[2009] Az Év Játéka

Az Év Játéka

Gamer3652009.12.30. 11:30

Az elmúlt pár napban kiderült, hogy szerintetek az egyes platformokon mely játékok bizonyultak a legjobbnak ebben az esztendőben, a jéghegy csúcsa azonban még hátra van: most végre kiderül, hogy ki kapja 2009-ben az Év Játéka díjat. Íme az olvasói szavazásunk összesített végeredménye.

Az Év Játéka pedig nem más, mint...

2009-ben tehát rendkívül szoros versenyben végül az Assassin's Creed II lett az Év Játéka. Köszönjünk mindenkinek, aki szavazott, és ezáltal hozzájárult a lista összeállításához!

Ha kíváncsi vagy a részletes eredményekre, lapozz!

Bő egy hét alatt összesen 246-an adtatok le érvényes szavazatot, a végleges lista pedig összességében nem kevesebb, mint 109 játékot tartalmazott. Érdekel, hogy pontosan mennyien is szavaztak az Assassin's Creed II-re, vagy az, hogy melyik játékot tették a legtöbben az első helyre a szavazás során? Lent ez is kiderül.

>> A PONTOK

A szavazás során maximum tíz játékot tartalmazó listákat kértünk tőletek. Az összesítés egy egyszerű, lineáris súlyozás alapján történt: az első helyezett 10 pontot kapott, a második 9-et, a harmadik 8-at, és így tovább, egészen a tizedik helyezett 1 pontjáig. Az igen hamar eldőlt, hogy a győztes az Assassin's Creed II, Batman: Arkham Asylum, a Modern Warfare 2, Uncharted 2 négyesből fog kiderülni, az Assassin's Creed II elsősége viszont csak a szavazás utolsó szakaszában vált egyértelművé, amit jól mutat, hogy félidőben még vezető Uncharted 2 végül csak a negyedik helyen végzett.

>> TÖBBSÉG DÖNT

Súlyozás ide vagy oda, ha csupán azt nézzük, hogy az egyes játékokra mennyien szavaztak, akkor azt mondhatjuk, hogy a 'többség dönt' elve alapján abszolút igazságos eredmény született. Az első tízben mindössze a Halo 3: ODST és a Borderlands cserélt volna helyet, ha ez alapján állítottuk volna fel a sorrendet.

>> A LEGTÖBB ELSŐ HELY

Az első négy helyezett közül az Uncharted 2 kapta a legkevesebb szavazatot, ha azonban azt néznénk, hogy melyik játék szerepelt a legtöbb embernél az első helyen, akkor magasan a Naughty Dog játéka végezne az élen, míg a győztes Assassin's Creed II csupán a harmadik lenne. Az első helyek alapján hátrébb is más sorrend alakulna ki - olyannyira, hogy az egyébként csak tizennegyedik helyen végzett Street Fighter IV is beférne a legjobb tízbe.

>> ERŐSEBB SÚLYOZÁS

Felmerül a kérdés: ha erősebb súlyozást használnánk, akkor az Uncharted 2 sok első helye elég lett volna a győzelemhez? Egy 25-19-14-10-7-5-4-3-2-1 súlyozás esetében ha az élre nem is, de a második helyre könnyedén odakerülne a Naughty Dog játéka, de a Dragon Age: Origins is előreugrana egy pozíciót.

Sokakat bizonyára az is érdekel, hogy hátrébb milyen sorrend alakult ki: kattints ide, ha kíváncsi vagy az első harminc helyezettre.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tcGF0cmVvbi1tcHVcIj5cbjxhIGhyZWY9XCJodHRwczpcL1wvcGF0cmVvbi5jb21cL2dhbWVyMzY1XCIgdGFyZ2V0PVwiX2JsYW5rXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtYmcucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcm0ucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcmliYm9uLnBuZ1wiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cbjxzdHlsZT5cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1e1xuXHRvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47XG5cdHdpZHRoOiAzMDBweDtcblx0aGVpZ2h0OiAyMDBweDtcblx0cG9zaXRpb246IHJlbGF0aXZlO1xufVxuLi0tcGF0cmVvbi1tcHUgaW1ne1xuXHR0cmFuc2l0aW9uOiBhbGwgLjNzO1xuXHRwb3NpdGlvbjphYnNvbHV0ZTtcblx0dG9wOjA7IGxlZnQ6MDtcbn1cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1IGltZzpudGgtY2hpbGQoMSl7XG5cdGZpbHRlcjogYmx1cigycHgpO1xuXHR0cmFuc2Zvcm06IHNjYWxlKDEuMSk7XG59XG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDIpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoNHB4KTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxLjEpO1xufVxuXG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDEpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoMCk7XG5cdHRyYW5zZm9ybTogc2NhbGUoMSk7XG59XG48XC9zdHlsZT4iLCJpbWFnZXMiOltdLCJ1cmwiOiIifQ==

Lake

Karrier és a magánélet egyensúlya, a megrekedtség érzete, a fiatalkori gyökereink újrafelfedezése... Az útkeresési válság eme, sokunkat érintő aspektusait boncolgatja a Gamious digitális életképe, amely a narratív kaland-sétajátékok eszköztárát a járműves munkaszimulátorok stílusjegyeivel vegyíti.

1 órája

Amikor az Angry Video Game Nerd és a Commodore 64 találkoznak

A Nerd éppen a C64 felhozatalt szemelte ki a következő bemutató témájaként.

13 órája
2

PlayStation-re is jön az art of rally

Direkt írtuk kisbetűvel, bár ez az oldal layoutján nem látszik, így van a hivatalos neve a játéknak.

16 órája
1

Lost Judgment

A Lost Judgment a Yakuza széria mellékága, amely a japán alvilági viszontagságok helyett, egy magánnyomozó életébe enged bepillantást. A második rész folytatja az előd hagyományait, és az anyasorozat rajongóit sem hagyja lógva. Teszteltük a játékot.

17 órája
2

A Netflix új játékában is véresen hentel Kate a méregzsák

A Kate: Collateral Damage az akciódús filmet követi stílusban és játékmenetben.

18 órája
1

Októberben korai hozzáférésben játszható a Shelter alkotói által készített Book of Travels

A játék amúgy a TMORPG címkét kapta a játék zsánerének meghatározásánál.

18 órája

A hét egyik legjobb trailerét hozza a The Plane Effect

A melankolikus narratív kalandjáték igényes videóval ünnepli a megjelenést.

23 órája
3

Samudra: tengeri szeméthegyekre hívja fel a figyelmet a gyönyörű 2D platformer

A játék az Unity ösztöndíjas fejlesztéseként szeptember végén érkezik.

1 napja

A Heroes stílusát keveri zsiványkodással a The Dragoness

Command of the Flame alcímmel készül a játék, amiből demót is tudunk mutatni.

1 napja
3

Konzolokra is megjelent a Gaijin sztalker-pótléka, a Shadow of Kurgansk

Bár a játék inkább kuriózumnak tűnik, mint trónkövetelőnek.

1 napja
1

Szuper összehasonlító traileren az Alan Wake Remastered

A friss változat csap össze az Xbox 360 kiadással.

1 napja
6

Lost in Random

Az EA Originals által felkarolt egyedi játékok sorába tökéletesen simul be a Lost in Random, melyben Tim Burton stílusa elegyedik a valós idejű és körökre osztott harcok keverékével.

1 napja
8

Perfect Dark: Crystal Dynamics x The Initiative

A modern Tomb Raider trilógia és a Marvel's Avengers alkotói segítenek be a Microsoft sztárstúdiójának a Perfect Dark fejlesztésének további munkálataiban.

1 napja
9

Switch Online: N64 és Genesis címekkel?

Feltéve, hogy előfizetünk az Expansion Pack névre keresztelt új előfizetési csomagra. Indulás a tervek szerint még idén októberben.

1 napja
11

A Super Mario Bros. szinkronhangjai

Az animációs film jövő év végén kerülhet a mozikba. Most pedig azt is megtudhattuk, hogy kik kölcsönzik majd a hangjukat kedvenc karaktereinknek.

1 napja
8

Splatoon 3: a Mammalianok visszatérnek

Friss mozgóképpel jelentkeztek az Inkling kutatólaborból, a vizsgált lények pedig szőrösek. Nagyon. Jövőre trilógiává bővül a sorozat!

1 napja

Metroid Dread: a rettegés hangjai

Természetesen a pár napon belül érkező 2D metroidvánia sem maradhatott ki a műsorból. Sounds of Dread címmel hozott új kedvcsináló mozgóképet.

1 napja

Triangle Strategy megjelenési dátum!

A HD-2D látványvilágával érkezik a Final Fantasy Tactics szellemi örököse jövő év márciusában! A próbakör visszajelzéseire reagáltak.

1 napja
1

Hyrule Warriors: Guardian of Remembrance kiegészítő

Alig több, mint egy hónap múlva érkezik az Age of Calamity második tartalmi bővítése új történetszállal. karakterekkel és helyszínekkel.

1 napja

Voice of Cards: a NieR alkotójától

The Isle Dragon Roars alcímmel és Yoko Taro kreatív irányításával érkezik egy kártyákra építő új szerepjáték. A próbakör már most elérhető!

1 napja