System Shock 3: széthullik a csapat
Eddig 1 hozzászólás
Gamer365
2020. February 11.
Tuesday 14:10


Minden jel arra mutat, hogy a System Shock 3 fejlesztése mögött álló OtherSide Entertainment az elmúlt hónapok során végképp darabjaira hullott. Hiába állt a 2013-ban alapított amerikai stúdió élére később maga Warren Spector, úgy tűnik ez is kevés volt a legendás sci-fi sorozat feltámasztásához.

Az intő jelek persze már régebb óta jelen vannak. A fejlesztőcsapat egyetlen időközben megjelent PC / Konzol játéka (Underworld Ascendant) a maga 32-es Metacritic átlagával volt talán az első. Ezt követte tavaly a Starbreeze Studios-al való kényszerű szakítás, majd a már több mint egy éve tartó kiadókeresés. Közben szépen lassan az író, a rendező, a vezető dizájner, a minőség-ellenőrzés feje és a vezető programozó is új helyet jelölt meg a LinkedIn profiljában aktuális munkahelyként. A héten hozzájuk csatlakozott Chase Jones, Spector egyik legnagyobb múltra visszatekintő fejlesztői partnere.

Sam Luangkhot, a 2019 decemberében távozó kommunikációs vezető viszont nem volt képes kommentár nélkül hagyni a helyzetet - munkahelyi ártalom lehet. Egy szerepjátékos fórumon álnéven elárulta, hogy jelenleg tulajdonképpen senkit nem foglalkoztat tovább a stúdió azok közül, akik a System Shock 3-on dolgoztak. Hozzátette, hogy egyébként is szörnyű lemaradásban voltak a terveikhez képest. Nehezen tartottak lépést a stílus mai képviselőivel (Dishonored, Prey), így valószínűleg bár valami különleges készült a kezeik között, az nehezen lett volna összeegyeztethető a sorozat múltjával és a rajongói elvárásokkal.

A fenti információk nem hivatalosak. A fejlesztés leállítását az OtherSide Entertainment többszöri felkeresés ellenére sem erősítette meg, a hivatalos Twitter account pedig október óta néma.

[11] frg_dnl
Feb 11., Tuesday 16:15 #1
A SS2, Bioshock trilógia, Prey 2017 a legjobb FPS-RPG hibrid játékok amikkel valaha játszottam, a világuk azonnal beszippantott, a Prey 2017 pedig minden idők legjobb sci-fi űrállomását ( Talos 1 ) és legjobb videójátékos befejezéseit prezentálta.
Remélem a SS3 project csak ideiglenesen fog leállni és valami csoda folytán majd valakik a szárnyai alá veszik a gondozását.
Friss hírek

pc 1129 | [Nyerd meg!] Gaming póló

Karácsony, újév, farsang - a Gamer365 nyereményjátéka nem áll le! Teljes verziós játékokért játszhatsz mindenféle platformon! Hogy mi a következő cím? Evezzünk kicsit a fizikai, kézzelfogható dolgok mezsgyéjére - egy pólót nyerhet egy szerencsés gamer, tetszőlegesen választható méretben.

21 | Gamer365 Podcast 2020 február

Visszatér a Gamer365 Podcast, amely a 2020-as szezont csendes témák között lavírozva nyitja. Ezek közül felbukkan a Half Life 2, a VR és a Streaming szolgáltatások jelenlegi állása, valamint beszélgetünk a Sonic kapcsán a kedvenc videojátékos filmadaptációkról is.

25 | [mcmacko] Control: öt pont, amitől plafonra mászom

Megszámlálhatatlan mennyiségű GOTY díj, egekbe szárnyaló finnek, kövér értékelések a sajtó hasábjain. A Control tényleg megcsinálta a 2019-es évet, és sokunkat is – azonban az elégedettség tükre mögött lehet egy alternatív dimenzió is. Ide néztünk most be.

xbox1,ps4,wiiu 0 | Hazel Sky: bejelentés

Apró fejlesztőcsapat nagy szívvel készülő projektje.

xbox1 3 | Cyberpunk 2077: ez a példamutatás!

Az első csapat aki kiállt a Smart Delivery ötlete mellett.

xbox1 3 | Xbox Series X: ilyen lesz a jövő

A Microsoft több elejtett információt és pletykát megerősített.

1 | Ruiner: nyomnád Switchen is?

Akkor jó hírünk van, de a részleteket csak bentebb áruljuk el.

0 | Disc Room: új Devolverizmus a korongozóból

Ezúttal a Minit alkotóinál gurultak el a gyógyszerek.