[Próbakör] Rage
Kapcsolódó játék: Rage (pc)
Eddig 37 hozzászólás
drag
2009. August 31.
Monday 09:04
Az id Software lassan másfél évtizede, a Quake óta nem rukkolt elő új franchise-zal, most azonban erre is sor kerül, a legendás FPS-eiről híres csapat ugyanis már nagyban készíti a Rage-et, ami nem meglepő módon ismételten egy belső nézetű lövölde lesz. A Gamescomon vele is megismerkedtünk.

A poszt-apokaliptikus alaphelyzet mostanában igen népszerűnek mondható, és a Rage is ezt a hullámot lovagolja meg: a játék a nem túl távoli jövőben, egy meteor becsapódását követően játszódik - az Eden project keretein belül az emberek úgynevezet földalatti Bárkákba lettek menekítve, hogy túléljék a csapást. A történet elején mi is épp egy ilyen létesítményt fogunk elhagyni, ám hamar rájövünk majd, hogy a katasztrófa a vártnál kisebb volt, és hogy a felszínt banditák és mutáns teremtmények lepték el.


A Rage tehát alapvetően egy FPS, ám hétköznapinak még méretes rosszindulattal sem mondható, hiszen számtalan ponton eltér a hagyományoktól. A lineritás például csak a történetmesélés szempontjából tapasztalható, a játék világa ugyanis nyitott, és a fő sztorivonal mellett bármikor időt szakíthatunk néhány mellékküldetésre - meg más dolgokra is, de ezekről később.

A prezentáció a kihalt felszínen indult, ahol hamar szembetalálkoztunk néhány banditával. Az elsőt igen hasznos, bumerángszerű fegyverünkkel, a wingstickkel intéztük el, ami meglepő hatékonysággal segít bennünket, ha épp híján vagyunk a lőfegyvereknek, ezt követően pedig járműbe pattanva indultunk el az első nagyobb város, Wellspring irányába.

Az út nem volt sima, mivel itt is akadt néhány nemkívánatos vendég, méghozzá négy keréken, de így legalább vethettünk egy pillantást a járműves harcra, amire a felszínen történő közlekedés során gyakran sor fog kerülni. A buggy-szerű autónk egy csinos gépágyúval volt felszerelve, ami igen hamar elintézte támadóinkat, így egy rövidebb affért követően folytathattuk utunkat a cél felé.


Wellspringbe érve újabb oldalát mutatta be számunkra a Rage, a prezentáció ezen része ugyanis már inkább egy szerepjátékra emlékeztetett bennünket. Az utcán és az épületekben számtalan NPC-vel beszélgethettünk, ami ráadásul rendkívül közvetlen módon történik, a különféle karakterek ugyanis automatikusan kommunikálni kezdenek, ha hozzájuk megyünk, és nem a megszokott kérdezősködit kell folytatnunk.

A játék alatt dübörgő Tech 5 engine képességei is itt mutatkoztak meg igazán: a motor sok hasznos trükkre képes, első sorban a textúrákat illetően, mindez pedig abszolút meg is látszott a Rage-en, a környezet ugyanis nem csak fantasztikusan nézett ki, de elképesztően komoly változatosságot is mutatott - mindezt bármiféle lassulás, vagy egyéb hasonló probléma nélkül.

Miután kigyönyörködtük magunkat, elindultunk felvenni egy küldetést, ahol már a fegyveres harccal is megismerkedhettünk. A Rage ilyen szempontból sem követi a hagyományos utat, a megszokott lőfegyverek mellett ugyanis számos egyéb harceszközt is bevethetünk: ilyen a távirányítós kocsira szerelt C4-es, vagy a mozgó gépágyúként funkcionáló droid, melyeket egyébként a különféle gyűjthető tárgyakból eszkábálhatunk össze.


A fegyvereket egyébként kipakolhatjuk egy nagyon hasznos quick select menübe, így a D-pad segítségével gyorsan lehet váltogatni közöttük, amire szükség is lesz, hiszen a csoportosan támadó, vagy épp az alaposan felpáncélozott ellenfelek mind más-más harcstílust követelnek meg, amiben az előző bekezdésben említett kütyük nagy segítségünkre lesznek majd.

Visszakanyarodva a kikacsintásokra: a járművek nem csak közlekedésre és harcra lesznek jók, hanem versenyezhetünk is velük. A rendelkezésünkre álló autók közül egy garázsból válogathatunk, egy tuningműhelyben pedig növelhetjük egyes tulajdonságaikat, de számtalan felszerelést (páncél, festés, fegyverek) is vehetünk rájuk, és nem utolsó sorban a javításra is itt kerül sor, ami természetesen a sérülés mértékétől függően pénzbe kerül.

Ez utóbbira nem csak versenyzéssel tehetünk szert, hanem egy másik minijátékkal, a Mutant Bash TV-vel is. Ez lényegében egy arénaharc, ahol teremről-teremre haladva kell szembeszállnunk az ellenfelekkel, és ha sikerrel vesszük az akadályokat, akkor nem csak csinos összegekre, hanem új szponzorokra is szert tehetünk, akik a későbbiekben még jobb járgányokkal fognak minket ellátni.


A meglepően hosszú prezentáció itt ért véget, a Rage-ről pedig abszolút pozitív képet kaptunk alatta: a játék amellett, hogy fantasztikusan néz ki, rendkívül változatosnak is tűnik. Az id új játéka jól illeszkedik abba az új trendbe, amit a Gamescomon tapasztalni lehetett: a fejlesztők előszeretettel és erőteljesen keverik az FPS zsánert más műfajokkal. A Rage esetében kétségtelenül jól - érdemes lesz rá odafigyelni.

A Rage valamikor 2010 folyamán kerül a boltokba, PC, Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra.

[20] kakasu
Feb 24., Wednesday 22:55 #37
húúú már nagyon várom
[2] Hofi
Oct 08., Thursday 17:39 #36
Mint minden ID Software játék ez is nagyszerű lesz. A képek egyszerűen fantasztikusak.
Sep 04., Friday 19:24 #35
Tyű, ez aztán ütni fog!
Nagyon várom!
Az élet egy hatalmas RPG, ahol te hozod a döntéseidet!
[1] manor187
Sep 02., Wednesday 17:17 #34
hát én úgy tudom jön majd vmi brink nevű game ami ezt is alázni fogja
majd meglátjuk addig is béke
[59] Alwares
Sep 01., Tuesday 0:28 #33
Válasz Ghz (#29) üzenetére
Úgy legyen!
.titanic {float: none;}
[4] EnderQ
Aug 31., Monday 20:00 #32
Ez a tech5 motor megreformálhatja a textúrázás technikáját a későbbiekben, ugyanis rendkívül folyamatos és természetes a grafika összhatása.
[27] Rudymester
Aug 31., Monday 19:03 #31
A trailer nagyon tetszett. Ütős kis játék lessz.
http://www.facebook.com/retrofaktor
[111] dreampage
Aug 31., Monday 18:35 #30
Rendkívül meggyőző, amit itt olvastam. Az alaphelyzet ugyan kísértetiesen hasonlít a Fallout 3-ra, de ez nem érdekel. Ilyen grafika 60 fps-ben lenyűgöző, az FPS, RPG és autós elemek keverése pedig nagyon tetszik, főleg, hogy nyitott világban játszódik. Már most nagyon várom.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
moderator Ghz
Aug 31., Monday 18:16 #29
Válasz Alwares (#27) üzenetére
Ezt nem pontosan ertem. Nyilvan az ugyanolyan verzioval arra utaltak, hogy konzolokon is nagyon jol fog kinezni de ez nem jelenti azt, hogy egy bika pc-n nem fog sokkal jobban. Szerintem nem butitottak itt semmit sehova, az ID nem olyan.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[54] rehynn4
Aug 31., Monday 18:11 #28
Válasz drag (#26) üzenetére
Mindegy amúgy, nem izgulok miatta.
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[59] Alwares
Aug 31., Monday 17:52 #27
Válasz drag (#23) üzenetére
Hát ez a PC-sek számára nagyon nem jó hír. Lenne több potenciál a motorban is a gépekben is de nem használják ki. Főleg hogy butítottak az eredeti textúrákon. Más az hogy még így is szerintem lenyűgözően néz ki a játék
.titanic {float: none;}
Aug 31., Monday 17:51 #26
Válasz rehynn4 (#24) üzenetére
Erre őszintén szólva már nem emlékszem.
Found.
Aug 31., Monday 17:50 #25
Nagyon jól hangzik. Várom szeretettel.
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[54] rehynn4
Aug 31., Monday 17:46 #24
Válasz drag (#23) üzenetére
Mondtak valamit a várható játéidőről? Gondolom nem 6 órányi tartalom van a cuccbna.
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
Aug 31., Monday 16:49 #23
Válasz GeneraL_XTX (#20) üzenetére
PC verzió, de a kérdésünkre azt mondták, hogy teljesen ugyanolyan lesz a játék mindhárom platformon. És 360 kontrollerrel nyomták.
Found.
Aug 31., Monday 15:01 #22
Az egyik legjobban várt játék nálam a forza3 az i'm alive mellett!
Az autós race leginkább a powerslide-ra hasonlít (a helyszínek, az autók meg úgy minden) igaz, az már egy 10éves játék, de akkoriban nagyon bejött!
[27] Aky
Aug 31., Monday 14:56 #21
Eddigiek ismereteben nagyon varos a jatek. Kemeny domping lesz itt jovore.
PSN : Aky82Hun
Aug 31., Monday 14:44 #20
melyik verziót mutogatták? ha egyáltalán konzolos volt bár a D-pad említése miatt gondolom igen
"A női megérzés a logika teljes hiányának politikailag korrekt kifejezése" Steam_ID: T1B1/Origin: GeneraL_HUN/ Uplay: sztibi87/ Xbox Live: GeneraL XTX
[11] Brandon
Aug 31., Monday 14:19 #19
mivel a fallout 3 óta elvonási tüneteim vannak, ha nincs egy posztapokaliptikus stuff a közelemben, ezért nálam a top 5 -ben van
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[11] blumen
Aug 31., Monday 13:53 #18
Érdekesebb lesz mint a Doom 3 volt annyi tuti Csak még legalább fél év mire kijön...de nem para kibííííííírom
"Cogito ergo sum"
[13] x-doboz360
Aug 31., Monday 13:06 #17
Válasz Drado (#4) üzenetére
Nekem olyan Full Auto (Mad Max-esítve) és Fallout 3 egyveleg jutott eszembe.
Ettől függetlenül, így első blikkre durván néz ki. Tuti, hogy kell.
Gamertag: Bubbszy HUN
[59] Alwares
Aug 31., Monday 12:58 #16
Nagyon várós a játék, remélem szépen el fog futni a gépemen. Szeretnék egy nagyon tökös grafikát.
.titanic {float: none;}
[6] Xibikri
Aug 31., Monday 12:38 #15
puffpuff..
[46] Zandal
Aug 31., Monday 12:14 #14
Válasz KiswechPS3 (#8) üzenetére
Kár . Reménykedtem hogy "elkotyogtak" valamit ...
PSN ID: HU_Zandal
[18] Drado
Aug 31., Monday 12:06 #13
Válasz rehynn4 (#12) üzenetére
Szerintem becsapódik még egy meteor, azt kezdődik minden előröl és ez garantálja a játék szavatosságát...
Rám nagyon kell vigyázni, mert belőlem csak egy van. A többiekre nem, mert ők sokan vannak.
[54] rehynn4
Aug 31., Monday 12:02 #12
Válasz Drado (#10) üzenetére
Lehet az lesz a játék vége
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[18] Drado
Aug 31., Monday 11:51 #11
Válasz KiswechPS3 (#8) üzenetére
A Gears 3-ról is?
Rám nagyon kell vigyázni, mert belőlem csak egy van. A többiekre nem, mert ők sokan vannak.
[18] Drado
Aug 31., Monday 11:51 #10
Egyébként nem igaz, hogy a föld alatt lapul az emberiség nagy része, mikor van fenn több száz műholdunk és egyiken se kapcsolják be a távcsövet, hogy megnézzék mi is történt.
Rám nagyon kell vigyázni, mert belőlem csak egy van. A többiekre nem, mert ők sokan vannak.
[4] Deadpool
Aug 31., Monday 11:50 #9
Válasz zoba (#7) üzenetére
Nekem Fallout 3 és Borderlands
Wanna know how I got these scars?
[55] KiswechPS3
Aug 31., Monday 11:49 #8
Imádom. Csak messze van még.

Zandal, a DOOM IV-ről sajnos csak jövőre lehet majd hallani.
/* Life runs on Code */
[17] zoba
Aug 31., Monday 11:45 #7
Válasz Drado (#4) üzenetére
nekem fallout 3 XD
jelentkezzen akinek nincs hamisított ruhája ,és illegálisan letöltött filmje mp3 ja és természetesen eredeti windossal kacérkodik
Aug 31., Monday 11:44 #6
Rohadtul rá vagyok erre a játékra izgulva,az első pillanattól fogva.Végre egy játék amit nagyon várok.
You wanna waste my time? Okay. I call my lawyer. He's the best lawyer in Miami.He's such a good lawyer, that by tomorrow morning, you gonna be working in Alaska.So dress warm bitch.Still NOT B.A.N.N.E.D Gamertag:project1083
[29] x_NoEl_x
Aug 31., Monday 11:44 #5
Válasz Drado (#4) üzenetére
Jaja..
De egyébként nem lesz rossz a gamma
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mivel a személyiségem az Én vagyok, a viselkedésem pedig attól függ,hogy Te ki vagy...!
[18] Drado
Aug 31., Monday 11:39 #4
Nekem így első olvasásra a STALKER ugrott be erről a játékról.
Rám nagyon kell vigyázni, mert belőlem csak egy van. A többiekre nem, mert ők sokan vannak.
[46] Zandal
Aug 31., Monday 11:31 #3
Egyre jobban felkelti az érdeklődésemet a játék. Doom 4-ről nem kotyogtak el néhány infot?
PSN ID: HU_Zandal
[25] criss
Aug 31., Monday 11:24 #2
legyen 2010...nagyon sok gamma jön akkor.ez kötelező vétel lesz.....
Xbox ONE v PS4 ?! hmmmmm Fakontroller Díjas 2010-ben! Gamertag: Cybst0rm HUN
Aug 31., Monday 11:13 #1
Kicsit olyan, mintha a hagyományos FPS-t beoltottak némi kaland játékkal is: a fővonal mellett sok-sok mellékküldetést is kaunk.
De érdekes és kíváncsian várjuk magát a játékot!
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
Rage adatlap
18 év felettieknek Felnőtteknek
Kiadó: Bethesda Softworks
Fejlesztő: id Software
Megjelenés: 2011. Oct 07.
Kategória: FPS
Online játékmód: Van

A szerkesztőség értékelése:
8
Ami tetszett
+ Élvezetesen oldszkúl lövöldözés
+ Klassz fegyverek
+ Még klasszabb másodlagos "fegyverek"
+ Roppant tartalmas
+ Autós multiplayer
Ami nem tetszett
- Papírvékony, kliséktől hemzsegő sztori
- Egy teljesen szükségtelen, gyenge bossfight
Olvasói értékelés: 17.8 (62 szavazat)
Ugyanez a játék más platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

82 | [Teszt] Rage

Egy új id Software FPS megjelenése mindig esemény, mégis csak a zsáner megalkotóiról van szó. A Rage közel hat éves fejlesztés eredménye, az id új motorja hajtja, és szokatlan párosítást kínál: lövöldözés + autós harc egyszerre. Milyen lett? Elmondjuk.

37 | [Próbakör] Rage

Az id Software lassan másfél évtizede, a Quake óta nem rukkolt elő új franchise-zal, most azonban erre is sor kerül, a legendás FPS-eiről híres csapat ugyanis már nagyban készíti a Rage-et, ami nem meglepő módon ismételten egy FPS lesz. A Gamescomon vele is megismerkedtünk.

28 | Rage: 2011 szeptember, iPhone-ra is

Rage információk a QuakeCon-ról: megvan a napra pontos megjelenési dátum, az id régóta készülő lövöldéje 2011 szeptember tizenötödikén érkezik - PC, PlayStation 3, Xbox 360 és iPhone / iPad platforomokra.

24 | [E3] Rage gameplay

Tegnap már néztünk néhány képet a Rage-ről (360, PS3, PC), a most következő gameplay prezentáció azonban jellegéből adódóan sokkal többet mutat az id Software FPS-éről.

15 | [E3] Rage képek

Vébéhangulat a legújabb Rage (360, PS3, PC) képeken - na jó, csak viccelünk, a brit zászlóval díszített fiatalember bizonyára nem Dél-Afrikából ugrott át rosszalkodni.

19 | [GSC] Rage látnivalók

Az E3 és a QuakeCon után a Gamescom-on is megkapjuk Rage féle képadagunkat. A játék az idén már egészen biztosan nem fog a boltokba kerülni.

218 | Carmack: gyengébb PS3-on a Rage

John Carmack, az id Software alapítója hajított egy kis fát a tűzre: állítása szerint a most készülő Rage PlayStation 3 verziója jelenleg valamelyest elmarad az Xbox 360 és PC változatoktól.

67 | Rage: friss képek és megjelenés

Az utóbbi napokban zavaros információk láttak napvilágot az id Sofware új FPS-ének megjelenésével kapcsolatban. Carmackék most tiszta vizet öntenek a pohárba, és pár új képet is mellékelnek hozzá.

19 | QuakeCon: Rage trailer

Az id újgenerációs, Tech5 motorját használó Rage a friss hírek szerint ugyan nem mostanában fog megjelenni, de a QuakeCon-on egy friss trailer azért látható volt belőle.

24 | [E3] Rage trailer

Közel egy éve már annak, hogy az id Software bejelentette a Rage címet viselő multiplatform fejlesztését, így a játék az idi E3-on hosszú idő után hallatott magáról újból.

122 | RAGE: az id új játéka - infók & trailer

A most futó QuakeCon-on fellibbent a fátyol az id Software új játékáról. A játék címe Rage, poszt-apokaliptikus környezetben játszódik, Carmack új motorját használja, és ügyesen ötvözi a sajátszemszögű lövöldözést a járműves akcióval. Infók & trailer.
Tovább a játék adatlapjára / fórumába
Friss hírek

793 | [Maradj otthon és nyerd meg!] SECRET NEIGHBOR (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. Most négyen nézhetnek át PC-n a szomszéd padlására!

20 | Gamer365 podcast 2020 május - újratöltve

Távelérésből folytatjuk a podcast sorozatunkat. Olyan izgalmas témákat hoztunk megint, mint az Unreal 5 bemutató, és a hozzá tartozó jóslásaink. Emellett beszélünk egy kicsit a 2018-as God of Warról, az Uncharted 4-ről (ha már grafikai csúcsteljesítmény), szóba kerül a Ghost of Jucika, és a Snyder-vágás is.

xbox1 13 | Gamer365 Podcast - Inside Xbox kibeszélő

Gőzerővel robogunk a nyár felé, nagyokat nyújtózkodunk a kis karanténunkban, miközben kint süt a nap és csipognak az xbox-ok. Önjelölt ludofilharmónikus podkesztránk pedig ezen apropóból menten színpadra penderült, hogy megvizsgálja, miként zendülnek az első tónusok az új gépből.

0 | SpongeBob: horda mód a felújított kiadásban

Traileren nézhetjük a friss multiplayer lehetőséget.

0 | The Fabled Woods: indie sétaszim az erdőből

A fejlesztők a Firewatch-ot emlegetik fő ihletként.

0 | Aqua Lungers: kincsgyűjtés Nintendón

Akár négyen is küzdhetünk egymás ellen.

pc 0 | The Unexcpected Quest: váratlan stratégia

A Settlers és Warcraft nyomdokain, retró stílusban.

pc,xbox1,ps4 7 | Necromunda: Underhive Wars bejelentés

A Warhammer 40.000 egy ritkán látott területe taktikai RPG formájában.