott izomláz, szóval úgy gondolom: működik.

Ami a bevitelek pontosságát illeti: hááát, itt már azért akadnak szemöldökráncoló pillanatok. Körülbelül 27 éve zenélek: nem hiszem, hogy olyan óriási gond lenne a timing-ommal. Ellenben jópár ütésem késve érkezik meg, ami az edzés és a végeredmény (értsd: izomláz, elégett kalóriák) szempontjából annyira nem releváns, mégis: a program eszerint értékel. Mondjuk közepes fokozaton még eddig mindent három csillagosra csináltam és először 8, majd 15 év letagadására tett ajánlatot az instruktorom. Nade akkor is.

A körítés minősége pedig némely ponton azért hagy kivetnivalót: bár látvány tekintetében különösebb probléma nincs, (a UI kissé minimalista, az instruktor lányok csinosak) a zenék minősége viszont eléggé lelombozó. A választott dalokat még meg lehet magyarázni azzal, hogy a lengedező pofozkodás alá hozzák a kívánt ritmust, de hogy 2020-ban MIDI generális szólaltatja meg a hangszereket, arra nincs pardon. A katalógusban amúgy olyan témák választhatóak mint a YMCA vagy szegény Van Halen Jump c. klasszikusa.

Mindent összevetve a Fitness Boxing 2 egy kellemes, jól felépített edzésprogram. Még egyszer: nem játék, edzésprogram. Ha úgy érzed, szükséged van valamire, ami segít picit kiszállni a fotelből, hogy az interakció révén motivációt nyerj arra: megmozgasd picit szebb napokat látott önmagad (mindig elkezdeni a legnehezebb) - a Fitness Boxing 2 egy-két aprócska nüanszot leszámítva remekül teljesít.

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

15 órája
8

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

16 órája
1

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

16 órája
7

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

19 órája
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

1 napja

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

1 napja
22

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

1 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

1 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

1 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

2 napja
53

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

2 napja
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

2 napja
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

2 napja
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

2 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

2 napja
15

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

2 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

3 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

3 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

3 napja
12

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

3 napja