Deliver Us The Moon

siklaraSimon Klára2019.10.20. 18:00

A nem túl távoli posztapokaliptikus jövőben magányos asztronautaként érkezünk a Holdra, hogy végrehajtsunk egy küldetést, amellyel talán még megmenthetjük a végsőkig kimerült Földön ragadt emberiséget a biztos kihalástól. Teszteltük a Deliver Us the Moont.

A 2059-ben játszódó és készítői által sci-fi thrillerként definiált, valójában azonban inkább immerszív kaland Deliver Us the Moon egy alig párórás magányos utazás, amelynek legnagyobb érdeme, hogy atmoszférájának és elképesztően igényes megvalósításának köszönhetően a vele töltött 3-5 órára teljesen beszippant. Öt évvel járunk a végzetes kataklizma után, hogy a World Space Agency által kolonizált Holdon felállított bázis és a Föld között végleg megszakadt a kapcsolat. Miután a Föld természetes nyersanyagai végleg kimerültek, a WSA volt az emberiség utolsó reménye, az energiakrízis megoldására felállított ügynökség ugyanis felfedezett a Holdon egy erőforrást, valamint épített egy fúziós reaktort, amely az előállított energiát mikrohullámok útján átsugározta Földre. A mi feladatunk helyreállítani a megszakadt kapcsolatot, illetve kideríteni, mi történt.

Játékmenet tekintetében mindent bevetettek, hogy ne lehessen a Deliver Us the Moont lesétaszimulátorozni. A külső és belső nézetet váltogató kalandban zéró gravitációban lebegünk, lézerrel vagdosunk, robotot irányítunk, holdterepjárót vezetünk, ügyességi és QTE részeket élünk túl, és tárgyakat húzunk-vonunk, a fejtörőkről és interaktív tárgyakról nem is beszélve. A Holdon a WSA elhagyatott állomásait monoraillel végiglátogatva robotunk öt évvel korábbi felvételeit holografikus jelenetekben nézhetjük vissza azok helyszínén, amelyekből szép lassan összeállnak a múlt eseményei is. A személyes történetek, egymásnak feszülő egyéni érdekek kontra emberiség érdekei mellett idővel azt is megtudjuk, hogy a főhőst milyen személyes célok vezérelték a kockázatos küldetés elvállalására faja jövőjének megteremtésén túl.

A közepes értékelések ne tévesszenek meg senkit, a cliffhangerrel végződő Early Access verziónak szólnak, a végleges történet azonban tisztességes lezárást kapott, még ha a stáblistáig csak egy hosszabb sci-fi film játékidejét is kapjuk. Egyszerű ötletre épülő, ám jól felépített története, változatos játékmenete, igényes kivitelezése és magával ragadó hangulata miatt bátran ajánlom bárkinek, aki szereti az adrenalinpumpálást sem nélkülöző lassabb, elgondolkodtató játékokat. A Deliver Us the Moon minden egyéb érdeme mellett nyomasztó jövőképével hatásos tanmese arról, hogy miért kellene komolyan vennünk a környezetvédelmet, és mellé még szórakoztató is..

Pontosan
8
Deliver Us the Moon | Platform: PC (Steam, GOG) | Kiadó / Fejlesztő: Wired Productions / KeokeN Interactive| Megjelenés: 2019. október 10.

Sea of Solitude: Director's Cut

Akció-kalandnak álcázott lélekbúvárkodás, amely két éve EA Originals címként jelent meg, most pedig Switchre is megérkezett. Végigcsónakáztuk a Sea of Solitude-ot.

3 órája

Crusader Kings 3 csaták a Mount & Blade 2-ben?

Legalábbis ezt ígéri egy mod fejlesztő a Crusader Blade nevű projekt keretein belül.

9 órája

Ingyenessé vált az Artifact

A Valve kártyajátéka a 2.0 helyett két ingyenes verzióval próbál új játékosokat toborozni.

10 órája
1

Így hullik a xeno az Aliens: Fireteamben

Közel fél órányi gameplay bemutató a frissen bejelentett Aliens játékból.

1 napja
12

Apex Legends: kaotikus március

A Switch porttal együtt érkezik az új event. És hoz néhány komoly változtatást is.

1 napja
1

Ghosts 'n Goblins Resurrection

Arthur, a hős lovag egy domb oldalában, fa árnyékában, egy szál piros szivecskés boxeralsóban pihengette a legutóbbi (tizenpáréves) megmérettetése fáradalmait. Azonban az ördög soha nem alszik, így ismét van apropója a démonhentelésnek.

1 napja
7

Prinny Presents NIS Classics Vol. 1 - NIS klasszikusok egy helyen

Hé, dood! Az obskúrus kedvenceket ezúttal Prinny felvezetésével hozza be újra köztudatba a japán fejlesztő/kiadó.

1 napja
4

Disgaea 6: friss tartalmak, régi hősök

A bónusz tartalmakat pedzegeti a legfrissebb videós anyag a Disgaea hatodik epizódjáról.

1 napja
1

Elite Dangerous: így fest egy Odyssey küldetés

Izgalmas tartalommal bővül az Elite Dangerous - az Odyssey PC-s alfa fázisa március 29-én indul majd.

1 napja
1

Sea of Solitude: a magány tengere Switchről is hajózható

A Quantic Dream és a berlini Jo-Mei stúdió bejelentette, hogy az eredeti változathoz képest exkluzív funkciókkal és plusz tartalmakkal kibővített Sea of Solitude: The Director’s Cut mától elérhető Nintendo-Switch-re.

1 napja

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

2 napja

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

2 napja
6

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

2 napja
2

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

2 napja
18

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

2 napja
2

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

2 napja
1

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

2 napja
1

Fracked

A remekül sikerült Phantom: Covert Ops megalkotói úgy néz ki PlayStation VR exkluzív fejlesztésébe fogtak. A kajakot sílécre cseréljük?

2 napja
1

Song in the Smoke

A Skulls of the Shogun és a GALAK-Z fejlesztői egy különleges túlélő kalanddal lépnek be a virtuális valóságba. Irány a kőkorszak?

2 napja

DOOM 3: VR Edition

6 PSVR bejelentés egyetlen nap? Ez a VR Spotlight, aminek első leleplezése rögtön a pokolba visz! Kiegészítőkkel megpakolva érkezik a rettegés.

2 napja
9