System Shock 3: széthullik a csapat
Eddig 1 hozzászólás
Gamer365
2020. February 11.
Tuesday 14:10


Minden jel arra mutat, hogy a System Shock 3 fejlesztése mögött álló OtherSide Entertainment az elmúlt hónapok során végképp darabjaira hullott. Hiába állt a 2013-ban alapított amerikai stúdió élére később maga Warren Spector, úgy tűnik ez is kevés volt a legendás sci-fi sorozat feltámasztásához.

Az intő jelek persze már régebb óta jelen vannak. A fejlesztőcsapat egyetlen időközben megjelent PC / Konzol játéka (Underworld Ascendant) a maga 32-es Metacritic átlagával volt talán az első. Ezt követte tavaly a Starbreeze Studios-al való kényszerű szakítás, majd a már több mint egy éve tartó kiadókeresés. Közben szépen lassan az író, a rendező, a vezető dizájner, a minőség-ellenőrzés feje és a vezető programozó is új helyet jelölt meg a LinkedIn profiljában aktuális munkahelyként. A héten hozzájuk csatlakozott Chase Jones, Spector egyik legnagyobb múltra visszatekintő fejlesztői partnere.

Sam Luangkhot, a 2019 decemberében távozó kommunikációs vezető viszont nem volt képes kommentár nélkül hagyni a helyzetet - munkahelyi ártalom lehet. Egy szerepjátékos fórumon álnéven elárulta, hogy jelenleg tulajdonképpen senkit nem foglalkoztat tovább a stúdió azok közül, akik a System Shock 3-on dolgoztak. Hozzátette, hogy egyébként is szörnyű lemaradásban voltak a terveikhez képest. Nehezen tartottak lépést a stílus mai képviselőivel (Dishonored, Prey), így valószínűleg bár valami különleges készült a kezeik között, az nehezen lett volna összeegyeztethető a sorozat múltjával és a rajongói elvárásokkal.

A fenti információk nem hivatalosak. A fejlesztés leállítását az OtherSide Entertainment többszöri felkeresés ellenére sem erősítette meg, a hivatalos Twitter account pedig október óta néma.

[11] frg_dnl
Feb 11., Tuesday 16:15 #1
A SS2, Bioshock trilógia, Prey 2017 a legjobb FPS-RPG hibrid játékok amikkel valaha játszottam, a világuk azonnal beszippantott, a Prey 2017 pedig minden idők legjobb sci-fi űrállomását ( Talos 1 ) és legjobb videójátékos befejezéseit prezentálta.
Remélem a SS3 project csak ideiglenesen fog leállni és valami csoda folytán majd valakik a szárnyai alá veszik a gondozását.
Friss hírek

pc 1038 | [Nyerd meg!] Monster Hunter World: Master Edition (PS4)

Karácsony, újév, farsang - a Gamer365 nyereményjátéka nem áll le! Teljes verziós játékokért játszhatsz mindenféle platformon! Hogy mi a következő cím? Szeretjük a szörnyvadászatot, pláne, ha egy teljes csomagot kapunk, fagyos kiegészítővel együtt. Jöjjön egy kis Monster Hunter!

25 | [mcmacko] Control: öt pont, amitől plafonra mászom

Megszámlálhatatlan mennyiségű GOTY díj, egekbe szárnyaló finnek, kövér értékelések a sajtó hasábjain. A Control tényleg megcsinálta a 2019-es évet, és sokunkat is – azonban az elégedettség tükre mögött lehet egy alternatív dimenzió is. Ide néztünk most be.

wiiu 27 | [V.Miki] Hogyan lett limitált Switchem?

Aki a Dragon Quest-et szereti, emellett pedig Switch tulaj is, annak a Dragon Quest XI nintendós kiadása kész fesztivál volt. De mi a helyzet a csak Japánban kapható limitált Switch kiadással? Nos, ez ám csak az igazi örömünnep. Helyzetjelentés Veres Miki kollégánk tollából.

pc,xbox1 4 | Session: jön az Xbox változat is!

A gördeszkázás szerelmeseinek nem muszáj PC-re mennie.

wiiu 3 | [Nézd vissza] Animal Crossing Direct

Ha lemaradtál volna a mai Nintendo Directről, itt visszanézheted.

pc,xbox1,ps4,wiiu 0 | MotoGP 20: bejelentés

Idén is visszatérhetünk a MotoGP forgatagába.

pc,xbox1,ps4,wiiu 1 | Doom Eternal: mégis mi ez? Trailer!

Kicsivel több mint egy perc kell elmagyarázni a folytatást.

1 | Saber Interactive: felvásárlás

A THQ Nordic anyavállalata újra lecsapott.