[2013] Az év legjobb játékai: 10-1

Az év legjobb játékai: 10-1

dragCsető Zsolt2013.12.30. 18:00

*EA DICE | PS4, XOne, PS3, Xbox 360, PC | *Szerintünk: 8

"Már régóta Battlefield rajongó vagyok. A Battlefield 3 őszintén szólva nem tetszett nagyon, viszont a jelenlegi rész úgy érzem kárpótolt. Bár inkább csak a multiplayerrel játszottam az egyszemélyes játékmód gyors kipörgetése után, valahogy nem kötött le nagyon az egyszemélyes kampány, érzésem szerint nem is sikerült túl jóra, de a többszemélyes játékmód ismént valami fenomenális lett. Szeretem a COD-ot is, de idén nálam magasan nyert a BF." (13lackfire)

"A rengeteg bug ellenére a legélvezetesebb multis FPS." (ruszrob)

"Ha katonás FPS, akkor csakis Battlefield. Most tekintsünk el a hemzsegő hibáktól és a kötelező single player résztől, no meg a lefagyásoktól, és egy élvezetes csapatos durrogtatós játékot kapunk. Bónusz Commander Mode! A végletegik el lehet menni a fegyverek kombinálásával, pl. mi jó a nyílt színi csatáknál és mi a zárt helyen. Majdnem elfelejtettem a Levolution részét a játéknak. Igen vicces módon tudnak a pályák átalakulni. Egy kérdés maradt: el lehet újra ezt adni BF5 néven? Ezt már nehezen hiszem." (cajos)

*4A Games | PS3, 360, PC | *Szerintünk: 8

"Egy felettébb érdekes és igencsak idegeket nyúzó játékról beszélhetünk, mely remek történetével és extráival felkarolva remekművé lett. Persze extrák alatt nem Morgan Freeman fantasztikus narrátori csámcsogására kell gondolni. Inkább "csak" arra az elképesztő átható, illetve magával ragadó hangulatra, amivel a Metro csábítgathat. Persze felmerülhet az a kérdés, hogy egy romos mutánsokkal teli Metro miként tudja csábítani az embert. Őszintén szólva nem tudom, de mégis megteszi. Mikor kétségek gyötörnek a már csak pislángoló csöpp fény láttán az alagút zord sötétségében, mikor egy egyszerű golyó láttán mosoly csordul az arcodra, hogy kincsre bukkantál, vagy éppen az a megnyugvás, mikor a tábortűz ropogó hangját hallva megpillantod az aprócska fényneszeit. Igen, ismerős, nemigaz? De előfordul, mikor lihegve rohansz a téged üldöző vérszomjas horda marcangoló karmai elől, és a már feszültségtől izzadt tenyeredet a ravaszon tartva arra gondolsz, hogy utolsó golyóid egyikét miként menthetnéd meg. Igen, ez az a beleélés amit, kevés játék tud elérni, amiből a Metro magasfokon iskolázott, és olyat tett le az asztalra, ami mindenki számára példamutató." (Annex HUN)

"Az első rész megmutatta, hogyan kell egy hibákkal és hiányosságokkal teli, igazán "beleélős" FPS-t készíteni, a második pedig sikeresen vetkőzte le az előd említett gyermekbetegségeit. A végeredmény egy olyan játék, amely nem csak szép és magával ragadó, hanem mellette élvezetes, változatos, valódi kihívásokkal kecsegtető játékmenetet is kínál." (theSickness)

"A poszt apokaliptikus műfaj a Fallout széria megismerése óta a kedvenceim között van, és ez a játék ebben a műfajban nagyot alkot. A 2033-hoz képest nagyon sokat fejlődött a játék, és a fejlesztők ebben a részben a könyv kötöttségének hiánya miatt egy eszméletlen jó játékot tudtak létrehozni, aminek a látványvilága is csodálatos." (Atka Halo)

*Blizzard Entertainment | PS3, 360 | *Szerintünk: 9

"Mert hozta a Diablo élményt, mert hiánypótló, mert szuperül lett optimalizálva konzolra, mert Blizzard, mert lehet benne varázsolni." (Kadaj)

"Hiánypótló klasszikus!!! Rövid, nagyon rövid, viszont ha a téma szerelmese vagy, akkor szinte a végtelenségig tolhatod. Nagyon kellett már egy jó Blizzard termék ezekre a csúnya konzolokra. Még mindig ők készítik a legjobb átvezető videókat." (sawyer)

"A tökéletes konzolos port mintapéldánya. A lokális koop funkciója miatt rendkívül szórakoztató, kellően látványos, és monotonitása ellenére húzza magával az embert. Remek játék, a stílus kedvelőinek kötelező darab, de szerintem senkinek nem kell bemutatni..." (Gkanczler1)

"Miután PC-n rongyosra játszottam, úgy vetettem rá magam megjelenéskor, mintha évek óta nem lett volna a kezemben kontroller. Nem csalódtam: mivel nem is igazán van ellenfele konzolon, könnyűszerrel ver mindent a saját műfajában, a hibátlan gameplay és irányítás pedig csak hab a tortán." (Drazse)

*Ubisoft Montpellier | PS3, 360, PC, Wii U, PSV | *Szerintünk: 10

"Az Origins után ismét egy olyan platformer, aminek birtoklására a zsáner rajongói joggal lehetnek büszkék. A készítők talán kicsit eresztettek a szíjon, de aki kihívást keres, itt még most is megtalálja, a festmények garmadáján keresztülívelő kaland során pedig többször láttam olyan megoldásokat - legyen az egy pálya felépítése vagy egy extra feladat -, hogy mind a tíz ujjam megnyaltam. Az előd rajzfilmes megjelenése után a Legends olyan, mint egy életre kelt mázolmány, színes-szagos, szinte lemászik a képernyőről. A legnagyobb ötlet mégis az online kihívások rendszere, ahol az elhivatottak egymással, az idővel, és saját idegeikkel is versenyre kelhetnek a több hónapon át tartó menetelés során, ahol egy-egy jól sikerült menet nemcsak földöntúli elégedettséggel tölt el, de belépőt jelent a legendák csarnokába is." (casper007)

"Az Origins színvonalát - természetesen - nem sikerült megugrani, de a Legends még így is elég jó ahhoz hogy (nálam) lazán bezsebelje az év játéka címet. A Wii U kontroller lenyűgöző kihasználása, a szokásosan mesteri pályadizájn és az éteri szépségű audiovizualizáció hármasa körülbelül azt nyújtja, amit egy igazi AAA játéknak nyújtania kell: színtiszta, zsigeri játékélményt." (getro2)

"Számomra nem csak az év játéka, hanem simán minden idők egyik legjobb, legélvezetesebb, legtartalmasabb 2D platformere, amely pályáról pályára képes új kihívásokat megvillantani, és végig ügyesen kombinálja a korábban beadagolt trükköket. A hab a tortán a faék egyszerűségű, mégis végtelenül mókás focis multiplayer mód, illetve a Wii U kiadást definitív verzióvá tévő érintőképernyő + kontroller kooperatív lehetőség." (theSickness)

"Kétségkívül az év egyik legszórakoztatóbb alkotása, amely sajátos mámorával képezi aranyfoltját a 2013-as játékfelhozatalnak. Egy minden elemében hibátlan munka, melyben a tengernyi pálya varázslatos külsővel, fenomenális zenével, és tökélyre fejlesztett játékmenettel párosulva biztosítja a végtelen szórakozást. A készítők szívüket-lelküket beleadva dobták össze nekünk minden idők egyik leghangulatosabb, legzseniálisabb 2D-s platformerét, melyre a jövőben is csak a legmelegebb szívvel tudok visszaemlékezni." (SzucsBenji)

"Ez a játék hozta vissza a (minden téren) elvesztett játékoskedvemet. Nem kell szaporítani a szót, mert egyel is kitűnően jellemezhető: FANTASZTIKUS. Kell ennél többet mondani?" (HDR)

"Ez történik akkor, ha egy műfaj iránti elhivatottság találkozik a tökéletesség igényével és mindez emberfeletti tartalommal párosul." (axl)

*Quantic Dream | PS3 | *Szerintünk: 7

"Vitán felül, ha csak egy játékot lehet megnevezni az összes stílus közül, EZ a generáció legszebb játéka (nézzétek meg a havas részt!). Lehetnek illúzióink, de őszintén nézzünk magunkba. Élvezetes, jó sztori, Quantic Dream. Ezzel mindent elmondtam." (Piroshetes)

"A játék, ami a Heavy Rain után képes volt megkönnyeztetni. Vitatkozni lehet, hogy mennyire nevezhető játéknak, mégis megmutatta az utat számomra, hogy a videojátékok is képesek művészi értékek közvetítésére és van játék a huszadik Call of Duty után is. Jodie története több napra odaszegezett a gép elé." (PsyZed)

"DC megint megcsinálta. Olyan történetet rakott le ismét az asztalra, hogy az összes játék elbújhat mellette ilyen szempontból. Olyan ritkán kapok ilyesmit ettől a médiumtól, hogy innentől kezdve irreleváns az elődhöz mérten kevésbé megkapó hangulata, vagy az, hogy kevesebb lehetőséget ajánl." (SolidMetal)

"Játék vagy film? Minden eddiginél vékonyabb lett a határvonal a két fogalom között. Nehéz eldönteni, hogy mi is a Beyond, de egy biztos: 2013 egyik legnagyobb élménye, és a legszívhezszólóbb drámája." (Coooler)

Folytatás a következő oldalon...

*Ubisoft Montreal | PS4, XOne, PS3, 360, PC, Wii U | *Szerintünk: 7

"Nem hittem volna, hogy annyi AC játék után (6 nagygépes + 2 kézikonzol) képes még elvarázsolni a sorozat. Szubjektív vélemény, de nekem nagyon bejött a kalózosdi, imádtam minden percét, a felfedezés öröme, a fejlesztgetés, kincskeresés zseniálisra sikerült. Rengeteg órát beleöltem és le a kalappal a készítők előtt, bár tény, hogy jövőre nagyon magasra tették a lécet." (szeth36)

"Hiába kezd már tucatjáték lenni, hiszen évente jönnek ki az új részek, ismét valami hihetetlenül jó történelmi korba csöppentem. A kalózkodás, a környezet.. Az egész játéknak rendkívül jó hangulatot teremt, és magába szippant. Imádtam, és imádom is a sorozatot az első résztől fogva, viszont eddig ez a rész a kedvenc! Alig tudtam letenni a kontrollert, annyira visz magával." (13lackfire)

"A remekül elkapott kalózos világ szerintem telitalálat volt. Kicsit olyan már a sorozat, mint a barátnőd vagy a feleséged. Ugyanaz évről-évre, de ha elmegy fodrászhoz, szépen csinosan felöltözik, mégis képes megbolondítani újra és újra." (Svitzh)

"A Creed széria beszippantott és számomra a III. rész jó iránynak számított, és szerencsémre annak összes pozitív részét átültették a "Fekete Zászló"-ba. Bár a történet is érdekel persze, de szinte sosem azzal foglalkoztam, mindig a mellékküldetések felé kacsingattam. Ettől a résztől pedig kedvemre mehetek bármerre ebben a hatalmas és gyönyörű világban. Rengeteg küldetés és feladat, no meg a kincsek! Kalózkodásra fel!" (Renatto)

*Irrational Games | PS3, 360, PC | *Szerintünk: 9

"Egyszerűen lenyűgöző és zseniális. Sok kritika ellenére számomra egy örök klasszikus lesz, amit bármikor szívesen előveszek. Örülök ,hogy nem akart hasonlítani az első részre, mivel ez egy más világ más hangulattal. Nem tucat FPS, a sztori, a fordulat és Elizabeth karaktere örök élményt nyújtott. Számomra ő az "elfeledett" év játéka!" (p3ti)

"Ez a játék talán önmagához képest túl jól is sikerült. Játékot mondtam volna? A világára gondoltam. Columbia lebegő városa szinte mindent jelképez, ami elcseszett dolog az elmúlt két évszázadból (még egy ideig velünk is maradnak), és emellett mézes-mázos csomagolásban találják elénk. A rasszizmus, a végtelenül kapzsi kapitalizmus vagy a vallási fanatizmus, illetve a bálványimádat, a megvezethetőség. Rapture úgy volt nyomasztó, hogy nagyon távol állt mindentől, amit ismerünk, Columbia meg annyira nem. A világa úgy nyomasztó, hogy közben nem kell sötét sikátorokban vagy egy őrültekkel teli víz alatti világban tevékenykednünk. Részben emiatt szerintem maximum még egyszer fogom végigjátszani. Sajnos játékmenet szempontjából, nem valami kiemelkedő a játék, hiába van benne pár érdekes újítás (skyline). A történet viszont annyira csavaros és érdekes lesz a végére, hogy sok filmmű megirigyelhetné. És Elizabeth karakteréről még nem is beszéltem." (Alwares)

"A hangulat, a művészi dizájn, a karakterek már elvárhatóan magas szintet képviselnek egy Bioshock / Ken Levine játék esetében, de a történet az, ami miatt egyértelműen az első helyre került. Életre szóló élmény, amit mindenkinek meg kell élnie. Vártam a fordulatos történetet, de olyan meglepetés / sokk ért a játék végére, amit eddig egyetlen játék (még a Bioshock első része sem) volt képes nyújtani. Örök érvényű remekmű!" (Gkanczler1)

"Bár tévedhetetlen ember nincs, de Ken Levine valószínűleg elég közel áll hozzá. Felvitte a felhők fölé azt, ami a tengerek mélyén nagyon jól működött. Páratlan, egyedi világ, hangulat, és kissé elcsúsztatott, de még mindig megfelelően tartott határ az akció és a kaland közt. Befejezés pedig ott van a legjobb lezárások közt." (majomka)

"A Bioshock első része egy hatalmas fénylő csillag volt a játékvilág egén. Olyannyira jól eltalálták a stílust, a sztorit és a játékmenetet, hogy szinte megingathatatlan volt. A második résszel egyesek szerint (szerintem is) megkopott kissé a csillag fénye, de az Infinite visszaállította a cím becsületét. Ugyanazt a feszült kíváncsiságot éreztem az Infinite közben is, mint az első rész végigjátszásakor." (totyak)

"Rapture után nem tudtam, lehet-e még egy olyan erős hangulatú, fantáziadús és jó értelemben vett "beteg" helyszínt létrehozni, de az Irrational megcsinálta. És nem csak a terep nagyszerű. Az új szereplők, a történet, a szinkron minősége, a zenék egyaránt kiemelik a mezőnyből az Infinite-et. Óriási élmény!" (dreampage)

*Crystal Dynamics | PS3, 360, PC | *Szerintünk: 9

"Sosem voltam akkora Lara fan, de ez az új rész nagyon tetszett. Jót tett a sorozatnak az újragondolás, az új külső, nagyon remélem, hogy ezt az irányt fogják követni a többi részben is. A fejlesztőktől azért én várok egy Legacy of Kain újragondolást is." (Spaceghost)

"A Square Enix csapatának köszönhetően Lara Croft végre visszatért a képernyőkre, méghozzá egy teljesen új, eddig nem látott köntösben. Durvább, véresebb, morbidabb. Egy felnőtteknek szóló történet epikus akcióelemekkel megspékelve, lehengerlő látvány és szenzációs zene mögé bújtatva. Sokan a csőszerű pályák és túl könnyű játékmenet miatt kritizálják, azonban nem is ezekért kell őt szeretni. A lenyűgöző, vért sem mellőző pillanatok adják a játék nem mindennapi hangulatát, melytől néhol már a falat kaparva szorítunk hős leányzónknak, ugyanis nem ritkán egy kiálló faággal vagy vasdarabbal a fejünkben végezzük a kalandos fennforgásokat. Gyönyörű, mégis borzalmas. Nem sok játék közben éreztem azt, mintha jó erősen gyomorszájon vágtak volna, ezért, és még sok minden másért tartom 2013 egyik legerősebb címének." (SzucsBenji)

"Már a kezdetek kezdetén lövöldöztem pixeltigrisekre és ugrándoztam pixelpontosan Lara kisasszonnyal. Viszont még soha nem szórakoztam ilyen jól Tomb Raider játék alatt." (HDR)

"A Square Enix valahogy nagyon magára talált az idegen brandekkel, hiszen a Deus Ex és a Hitman után a Tomb Raidert is hibátlanul emelték a hetedik genrációba. A karakterek nem túlzottan kidolgozott jelleme miatt jót tett a sorozatnak a reboot, a Crystal Dynamics pedig mindent megtett azért, hogy soha nem látott magasságokba emelkedjen a sorozat. Azt, hogy a mitikus történet, az Éhezők viadalára való rájátszás, a logikai elemek háttérbe szorítása, a remek harcrendszer és az erős drámaiság elég volt-e ehhez, azt ki-ki döntse el maga, de az biztos, hogy a Tomb Raider még ilyen erős felhozatalban is az év egyik legjobb akciójátéka." (zsombee)

"Én mint lány emellett teszem le elsőként a voksomat. Nagyon imádtam minden percét, míg játszottunk vele. Szuper az egész hely, ahol játszódik! Lara nagyon élethű, és teljesen beleéltem magam a szerepébe. Napról-napra alig vártam, hogy játsszunk vele, nem lehetett letenni egy percre sem." (Kinectbaby)

"Igaz, az új TR definíciója lehetne az elmainstream-esítésnek, mégsem lehet ezért haragudni rá, ugyanis iskolapéldája is annak, hogyan lehet kellemesen modernizálni és újrakezdeni egy dicső múlttal rendelkező sorozatot. A Tomb Raider csendben lapulva kivárta a generáció "innovációit" és trendjeit, majd ellopván azokat hozzátett egy csipet TR-esszenciát és voilá, kész is a fantasztikum. Igaz, néhány részén talán túl nagy volt a kompromisszum, hogy ízig-vérig popcornjáték legyen belőle, de ennek ellenére a generáció egyik legjobb akciójátékával van dolgunk személyében." (multishoot)

"Sebészi pontossággal összerakott szuperprodukció, amely ennek ellenére nem egy lelketlen "termék", hanem hús-vér szereplőkkel operáló, komolyan vehető sötét, brutális kaland. Lara Croft visszatérése egyszerűen bombasztikus lett, minden szempontból élvonalbeli játék." (dreampage)

*Naughty Dog | PS3 | *Szerintünk: 9

"Már a végigjátszás után tudtam, hogy bármi is jön idén, nálam ez az év befutója. Egyszerűen hihetetlen, hogy egy játék miként tud ennyi érzelmet előcsalni magából. A történet befejezése után napokig erről meséltem az unokahúgomnak és a barátnőmnek is. Egyikük sem gamer, de erről muszáj volt mesélnem. Legszívesebben leületettem volna őket elé, hogy na már most végigviszitek mindketten, mert ezt muszáj megélni. Ehhez társul még a számomra tökéletesen kivitelezett játékmenet, ahol épp megfelelő módon van eloszlatva az akció és a felfedezés mértéke. A látványvilágról különösebben nem kell áradoznom, PS3-on ennél szebb játék már nem lesz. Ha még nincs PS3-ad, ez az a játék, amiért venned KELL." (Sweet1)

"A Naughty Dog ismét bebizonyította, hogy hiába téved számára ismeretlen terepre, képes maradandót - vagy akár etalont - alkotni a zsáneren belül. Pár grafikai bugtól eltekintve a 7 éves konzol képességeit meghazudtoló minőséget kapunk audiovizuális téren. Legerősebb oldala mégis a játékélmény és a hangulat. Amit nyújt, azt hosszú évekig nem fogod elfelejteni." (szabi1029)

"Történetmesélésben és karakterábrázolásban nincs párja. Az ember érzelmeire hat, olykor könnyfakasztó módon. A generáció egyik csúcsalkotása." (ruszrob)

"Bár a zombis téma meglehetősen megcsömörlött az utóbbi években, a Last of Us történetvezetése, karakterei, változatos helyszínei olyan autentikus élményt hoztak magukkal, ami a stílus egyik legjobbjává tette. A Naughty Dog nem tud hibázni." (maccc)

"Egyértelműen az év játéka számomra, és ezzel együtt a generáció egyik ékköve is. Azon felül, hogy meg tudott maradni játéknak, olyan filmes elemeket vonultatott fel, amit még egyik játék sem azelőtt. A sztori felépítése, a zenei alap és a karakterek összhangja tökéletes kompozíciót alkot, amit a látvány és a grafika már-már nextgen szintre emel. De mi mást várhatna el a játékos a kutyáktól?" (Vark)

"Valóban nincs benne semmi forradalmi, minden elemét viszont láthattuk más játékokban, ennek ellenére soha nem volt még ilyen jól egybegyúrva. A klikkelők hangjai pedig kiválóan borzalmasak. Végre egy olyan játék, amitől megijedsz, csak azért, mert a DualShock megrezzen a kezedben." (secret)

"Már az elején a világába szippantott és végig bent is tudott tartani. Ez talán a legjobb játék, amit a Naughty Dog a generációban letett az asztalra, pedig előtte is már nagyon magasan volt a mérce. Remek karakterek, akik életre kelnek, látványos helyszínek, amik mesélnek és magával ragadó történet, ami sokáig nem ereszt. Az, hogy milyen élvezetes játszani már csak hab a tortán." (Untchbl)

*Rockstar North | PS3, 360 | *Szerintünk: 10

"A Rockstar magabiztosan nyúlt hozzá az évtizedes formulához és nem első alkalommal licitált túl magán. A GTA V anélkül lett nálam az év játéka, hogy igazán forradalmit alkotott volna. A generációváltást, az új grafikai és fizikai motor integrálását követően ezúttal "csak" a csiszolásra kellett figyelni, fókuszba kerülhetett a bődületes részletességgel életre hívott világ és a tartalom. Soha, sehol nem láttam még ennyire nagy és lélegző játékteret, ahol a legkisebb részlet is gondos kezek munkája. Szerintem magáért beszél, hogy a sarki kisbolt kirakatában meg tudtam nézni az árlistát vagy az isten háta mögötti kunyhó kertjében felboríthattam a kukát és a grillsütőt. Mindez csak alapot szolgáltat a hosszú ideje jól működő GTA mechanikához, ami az arra fogékonyaknak ezúttal is számos teendőt kínál. Hab a tortán, hogy a fejlesztők olyan görbe tükröt állítanak társadalmunk jelenkori hibái, gyengeségei, gyarlósága elé, amit a témában mozgók is megirigyelnének." (casper007)

"Azért ahogy múlnak az évek, bennem is eléggé átértékelődik a hasznosan töltött idő fogalma. A szórakozás is az, és azt a két hetet, amit a GTA V társaságában töltöttem... egy percet sem bánok belőle. A kategória csúcsa minden szempontból." (Alwares)

"A GTA sorozat mindig is az elsők között volt a videojáték-iparban, azonban az ötödik résszel teljesedett csak ki igazán minden szépsége. Egy hatalmas játszótér közepébe csöppenve végtelen lehetőségek tárháza várja a szerencsés játékost, aki ekkor még talán nem is sejti, milyen bámulatos kalandnak lesz részese. Gyakorlatilag bármit elkövethetünk e csodás játékban. Lazíthatunk otthon a TV előtt ülve egy jó joint társaságában, vagy incselkedhetünk az utca embereivel és kedvünkre ütlegelhetjük őket, hogy a belőlük kipotyogó zöldhasúakat csinos kis ruhákra vagy elegáns járgányokra költsük. Ha szórakozni támad kedvünk, elmehetünk golfozni, teniszezni, beülhetünk egy moziba, vagy akár a nőstény egyedek iránt érzett perverz indíttatású hajlamainkat is kiélhetjük egy közeli sztriptíz bárban, illetve az útszéli örömlányok társaságában. (Aki esetleg az autókra gerjed, mindenféle akadály nélkül játszhat Pimp My Ride-ot bármelyik autóműhelyben.) Ha viszont adrenalinra szomjazva egy kis izgalmat szeretnénk vinni az amúgy érdektelen életünkbe, a jobbnál jobb küldetések biztosítják számunkra a felhőtlen szórakozást. A látvány magáért beszélő gyönyörrel jelenik meg szemeink előtt, melyhez a páratlan zenei aláfestés mintegy puzzle darabkaként passzolva alapozza meg a parádés hangulatot, ezzel emelve a játékot a történelem legnagyobbjai közé. Yeah!" (SzucsBenji)

"A Rockstar 3-4 évente megmutatja, hogy kell überelni mindent játékot, ami a piacon van a sandbox műfajban. Mint idén. És ez így van rendjén." (Revanchist)

"Nincs igazán miről beszélni. Van, aki szereti, van, aki utálja. De kikerülni egyszerűen nem lehet. Számomra azért az Év Játéka, mert megkaptam tőle mindent, amit vártam, az Online rész folyamatosan bővül és alakul, szóval elleszünk vele még egy ideig." (angrod)

"Nem is tudom hol kezdjem. De talán nem is kezdem inkább, mert iszonyat hosszú komment lenne belőle. Szóval brutális, amit a Rockstar összerakott. Anno tényleg azt hittem, hogy az előző részt nem fogják tudni überelni - de mégis sikerült nekik, méghozzá nem is akárhogyan... brutális sztori, brutálisan összetett játék, ami ÉL, és nagyon jól működik. San Andreas vidéki részein való autókázások látványát és feelingjét bőven megirigyelheti sok autóversenyes játék. Garantáltan odaláncol a képernyő elé, és nem fog hagyni szabadulni. A naplemente és a napkelte látványa pedig hidegrázósan gyönyörű, még egy játékban nem sikerült ennyire profin megvalósítani." (skiz0)

"Rockstarék újból megcsinálták! Az új GTA minden tekintetben HATALMAS lett, legyen szó a helyszínről, a karakterekről, a kikacsintásokról (egyik kedvenc a Halálos Fegyver 2-ből a jelenet), a munkán túli elfoglaltságról vagy az egész játéktér változatosságáról. Eleinte nem tudtam hova tenni, hogy minek is kell 3 főszereplő és közben váltogatni őket. Akkor úgy gondoltam, hogy elég lenne egy, akit rendesen kidolgoznak, mint három félkész. Nagyobbat nem is tévedhettem volna, mindenki egy külön személyiség, és kiválóan lettek kiválasztva a szinkronszínészek, akik emlékezetes munkát végeztek. Egy szó mint száz, nálam az idei év játéka." (Palmer07)

"Egész egyszerűen káprázatos és hihetetlen, amit a Rockstaros dolgozók le tudnak tenni az asztalra minden egyes játékuknál. A GTA részeknek mindig is meg volt a szuper hangulatuk a kiválóan kiválasztott főszereplővel, a környezettel és a küldetésekkel. Ebben a részben viszont minden hatványozódott. Kapunk 3 szuper szereplőt különböző személyiséggel és képességekkel, egy izgalmas történetet, elképesztően változatos és állleejtős küldetéseket, és egy olyan kreatív, óriási és gyönyörű játékteret, amihez foghatót én még nem láttam. Le a kalappal." (hudra)

"Klisés, hogy első, de tényleg az: bár inkább csak a meglévő eszköztárát hasznosítja újra, még mindig egyedüliként képes kimeríteni a mostani mainstream piacon a "videojáték" fogalmát. És végre sikerült egy önreflektáló főszereplőt alkotniuk Trevor személyében, aki a legszórakoztatóbb videojátékos pszichopaták egyike." (DarkVenom)

Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával és véleményével hozzájárult a lista elkészítéséhez!

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

Semmi különös, csak már megint eladtak pár millió GTA V-öt

Továbbra is megállíthatatlan a Rockstar játéka, az összeladások már 170 milliónál tartanak.

16 órája
3

Tessék megkapaszkodni: jön az élőszereplős Pac-Man

A Namco kabalája is betámadja a mozivásznat, magáról a filmről azonban egyelőre nem sokat tudni.

16 órája
1

Ismét csúszik a Marvel's Midnight Suns

Az új dátumot azonban egyelőre még a Firaxis sem tudja.

20 órája
1

Premierdátumot kapott a következő Sonic-mozifilm

Sonic és cimborái harmadszorra is kirándulást tesznek a mozivásznon, méghozzá 2024 végén.

21 órája
2

Újból megvillant az Unreal Engine 5 által hajtott The First Descendant

Látványos előzetes érkezett a Nexon újgenerációs motorral futó külső nézetű shooteréről.

1 napja
2

Ünnepeljük a definitív cicás játékkal a Nemzetközi Macskanapot

Ennek a macskafélének egyik pályatársa sem érhet a nyomába.

1 napja
6

Master Chief vs. Doomguy: avagy mire képes a God of War modder közösség

Az abszolút klikkvadász-kompatibilis anyagban mérsékelten izgalmas mod mutatkozik, annál izgalmasabb hívószavak kíséretében.

1 napja

Mától kezdődik a Guilty Gear Strive második szezonja

Az indulással együtt az első karakter is színre lépett.

1 napja

Új Fatal Fury játék jöhet az SNK-tól huszonpár év után

A fejlesztés elindult, az első kedvcsináló már nézhető is.

1 napja
3

Turbo Golf Racing - Early Access

Mi történik ha egy árkád autóversenyt összekeverünk a golffal a Rocket League által ihletve? A válasz egyszerű: ez a Turbo Golf Racing, amit elvittünk egy gyors próbakörre.

1 napja
1

Régi ismerős és új belépő tűnik fel a Street Fighter 6-ban

Az Evo 2022 alatt két új harcosról rántotta le a leplet a Capcom.

1 napja
2

Heti megjelenések

1 napja
3

Voyage: páros viszontagságok

Érdekes narratív kaland jön a Ratalaika gondolzásában, kézzel rajzolt formában, ̶M̶ú̶m̶i̶n̶f̶ö̶l̶d̶r̶ő̶l̶ Svédországból.

2 napja

EDGE #375 pontszámok

Stray. Xenoblade Chronicles 3. Live A Live. As Dask Falls. Az igen ritka 10 pontot azonban nem ezek kapták a frissen nyomtatott magazinban!

3 napja
12

Ennyit fejlődött az évtizedek alatt a Pac-Man World Re-Pac grafikája

Wakka-wakka! Új trailerrel jelentkezik a remake!

3 napja
1

Multiversus

A Super Smash Bros klónok élete nehezebb ügy mint a tűzőgéppé változott Rob Schneideré. Próbálkozott már ezzel a reménytelen kísérlettel platform holder és (konzolon) egyjátékos indie stúdió is - most pedig a kettő közé megérkezett egy free to play jelentkező a Warner gondozásában.

3 napja
7

A Cyberpunk 2077-et is lenyomhatná az új Deus Ex

Ha egyszer elkészülne. Most úgy fest, valami elindult a montreáli fejlesztőknél.

3 napja
8

Two Point Campus

Szeretnéd látni, hogy működik egy egyetemi rendszer belülről? Na ezt a Two Point Campusból nem fogod megismerni, de a friss megjelenés egy újabb remek és szórakoztató menedzsment játékot nyújt kicsiknek és nagyoknak.

4 napja
3

Be is futott a lovecrafti Sherlock Holmes: The Awakened első trailere

A játékot Kickstarteren is megtolhatjuk, ha biztosítani akarjuk elkészültét.

4 napja

Tactics Ogre - Reborn: visszatér az Ogre Battle

A Square Enix előkapja a régi klasszikust.

4 napja
6

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tcGF0cmVvbi1tcHVcIj5cbjxhIGhyZWY9XCJodHRwczpcL1wvcGF0cmVvbi5jb21cL2dhbWVyMzY1XCIgdGFyZ2V0PVwiX2JsYW5rXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtYmcucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcm0ucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcmliYm9uLnBuZ1wiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cbjxzdHlsZT5cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1e1xuXHRvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47XG5cdHdpZHRoOiAzMDBweDtcblx0aGVpZ2h0OiAyMDBweDtcblx0cG9zaXRpb246IHJlbGF0aXZlO1xufVxuLi0tcGF0cmVvbi1tcHUgaW1ne1xuXHR0cmFuc2l0aW9uOiBhbGwgLjNzO1xuXHRwb3NpdGlvbjphYnNvbHV0ZTtcblx0dG9wOjA7IGxlZnQ6MDtcbn1cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1IGltZzpudGgtY2hpbGQoMSl7XG5cdGZpbHRlcjogYmx1cigycHgpO1xuXHR0cmFuc2Zvcm06IHNjYWxlKDEuMSk7XG59XG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDIpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoNHB4KTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxLjEpO1xufVxuXG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDEpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoMCk7XG5cdHRyYW5zZm9ybTogc2NhbGUoMSk7XG59XG48XC9zdHlsZT4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcmliYm9uLnBuZyIsIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDVcL3BhdHJlb24tbXB1LWJnLnBuZyIsIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDVcL3BhdHJlb24tbXB1LXJtLnBuZyJdLCJ1cmwiOiIiLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvIiwiaWQiOjV9