TOKYO GHOUL:re

Gamer3652019.12.17. 11:30

Az utóbbi évek rengeteg anime adaptációval kényeztették a műfaj rajongóit. A régi klasszikusok mellett, mint a Fist of the North Star már az új sikeres szériákat nemcsak nézni, de játszani is tudjuk. Ilyen a mostani tesztalanyunk is, a TOKYO GHOUL:re [CALL to EXIST] , ami az első nálunk is elérhető Tokyo Ghoul játék.

A világról azt érdemes tudni, hogy Tokyo utcáin véget nem érő harc tombol az emberevő Ghoul-ok és a „szörnyvadász” Nyomozók között a túlélésért. Főhősünk, Ken Kaneki egy látszólag halálos baleset után arra ébred, hogy Ghoul lett belőle. A világban, amiben eddig emberként élt, most Ghoulként kell helyt állnia. A kérdés csak az, te melyik oldalt választod? Te fogsz enni, vagy téged esznek meg? Ez a harcrendszerben is előjön, mert lehetőségünk van Ghoult, Inspectort, vagy a kettő keverékét, a Quinx osztag tagjait irányítani.

A játék 9 küldetés keretein belül meséli el a történetet. Látszik, hogy szinte csak a rajongóknak szánták a sztorit, mert kicsit zavaros lehet a történetszál megértése annak, aki nem látta vagy olvasta a sorozatot. Roppant kevés eseményről kapunk információt. Minden főküldetés előtt van egy-két pillanatkép az animéből pár sor magyarázattal, hogy mégis mi történt az elmúlt 30 mangában a két pálya között. Ha többet szeretnénk tudni a világról, karakterekről és eseményekről a Collection menüben olvashatunk róluk. Ez a megoldás a One Piece Pirate Warriors-ból ismerős lehet.

Egy akciójátékot kapunk hát, ami egyszerre akarna hack & slash és musou (nagy tömegek elleni harc) stílust is képviselni RPG elemekkel. Ez egy egyedi élményt ad nekünk, de igazán egyik műfaj elemeiben sem kiemelkedő.

A főszál teljesítése nagyon kevés időt vesz igénybe, lassú tempóban haladva is legfeljebb 6-7 óra az, amit kipofozhatunk a játékból. A maximalisták a mellékküldetésekkel és a 3 saját karakterünk gyűjtőgetős részeinek kioldásával 20 órára is tudják növelni az élvezeti faktort. Az online co-op és a 4v4 match lehetőség is adott. Küldetések után kapunk tapasztalati pontokat, szintlépések és bizonyos kritériumok teljesítése után új fegyvereket, passzív képességeket és a saját karaktereink ruháit, kiegészítőit oldhatjuk ki. Lehetőségünk van a történet pályáit kicsit megfűszerezve végigvinni, ahol pl. új ellenfelek is feltűnnek.

Ez mind szépen hangzik, de rengeteg hiányossággal küzd a cím. A harcrendszer, a kamerakezelés, a grafika (ami nagyon középszerű) mind lehetett volna sokkal kidolgozottabb. A pályák nagyon hasonlítanak egymásra, sok az ismétlődő tereptárgy. A történetmesélés pedig annyira kevés, mint egy könyvnek a hátoldala az egészhez képest.

Rajongóknak ajánlom a Tokyo Ghoul: re CALL to EXIST-et, mert ez az egyetlen lehetőségünk, ha Ken Kaneki bőrébe szeretnénk bújni. Egyébként egy középszerű rétegjátékról van szó, amivel érdemes várni egy leárazásig.

Mark_za_Warudo

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Borzongás az északi mesevilágban: ez a Bramble: The Mountain King

Szederág-meseország félelmetesebb mint gondolnád.

10 perce

Rockbandát alapíthatsz az AudioClash: Battle of the Bands játékban

Aki Guitar Hero vagy Rock Band utózmányra tippel, az árnyékra vetődik.

17 perce

Új, filmszerű előzetesen a Sherlock Holmes: Episode One

A szerkesztőségben korábban is kedveltük a Sherlock Holmes játékokat, de a mostani rész (a videó szerint is) minden téren rátesz egy lapáttal a korábbi epizódokra.

20 perce

Square Enix E3 2021 Press Conference

Bemutatkozik az Eidos Montreal új játéka, de a Team Ninja Final Fantasy-ját is színpadra várjuk.

34 perce
1

Xbox és Bethesda Games Showcase

1 órája
1

Megelevenednek az Inkulinati kódex lapjai

A játékprogram, ami egy középkori kódex lapjaira álmodja a stratégiai játékmenetét

1 órája

IGN Expo összefoglaló

Az IGN Expoját se hagyjátok ki, ahol két órán keresztül szerepeltek további nagy megjelenések.

5 órája

Fekete-fehér szamurájdrámát kínál a Trek to Yomi

Kurosawa munkásságát idézi a következő szamurájtörténet!

5 órája
3

Újrahangszerelt leckékkel jön a Rocksmith+

A Ubisoft igazi ráadással készül a Rocksmith felturbózott változatával.

16 órája

Devolver MaxPass+

Az austini székhelyű kiadó idén is őrült konferencia-szatírával színesítette a nagy bejelentések időszakát. Na meg számos minőségi indie leleplezéssel!

16 órája
6

Bemutatkozott az Avatar: Frontiers of Pandora

Megkaptuk az első látnivalót a Ubisoftnál készülő Cameron-mozi adaptációjából.

16 órája
8

Földöntúli élménnyel készül a Mario + Rabbids Sparks of Hope

A korábbi szivárgás után alaposan részletezték Mario és a nyulak második kalandját.

16 órája
2

Minden gonosszal megkent csomaggal készül a Far Cry 6

A széria összes ikonikus ellenlábasa tiszteletét teszi az októberben érkező epizódban.

16 órája
1

Űrbéli fenyegetéssel küzdenek a Rainbow Six Extraction ügynökei

Az első bejelentés óta jelentősen átalakult a kooperatív Rainbow Six játék. Például új címet kapott.

16 órája
2

Ezt kínálja a Devolver MaxPass+

Kétségbeesetten vizsgáltuk az egykor fényes E3 időszak alkonyát. De a kis kiadó ismét készen áll megmenteni a világot!

17 órája
10

Ubisoft Forward

Az E3 rendezvénysorozatához csatlakozik újra a Ubisoft, természetesen ismét egy digitális műsorral készülve. Gyere és nézd velünk 21:00 órától!

19 órája
45

Konzolokra költözik a BPM: Bullets Per Minute

A Doom ihlette belső nézetű lövöldözős játék nem csupán aláfestésnek használja a gitárszólókat. Itt mindent ritmusra kell csinálnod!

20 órája
1

A Sable trailer és a japán reggeli

A Japanese Breakfast bájos énekesnőjének hangjára mozdul meg újra a Shedworks régóta készülő narratív kalandja. Szeptemberben indulunk!

20 órája

A Serial Cleaners kikacsint a Fargo rajongókra

A 2017-ben megjelent remek első rész ‘70-es éveiből az 1990-es időszakra ugrunk. Négy karakterrel. Négy perspektívából. Négy játékstílusban. De stílussal!

21 órája

Lopakodik felénk az Aragami 2

Három fős kooperatív kampány. Még több eszköz. Még több lehetőség. Szeptemberben érkezik a Tenchu játékmenetét idéző indie folytatása.

21 órája