Hyrule Warriors: Definitive Edition

mcmackoGéczy Attila2018.05.17. 11:52

„Juhú, végre megint egy Warriors játék, ráadásul az egyik leghangulatosabb, ami megjelent mostanában!” - gondoltam magamban, amikor megkaptam a program tesztkódját. „Hajjaj, már megint egy musou, ráadásul tök ugyanolyan, mint amilyenekkel mostanában játszottam…” - gondoltam magamban, mikor elindítottam a „Zeldás Dynasty Warriors” első pályáját. Pedig tudtam, mire számítsak, sőt! kifejezetten vártam a játék Switches verzióját. A program már korábban megjelent Wii U-ra, Liquid atyánk pedig komfortzónájából kimozdulva esett neki a játéknak, és kanyarintott róla annak idején egy kifejezetten pozitív hangvételű kritikát. Most valahogy mégis befásultam a programtól. És még csak két órája sem játszottam vele, máris teljesen elfáradtam tőle. Az én készülékemben van a hiba?

Szinte biztos. A Hyrule Warriors ugyanis remekül mondja fel a masszív seregeket hentelős műfaj összes leckéjét. A harc élvezetes, és karakterenként eltérő. A fejlődési rendszer talán nem annyira trükkös, ám mégis jelen van, és húzza a tápolási vágyban forgolódó játékost. A látvány egyenesen parádés, Switch mércével nézve is. A zenék és a hangulati elemek tökéletesen keverik a szokásos Team Ninja/Omega Force atmoszférát a Zeldák egyedi univerzumrendszerével. Minden klappol, minden szép és minden jó. Akkor mi a baj?

Talán az, hogy kicsit sok volt mostanában ezekből a Warriors leágazásokból. Az elmúlt két-három évben féltucatnyi musou játék jött le a futószalagról. És szinte nem telt el fél év sem a legutóbb Nintendós leágazás (Fire Emblem) óta, amihez NAGYON hasonlít a Hyrule Warriors elemi játékmenete. És akkor a Dragon Questekről, Arslanról, a Berzekről és a többiekről nem is beszéltünk.

Persze a Switch változat nem csak egy egyszerű újracsomagolás. A program az összes eddigi DLC-t magába foglalja. A térkép-módban (ahol klasszikus NES-szerű Zelda rácstérképen lépdelünk előre apró missziókat megoldogatva…), annyi feladat vár ránk, hogy jövő ilyenkorig tolhatjuk a henteldét. Ha szeretnénk, tündérkéket tutujgathatunk. (Héjj, liszön!) Könnyen belátható, hogy a kis kártyára (vagy letölthető bitfolyamba) tuszkolt tartalom nagyon rendben van. Szintúgy a külcsín. Hordozható formában annyira jól néz ki egyik-másik jelenet, hogy nem győzöd majd a körülötted ülőknek mutogatni. Remek látni azt is, ahogy húszas-harmincas csapatok szállnak jobbra-balra minden egyes kardcsapásunk után, közel tökéletes framerate mellett. Sajnos a szint azonban nem konzisztens. Elég, hogy bejöjjön egy-két hevesebb átlátszó-effekt (füst, tűz), vagy a képernyőre beugró masszív monszta - az FPS mutató akár 10 alá is beeshet. Szerencsére ezek csak pillanatnyi belassulások, a hordozhatóság és a gép erejének kompromisszumai.

Valószínű sokkal jobb szájízzel fogadtam volna a Hyrule Warriors definitív kiadását, ha nem telítődök az utóbbi időszak hasonló játékaival. Persze ez nem a játék hibája, mert az jó, korrekt, mit sem vesztett varázsából a Wii U verzió óta. Viszont a példám talán a kedves olvasónak is irányt mutathat. Arról, hogy kinek mennyire van tele a zsákja a LEGO játékok bőrlehúzásához hasonlóan elcsépelt formulával. Vagy arról, hogy a cikkíró kezd kiégni, hagyja a fenébe az egészet és inkább menjen vissza a balettba ugrálni…

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Borzongás az északi mesevilágban: ez a Bramble: The Mountain King

Szederág-meseország félelmetesebb mint gondolnád.

35 perce

Rockbandát alapíthatsz az AudioClash: Battle of the Bands játékban

Aki Guitar Hero vagy Rock Band utózmányra tippel, az árnyékra vetődik.

41 perce

Új, filmszerű előzetesen a Sherlock Holmes: Episode One

A szerkesztőségben korábban is kedveltük a Sherlock Holmes játékokat, de a mostani rész (a videó szerint is) minden téren rátesz egy lapáttal a korábbi epizódokra.

45 perce

Square Enix E3 2021 Press Conference

Bemutatkozik az Eidos Montreal új játéka, de a Team Ninja Final Fantasy-ját is színpadra várjuk.

59 perce
1

Xbox és Bethesda Games Showcase

1 órája
5

Megelevenednek az Inkulinati kódex lapjai

A játékprogram, ami egy középkori kódex lapjaira álmodja a stratégiai játékmenetét

1 órája

IGN Expo összefoglaló

Az IGN Expoját se hagyjátok ki, ahol két órán keresztül szerepeltek további nagy megjelenések.

5 órája

Fekete-fehér szamurájdrámát kínál a Trek to Yomi

Kurosawa munkásságát idézi a következő szamurájtörténet!

6 órája
3

Újrahangszerelt leckékkel jön a Rocksmith+

A Ubisoft igazi ráadással készül a Rocksmith felturbózott változatával.

16 órája

Devolver MaxPass+

Az austini székhelyű kiadó idén is őrült konferencia-szatírával színesítette a nagy bejelentések időszakát. Na meg számos minőségi indie leleplezéssel!

16 órája
6

Bemutatkozott az Avatar: Frontiers of Pandora

Megkaptuk az első látnivalót a Ubisoftnál készülő Cameron-mozi adaptációjából.

16 órája
8

Földöntúli élménnyel készül a Mario + Rabbids Sparks of Hope

A korábbi szivárgás után alaposan részletezték Mario és a nyulak második kalandját.

16 órája
2

Minden gonosszal megkent csomaggal készül a Far Cry 6

A széria összes ikonikus ellenlábasa tiszteletét teszi az októberben érkező epizódban.

16 órája
1

Űrbéli fenyegetéssel küzdenek a Rainbow Six Extraction ügynökei

Az első bejelentés óta jelentősen átalakult a kooperatív Rainbow Six játék. Például új címet kapott.

17 órája
2

Ezt kínálja a Devolver MaxPass+

Kétségbeesetten vizsgáltuk az egykor fényes E3 időszak alkonyát. De a kis kiadó ismét készen áll megmenteni a világot!

18 órája
10

Ubisoft Forward

Az E3 rendezvénysorozatához csatlakozik újra a Ubisoft, természetesen ismét egy digitális műsorral készülve. Gyere és nézd velünk 21:00 órától!

20 órája
45

Konzolokra költözik a BPM: Bullets Per Minute

A Doom ihlette belső nézetű lövöldözős játék nem csupán aláfestésnek használja a gitárszólókat. Itt mindent ritmusra kell csinálnod!

20 órája
1

A Sable trailer és a japán reggeli

A Japanese Breakfast bájos énekesnőjének hangjára mozdul meg újra a Shedworks régóta készülő narratív kalandja. Szeptemberben indulunk!

21 órája

A Serial Cleaners kikacsint a Fargo rajongókra

A 2017-ben megjelent remek első rész ‘70-es éveiből az 1990-es időszakra ugrunk. Négy karakterrel. Négy perspektívából. Négy játékstílusban. De stílussal!

21 órája

Lopakodik felénk az Aragami 2

Három fős kooperatív kampány. Még több eszköz. Még több lehetőség. Szeptemberben érkezik a Tenchu játékmenetét idéző indie folytatása.

21 órája