Pokémon Sword & Shield: Isle of Armor

Gamer3652020.06.26. 10:04

Nyár van, fülledt hőség, melyre extra adalékként rakódik a bezártság réme, mi másra lenne ilyenkor szükségem, mint egy nagy kirándulásra egy mesés szigeten - még ha virtuálisan is. Nem kukacoskodtam tehát (eleinte), amikor az idő teltével egyre magányosabb pokémonjaim kíséretében rászabadultam az új szörnyikés játék letölthető tartalmára, az Isle of Armor kiegészítőre. Már az elején szeretném megemlíteni, hogy a Pokémon Sword & Shield DLC-je két részre lett osztva, ennek első fejezetét érhetjük el most, a másodikat (The Crown Thundra) pedig később, az ősz folyamán. Figyeljünk oda továbbá, hogy a Sword és a Shield verziókhoz különböző season pass tartozik, szokásosan minimálisan eltérő tartalommal.

A sziget, újdonságaival együtt viszonylag korán elérhető az alapjátékból, nevezetesen az első vadon terület után alkalmunk nyílik az utazásra (Wedgehurst vonatállomásáról). Itt találkozunk először új riválisunkkal is (Klara a Sword, Avery a Shield játékosoké), aki végre tényleg ellenszenves és élmény móresre tanítani őt. Az új helyszín pokémonjai olyan szinten lesznek, amilyen előrehaladott állapotban vagyunk a főjátékban, azaz mennyi gym-főnököt sikerült addig legyőznünk. Esetemben ez a maximum hatvanas ellenfeleket jelentett, ami csupán egy szempontból igazán zavaró: a kiegészítő elején kapunk egy új pokémont, végtelenül alacsony szinten. Ő Kubfu, az aranyos cuki mogorva maci, akit mindenképp terelgetnünk kell majd az új történet folyamán, elvégre az ő fejlődése lesz a középpontban. Ajánlott körülbelül hetvenes szintre erősíteni, egy ponton ugyanis önmagában kell legyűrnie egy ötszintes torony ellenfeleit. Hogy a két torony közül melyikét, azt mi döntjük el, s ezzel határozzuk meg, milyen típusú lénnyé alakul át: víz/harcos, vagy sötét/harcos nagymedvévé (Urshifu). Ez utóbbi a jobb döntés szerintem, nem annyira a támadások, mint inkább az adott elemek iránti védettségek miatt. Természetesen őt is képesek leszünk hatalmasra növeszteni, sőt, ehhez persze meg kell szereznünk egy speciális mézet egy fa odvában élő méhecske-pokémontól.

A sztori ugyan nem váltja meg a világot (viszonylag rövid is), de kellemes, remekül illeszkedik a sorozatba. Amivel viszont minden veterán poké-játékos elégedett lehet, az maga a játékmenet. A harcok továbbra is taktikusak, élvezetesek és változatosak, talán néha kicsit lassabbak, mint azt szeretném, de bőven hozzák a megszokott magas színvonalat. A bejárható terep is fantasztikus, a főjáték vadonjához hasonlóan szabad mozgásteret kapunk a sziget egészén, sőt, ezúttal jóval szebb, aprólékosabban kidolgozott környezetben barangolhatunk - van itt tengerpart, erdő, sivatagos rész és hegyvonulat, benne megannyi barlanggal. Le a kalappal, valami hasonlót vártam régebben, ezzel a formulával teljesen elégedett vagyok. Hozzátartozik a pozitív változásokhoz a régi-új pokémon-választék is, mivel a pár darab valóban új állatkán kívül rengeteg régi ismerőssel találkozunk. Főleg az első generációs szörnyikék közül tér vissza sok, még így, ennyi év távlatából is örömmel tölt el, amikor végre (végre!) sikerül elkapni egy Psyduck-ot. Vannak azonban olyan visszatérők, akiket egy gilisztakeresős mellékküldetés jutalmaként kaphatunk meg, és nem lesz könnyű dolgunk, sokszor a környezetbe teljesen beleolvadó parányi lényeket megtalálni.

Összességében több, mint elégedett vagyok a Pokémon Sword & Shield első kiegészítőjével - vagyis, ugye a kiegészítő első felével. Nagyon összeszedett, pozitív képet mutat, és határozottan előrelépés az alaphoz képest. Jó irányba mozdultak tehát a fejlesztők, s üdvözlendő (bár érthető), hogy hallgattak a rajongói javaslatokra is. Apróbb dolgok azért még mindig zavaróak, például a pokédex elég kusza megoldása (külön listázza a sziget szörnyikéit, de belekever a nagy földrészről is jópárat), vagy az ugyan kevésbé feltűnő (megszokható?), de kétségtelen technikai ügyetlenkedések (a pop-up jelen van, csak hatékonyabban rejtegetik). Pokémon-rajongóknak kifejezetten ajánlott az Isle of Armor beszerzése az alapjátékhoz, igazán üdítő színfolt, igazi “nintendós“ móka.

8/10

Dracoo

***Pokémon Sword & Shield: Isle of Armor | Platform: Switch (tesztelt) |

Kiadó/Fejlesztő: Nintendo/Game Freak |

Megjelenés: 2020. június 17. ***

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Borzongás az északi mesevilágban: ez a Bramble: The Mountain King

Szederág-meseország félelmetesebb mint gondolnád.

23 perce

Rockbandát alapíthatsz az AudioClash: Battle of the Bands játékban

Aki Guitar Hero vagy Rock Band utózmányra tippel, az árnyékra vetődik.

30 perce

Új, filmszerű előzetesen a Sherlock Holmes: Episode One

A szerkesztőségben korábban is kedveltük a Sherlock Holmes játékokat, de a mostani rész (a videó szerint is) minden téren rátesz egy lapáttal a korábbi epizódokra.

33 perce

Square Enix E3 2021 Press Conference

Bemutatkozik az Eidos Montreal új játéka, de a Team Ninja Final Fantasy-ját is színpadra várjuk.

48 perce
1

Xbox és Bethesda Games Showcase

1 órája
2

Megelevenednek az Inkulinati kódex lapjai

A játékprogram, ami egy középkori kódex lapjaira álmodja a stratégiai játékmenetét

1 órája

IGN Expo összefoglaló

Az IGN Expoját se hagyjátok ki, ahol két órán keresztül szerepeltek további nagy megjelenések.

5 órája

Fekete-fehér szamurájdrámát kínál a Trek to Yomi

Kurosawa munkásságát idézi a következő szamurájtörténet!

5 órája
3

Újrahangszerelt leckékkel jön a Rocksmith+

A Ubisoft igazi ráadással készül a Rocksmith felturbózott változatával.

16 órája

Devolver MaxPass+

Az austini székhelyű kiadó idén is őrült konferencia-szatírával színesítette a nagy bejelentések időszakát. Na meg számos minőségi indie leleplezéssel!

16 órája
6

Bemutatkozott az Avatar: Frontiers of Pandora

Megkaptuk az első látnivalót a Ubisoftnál készülő Cameron-mozi adaptációjából.

16 órája
8

Földöntúli élménnyel készül a Mario + Rabbids Sparks of Hope

A korábbi szivárgás után alaposan részletezték Mario és a nyulak második kalandját.

16 órája
2

Minden gonosszal megkent csomaggal készül a Far Cry 6

A széria összes ikonikus ellenlábasa tiszteletét teszi az októberben érkező epizódban.

16 órája
1

Űrbéli fenyegetéssel küzdenek a Rainbow Six Extraction ügynökei

Az első bejelentés óta jelentősen átalakult a kooperatív Rainbow Six játék. Például új címet kapott.

16 órája
2

Ezt kínálja a Devolver MaxPass+

Kétségbeesetten vizsgáltuk az egykor fényes E3 időszak alkonyát. De a kis kiadó ismét készen áll megmenteni a világot!

18 órája
10

Ubisoft Forward

Az E3 rendezvénysorozatához csatlakozik újra a Ubisoft, természetesen ismét egy digitális műsorral készülve. Gyere és nézd velünk 21:00 órától!

20 órája
45

Konzolokra költözik a BPM: Bullets Per Minute

A Doom ihlette belső nézetű lövöldözős játék nem csupán aláfestésnek használja a gitárszólókat. Itt mindent ritmusra kell csinálnod!

20 órája
1

A Sable trailer és a japán reggeli

A Japanese Breakfast bájos énekesnőjének hangjára mozdul meg újra a Shedworks régóta készülő narratív kalandja. Szeptemberben indulunk!

21 órája

A Serial Cleaners kikacsint a Fargo rajongókra

A 2017-ben megjelent remek első rész ‘70-es éveiből az 1990-es időszakra ugrunk. Négy karakterrel. Négy perspektívából. Négy játékstílusban. De stílussal!

21 órája

Lopakodik felénk az Aragami 2

Három fős kooperatív kampány. Még több eszköz. Még több lehetőség. Szeptemberben érkezik a Tenchu játékmenetét idéző indie folytatása.

21 órája