Fitness Boxing 2

kevinyCsángó Kornél2020.12.02. 17:00

2020 - az Otthon Tunyulás Éve, de gondolom ezt különösebben nem kell részleteznem. Elég sokan vagyunk, akik Home Office, Önkéntes karantén vagy csak szimplán egészségmegőrzés okán bezárkóztunk jópár hónapja, az eredmény pedig a mérleg mutatóján az esetek túlnyomó többségében megmutatkozik. Bár nem vagyok rá büszke, de nem is tagadom: nálam is előbuggyant a pocak, elmacskásodtak az izmaim, de szerencsére azért nyugi van, mert meg tudom magyarázni magamnak, hogy a futáshoz hideg van, zárva vannak az uszodák, a Balatonhoz meg ilyen időben nem vagyok elég extrém. Így hát kapva kaptam az alkalmon, hogy Mackó által felajánlott Fitness Boxing 2-vel megpróbáljam kicsit gatyába rázni magam.

A fitness videojátékba, vagy bármi nemű interaktív programba történő integrálása nem újkeletű dolog, Nintendo-ék pedig egy bő tíz éve igen nagyot mentek a Wii Fit-el. A Fitness Boxing viszont picit más oldalról igyekszik a témát kerülgetni: a balance board játékos megközelítését a ritmikus levegőpofozásra cseréli. Ami végeredményében sokkal inkább egy klasszikus edzésprogram, semmint videojáték: A Fitness Boxing különféle ütéstechnikák megfelelő időzítésével igyeszik átmozgatni megpimpósodott testrészeinket.

Bár nem nagyon teszteltem még ilyet, úgy gondolom, a szoftver hatékonysága/minősége három ponton mérhető meg: az edzésprogram kivitelezése, a bevitelek pontossága és a körítés minősége szerint.

Kezdjük első körben az edzésprogrammal: kedves és lelkes személyi edzőnk ismerteti a menetrendet, megteszi az ajánlásokat (legyen nálad törcsi és egy flakon víz), majd el is indul az első tréning bemelegítése. Itt különféle nyújtásokkal igyekszik biztosítani, hogy ne végződjön balesettel a móka, majd rövid elmélet következik, melyben szemlélteti az adott ütés-ütések kivitelezését. Ezt követően kerül terítékre a lényeg: a helyes beállás és alapmozgás felvételét követve két oldalt érkeznek ritmusra a kis ikonok, amelyek a kért ütéseket hivatottak szemléltetni. Egy session úgy egy bő negyed órának felel meg, de ezeket minden program előtt az orrodra köti az edző. Ami a hatékonyságot illeti: nos, én kellemesen elfáradtam, másnapra a karjaimban, vállaimban, hátamban és a csípőmben inkarnálódott izomláz, szóval úgy gondolom: működik.

Ami a bevitelek pontosságát illeti: hááát, itt már azért akadnak szemöldökráncoló pillanatok. Körülbelül 27 éve zenélek: nem hiszem, hogy olyan óriási gond lenne a timing-ommal. Ellenben jópár ütésem késve érkezik meg, ami az edzés és a végeredmény (értsd: izomláz, elégett kalóriák) szempontjából annyira nem releváns, mégis: a program eszerint értékel. Mondjuk közepes fokozaton még eddig mindent három csillagosra csináltam és először 8, majd 15 év letagadására tett ajánlatot az instruktorom. Nade akkor is.

A körítés minősége pedig némely ponton azért hagy kivetnivalót: bár látvány tekintetében különösebb probléma nincs, (a UI kissé minimalista, az instruktor lányok csinosak) a zenék minősége viszont eléggé lelombozó. A választott dalokat még meg lehet magyarázni azzal, hogy a lengedező pofozkodás alá hozzák a kívánt ritmust, de hogy 2020-ban MIDI generális szólaltatja meg a hangszereket, arra nincs pardon. A katalógusban amúgy olyan témák választhatóak mint a YMCA vagy szegény Van Halen Jump c. klasszikusa.

Mindent összevetve a Fitness Boxing 2 egy kellemes, jól felépített edzésprogram. Még egyszer: nem játék, edzésprogram. Ha úgy érzed, szükséged van valamire, ami segít picit kiszállni a fotelből, hogy az interakció révén motivációt nyerj arra: megmozgasd picit szebb napokat látott önmagad (mindig elkezdeni a legnehezebb) - a Fitness Boxing 2 egy-két aprócska nüanszot leszámítva remekül teljesít.

Tomb Raider anime sorozat készül!

A Netflix a Legendary Entertainment stúdiójával közösen folytatja a reboot trilógia eseményeit. Lara Croft animációs formában kerül a képernyőkre.

9 órája
4

Full Circle: itt készül a Skate 4

Az Electronic Arts új stúdiót alapított Vancouver városában, hogy a legendás gördeszkás sorozat visszatérhessen. Néhány ismerős arc is van ott!

9 órája
1

State of Play: Destruction AllStars

Csupán egy hét választ el minket a megjelenéstől, így természetesen a Lucid Games játéka is megkapta a saját State of Play felvonását. Ideje volt!

10 órája
5

Super Mario 3D World + Bowser's Fury

5+1 dolog, ami változott a Super Mario 3D World-ben a Wii U verzióhoz képest.

11 órája
1

PlayStation Plus: februári trió

Érkezik a Destruction AllStars! De a Sony nem bízta pusztán egy teljesen új PlayStation 5 játékra a következő hónap sikerét.

11 órája
13

The Medium

Médiumként az élők és holtak világa között ragadva legalább olyan nehéz helyzetben vagyunk, mint mikor egyszerre szeretnénk régimódi és modern horrorjátékot fejleszteni. Tesztlaborban a The Medium.

14 órája
7

The Lord of the Rings: Gollum csak 2022-ben!

A Daedalic Entertainment végül a Nacon kiadói részlegével együttműködve fogja tető alá hozni a kalandot. Jövőre.

19 órája
3

Ghosts ‘n Goblins Resurrection trailer

35 év után visszatér Arthur lovag, hogy folytassa izzasztó harcát zombikkal, csontvázakkal és a medvedisznóemberrel.

20 órája
8

Werewolf: The Apocalypse és az alakváltás

A Styx és a Call of Cthulhu fejlesztőinek új projektje alakváltó vérfarkassal csábít egy dupla "A" kalandra.

20 órája
7

Game Pass: 18 millió előfizető

A szolgáltatás megállíthatatlan. De az üzleti jelentés többi eleme miatt sem kell szégyenkeznie a redmondiaknak.

20 órája
18

Biomutant: májusi mutáns aranyat ér

Kiderült végre a régóta halogatott THQ akció-kalandjáték megjelenésének időpontja.

1 napja
6

Atelier Ryza 2: Lost Legends and the Secret Fairy

Irány a műhely, és jöhet a kotyvasztás! Az Atelier Ryza 2 kellemes JRPG élményt kínál mindenkinek, és a sorozat úgy látszik 2021-ben is pozitív irányba tudja billenteni az értékelést!

1 napja
4

The Walking Dead: Saints & Sinners milliók

A tavalyi év egyik legkiemelkedőbb VR kalandja több mint 29 millió dollár bevételt termelt mindössze tizenkét hónap alatt.

1 napja
8

Resident Evil Village: gyűjtői a hideg ellen

Átfagytál a zord téli időjárásban, netán "remegve" várod (kac-kac) a Resident Evil Village megjelenését? Ne', kabát!

2 napja
7

Mortal Szombaaat!

Azazhogy péntek. Vagyis... Valamikor a hetekben friss képeket kaptunk a készülő MK filmből!

2 napja
11

Monster Jam Steel Titans 2: márciusi monszták

Folytatást kap a különleges témát feldolgozó verseny-árkádjáték. Jöhetnek a monszta-titánok?

2 napja
1

Ezeket tudja a Supercross 4

Friss-fröcsögős traileren mutatkozik meg a márciusi motorjáték.

2 napja
2

RIDE 4: next gen kétkerekezés

A friss trailer felsorolja az eredeti cím érdemeit, és bevonja a képbe a következő generációs frissítéseket is.

2 napja

Elasto Mania Remastered: bejelentés

Az informatika órák hű társa 20 év után konzolokra is ellátogat. Ráadásul rögtön minden jelenleg elérhető masinára!

2 napja
14

Asha in Monster World: friss mozgóképen

A Wonder Boy sorozat negyedik részének felújítása lassan révbe ér.

2 napja
1