[Teszt] Zombie Army 4: Dead War
Kapcsold jtk: Zombie Army 4: Dead War (ps4)
Eddig 4 hozzszls
ne5h
2020. February 11.
Tuesday 19:00
Vilghbor s zombik. Kt, ltszlag kiapadhatatlan inspircis forrssal rendelkez tmakr, a kett fzija pedig a jelek szerint a Rebellionnak is bejtt, hiszen mr nem els alkalommal kell a hborval sjtott vilgban lhalott hordk tagjait ritktani. De mennyire lvezetes is ugyanaz a formula a sokadik nekifutsra?Sajnos erre a krdsre nem tlem fogtok tfog vlaszt kapni, ugyanis tredelmesen be kell vallanom, eddig kimaradt az letembl a Zombie Army sorozat. Azonban a Dead Warral eltlttt id alatt egyre inkbb felmerlt bennem a krds, hogy mirt is tartottam n magam tvol ettl a szritl eddig? Mivel, rviden sszefoglalva, a Zombie Army 4 egy baromi kellemes s lvezetes jtk.

Trtnet szinten tlsgosan komoly mlysgekbe nem tudunk sllyedni, elvgre az alapkoncepci komolytalansga elrevetti, hogy nem ettl a jtktl kapunk bestselleri narratvt. A msodik vilghbor egy pontjn a fhrer a biztos gyzelem remnyben a nekromancia rejtelmeihez fordul, azonban szmtsaiba hiba csszik. Amikor golyt kap a fejbe (valsznleg pp az egyik Sniper Elite jtknak ksznheten), a zombisereg tovbbra is rendthetetlenl hborzik tovbb, a nmet birodalom buksa utn azonban mindezt mr vezet s cl nlkl teszi. A szvetsgesek pedig egy elit csapat bevetsvel prblnak vget vetni az agyhalott invzinak.Ebben a specilis egysgben fogunk mi is tevkenykedni, a 4 (+2 DLC) karakter valamelyikt terelgetve. A csapat minden tagja klnbz elnys s htrnyos tulajdonsgokkal rendelkezik, ezltal knnyebben megtallhatjuk a stlusunkhoz leginkbb passzolt. A fejlesztk pedig nem akarjk a jtkosokat korltozni, ezrt ha tbbedmagunkkal vgnk neki a zombidarlsnak, akr a csapat minden tagja vlaszthatja ugyanazt a karaktert.

A jtkmenet alapja egybknt egy score attack rendszer, vagyis a plyk egszt s rszegysgeit a lehet legmagasabb pontszmmal kell teljestennk, ennek fnyben kapunk rtkelst s jutalmat az egyes fejezetek vgn. A dolgot bonyoltja, hogy minden plyn tallhat nhny gyjtgetnival, ahogy eltr kihvsokat is tartogatnak az egyes helysznek, gy ha csak vgigrohanunk mindenhol, knnyen rhetnk el j ideredmnyt, de a tbbi ponton gyengbb teljestmnnyel zrunk. Ez egy gyes megolds arra, hogy az egyes szakaszokat jra s jra vgigjtsszuk a lehet legjobb eredmny mellett arra is trekedve, hogy az sszes trgyat is begyjtsk.A nlunk lv loadout 3 fegyverbl ll, melyek mindegyike rendelkezik egy klnleges tmadssal, ezeket a rnk znl zombik mszrlsval tudjuk feltlteni. Ezen kvl kapunk egy kzelharci tmadst s egy kivgzst is, elbbi leginkbb egy vgs megolds lehet a hordk ellen, mg utbbi hasznosabb, ennek segtsgvel az letnket s a lszerkszletnket tlthetjk.

Az elrehaladsunk sorn a profilunk szinteket lp, amivel a karakterhez elrhet perkek kzl nyitunk meg jakat, valamint a plykon tallhat munkapadoknl nylik lehetsgnk a fegyvereket fejlesztgetni. Utbbihoz a szintn a plykon tallhat upgrade kiteket kell gyjtgetnnk, mg a perkek esetben klnfle feladatok teljestsvel rhetjk el a magasabb szinteket. Kln pozitvum, hogy a megnyitott perkek brmelyikt fejleszthetjk, nem szksges beaktivlni a perket, hogy a hozz tartoz feladatot teljestsk.Jtkmdokkal is kell vlasztkkal kszl a Dead War, hiszen a kampnyt teljesthetjk egyedl vagy multiplayer keretben is, mellette pedig kapunk egy klasszikus hordamdot folyamatosan nehezed hullmokkal s termszetesen boss-okkal is, valamint mindezekre a koront a hetente frissl challenge rendszer teszi fel, ahol elre meghatrozott vltozk mellett jtszhatjuk vgig a kampny egy rszt, vagy akr a teljes sztori mdot.

Technikai oldalrl a Zombie Army 4 meglehetsen korrekt teljestmnnyel rendelkezik, br ltvny tern nem a legersebb, a csapat vdjegynek szmt lasstott, rntgenezett fejlvsek s egyb brutlis kivgzsek tovbbra is hozzk a tlk elvrtat. A textrk rszletessgnek elbukott pontot remekl ellenslyozzk a stabilitssal.Az egyetlen komoly negatvumnak pedig azt felhozni, hogy a jtk sszes pontjn mr az els naptl lthat a klnbz utlagos tartalmak s DLC szerepeltetse. Ez nyilvn nem a Dead ar sajtossga s egyrszrl nem problma, hogy nem titkoljk, hogy a megjelens utn is foglalkozni fognak a jtkkal, msrszt elg felems rzssel br azt ltni, hogy mennyivel is kevesebb a jtk mr a premier napjn.

A Zombie Army 4: Dead War sikeresen viszi tovbb a Rebellion koop formuljt, a hetente vltakoz elfoglaltsgokkal s egyb szemlyre szabsi lehetsgeknek ksznheten pedig abszolt a mai kor sztenderdjeihez igaztottk a sorozatot. Egyedl is tbbedmagunkkal is lvezetes lvldzs, kell tartalommal s vltozatossggal. Aki erre vev, nyugodtan csapjon le r.

Feb 14., Friday 11:45 #4
Vlasz ne5h (#3) zenetre
Akkor ez vltozott. A Trilogy-ban nem volt idkorlt, ha lenyomtad az ellenfeleket aztn msfl perc resjrat jtt, az ezt kvet ellenfeleknl ha betalltl, akkor folytatta a kombt.
Feb 12., Wednesday 21:57 #3
Vlasz theSickness (#2) zenetre
A krdseidre a vlasz: igen. A kombszmll csak tvesztett lvsnl szakad meg s a jtk nzi, hogy mennyi id telik el kt sikeres tallatod kztt, ha adott id alatt nem tallsz el senkit, akkor nullzza a kombdat.
I am such a B.A.
Feb 12., Wednesday 21:01 #2
rdemes lehet kiemelni (mr ha ez nem vltozott) a bar trash horror krtst s hangulatot. A hetvenes vek vgre jellemz, vrgagyi horrorokat idzi sztoriban, narrciban s zeneileg is, ez meg rohadt nagyot lk az sszkpen.

Amgy a pontrendszer tovbbra is azt nzi, hogy hny tallatod volt zsinrban, csak akkor szakad meg, ha hibzol? Vezettek be idkorltot a kombzshoz?
[33] Crockett
Feb 12., Wednesday 20:32 #1
Kicsit lemegy az ra, tuti beszerzem. A Zombie Army Trilogy nagy kedvenc, plusz megvan az sszes Sniper Elite, szval ez sem maradhat ki. A lasstott goly a kln kedvencem, ahogy roncsol.
XboxLive: Dolumajo
Zombie Army 4: Dead War adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: Rebellion Software
Megjelens: 2020. Feb 04.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
+Egyszer, mgis szrakoztat jtkmenet
+ Egyedl s csapatban is lvezetes
+ gyesen pt az jrajtszhatsgra
Ami nem tetszett
- Erteljesen "reklmozott" fizets tartalmak
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

4 | [Teszt] Zombie Army 4: Dead War

A Rebellion ismt a vilghbor s a zombik npszersgt gyrja egybe, a Zombie Army 4 pedig az ismers alapok mellett a modern kor vvmnyait is felvonultatja. Tbb fronton is letmadtuk a Dead Wart, hogy lssuk, mit is tud.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba