Forza Horizon 4: Lego Speed Champions

mcmackoGéczy Attila2019.06.22. 14:53

A PSX/3DFX kor kellős közepén elég sokat játszottam a LEGO Racers című zsengével, és fogadjunk, hogy rajtam kívül közületek is volt jó pár olyan játékos, aki a korrekt Mario Kart klónnal sok-sok kört lepörgetett. Nem is igazán értem, hogy miért nem vitték tovább ezt a szériát, amikor a LEGO akció-platformerek virágzása beindult. Gondolhatjátok, hogy ezek után mennyire megörültem annak, hogy a tavalyi év legjobb versenyjátéka, a Forza Horizon 4 egy LEGO-s DLC-t kap. A Lego Speed Champions amúgy kisebb árukapcsolásnak is felfogható, a brand ugyanis a fizikai játékok piacán is él-virul, a boltok pocain ott sorakoznak a legósított versenyjárgányok. Tehát két magas labdát is lecsaptak Playgroundék a letölthető tartalom érkezésével, a Forzások pedig hozzám hasonlóan örülhettek az új tartalomnak, és az ezzel járó újításoknak.

Az új sziget nem túl nagy, de nem is kicsi - pont jól illeszkedik a Forizon DLC-k méretéhez, ugyanakkor a LEGO-s körítés nagyot dob az eddigi élményeken. Persze az egész terep nem is lehet kockákból kirakva; úgy képzeljétek el, mintha a szokásos Forza Horizon 4 terephez sok-sok LEGO elemet raktak volna a készítők. A sziget közepén lévő Kockavárad városa amúgy komplett legóbirodalomként van felépítve, és megmondom őszintén, ez a legkevésbé jól működő terep a DLC-ben. A többi helyszínre viszont sem látvány, sem játszhatóság szempontjából nem lehet panasz. Tonnányi kockából és rengeteg modellező munka mellett lett megalkotva a kaszkadőrpálya, a fesztivál, a versenypálya, és az azokat összekötő terepek, a hajóroncsos partszakasz, a világítótorony és környéke, a szellemfalu, vagy az 51-es körzetre hajazó ufó-zóna. Ezek mind-mind szórakoztató, szépséges és pozitív hangulatot árasztó helyszínek. A szépség pedig állandó magas szinten van a legapróbb részleteket tekintve; a versenyautókon jól kivehetőek a fröccsöntött kockák domború feliratai, a matricák, de még az apróbetűs gyári sorszámok is.

Feladatok terén persze maradtak a szokásos versenytípusok, visszatértek a Fortune Islandről ismerős pionír kapuk, és új mini-kampány is van a szigeten. Sőt, ahogy haladunk előre, minél jobb helyezéseket érünk el, kockák ütik a markunkat, kellő mennyiségű kocka után pedig a házunk épül-szépül, ezzel pedig új feladatok és kihívások válnak elérhetővé. Később ufó-energiacellákat, vagy földönkívüli növényeket is hajkurászhatunk és vannak nevezetes feladatok is a kocka-kihívások között. Aki 100%-ra akarja teljesíteni a teljes kockatérképet, annak becsléseim szerint jóval hosszabb szórakozásban lesz része, mint a korábbi DLC esetében. Sajnos azonban a játékmenet szabályaiban, vagy feladataiban történő újítás így 200+ szint felett kicsikét kevésnek érződik. Ha valaki pedig pénzszerzésben bízott volna, az új DLC közel sem szórja úgy az aranyat, mint Fortuna szigetének a ládái… Autóból pusztán három plusz egy új verda érkezik a tartalommal. Apropó, van egy új rádióadó, amin folyamatosan a szipi-szuper sláger megy, de ide is jó lett volna esetleg egy bővebb frissítés, mert már kezd a könyökömön kijönni az FH4 rádiós kínálata.

A DLC maga kiváló, ambiciózus, de a Forza Horizon 4 eredetijét tekintve (ami szintén kiváló és ambiciózus játék volt) egy kicsit az élmény leeresztését vetíti előre. Persze kétszázas szint felett már azt lehet mondani, hogy a Forizon 4-be bekerült jó sok érdemi tartalommal kitöltött játékóra, és ebben a nyílt világú műfajban már ez is zseniális eredmény. Így, annak ellenére, hogy nálam pl. hamarabb fulladt ki a történet, mint hogy a kockagyűjtögetés végére érjek, rápihenés után lehet még tuti vissza-vissza fogok térni a Forza Horizon 4 univerzumába. A két DLC-vel és az alapjátékkal ugyanis minden idők egyik legjobb árkád versenyjátékát kaptam, gondtalan, boldogsághormonokat felszabadító élményekkel, Britannia évszakokon átívelő szépségével és két olyan tartalmi bővítéssel, amelyek önmagukban is megütik az alapok által felállított szintet. A Forza Horizon 4 komplett csomagja nem csak az Xbox One tulajdonosainak ajánlott. Ez tipikusan az a játék, ami utánozhatatlan minőségével és tartalmával magát a konzolt is képes eladni.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tYnV5bWVhY29mZmVlLW1wdVwiPlxuPGEgaHJlZj1cImh0dHBzOlwvXC9idXltZWFjb2ZmZWUuY29tXC9nYW1lcjM2NVwiIHRhcmdldD1cIl9ibGFua1wiPlxuXHQ8aW1nIHNyYz1cIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDVcL3BhdHJlb24tbXB1LWJnLnBuZ1wiPlxuXHQ8aW1nIHNyYz1cIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDVcL3BhdHJlb24tbXB1LXJtLnBuZ1wiPlxuXHQ8aW1nIHNyYz1cIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDZcL2J1eS1tZS1hLWNvZmZlZS5wbmdcIj5cbjxcL2E+XG48XC9kaXY+XG48c3R5bGU+XG4uLS1idXltZWFjb2ZmZWUtbXB1e1xuXHRvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47XG5cdHdpZHRoOiAzMDBweDtcblx0aGVpZ2h0OiAyMDBweDtcblx0cG9zaXRpb246IHJlbGF0aXZlO1xufVxuLi0tYnV5bWVhY29mZmVlLW1wdSBpbWd7XG5cdHRyYW5zaXRpb246IGFsbCAuM3M7XG5cdHBvc2l0aW9uOmFic29sdXRlO1xuXHR0b3A6MDsgbGVmdDowO1xufVxuLi0tYnV5bWVhY29mZmVlLW1wdSBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDEpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoMnB4KTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxLjEpO1xufVxuLi0tYnV5bWVhY29mZmVlLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDIpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoNHB4KTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxLjEpO1xufVxuXG4uLS1idXltZWFjb2ZmZWUtbXB1OmhvdmVyIGltZzpudGgtY2hpbGQoMSl7XG5cdGZpbHRlcjogYmx1cigwKTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxKTtcbn1cbjxcL3N0eWxlPiIsImltYWdlcyI6WyJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzA2XC9idXktbWUtYS1jb2ZmZWUucG5nIiwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNlwvcGF0cmVvbi1tcHUtYmcucG5nIiwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNlwvcGF0cmVvbi1tcHUtcm0ucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuYnV5bWVhY29mZmVlLmNvbVwvZ2FtZXIzNjUifQ==

Guerrilla Collective: második nap

Idén is két alkalommal jelentkezik a Media Indie Exchange által megrendezésre kerülő digitális Showcase műsor. A második nap ma 17:00 órától!

1 órája

EDGE #360 pontszámok

A szőrös főszereplőkkel nem tudott megbékélni a neves angol magazin, de egy-két váratlan indie gyöngyszemre azért felhívhatják a figyelmünket!

2 órája
5

Kiszivárgott a Mario + Rabbids: Sparks of Hope!

Először egy kóbor listán tűnt fel a név, de mostanra a hivatalos Nintendo adatlap is felkerült. Valószínűleg este megkapjuk az első trailert is!

2 órája

Dinamikus időjárással és napszakváltozással jön az Elden Ring

A Bandai Namco pedig már most nagy terveket dédelget a játékkal kapcsolatban.

7 órája
3

Minden egy helyen

Bár az E3 idén is kicsit rendhagyó formában zajlik, bejelentések azért akadnak bőven. Ezeket gereblyézzük most egy helyre.

16 órája

Itt az első hosszabb animáció a The Cuphead Show-ból

Rajzfilmes stílusú játék, amiből végül tényleg rajzfilm készül.

16 órája
2

Gamer365 Podcast #202106

17 órája

A Netflix egy komolyabb kedvcsinálót mutat a Witcher második szezonjából

Cirivel a főszerepben. + Witchercon!

18 órája

Tribeca Games Spotlight

A Tribeca Festival az idén már elhagyta a nevéből a “Film” tagot és teljesen megnyitotta a kapuit a narratív videojátékok előtt.

20 órája
5

Szépen csendben megjelent a Star Wars Jedi: Fallen Order nextgen változata

Ez az E3-időszak első komolyabb árnyék-megjelenése.

22 órája
4

Iskolát menedzselhetsz a Two Point Campus kampuszán

Ha Sintér iskolaigazgató babérjaira törnél...

1 napja
2

Suliba és skate-parkba invitál a Hot Wheels Unleashed

Friss gameplay videókon dübörögnek a zsebjárgányok!

1 napja
2

Wholesome Direct 2021 nyár

Szombat este 19:00 órakor indul a Wholesome Direct, ahol főszerepbe emelik a jókedvet és a kellemes hangulatot.

1 napja

Korai nyílt bétával támad augusztusban a Back 4 Blood zombiserege

Trailert is tudunk mutatni a henteléshez!

1 napja

Nyáron bontja szárnyait a Monster Hunter Stories 2: Wings Of Ruin

Új előzetes igyekszik meghozni a kedvet a jövő hónapban érkező JRPG-hez.

1 napja

A túlvilág rémével támad a The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

A sorozat következő darabja a megjelenési dátum mellé egy gyűjtői kiadást is kapott.

1 napja

Ősszel mesél a Tales of Arise

Szeptemberben szervezhetjük a csapatot, hogy megóvjuk Elde Menancia békéjét.

1 napja
1

Eleven és Hopper is feltűnik a SMITE Stranger Things bővítményében

Megmondták, hogy a Netflix új utakat keres a játékok felé, nem?

1 napja
2

Még idén megküzdünk a gonosz halottakkal az Evil Dead: The Game-ben

Multiplayer akció Ash főszereplésével. Groovy!

1 napja

Metálcsigák taktikusan: bejelentették a Metal Slug Tactics-et

A '90-es évek egyik ismert szériája újult erővel tér vissza.

1 napja
11