PlayStation 5: akárcsak a Netflix
Eddig 10 hozzászólás
Gamer365
2020. March 26.
Thursday 13:10


A fenti UI dizájn csak a rendkívül tehetséges Paweł Durczok fantáziája, de könnyen lehet, hogy valami hasonlót fogunk látni a Sony következő generációs platformján. Kezdenek ugyanis összeállni a korábbi nyilatkozatok és az időközben napvilágot látó szabadalmak. Mark Cerny még tavaly mondta el például a következőket:

"Igaz, hogy meglehetősen gyorsan elindíthatunk majd egy játékot, de nem akarjuk, hogy csak azért kelljen ezt megtenni, hogy lássuk éppen hol tartottunk. Egy többjátékos mód például már a konzol menüjében jelezheti, hogy hová csatlakozhatunk, míg egy single player játék információkat adhat arról, hogy melyik misszió következik és azokért milyen jutalmakat kapunk ha elvégezzük - mindezt közvetlenül a rendszer felületéről láthatjuk a játék elindítása nélkül. A játékos már egyből azt a részét indíthatja el, amelyiket szeretné."

Ezzel rendkívüli módon egybevág a napokban előkerült szabadalom. Hogy miről van szó pontosan? Például a Call of Duty esetében már a konzol menüjéből csatlakozhatnánk egy TDM mérkőzéshez. Ha általában azt indítjuk el a menüből, a rendszer egy idő után automatikusan felismeri és felajánlja a lehetőséget. Vagy a Cyberpunk 2077-nél mondjuk láthatjuk, hogy éppen melyik mellékküldetésnél hagytuk abba, esetleg a misszió leírásával és a várható jutalmakkal együtt - ahová közvetlenül visszatérhetünk.

Ezekhez a rendszer a beépített mintákat használná és automatikusan monitorozná a szokásainkat, így a fejlesztőktől nem igényelne plusz erőforrást az implementálás. A nekik szóló előadáson elvileg elhangzott az is, hogy:

"A PlayStation 5-ön játszani olyan egyszerűnek kell lennie, mintha Netflixet néznénk."

A fenti elképzelés pontos megvalósulásáról persze nincs egyelőre információnk. De Neked hogy tetszik az ötlet? Számíthatunk szerinted hasonlóra a következő generációban?

moderator sQr
Mar 27., Friday 21:54 #10
Válasz arpi0912 (#9) üzenetére
Cerny gondolom nem a levegőbe beszélt az interjú alatt. : ]

Valami nyilván lesz. Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy egyszerre mindig egy játékot játszom (single / történetorientált) meg maximum egy többjátékost. Szóval szíve rajta aki tízet akar felfüggesztve készenlétben tartani - nekem felesleges. A PS5 megoldás abban szimpatikusabb nekem, hogy ha mindig most mondjuk 2v2-őt játszok Modern Warfare-be, akkor jó lesz ha nem kell a menükön minden alkalommal keresztülmenni.

Kényelmi funkció. Csak mint érdekesség hoztam le. : ]

Ugyan ezért nem érint a Wakka által írt dolgok fele. Nekem elég ha az utolsó pár indított cím látszik, úgyis azokat folytatom. A PS4 pont nincs tele felesleges információkkal vagy eldugott napi szinten (nekem!) fontos dolgokkal. A timer jó lenne, de már két éve vezetek mindent külön Google Sheetben, szóval hozzászoktam, hogy nincs. Ilyesmi. Nyilván mondjuk a fenti koncepciót a nevemre íratnám annyira gyönyörű - muszáj voltam becsempészni a hírbe. : ]
Twitter: sequeeer
[27] arpi0912
Mar 27., Friday 11:18 #9
Válasz sQr (#5) üzenetére
A quick resumenál nem teljesen lett megmondva mi határozza meg az így indított játékok számát. Annyit kommunikáltak hogy minimum 3, de felső határt nem mondtak. De mivel nem azt mondták hogy az összes gépen tárolt játék így indítható (például) gondolom van nálunk valami limit. Jó lett volna ha ezt valamelyik youtuber be is mutatta volna kikapcsolás esetén is mégha csak a dev gépen mutogattak mindent akkor is. Jobb lett volna a kikapcsolásos verziót látni mint amit mutattak, hogy egyszerre 2-3 játék között tudok gyorsan váltani, amit szerintem gyakorlatban nem sok mindenki csinál.

Ez meg csak pletyka, illetve fan design. Nem biztos hogy lesz ilyen ps5-ön, featureökről semmit se tudunk a ps5-el kapcsolatban.

De ez a kikapcsolás után is ott folytatom ahol abbahagytam és gyorsan, elég kényelmes featurenek tűnik. Jó lenne ilyen ps5-ön is.
[3] Wakka
Mar 27., Friday 11:14 #8
- legyen inkább grid a hülye szalagos játék ikonok helyett
- tudjam a számomra felesleges infókat és opciókat eltűntetni
- amire meg szükségem lenne azt ne tegyéb be 600 gombnyomás mögé
- minden játéknál számolja hogy mennyi időt tölt az ember a különféle funkcióiban
- az hogy mi a következő teendőm egy játékban egyből látom ha belépek a játékba jobb esetben
- így is vagy 5mp alatt a játéban vagyok ha sleep mode-ból kapcsolom be, úgyhogy nem tudom hova akarják még ezt egyszerűsíteni.. :,D
[22] Hendrix
Mar 27., Friday 10:11 #7
Válasz Hendrix (#6) üzenetére
...mármint valami hasonló menüt X-re is ha már a funkció amúgy megvan.
¯\_(ツ)_/¯
[22] Hendrix
Mar 27., Friday 10:08 #6
Válasz Invisible (#4) üzenetére
Igen ez lehet az Xbox gyors játékindítós feature-ére a "válasz" ha úgy nézzük.
Egy ilyen jó betekintős menüvel megspékelve tényleg hasznos. Valami ilyesmit várnék X-re is akkor már...
¯\_(ツ)_/¯
moderator sQr
Mar 27., Friday 8:54 #5
Válasz Invisible (#4) üzenetére
Hasonló, csak ez kivetítve minden játékra. Meg a multiplayer részt érintő dolog ami még érdekes - én például szinte mindig ugyan azt a játékmódot indítom először Modern Warfare-ben.

Az Xbox Series X megoldása ugye univerzálisabbnak tűnik. Ez meg rendezettebbnek. Egyik sem rossz szerintem. ^^,
Twitter: sequeeer
[5] Invisible
Mar 27., Friday 7:38 #4
Válasz Hendrix (#2) üzenetére
Nem tudom, hogy jól értelmezem e a fentieket, de nekem úgy jön le, hogy ilyen drop in rendszer lenne ez. Pl XY játéknál állást mentették kiléptél, kikapcsoltad a gépet. Legközelebb, amikor leülsz játszani a PS5 főmenüből automatikusan azt a mentett állást idíthatnád, kihagyva a játékok előtti töltőképernyőket és főmenüket. Kb mintha csak egy pause/resume lenne.
"Tu t'demandes qui j'suis ouais Un mec amer, non Juste la partie sombre du nique ta mère Sans"
[27] Rotten
Mar 26., Thursday 15:07 #3
Válasz Hendrix (#2) üzenetére
PC-n egyes kliensekben ez azert jelen van.
[22] Hendrix
Mar 26., Thursday 15:04 #2
Az ötlet tetszik. Kérdés, hogy használnám-e.
Mármint, próbálok olyan helyzetet kigondolni, ahol rámegyek erre a gyors menüre és ez nekem hasznos infóval szolgál...
Nem nagyon jut eszembe semmi.
Biztos vannak olyanok akiknek a felhasználói szokásaihoz ez pont jól jön
A TDM-re gyors csatlakozást mondjuk használnám.
Úgyhogy tőlem jöhet.
¯\_(ツ)_/¯
[27] Rotten
Mar 26., Thursday 14:31 #1
Akkor az activision kiadja parancsba majd, hogy ne fejlesszenek menut, mert nem hasznaljak.
Friss hírek

31 | Gamer365 Podcast 2020 június - The Last of Us 2 távSpeciál

Bár felvettük már pár napja, most már elérkezettnek látjuk az időt - valószínű te is a végére értél már a Last of Us 2-nek, ha a játék érdekelt, és rajtatartottad a szemed a megjelenésen. Spoileresen beszélgetünk az idei év egyik legizgalmasabb játékáról.

1019 | [Maradj otthon és nyerd meg!] SpongeBob SquarePants: BFBB (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. SpongyaBob érkezik kettes dagállyal - egy PC kódot sorsolunk ki a játékból!

10 | The Last of Us Part II - innen indulj!

A Last of Us Part II az év talán egyik legjobban várt megjelenése, amelyet hihetetlen várakozás, felfordulás és fogadtatás övezett. Összeszedtük nektek egy helyre a legfontosabb tartalmainkat, ha a játékkal kapcsolatban szeretnél információhoz jutni, vagy a fórumtársakkal kibeszélni a látottakat.

pc 0 | Kill it with Fire: pókiszony augusztusban

Nem mindenki szereti a nyolclábú barátainkat.

0 | [Gyűjtő365] WayForwardék újráznak

Shantae és az Xtreme Sports jön Switchre és GBC-re!

20 | Megfeneklett a Skull & Bones

Jelentések szerint a Ubisoft rebootolta a fejlesztést.

pc 4 | Utolsó trailer #2: Death Stranding

Futárkodás az emberiségért, csapó kettő.

ps4 5 | Utolsó trailer: Ghost of Tushima

1 perces felkészítő a háború előtt.