Enchanted Portals: Cuphead után szabadon
Eddig 6 hozzászólás
ne5h
2019. október 10.
csütörtök 11:57


A Studio MDHR run and gun alkotása, a Cuphead nem csak a kritikusok körében aratott sikereket, de a játékosok is nagy számban szavaztak bizalmat neki. A Cuphead egyedi, retro látványvilága a jelek szerint másokat is megihletett, hiszen a Xixo Games Studio friss fejlesztése, az Enchanted Portals szemmel láthatóan hasonló dizájnra tette le a voksát.

Az első trailert elnézve azonban a hasonlóság több, mint szembeötlő, hiszen nem pusztán a látványvilág, de a játékmenet is kiköpött mása a Cupheadnek. Ez pedig sok játékosnál kiverte a biztosítékot, azt állítva, hogy a Xixo Games Studio nem pusztán ihletet merített a Cupheadtől, hanem egy az egyben le is másolta.

"Igen, a Cuphead egyértelműen óriási inspiráció volt a játék számára. Hatalmas rajongók vagyunk és valami hasonlót akartunk alkotni, de mindenképpen tisztelve és csodálva az eredetit. Felkészültünk némi visszacsapásra, de a trailer egyértelműen több emberhez jutott el, mint remélhettük volna és minden gyűlölet és negativitás, ami felénk érkezik, kétségtelenül nagy hatással van ránk" - közölte Gemma, a csapat művésze és zeneszerzője.

Az Enchanted Portals Kickstarter kampánya október végén indul, kíváncsian várjuk, hogy a negatív visszhang ellenére képes lesz-e a megvalósításhoz szükséges pénz összegyűjtésére.

okt 15., kedd 21:24 #6
Valóban erős koppintás, de majd a HC Cuphead rajongók eldöntik, hogy ez mennyire lesz jó. Az viszont látható, hogy ez se lesz egy sétagalopp platformer.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
okt 11., péntek 8:05 #5
a két új hős kidolgozottsága vérgagyi kb ugy néznek ki mintha paintbrushal rajzolták volna őket windows 3.11-en.
[3] Wakka
okt 10., csütörtök 21:42 #4
elég felemás grafikailag. vannak tisztességesen kinéző részek benne, de többnyire inkább csak béna és műanyag hatású, főleg az inspirációs forráshoz képest.
maga a gameplay meg tényleg rohadtul arcátlan nyúlás. inkább az igényességet kellett volna leutánozni nem pedig az alapanyagot bénán zsírpapírra átrajzolni...
[16] skiz0
okt 10., csütörtök 20:08 #3
én se gondolnám, hogy erre szükség lenne... ha még nem létezne a Cuphead, akkor oké, de így...
PSN: mucsacso
[10] n000rbi
okt 10., csütörtök 17:03 #2
Válasz mcmacko (#1) üzenetére
... és még borzasztó gagyi is.
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
okt 10., csütörtök 17:00 #1
Shameless koppintás.
"This is our time to medicate..."
Friss hírek

pc 1138 | [Nyerd meg!] Nyári játékeső - Lezárás

Bár a nyárnak hivatalosan vége, még van pár finomság, amit kipörgetünk, pláne amíg süt a nap. Az ördögi Dante helyett új hős jelentkezik be a kúl démonverő szerepére, a játékát pedig kisorsoljuk. A nyereményjátékban megfáradt Robotmajom most visszavonul, de nem sokáig!

12 | [GC] Gamescom 2019: mindent egy helyen

A csapatunk már Kölnben, kollektív testünk készenlétben - a Gamescom 2019 itt van a nyakunkon, mi pedig egy helyre gyűjtöttük számotokra a legfontosabb információkat a rendezvényről. Tartsatok velünk a heti utazáson, ahol a játékvilág jelene és jövője is bemutatkozik!

3 | Gamer365 podcast GC2019 #4

Minden jónak vége szakad egyszer, így most (számunkra legalább is) az idei Gamescom végére is pont került. Az utolsó nap ettől függetlenül igazén remek volt, hiszen olyan játékokat láttunk / próbáltunk, mint az Outer Worlds, az FF7 Remake, a Doom Eternal, a Call of Duty MW, vagy a Ghost Recon Breakpoint.

0 | Borderlands 3: a bank mindig nyer?

Bemutatkozott a decemberben érkező első DLC.

ps4 12 | [Pletyka365] PS5: egy év múlva találkozunk

Időpont. Ár. Nyitócím. Mit hiszünk el belőle?

48 | The Game Awards: a jelöltek

30 kategóriában osztanak díjakat idén.

0 | Darksiders Genesis: páros mozdulatok

Rövid ízelítő a képességek tárházából.

1 | Blair Witch: decemberi erdőjárás

Év végén új platformra érkezik a Bloober játéka.