Warhammer 40K: Dawn of War 2 - teszt
Kapcsold jtk: Warhammer 40.000: Dawn of War 2 (pc)
Eddig 50 hozzszls
Lothar
2009. March 11.
Wednesday 20:03
Elg egy rpke pillants a kzelmlt jtkaira, s lthatjuk: a folytatsok idszakt ljk. A boncasztalon ismt egy mltn hres sorozat, mely ltszlag csatlakozott a megjulsrt folytatott szlmalom harcba. De vajon j-e az j, s ami mg inkbb getbb krds, hogy j-e az irny? Egy biztos: nyakunkon a hbor kvetkez hajnala.


Akik otthonosan mozognak a Warhammer univerzumban, azok szmra a kampny sztorija nem lesz tl nagy meglepets. Az rgrdistk egy Caldaris nevezet bolygn vgzett rendfenntarti rutinja hirtelen bonyoldni kezd. rk ellensgeik, az orkok rjuk nem jellemz taktikai lpsekkel tesznek keresztbe az ottani erknek, ami azon sszeeskvs-elmletnek ad kezd lkst, miszerint az Eldar-ok az orkokkal egytt akarjk eltrlni az emberisget, plantrl-plantra. pp hogy a cselszvsre fny derl, mikor a rg nem ltott negyedik fl egy ltvnyos, valamint az rgrdistk szmra tragikus belpvel adja a Birodalom tudtra, hogy nagyon is l. k a Tiranidk, a galaxis sski, az let eskdt ellensgei.


A kampny maga hrom klnbz bolygn zajlik. Orkok, Eldar-ok, s persze Tiranidk... mind-mind az Istencsszr hallos tletre vrnak. A Risk elgondols maradt, teht szektoronknt s menetenknt indulhatunk a galaxis legtksebb grdistival a purgl turnra, akr kooperatv mdban is. A nagy (de korntsem vratlan) klnbsg az eldhz kpest, hogy az ptkezs, mint olyan, nem szerepel, st, a kampnyban mg csak a gyrtsi aspektus sem. A kezdetekben adott a nvtelen hs (aka a jtkos), egy frissen kinevezett parancsnok, valamint veternok s egy jonc egyarnt, a maguk szakterletnek legjobbjaiknt, a legends Vrhollk rendjnek ktelkein bell. Felszerelsknl s kpzettsgknl mr csak szemlyisgk eltrbb, melynek sz-szerint hangot is adnak minden adand alkalommal. Ennek ksznhet, hogy a sztori a fenti konfliktus lefolysn kvl a Vrhollk, s azok nevesebb tagjainak stt mltjval is felhgul, de nem pejoratv rtelemben.


A trtnet kellemes, a krts szintgy, a narrci pedig egyenesen profi. A jl megszokott mesl orgnuma (mg mindig) tkletesen passzol a Warhammer 40K stt s brutlis vilghoz. Vszjsl tvezetk peregnek le szinte minden bevets eltt, s a kldetsek ismerteti is kellen felpaprikzzk a tisztogatsra vgy jtkost. A beszlgetsek nha elveszik az akcifilmekbl ismert egyszer s hatsvadsz klisket, de akik ismerik az rgrdistkat, azok tudjk, hogy k mindig is ilyenek voltak: szkszavak, fanatistk, de mindenek eltt kkemnyek. Kiss kellemetlen, de minden bizonnyal javthat hiba, hogy egy-egy bevets kezdetn olyanok is megszlalnak, akiket nem vittnk magunkkal. Ngy nehzsgi fokozat ll rendelkezsre, m a csatk slyt s a taktika fontossgt csak a kt nehezebbiken lehet rezni igazn. A gond ott kezddik, hogy bolygnknt tlagosan (csak) ngy szektor ll rendelkezsre, s hogy ez sszesen hrom klnbz krnyezetben felptett kt-kt plyt jelent. Kevs, ha szem eltt tartjuk, hogy a Risk mechanika miatt sokukat jra s jra teljesteni kell. A sztorikzpont bevetsek ugyan egyedi kivitelt kaptak, de mg gy is tl sokszor ismtldnek az ominzus plyk. Minthogy csapat s skill kzpont lett a jtk, a kampny az ptkezs RTS-t az RPG elemre cserlte ki. Mindannyiuk kpessgei fejleszthetek XP fejben, s szerencsre itt mr nem kell (annyi) ismtld elemmel szmolni, ugyanis a karakterfejleszts repertorja (mr annl inkbb) kpes feltornszni a kampny jrajtszhatsgi rtkt. Emell prosulnak a szerepjtkokbl kihagyhatatlan “loot s gear” rmk, vagyis a lehetsg, hogy tallt felszerelseinket egysgeinkre aggathassunk a belbecs s a klcsn jegyben egyarnt.
>>

[20] kakasu
Feb 25., Thursday 22:27 #50
Akinek elsre feltnne valamilyen fajta sszefggs a jtk s a Starcraft kztt, ki kell hogy brndtsam, az Eldkat nem a Prottossokrl s a Tiranidkat a kollektv tudatukkal, a kinzetkkel s a sskajrsukkal nem a zergekrl koppintottk."
Ht persze.....
vegyk szre hogy a warhammer 40 k "kicsit" elbb volt
a starcraft NEM koppints egyltaln NEM, ugyan dehogy .........
hasonlsg meg NINCS, aki ltni vli az kpzeldik......
Jan 30., Saturday 16:17 #49
Ja s az RPG rsze kb egy nagy wow koppints az egsz szval grat hozz, sok tletk volt benne.
Jan 30., Saturday 16:16 #48
Nos nekem a kvetkez a vlemnyem errl a jtkrl.
nis nagy warhammer 40k fan vagyok, az els rsze nagyon tetszett, amikor kiprbltam ezt ezis nagyon bejtt de most 3napja jtszom minden nap valamennyit, s kezd elegem lenni hogy minden kibaszott pjn ugyanazt kell csinlni.
1.: vdd meg a reaktorokat
2..: d meg a fbosst
Ksz! ennyi a jtk, normlon nyomom gy nem nagy khvs, kb elre kldm a robotot az sztbasz mindenkit s kb ennyi.
Radsul, 3db pja van, csak mindegyiken kicsit finomtanak, kicsit mskppen nz ki de lnyegben 3db van.
Nekem skirmish-ben sem jtt be klnsen mert nemlehet ptkezni.
Igazbl nem az a f gondon hogy a pjk annyira hasonltanak vagy ugyanaz a fcl, hanem hogy a tizenktezerhatszznyolcvanegyedik pja utn aztmondom hogy na ht kb ugyanaz volt az sszes, nincsem semmi, ugyanolyan az sszes, ennyi ervel kb berakhattak volna 2 pjt s azt kell ismtelni.
A msik meg hogy megcsinlok egy kldit, aztn meg mehetek vissza a faszba megcsinlni msik 4 vdset, gy kb semmit sem haladok basszus.
Szval nekem nemjtt be, majd a Starcraft 2.
[1] frost89
Apr 07., Tuesday 15:42 #47
j stuff... meg szp... csak mi az hogy nem lehet ptkezni ezzz gzzzzzzz
3 fle gamer ltezik 1. aki csak jtszik. 2. a grafikt technolgit is nzi. 3. kukacoskod s a legfbb tanulsg A PC HALOTT.......................
[1] regeim
Mar 25., Wednesday 19:09 #46
Vlasz Lothar (#44) zenetre
Igen, nem zrja ki, csak szmomra a nagyobb csatknl irnythatatlan lett a jtk, mert nem tudtam egyszerre hasznlni az egysgek speck kpessget, kimozgatni a terletre hat tmadsokbl az egysgeket, s kzbe mg kijellni, hogy ki kit tmadjon. s ez nagyon frusztrl volt nekem. Arrl nem is beszlve, hogy nagyon zavart az is, hogy egy egysg egyszerre csak egy hotkeyhez lehet hozzrendelni (pl ha az egyes csapathoz hozzrendeltem az 1-es gombot, utna pedig az 1 s 2 csapathoz a 2 es gombot, akkor az 1 es gombrl trldtt az 1 es csapat)
Mar 19., Thursday 21:12 #45
Csak jelzem, hogy a frisstsekkel (mr most) j plyk, valamint teljestend feladatok csapdtak a kampnyhoz.
Fraggen und fraggen lassen.
Mar 19., Thursday 21:09 #44
Vlasz regeim (#43) zenetre
Szerintem az egyik nem zrja ki a msikat, mrmint az RTS a gyors egrkezelst (s vica versa). St, gyakorlatilag a kett kz a kzben jr, hacsaknem krkre osztott stratgirl beszlnk.
Fraggen und fraggen lassen.
[1] regeim
Mar 17., Tuesday 20:32 #43
Nem tetszett, mert nem startgira , hanem gyors egrkezelsre van szksg, hogy valaki j legyen benne. A jtk legnagyobb kihvsa, hogy az egysgek kpessgeit elg gyorsan reaglva hasznld,valamint, hogy a terleti csapsokbl idben kitereld az egysgeidet . Nehezebb fokozaton a bossoknl a vge fel ez elg szenveds s hamar kosz lesz a csata, ha nem vagy kattint bajnok. n nem vagyok az.
Mar 17., Tuesday 17:02 #42
Ja igen, mg valami: az rezhetbben gyorsabb indtsrt a kvetkez videkat kell eltvoltani \ thelyezni a "GameAssets\Data\Movies" knyvtrbl: dowii_intro_final.avi, gfwl_logo.avi, gw_logo_720p_divx1.avi, nvidia_logo.avi, relicintro_720p_divx.avi valamint a thq_logo_new_720p_divx.avi.
Fraggen und fraggen lassen.
Mar 17., Tuesday 16:34 #41
Egy kis "csals" a kvncsiskodknak: a Drivers mappban tallhat "ati" s "nvidia" txt fjlokat mdostva elrhetek a letiltott grafikai belltsok. Annyi a teend, hogy kikeresstek benne a krtytok kategrijt, majd a "perflevel" melletti szmot 2-re, esetleg 3-ra mdostjtok. Azt azonban nem rt megjegyezni, hogy ezek a tiltsok a problmamentes multi jtk vgett lettek bevezetve, s hogy pl. nlam (X1950 Pro) a high Terrain Detail fekete textrkat eredmnyezett.
Fraggen und fraggen lassen.
[17] Petreszku
Mar 14., Saturday 10:43 #40
Elre az Istencsszrrt!!!Nagyon j a jtk,br tny a plyk s a feladatok ismtlse kicsit gyenge pont.Nagyot alkottak megint a srcok.
"Emberi trvny kibirni mindent s menni mindig tovbb, mg akkor is, ha mr nem lnek remnyek s csodk." (Hemingway)
Mar 13., Friday 19:36 #39
Vlasz Djuree (#38) zenetre
Ez tny, az pedig biztos, hogy akrcsak az eld, ez is az expanzikkal egytt lesz majd teljes.
Fraggen und fraggen lassen.
[30] Djuree
Mar 13., Friday 19:30 #38
Vlasz Lothar (#36) zenetre
persze, nem rossz a jtk, csak mg jobb is lehetett volna, pr ziccert kihagytak. nade legalbb lesz mit tenni a kiegekbe
persze gy is vgignyomtam s nem bntam meg cseppet sem
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[41] Kuresz
Mar 13., Friday 14:31 #37
Szerintem j lett a folytats, de lehetne hosszabb is.
"Minden multi cm exkluzv mert x-en olyan minsget ad ami pron is elrhetetlen."
Mar 13., Friday 11:27 #36
Vlasz Djuree (#33) zenetre
Szerintem ennyire nem vszes a dolog. A megjelens ta mr ngy patch is rkezett, s a msodik mell egy skirmish plyt is mellkeltek. A kampnyban a nem sztorikzpont plyk valban ismtldnek, de a lekzdend bossok szerint klnbz felllssokkal van jelen az AI, elg nagyok ahhoz, hogy egy-egy alkalommal ms tvonalon teljestsk, s szerintem van annyira addiktv a jtkmenet, hogy ez ne legyen annyira zavar (a kt nehezebb fokozaton pedig alaposan megersdik a stratgiai s taktikai kontr). Az ptkezs hinya ilyen jtkmenettel engem speciel nem zavart.
Fraggen und fraggen lassen.
[35] savoo
Mar 12., Thursday 23:38 #35
Vlasz liquid (#15) zenetre
llat.
"I have no memory. Every day is a new day because I don’t remember the day before. Every minute is like the first minute of my life."
[30] Djuree
Mar 12., Thursday 20:31 #34
Vlasz Tommy_Angelo (#5) zenetre
empire gyenge lett. tele van buggal. a sega hivatalos frumon sokan a pnzket kvetelik vissza. rthet is. n is kiprbltam s tnyleg nagyon bugos pedig amgy j lenne.
visszatrek inkbb a med2-hz. majd 1-2 hnap mlva mr biztos lesz pr peccs hozz...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[30] Djuree
Mar 12., Thursday 20:28 #33
9 pont???
j a jtk csak uncsi
ugyanaz minden kldi majdnem. nagyon elbasztk hogy nincs ptkezs. legalbb pr plyra rakhattak volna ilyen lehetsget.
nagy wh40k rajongknt is csak max. 7 pontot r...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[24] CeXzer
Mar 12., Thursday 17:23 #32
Vlasz blackbox (#31) zenetre
Igen, ezrt lesznek a hazai eladsok siralmasak, csak tudnm ez kinek j.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[11] blackbox
Mar 12., Thursday 17:09 #31
Vlasz CeXzer (#30) zenetre
Aki nagyon akarta, az mr megvette/elrendelte a megjelenskor klfldrl. Mr akkor is ltni lehetett, hogy itthon sokkal ksbb fog megjelenni.

Steam-en meg nemrg vlt elrhetv a mi rginkban is. Drgbb, mint a bolti, de ha nincs ms...
Finish the Fight!!
[24] CeXzer
Mar 12., Thursday 16:52 #30
Vlasz CeXzer (#29) zenetre
Egybknt ez lehet nem az itthoni forgalmaz hibja, de aki tehet rla, az ersen lepuszttotta szerintem a jtk itthoni eladsait.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[24] CeXzer
Mar 12., Thursday 15:51 #29
Vlasz syabi (#28) zenetre
Igen, egybknt meg az Eu release date: 2009. februr 19. Vglis mg nem telt el egy hnap azta. A CDgalaxisnl is ez volt az eredeti dtum, vagyis valami hasonl, aztn lett a majd egyszer mrciusban.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[11] syabi
Mar 12., Thursday 14:44 #28
Vlasz CeXzer (#27) zenetre
a cdgalaxisnl 12e lesz (elrendels)
gamertag: syabioHUN "Az zls nem vita krdse!"
[24] CeXzer
Mar 12., Thursday 13:48 #27
Vlasz syabi (#26) zenetre
Volt vagy egy hnap open beta megjelens eltt, mellesleg Magyarorszgon mg mindig nem jelent meg, a legtbb letlt hely nem engedi innen letlteni se, csak a THQ store, de ott vagy 50 euro, szal jelenleg 15e huf krl megy. Cskoltatom a magyar jtkterjesztst. Steamrl lehet le lehet mr tlteni, amg nem aktivltam a retail verzim, nem lttam rat, s nem engedte megvenni, azta mutat rat, de lehet csak azrt, mert mr megvan.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[11] syabi
Mar 12., Thursday 13:08 #26
demt adtak ki ebbl?
gamertag: syabioHUN "Az zls nem vita krdse!"
[24] CeXzer
Mar 12., Thursday 12:47 #25
Vlasz Marcangol (#22) zenetre
Multiplayer, multiplayer! A Single ebben nem is tudom micsoda, inkbb akci rpg, de a multiplayer igazi RTT, messze a legjobbak kzl val.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[10] anarchoid
Mar 12., Thursday 12:35 #24
Csak annyit, hogy ultrahardcore-ban toltam vegig , es vegeig uvoltottem, hogy a CSAAAAAASZARERT!
Ego, Draco Ordinis Mallei Inquisitor, per auctoritate Digamma Decimatio Duodecies, ultimum exterminatum planetae Stalindromae cum extreme celeritate impero!
Mar 12., Thursday 11:25 #23
Az DoW1-et lttam kedvezmnyesen, lehet azt szerzem be, mieltt nekifognk ennek.
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
[27] Marcangol
Mar 12., Thursday 10:43 #22
Rszemrl csalds volt. Ennek ellenre vgigtoltam mert szerintem nem sok nagyobb imdja van az univerzumnak s a 40k hangulat 1000%-ig benne volt a jkban. Ismtld kldetsek,a 20.szintet hamar ki lehetett nyomni s onnantl mint a Fallout 3 -ban hinyzott a dolog. Maradok az els rsznl. Steel Legion a kirly!
"Is this real or is this just a ride?"
[23] V_Karesz
Mar 12., Thursday 10:41 #21
Nekem inkbb a sima Warhammer s nem a 40K univerzuma jn be, de ez gy is igencsak szimpatikus.
Once I thought I was wrong, but I was mistaken. --- P L A Y B 3 Y O N D --- PSN USA ID: VKaresz-HUN
[7] Kyuubi-x
Mar 12., Thursday 8:57 #20
Vlasz liquid (#19) zenetre
Ksz, csak ilyenkor mg elg hulla vagyok reggel...
Mar 12., Thursday 8:55 #19
Vlasz Kyuubi-x (#17) zenetre
Valsidej, de ez a fentiekbl teljesen jl kiderl. Ha nem, akkor hibztunk
And since you asked: no. It's massive.
[51] Dude
Mar 12., Thursday 8:46 #18
Az ccs kt mondat alapjn nem csak n rzem gy, hogy hamarosan egy kiegszt is landolni fog.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[7] Kyuubi-x
Mar 12., Thursday 8:45 #17
Vlasz liquid (#15) zenetre
Ksz. Csak az rdekelt volna hogy vals idej vagy krkre osztott.
[51] Dude
Mar 12., Thursday 8:41 #16
A teszt ismt hozza a megszokott sznvonalat.
A jtkkal egyetlen bajom, hogy tnyleg ismtldek a misszik. Persze opcisak, de ht ki ne szeretne jobb cuccokat feltenni az egyre tposabb karaktereire
Amgy Imdom. A hangulat megint visz mindent a grafika s a mell trstott gpigny pldartk. Remek jtk. Ms, mint amilyen az els volt. De ez is a j benne.
Az Istencsszrrt meg mindig rdemes hadbavonulni
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
Mar 12., Thursday 8:31 #15
Vlasz Kyuubi-x (#14) zenetre
Nem. Randiszimultor.
And since you asked: no. It's massive.
[7] Kyuubi-x
Mar 12., Thursday 8:29 #14
Am ez vals idej stratgia?
[7] Kyuubi-x
Mar 12., Thursday 8:20 #13
Vlasz rozsomak96 (#4) zenetre
Igen, ez flre rthet! gy is lehetett volna rteni, hogy bejn neki jtk XD
[46] Zandal
Mar 12., Thursday 8:14 #12
Elmletileg kszl egy TPS, Warhammer 40.000: Space Marine. Ez a video jtt ki mr elg rg: KATT!
PSN ID: HU_Zandal
[7] pistuka
Mar 12., Thursday 7:23 #11
Ebbl egy j FPS-t kellene inkbb csinlni!!!
''Sohasem kell tancsot adni. A blcsnek nincs r szksge, a bolond pedig gysem fogadja meg...'' by: Lyderch
[5] VenomHUN
Mar 12., Thursday 1:36 #10
Vgigvittem.... ht..rdekes. Mindenesetre egyszerbben kezelhet, mint az eldjei, DE sajnos sokkal primitivebb is. Egyszerbb a multija sokkal, az ptkezs kivonsa miatt.. mondjuk sokkal jobban lehet koncentrlni a stratgira.

Viszont a single player... na az nem jtt be. A plyk ismtldnek. Kb ugyanazt kell csinlni (A= vdd meg a bzist, B=olj meg egy ers ellenfelet).

sszessgben nllam 6/10
PSN id:VenomHUN LIVE iD: SolidSnakeHUN > Shinra Tensei!
Mar 11., Wednesday 23:23 #9
Vlasz Tommy_Angelo (#5) zenetre
Lesz, ha sikerl tesztpldnyt szereznnk. A Sega mindig problms ilyen szempontbl, sajna.
And since you asked: no. It's massive.
[9] pippo
Mar 11., Wednesday 22:11 #8
Vlasz rozsomak96 (#4) zenetre
Te kis perverz! Egybl erre gondolsz? Am j teszt, grat.
"MSF's a business. A new kind of business." メタルギアソリッド
Mar 11., Wednesday 21:59 #7
Amgy aprsg, de nlam az elmlt idk legjobb gui-ja cmre is plyzik.
Mar 11., Wednesday 21:58 #6
Eddig csak belenzni volt idm, kimondottan rdekel s egyelre tetszik.
Az Empire szerintem az n zlsemnek mr tl hardcore (puhapcs vagyok mr ennyi lehetsghez), de az is fog egy eslyt kapni.
Mar 11., Wednesday 21:55 #5
J jtk lehet, de az elz rsz is kimaradt, s szerintem ez is kifog. Lesz Empire: Total War teszt is?
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[18] rozsomak96
Mar 11., Wednesday 21:44 #4
Vlasz mcmacko (#1) zenetre
Tged felizgat egy jtk Tudom, nem rtettem flre J lett a teszt!
[46] Zandal
Mar 11., Wednesday 21:38 #3
Nagyon j jtk, megrdemli a 9 pontot! A single-t volt szerencsm vgigtolni s pr meccset lejtszani multiban s csak osztani tudom a pozitv vlemnyt!
PSN ID: HU_Zandal
[55] KiswechPS3
Mar 11., Wednesday 21:26 #2
Ht az rs alapjn nem lehet rossz
/* Life runs on Code */
Mar 11., Wednesday 21:23 #1
Az egyetlen stratgia, ami az utbbi idben kpes volt felizgatni a fantzimat. DoW2, FTW!!!
"This is our time to medicate..."