Hyrule Warriors: Definitive Edition

mcmackoGéczy Attila2018.05.17. 11:52

„Juhú, végre megint egy Warriors játék, ráadásul az egyik leghangulatosabb, ami megjelent mostanában!” - gondoltam magamban, amikor megkaptam a program tesztkódját. „Hajjaj, már megint egy musou, ráadásul tök ugyanolyan, mint amilyenekkel mostanában játszottam…” - gondoltam magamban, mikor elindítottam a „Zeldás Dynasty Warriors” első pályáját. Pedig tudtam, mire számítsak, sőt! kifejezetten vártam a játék Switches verzióját. A program már korábban megjelent Wii U-ra, Liquid atyánk pedig komfortzónájából kimozdulva esett neki a játéknak, és kanyarintott róla annak idején egy kifejezetten pozitív hangvételű kritikát. Most valahogy mégis befásultam a programtól. És még csak két órája sem játszottam vele, máris teljesen elfáradtam tőle. Az én készülékemben van a hiba?

Szinte biztos. A Hyrule Warriors ugyanis remekül mondja fel a masszív seregeket hentelős műfaj összes leckéjét. A harc élvezetes, és karakterenként eltérő. A fejlődési rendszer talán nem annyira trükkös, ám mégis jelen van, és húzza a tápolási vágyban forgolódó játékost. A látvány egyenesen parádés, Switch mércével nézve is. A zenék és a hangulati elemek tökéletesen keverik a szokásos Team Ninja/Omega Force atmoszférát a Zeldák egyedi univerzumrendszerével. Minden klappol, minden szép és minden jó. Akkor mi a baj?

Talán az, hogy kicsit sok volt mostanában ezekből a Warriors leágazásokból. Az elmúlt két-három évben féltucatnyi musou játék jött le a futószalagról. És szinte nem telt el fél év sem a legutóbb Nintendós leágazás (Fire Emblem) óta, amihez NAGYON hasonlít a Hyrule Warriors elemi játékmenete. És akkor a Dragon Questekről, Arslanról, a Berzekről és a többiekről nem is beszéltünk.

Persze a Switch változat nem csak egy egyszerű újracsomagolás. A program az összes eddigi DLC-t magába foglalja. A térkép-módban (ahol klasszikus NES-szerű Zelda rácstérképen lépdelünk előre apró missziókat megoldogatva…), annyi feladat vár ránk, hogy jövő ilyenkorig tolhatjuk a henteldét. Ha szeretnénk, tündérkéket tutujgathatunk. (Héjj, liszön!) Könnyen belátható, hogy a kis kártyára (vagy letölthető bitfolyamba) tuszkolt tartalom nagyon rendben van. Szintúgy a külcsín. Hordozható formában annyira jól néz ki egyik-másik jelenet, hogy nem győzöd majd a körülötted ülőknek mutogatni. Remek látni azt is, ahogy húszas-harmincas csapatok szállnak jobbra-balra minden egyes kardcsapásunk után, közel tökéletes framerate mellett. Sajnos a szint azonban nem konzisztens. Elég, hogy bejöjjön egy-két hevesebb átlátszó-effekt (füst, tűz), vagy a képernyőre beugró masszív monszta - az FPS mutató akár 10 alá is beeshet. Szerencsére ezek csak pillanatnyi belassulások, a hordozhatóság és a gép erejének kompromisszumai.

Valószínű sokkal jobb szájízzel fogadtam volna a Hyrule Warriors definitív kiadását, ha nem telítődök az utóbbi időszak hasonló játékaival. Persze ez nem a játék hibája, mert az jó, korrekt, mit sem vesztett varázsából a Wii U verzió óta. Viszont a példám talán a kedves olvasónak is irányt mutathat. Arról, hogy kinek mennyire van tele a zsákja a LEGO játékok bőrlehúzásához hasonlóan elcsépelt formulával. Vagy arról, hogy a cikkíró kezd kiégni, hagyja a fenébe az egészet és inkább menjen vissza a balettba ugrálni…

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

15 perce

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

34 perce

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

3 órája

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

4 órája
8

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

18 órája
2

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

18 órája
1

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

18 órája
1

Fracked

A remekül sikerült Phantom: Covert Ops megalkotói úgy néz ki PlayStation VR exkluzív fejlesztésébe fogtak. A kajakot sílécre cseréljük?

19 órája
1

Song in the Smoke

A Skulls of the Shogun és a GALAK-Z fejlesztői egy különleges túlélő kalanddal lépnek be a virtuális valóságba. Irány a kőkorszak?

19 órája

DOOM 3: VR Edition

6 PSVR bejelentés egyetlen nap? Ez a VR Spotlight, aminek első leleplezése rögtön a pokolba visz! Kiegészítőkkel megpakolva érkezik a rettegés.

19 órája
7

Echtra Games x Zynga

A Max Schaefer vezette veterán fejlesztőket felvásárolta a mobiljáték piacának egyik cápája. Konzolokra és PC-re vágynak ők is a jövőben.

20 órája

Game Pass: március első fele

Egy kis űrkaland kíséretében főleg sportjátékokkal bővül a szolgáltatás a következő napokban. Néhány komolyabb távozó is akad.

20 órája
12

Tonic x Epic Games

Az óriásvállalat kezébe került ezzel a tavalyi év egyik sikercíme, a Fall Guys: Ultimate Knockout is. Épül az Epic metaverzum!

1 napja
6

Fantasian: a Final Fantasy alkotóitól

Hironobu Sakaguchi továbbgondolja a JRPG alapokat, több mint 150 valóban felépített dioráma között. Apple készüléleken.

1 napja
11

ScourgeBringer: PlayStation megjelenés

Egy villámgyors rogue-platformer érkezik PlayStation 4-re. Na meg. Dobpergés. PlayStation Vitára! Tudjátok. Volt olyan is...

1 napja
10

Aliens: Fireteam - új Aliens játék érkezik

Milyen az, amikor a Gears of War találkozik az Aliens franchise-al? Az Aliens: Fireteam egy koop TPS játék lesz, idei nyári megjelenéssel.

1 napja
13

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Ha poént akarnánk a játék címe köré fűzni, azonnal kiderülne tudatlanságunk a fantasy-szerepjátékok vonalán, úgyhogy megkímélünk titeket meg magunkat is. Cserébe viszont hoztunk egy tesztet az Earthblood című játékról.

1 napja
9

If on a Winter's Night: négy utazó

Kalandjáték brutálisan kidolgozott pixel art grafikával, négy utassal és egy maszkabállal, ami a szürreális világ táptalajából épít valami újat, valami innovatívat.

1 napja

The Sinking City: kalózváltozat van Steamen?

A Frogwares nyílt lapokkal játszik: részletes videón mutatja be, hogyan kerülhette meg őket a francia kiadó.

2 napja
5

Szünetel a Need For Speed fejlesztése

Az Electronic Arts minden fejlesztőt átvezényelt a DICE mellé. Idén az új Battlefield felvonás kap csak figyelmet.

2 napja
24