Street Fighter IV kóstoló - első rész
Kapcsolódó játék: Street Fighter IV (x360)
Eddig 31 hozzászólás
Ghz
2009. February 01.
Sunday 17:16
Talán jól gondolom, hogy a Street Fighter sorozatot szinte senkinek sem kell bemutatni. De azért jöjjön a lassan hagyománnyá váló kérdésem: Tegye fel a kezét aki még soha egyetlen Street Fighter játékkal sem játszott! Valószínűleg meglepődök majd a válaszok láttán, mivel gyanítom jóval többen emelik majd a magasba a “2D-s verekedős játék szűz” mancsukat. Nos igen, az elmúlt 10 évben, sőt talán még több is az, nem igazán kategorizálhattuk a SF-t a mainstream játékok közé. Ennek rengeteg oka van, de engedelmetekkel ezek kifejtésétől a hely szűke miatt eltekintenék. Fussuk át inkább pár mondatban a most már 22 éves múltra visszatekintő sorozat legfontosabb állomásait.


Az első SF 1987 augusztusában látta meg a japán játéktermek neoncsöveit. Ebben ismerkedhettünk meg a sorozat azóta ikonná vált karakterével Ryu-val, aki itt még piros hajjal és jóval kevesebb mozgással rendelkezett. Relatíve sok, konkrétan 4 év várakozás után jelent meg 1991-ben a Street Fighter 2, amivel a sorozat örökre és végérvényesen beírta magát a videojátékok nagy történelemkönyvébe. Innováció volt az kérem szépen a köbön. Rengeteg (oké, konkrétan 8 de az akkoriban soknak számított) játszható karakter, fantasztikus mozgás repertoár, egyedi karakterek, brutálisan részletes sprite grafika és a mai napig fülbemászó midizene. A Capcom japán stúdiójában valami olyasmit alkottak ami örökre lefektette a verekedős játékok alapjait. Természetesen, ha egy üzlet beindul akkor nem nagyon van megállás. '91-től folyamatosan érkeztek az újabb részek, amik igazából csak kiegészítéseknek feleltek meg, hiszen egy laikus számára csak annyit jelentettek, hogy na még egy bőrlehúzás a sorozatról. Természetesen messze nem erről volt szó. Közben a “franchise” kinőtte önmagát és több anime / manga sorozat is született a témában. Az egyik legsikeresebb Anime ezek közül a Street Fighter Alpha volt, amiből aztán játék is készült (ami sokak szerint máig az egyik legjobb verzió).


Természetesen voltak mellékszálak is, mint például az EX sorozat, ami '96-ban az Arika (a korábban a SFII-n dolgozó, Akira Nishitani által alapított cég) és a Capcom közös produkciójaként ültette át a sorozatott a 3D világába. Az igazi folytatás azonban '97-ben érkezett meg a Street Fighter III személyében. Erről a részről elég talán annyit elmondani, hogy amikor a Street Fighter IV fő producerét Yoshinori Ono-t megkérdezték, hogy mért váltottak a jól bevált 2D-s játékmenetről, azt mondta, hogy úgy érezte a SF eredeti fejlesztőcsapata, hogy mindent kihoztak már a zsánerből a SFIII: Third Strike-al amit kitudtak. A játék HD grafikába való átültetésének pedig nem látták értelmét, hiszen mostanság debütált a Super Street Fighter II TURBO HD Remix (teszt róla a napokban az arcade.gamer365.hu-n) a két HD konzolon, így mivel egy grafikai tuning nem hozott volna szignifikáns játékmenetbeli különbségeket úgy gondolták, hogy teljesen új vizekre eveznek a látványvilágban.


Ne tévesszen meg senkit a számozás, a SF IV története a II és a III között játszódik. Sokat még nem tudunk róla, csupán annyi derült ki eddig, hogy a World Warrior Championship (ez a bajnokság adta a keretet a SF II-ben egymás püfölésére) utáni évben minden visszatér a régi kerékvágásba, azonban a nyugalmat furcsa dolgok zavarják meg. Emberek tűnnek el és furcsa sötét árnyak gyülekeznek a háttérben. Aki ismeri az eddigi SF történetét annak nem nehéz kitalálni, hogy az egyszer már felszámolt bűnszövetkezet a Shadaloo kezd újra feléledni. Ennek a szervezetnek volt a vezetője M.Bison, de mivel legyőzték a SF II-ben, elvesztette a hatalmát a szervezete felett és egy új főnők állt az élre, aki egyben a SF IV új főellensége, Seth.
>>

[20] kakasu
Feb 25., Thursday 22:42 #31
faxca
[40] Rewmac
Feb 16., Monday 11:07 #30
Kérdés, Guile milyen kategória lett benne? Top tier vagy mid vagy inkább low?
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
moderator Ghz
Feb 15., Sunday 18:17 #29
Válasz frg_dnl (#27) üzenetére
A SF III : The Third Strike a legjobb létező 2D-s verekedős játék. Az Alpha 3 MAX csak a második
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[11] frg_dnl
Feb 15., Sunday 16:57 #28
Válasz frg_dnl (#27) üzenetére
Végülis NEM mert az alpha 3 nem " rendes " sf játék.
[11] frg_dnl
Feb 15., Sunday 16:49 #27
Válasz Oldern (#17) üzenetére
Szerintem az Alpha 3 a legjobb nem ? ^^
A IV challenge módjára kíváncsi vagyok.
Karakterek száma ok.
Annyi mint Alpha 3-ban.
moderator Ghz
Feb 04., Wednesday 23:18 #26
Válasz rambo72 (#25) üzenetére
Két dolog miatt. Az egyik az, hogy örültek, hogy kitudták adni időben a két nagy konzolra ezért nem volt idejük készíteni egy WII-s grafikai motort is. Mert ugye at már elmondtuk párszor, hogy egy játék WII-re való portolása nem arról szól, hogy lebutítanak pár effektet, annál ez sokkal komolyabb dolog. A másik pedig az, hogy a WII tulajok nem igazán tartoznak a HC-nak nevezhető Street Fighter rajongók táborába. Egy leegyszerűsített SF-re, olyanra mint amit a mortalból csináltak nem hiszem, hogy bárkinek is szüksége volna...
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[3] rambo72
Feb 04., Wednesday 20:38 #25
Az SF 4 MÉR NEM JÖN wii re??????? az okké h kiadtak egy capcom vs tansoukot de az nem az igazi.
Feb 02., Monday 19:37 #24
Huszadikától várom az öngyilkos jelölteket. Sok segget fogok kiporolni.
Daytona USA ARCADE: Advance Course 3:00:87 Arcade Game's Forever
Feb 02., Monday 19:34 #23
Válasz Hwopapa (#13) üzenetére
Nem annyira mint én, de azért még abba a kategóriába tartozol.
Daytona USA ARCADE: Advance Course 3:00:87 Arcade Game's Forever
[37] Roxas
Feb 02., Monday 17:05 #22
Válasz Ryu (#19) üzenetére
K*vajó a game, hidd el, a minap prószáltam
www.feltoltokodok.hu www.gamestore.hu msn: csabi@gamestore.hu facebook.com/gamestorehun
[25] Karez
Feb 02., Monday 13:55 #21
Válasz Ryu (#19) üzenetére
De ahogy nézem az NTSC verziónál ott van.
Még jó hogy régiófüggetlen a ps2-m, így bátran beszerzem majd.
(Gond csak akkor lesz ha ps3-on is szeretnék vele játszani, de hát arra meg ott a SF 2 HD turbo remix ugyebár)
Egyébként kösz a tippket srácok.
Lehet az annivensary-re ruházok be.
Régebben is játszottam Street fighter-el, de az jó régen volt . Így a 4.rész közeledtével inkább bepótolom a dolgokat gyorsba. (Bár ps3 hiánya miatt megvárom a pc-s verziót)
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
Feb 02., Monday 11:56 #20
Válasz Ryu (#19) üzenetére
Mondjuk USA verzióban bent hagyták a 3rd strikeot a szemetek.

Demot még én is megvárom bár engem már meggyőzött a játék így is, de még ki tudja.:p Na meg Killzone 2 előbb lesz meg szerintem.
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
[9] Ryu
Feb 02., Monday 11:34 #19
Válasz Oldern (#17) üzenetére
Igen, az xbox-os verzióban tényleg van 3rd strike, de PS2-n nincs. Szóval csak óvatosan.

Ghz, zsír lett a cikk. Egyre kevésbé vagyok szkeptikus, de azért megvárom a demo-t. Remélem lesz Live-on mihamarabb.
[73] zaz
Feb 02., Monday 10:35 #18
Nagy játék lesz , de nálam átkerült a "megveszemhaolcsóbblesz" kategóriába.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[56] Oldern
Feb 02., Monday 9:38 #17
Válasz Karez (#10) üzenetére
Anniversary Edition, abban van a 3rd Strike. Az pedig a legjobb 2d-s sf.
De ezt már elmondták előttem
This Cannot Continue
moderator Ghz
Feb 02., Monday 2:04 #16
Válasz V_Karesz (#14) üzenetére
Nem kell aggódni, a collectorsokat elég sok helyről kipucolták, milliós előrendelésnél tart a sima verzió és a mad-catz által gyártott licenszelt SF4 fightpad és fightstickek elfogytak az utolsó szálig. Nem akarom elkiabálni de szvsz rengeteget fognak eladni belőle. Amúgy vágom, hogy te arra gondoltál, hogy neked személy szerint kell választanod a kettő közül
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
Feb 02., Monday 1:48 #15
Válasz Karez (#10) üzenetére
Én Ghz ötletét is támogatom, de ha gyorsabb megoldásra vágysz akkor szedjél le SNES vagy Sega emulatort és meg is van oldva a Street Fighter kérdés. Asszem SNES-re még van Alpha mindenesetre az alapok megvannak Viszont a Street Fighter 3-mat nekem is még be kéne szereznem valahonnét PS2-re
"Ajándék csónak, ne nézd a lapát" [PSN ID: Vordengo]
[23] V_Karesz
Feb 02., Monday 1:05 #14
Szegénynek nagy baja, hogy a KZ2-vel egyszerre jön, így asszem nálam csúszni fog, de lehet, hogy áprilisig, mert márciustól meg az RE5 üti el.
Once I thought I was wrong, but I was mistaken. --- P L A Y B 3 Y O N D --- PSN USA ID: VKaresz-HUN
[25] Hwopapa
Feb 01., Sunday 23:09 #13
az az egyetlen baj, hogy jön még az a fránya FEAR 2 is, aminek a demója nálam nagyon bejövős volt...

...az a bajom, hogy imádom az SF-et. képes voltam megvenni a ps3magazine legújabb részét, mert volt benne SF soundtrack (eredeti 16 bit és a hd remix összes trackje!!!!) és egész külföldi utunk alatt azt hallgattam...

fanatikus vagyok?
PSN-XBox: Snake.aZ.eKe / Switch: SW-6493-2649-5593
[111] dreampage
Feb 01., Sunday 22:39 #12
Jó kis kedvcsináló. Mivel semmire sincs pénzem, nemhogy játékra, így el is dőlt, megveszem-e. De könnyen lehet, hogy az év verekedős játékával állunk szemben 20-án.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
moderator Ghz
Feb 01., Sunday 22:09 #11
Válasz Karez (#10) üzenetére
Az adatlapodból kiindulva ps2-vel rendelkezel és ebben az esetben szerintem mindkét gyűjteményt szerezd be ami elérhető a gépre. Az egyik a Steet Fighter Alpha Anthology, ami mind a 3 Alpha részt magában foglalja (Alpha, Alpha 2, Alpha 2 Gold, és Alpha 3) és egy nagyon jól sikerült konverzió. E mellé simán kötelező a Street Fighter Anniversary edition, mert a benne lévő Hyper Street Fighter 2 tartalmazza az összes SF 2 részt, valamint a szintén a lemezen megtalálható Street Fighter 3 - Third Strike pedig egyszerűen minden idők legjobb 2D-s verekedős játéka.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[25] Karez
Feb 01., Sunday 21:59 #10
Kérdés SF fanoktól.

Mivel RENGETEG verziója van a 2.résznek, és még nem nagyon rendelkezek HD konzol-al (a HD turbo remix így érthetően kiesik) Ti melyik SF 2 verziót ajánljátok? (Super? Alpha? )
Jah és van pár anthology is eme szériából. Ott is eligazíthatna valaki melyiket érdemes beszerezni?
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
[51] Dude
Feb 01., Sunday 21:38 #9
Ezz igen. Informatív előzetes.
(Btw barátosnőnek mutattam a játékot régebben (1-2 hete). Azt a tanácsot kaptam, hogy majd olcsón vegyem meg. Mert akkor nem fog annyira fájni, ha rommá ver )
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
Feb 01., Sunday 20:36 #8
Kár, hogy az SFIV. és a KZ2 is ebben a hónapban jön, mert valamelyiknek így csúsznina kell egy picit nálam.
[21] Lonewolf
Feb 01., Sunday 20:11 #7
Gratula a kedvcsinálóhoz, várom a folytatást.
PS ID : KernyaB
[40] BW
Feb 01., Sunday 19:21 #6
Gratula a cikkhez!
And cousin... business is a-boomin'.
[36] rolmanus
Feb 01., Sunday 19:16 #5
Válasz rozsomak96 (#4) üzenetére
Ami az enyém, az... Noss hát az nem a tiéd, ezt jól jegyezd meg!
My body is ready!
[18] rozsomak96
Feb 01., Sunday 18:52 #4
Ott lesz a gyüjtiben (még ha nem is az enyém a gyüjti )
[3] benJ0.o
Feb 01., Sunday 18:48 #3
ebből nekem CE kell .
Feb 01., Sunday 18:47 #2
kötelező.
You wanna waste my time? Okay. I call my lawyer. He's the best lawyer in Miami.He's such a good lawyer, that by tomorrow morning, you gonna be working in Alaska.So dress warm bitch.Still NOT B.A.N.N.E.D Gamertag:project1083
[38] Fieldtom
Feb 01., Sunday 18:38 #1
első.


Isteni lesz ez a gém!
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
Street Fighter IV adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: Capcom
Fejlesztő: Capcom
Megjelenés: 2009. Feb 20.
Kategória: Verekedős
Online játékmód: Van

A szerkesztőség értékelése:
9.8
Ami tetszett
Tökéletes reinkarnáció, tökéletes evolúcióval párosítva.
Ami nem tetszett
Kicsit több játékmód, és egy kicsit finomabb karakter design még tökéletesebbé tette volna.
Olvasói értékelés: 15.2 (78 szavazat)
Ugyanez a játék más platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

98 | Street Fighter IV - teszt

Több, mint tíz éve már annak, hogy minden idők nagy eséllyel leghíresebb verekedős sorozata számozott epizóddal hallatott magáról. A várakozásnak azonban itt és most vége: Ryu, Ken, Chun-Li, és a többi jól ismert harcos ismételten ringbe száll. Teszteltük a Street Fighter IV-et.

63 | Street Fighter IV kóstoló - második rész

Közeleg a Street Fighter IV megjelenése, ennek örömére két adagban mutatjuk be, hogy miért is érdemes izgatottan várni a február huszadikát. Tegnap a széria történelmével és a harcrendszerrel foglalkoztunk, most a negyedik epizód által bőségesen kínált karaktereken sor.

31 | Street Fighter IV kóstoló - első rész

Már nem is kell olyan sokat aludni február huszadikáig: ekkor jelenik meg ugyanis a videojáték-történelem egyik legpatinásabb sorozatának negyedik számozott epizódja, a Street Fighter IV. Kedvcsinálónk első részében a széria történetével és az SF IV harcrendszerével foglalkozunk.

5 | Super Street Fighter IV: autórombolás

Mi hiányzott a negyedik Street Fighter-ból, na mi? Igen: a rombolós bónuszpályák. A jövőre megjelenő Super Street Fighter IV pótolja a hiányosságot, üthetjük az autókat izomból.

48 | Street Fighter IV: lehetséges a Wii verzió

Se PS3, se X360, de játékképes PC nincs otthon, Wii viszont van, és nagyon fáj a fogad egy kis pofozkodásra a Street Fighter IV-ben? A Capcom szerint reménykedhetsz a Wii verzióban.

72 | Street Fighter IV játék: a nyertesek

Véget ért a hét kérdést felvonultató Street Fighter IV nyereményjátékunk. A válaszokat begyűjtöttük, felráztuk, kavartuk jobbra, kavartuk balra, belehúztunk, és lett két darab nyertesünk, akik egy-egy X360 / PS3 verzióval, és egy Chun-Li figurával lettek gazdagabbak.

58 | Kétmillió Street Fighter IV a boltokban

A japán premiert követően az előző héten az Egyesült Államokban és Európában is a boltokba került a Street Fighter IV: mint kiderült, a Capcom több, mint kétmillió játékkal készült a premierre.

110 | Street Fighter IV nyereményjáték

Nyereményjáték, nyereményjáték, méghozzá Street Fighter IV-es! Az ügymenet roppant egyszerű: lesz hét kérdésünk (naponta), ezekre válaszolsz (naponta), a végén sorsolunk egy nagyot, és megnyerheted a Street Fighter IV-et PS3-ra vagy Xbox 360-ra.

26 | Street Fighter IV: elfogyott a kezdőkészlet

Úgy tűnik, hogy a Capcom alaposan alábecsülte a Street Fighter IV iránti kereslet, a verekedős széria negyedik felvonásából ugyanis már a premier napján elfogyott az összes példány.

21 | Street Fighter IV intro

Február huszadikán debütál Európában a Street Fighter IV. A patinás verekedős széria negyedik számozott epizódjából láttunk már videókat bőven - most a látványos nyitóanimáció következik.

6 | [TGS] Street Fighter IV trailer

Beindult a TGS-es videóáradat, a sort kezdjük a Street Fighter IV-el. A japán árkádokban jó ideje elérhető stílusos bunyó jövő év elején beköltözik az otthoni masinákba is. Friss trailer.

16 | Street Fighter IV: képek és platformok

Két nappal ezelőtt már pletykaként felmerültek a Street Fighter IV célplatformjai, a Capcom a mai napon pedig hivatalosan is bejelentette, hogy mely gépekre érkezik a játék.
Tovább a játék adatlapjára / fórumába
Friss hírek

1016 | [Maradj otthon és nyerd meg!] SpongeBob SquarePants: BFBB (PC)

Mindannyiunk életén nyomot hagy a jelenlegi helyzet. A felelős játékos otthon marad és pozitívan tekint a jövőbe, mi pedig a Gamer365-nél azon fáradozunk, hogy jó kedvvel töltsük együtt az időt, és ne lankadjon játékos kedv. SpongyaBob érkezik kettes dagállyal - egy PC kódot sorsolunk ki a játékból!

10 | The Last of Us Part II - innen indulj!

A Last of Us Part II az év talán egyik legjobban várt megjelenése, amelyet hihetetlen várakozás, felfordulás és fogadtatás övezett. Összeszedtük nektek egy helyre a legfontosabb tartalmainkat, ha a játékkal kapcsolatban szeretnél információhoz jutni, vagy a fórumtársakkal kibeszélni a látottakat.

ps4 477 | [Összefoglaló] PlayStation 5 - Future of Gaming bemutató

A Sony egy hetes halasztással ugyan, de megtartotta a PlayStation 5-höz kapcsolódó első nagy horderejű prezentációját, mely a Future of Gaming szlogent kapta. A kicsivel több, mint egy órás bemutató alatt exkluzív bejelentésekből sem volt hiány és végre láthattuk az újgenerációs konzol kinézetét is.

36 | Drágulnak a játékok a következő generációban?

A 2K közleményéből erre következtethetünk.

4 | Fallout: televíziósorozat készül!

Többek között a Westworld forgatókönyvírója dolgoznak majd rajta.

ps4 0 | Budget Cuts: konzolos megjelenés

A virtuális valóság egyik úttörője végre konzolokra látogat.

0 | Outriders: a világ veszélyei

Részletesebben bemutatkozott Enoch világa és a küldetések.

0 | Hyper Scape: futurisztikus lövöldözés

A Ubisoft is beszáll a battle royale műfajba.