Spider-Man: The City That Never Sleeps

ne5hVáradi Dániel2018.12.27. 20:00

A Spider-Man története mindenképpen méltó egy valódi képregényadaptációhoz, hiszen nem pusztán hitelesen adta vissza a már ismert (vagy éppen kevésbé ismert) karaktereket, de egyúttal a tipikusan füzetekbe illő szituációkat sem kellett nélkülöznünk. Emellett a már elhíresült erő és felelősség kérdésköre is ott lapult a sztori végén. Erre igyekezett méltóképpen reflektálni a The City That Never Sleeps, melynek indulása kicsit épít az alapjáték egyik mellékes tevékenységére, ugyanakkor teljesen el is különül tőle, így aki csak a történet fonalát göngyölítette fel, az is bátran belevághat.

A legújabb kálváriában fonálcsüngő hősünk életében egy ismerős hölgy tűnik fel a színen, vele együtt pedig nem várt bonyodalmak egész sokasága. Az első epizód ugyan Black Cat-et állítja a középpontba, hamar kiderül, hogy az első körben a színfalak mögött megbújó, majd a második részben már komolyabb figyelmet kapó Hammerhead a sztori igazi központi figurája. Ő ugyanis az a karakter, aki a fő történeti szál elején elpaterolt Wilson Fisk helyére kíván lépni és a teljes alvilágot a maga keze alá hajtani. Ehhez kezdetben a mestertolvaj segítségére támaszkodik, majd amikor a terve kudarcba fullad, az alapjáték során statisztaszerepet kapó Silver Sable katonai erejére kezd építeni.

A három részre osztott kiegészítő története kellően hullámzó, érzésem szerint a közepére kicsit le is ült, a végére azonban kellőképpen magára talál és ízig-vérig Pókemberes pillanatokkal van tele. Természetesen ezúttal is számíthatunk mellékes tennivalókra, amik talán kicsit kiegyensúlyozatlanul kerültek megvalósításra. Ha valaki már az alapjátékban is rosszul volt a véletlenül előforduló bűntények sokaságától, az most sem fog örülni, mivel ismét lesz hozzájuk szerencsénk. Rajtuk kívül az alapjátékban csak épphogy feltűnő Screwball és az ő speciális kihívásai kapják a főszerepet (bár ne tennék, magasan a legidegesítőbb elemei a játéknak), valamint néhány új rosszfiú bázis kitakarítása vár ránk. A legjobbat a végére hagytam, ami nem más, mint egy-egy rövid mellékküldetés-sorozat, melyek ugyan a tipikus A-ból B-be történő rohangálást tűzik ki célul, jó kiegészítést adnak az éppen aktuális történeti szelethez.

Az alapok tehát adottak voltak, a kérdés inkább az, megéri-e beszerezni az extra adalékként szolgáló történeti szálat? Nos, amennyiben az alapjáték bizonyos karatereit elnagyoltnak és üresnek tartottad (elsősorban rád gondolok Silver Sable), akkor mindenképpen, hiszen a The City That Never Sleeps pont rájuk fókuszálja a nézőpontot, így végre kicsit jobban is megismerhetjük őket. Ha untad a mellékes teendőket, akkor óvatosan érdemes közelíteni hozzá, hiszen bár kevesebbet tartogat ugyan, azért mindhárom epizód jelentősen felkészült belőlük - igaz, szerencsére jóval kevesebb számban. Ha pedig a stáblista körüli jelenetekben felbukkanó cliffhangerek nem voltak elegek, akkor egyértelműen hiba kihagyni, hiszen az eseményeket lezáró Silver Lining egyből két új okot ad rá, hogy a folytatást várjuk, de a Heistben elindított apró családi szál is remélhetőleg komolyabban kibontásra kerül egy estleges második részben.

Egy szó, mint száz, a The City That Never Sleeps pontosan azt adja, amit az Insomniac az alapjátékban is elénk tárt, csak némileg kompaktabb formában. Képregénybe illő történet, ami a vége felé nem rest megidézni a legjobb Spider-Man párbeszédek és pillanatok hangulatát, mindezt megfejelve kellő mennyiségű mellékes elfoglaltsággal, ami nemcsak a korábban lógva hagyott karakterekkel kezd kicsivel többet, de egyben egy még nagyszabásúbb folytatást is igyekszik felvezetni.

Nyüzsgős traileren a Persona 5 Strikers

Minden fókusz az akción - ilyen lesz az Atlus új őrülete.

13 órája

Scott Pilgrim visszatért, baby!

Ráadásul nem akármilyen gyűjtői jön Brian Lee O'Malley képregényének játékfeldolgozása, izé, annak is a remaster kiadása mellé.

13 órája
1

Squadron 51: lődd a csészealjat!

Végre egy játék, ami a régi idők zsé kategóriás sci-fi filmjeit parodizálja!

13 órája
1

TOHU: álomszép kaland január végére

Kézzel rajzolt, rajzfilmes stílusú, és ráadásul eszméletlenül hangulatos így első blikkre a Fireart játéka.

13 órája
1

Fantasian: egy darab screenshot

De nem akárkitől - magától Hironobu Sakaguchi mestertől!

13 órája

Samurai Shodown: tavaszi szamurájok

Tavaszi szél katanát áraszt - márciusban jön a következő generációs Samurai Shodown kiadás.

20 órája
2

Persona 5 Strikers

Rövid időre betekintést kaptunk a hamarosan megjelenő új Persona felvonásba, a Persona 5 Strikers-be. Első tapasztalatainkról pedig be is számolunk.

21 órája
3

Quixotic - Highway Violence

A Quixotic a hazai synthwave szcéna leígéretesebb előadója, így ő lesz az, akivel búcsúztatjuk a közepesen izgalmas csütörtök estét.

1 napja
12

Gamer365 Ünnep (Spellbreak - Chapter Pass (multi))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

1 napja
370

Sunlight: napsütéses kerek erdő

Sétaszim Edvard Munch norvég festőművész ihletésével.

1 napja
2

New Pokémon Snap: megjelenési dátum

Április végén vehetjük magunkhoz a fényképezőgépet és indulhatunk a Lental régió felfedezésére. A virtuális szafari azonban nem lesz olcsó mulatság.

1 napja
3

Riders Republic: csak 2021 végén

Az utolsó kanyarnál végül kicsúszik a februárra tervezett Ubisoft extrémsport őrület. Valamikor az év végére állhat majd talpra.

1 napja
3

Resident Evil Showcase: egy hét múlva

A Capcom új mozgóképes anyagokkal készül a Resident Evil Village projektjéből, de további híreket is belengetett azért a sorozattal kapcsolatban.

1 napja
2

Nioh 2: bemutatkozik a PC változat

Hamarosan PC-re is megérkezik a Team Ninja nagyszerű akciójátéka. A The Complete Edition ráadásul már minden DLC-t tartalmaz!

1 napja

The Medium: élőszereplős trailer

Díjnyertes lengyel stúdió és rendező segített életre kelteni a játék hátborzongató, dimenziókon átívelő atmoszféráját. Lássuk hogyan sikerült!

1 napja
3

Cyberpunk: bocsánatkérés & jövőkép

Videóban kér bocsánatot a vezetőség, és felvázolják a játék helytepofozására szőtt terveket - sok mindent terveznek, de nextgen verziót nem mostanában kapunk.

2 napja
53

Twin Mirror

Beragadt tesztek rovatunk legújabb alanya a Dontnod még decemberben megjelent kalandja, a Twin Mirror, amelynek végigjátszása után érthetővé vált a játék körüli csend. Sajnos ez most nem igazán sikerült.

2 napja
7

Hogwarts Legacy: csak 2022-ben!

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a kiadó több időt adott az ambíciózus Harry Potter szerepjáték fejlesztésére. Jövőre nyithat ki a Roxfort kapuja!

2 napja
3

Returnal: információ-morzsák

A Housemarque ezúttal szintén egy külső nézetű akciójátékot készít. De az arcade gyökereket és a töltény-poklot azért nem felejtette el!

2 napja
1

Lucasfilm Games x Ubisoft

Nyílt világú Star Wars játék készül a francia kiadónál! Az Electronic Arts továbbra is fontos stratégiai partner, de van hely másoknak is...

2 napja
38