[Teszt] Aggelos
Kapcsold jtk: Aggelos (ps4)
Eddig 10 hozzszls
Gamer365
2019. August 07.
Wednesday 12:17
Nhny vvel ezeltt, ha videt lttam volna az Aggelos-rl biztosan felkaptam volna a fejem. A legjobb 8/16 bites idket idz 2D-s pixel art grafika, NES hangzs zene, nylcsorgatsra ksztet platform/RPG jtkmenet, modern szemmel nzve igazi indie mennyorszg. Ma viszont ez kevs. Kicsit tele van mostanban a padls ezekkel a megjelensekkel, gy mostanra mr a 2D grafika lttn csak megvonjuk a vllunkat. Kell valami plusz, valami, ami behzza a jtkost. Az Aggelos-ban szerencsre megvan ez a valami.Kezdjk azzal, hogy jk az alapok. Az Aggelos gykereit vizsglva a legends Wonder Boy-ig jutunk, a ’80-s vek sikeres platform RPG-jig. A One-ra, PS4-re s Switch-re megjelent – utbbi kettre szeptember 20-n dobozosan is rkez! – Aggelos ennek a spiritulis folytatsa. Az Aggelos nem csupn a nosztalgia faktor miatt kirly. A Wonder Boy s a Zelda 2 inspirlta jtkmenet szpen szrevtlenl hzza be a jtkost. szre se vesszk s mr az els templomban vagyunk, agyalunk a fejtrkn, gyjtjk az EXP-et s a pnzt, hogy jobb felszerelsekhez jussunk. A jtknak kivl hangulata van, a grafika stlusos s remek, a zene flbemsz, s a legutbbi Monster Boy-jal ellenttben a platforming is lvezetes. Az egyedli szlka a szememben a nehzsg. A balansz nem teljesen egyenletes. Az els msfl rban azt gondoltam a jtk tlsgosan knny, rtve ezalatt a fejtrket s a harcot. Aztn az els templom utn olyan szopgra rakott a jtk, hogy csak pislogtam.Ez a momentum tbb hibra is rvilgtott. Minden rgi vgs RPG-ben van az j terlet felfedezsnek pillanata. Az rzs, amikor a trtnet szerint egy mg nem bejrt rszre rnk. Nagy mellnnyel neki vgunk, mert az elz helysznen mr flisteni szintre fejlesztettk magunkat, gy azt gondoljuk, nem rhet meglepets. Aztn amikor az els ellenfl telibever egy golyval, amitl az energink egyharmada eltnik, a sokktl szinte lefagyunk, nem tudjuk, hogy menekljnk vagy harcoljunk, a kosznak vgl hall s gonosz kromkods a vge. Na, ilyen rzs volt sokszor az Aggelosszal jtszani. A titok az, hogy az jabb helyeken meg kell tallni a vrost, ahol rdemes megvenni a legjobb felszerelseket, mert klnben elg nagy szvs lesz a kaland. Ebbl az is kvetkezik, hogy sokkal fontosabb a pnzgyjts, mint az EXP, mert a jobb felszerelsektl sokkal ersebb vagy vdett vlik fhsnk. Ha ezt tudjuk, akkor jobban lehet a tbbi rszre koncentrlni.A fejtrk okosak, a tovbbjuts pedig nem mindig egyszer, a jtk nem rgja a sznkba, hogy mit kell tennnk, ami kicsit szokatlan a mai RPG-k utn. De pont ezrt vonz az Aggelos, mert aprbb utalsokbl s jelekbl kell kvetkeztetnnk, s azrt ott van a js is, aki szksg esetn ad segtsget. gy sem rdemes valami hossz kalandra szmtani. Az Aggelos egy kellemes htvgi kaland, 7-8 ra alatt simn vgig lehet jtszani, ami az indie kategriban teljesen jnak mondhat.

Az Aggelos jl szrakoztatott s ezrt btran ajnlom mindenkinek, aki a rgi idket idz kellemes szrakoztat platform RPG hibridre vgyik.

Veres Miki

[9] Saya
Aug 08., Thursday 21:04 #10
Vlasz Lacek92 (#8) zenetre
Uhh, a Momodora tipprt ezer hla. Nem tudom, mirt nem hallottam rla, pedig ez a mfaj a zsnerem, s ez egy klnsen finom darabnak grkezik. Radsul van onera, szval mg egyszer kszi a tippet!
[1] totoszoro
Aug 08., Thursday 17:22 #9
Egy ilyen gragikt sokkal nehezebb osszehozni mint sokan gondolnak. Nekem egyertelmuen a megadrive-os wonder boy jut eszembe. Amivel szivesen jatszok xbox-on. Viszont a grafika nem olyan mint amire emlekszik az ember. A full hd-lcd ,plazma ...stb miatt joval rondabbak mint anno. Nincs 16:9 -es keparany es meg sorolhatnam. Teny persze h minden jatekkal a maga idejeben a legjobb jatszani.
[3] Lacek92
Aug 08., Thursday 13:33 #8
Vlasz mcmacko (#5) zenetre
Ht, iz...hatreset. Br azrt az ettl jval szebb. Igazn nem fikahuszrkodni akarok, csak azt a kis pluszt hinyolom, amitl ltvnyosabb tudna lenni egy ilyen jtk, mint pl. a Momodora csods fnyei, vagy az Axiom Verge pards sprite mozgatsos effektjei. Nagy tisztelje vagyok a klasszikusoknak, de ha 2019-ben SNES jtkkal akarok jtszani, bekapcsolom a SNES minit. (s most jindulatan tloztam, mert egy Super Castlevania IV kinzetben krket ver erre a jtkra).
[33] backstab
Aug 08., Thursday 9:18 #7
A grafika mg nem bnt, a zent meg majd lecsavarom...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[9] Saya
Aug 07., Wednesday 21:00 #6
Vlasz Lacek92 (#4) zenetre
Kinek a pap, kinek a paplan. Nekem speciel ez sokkal "jtkszerbb", mint pl. a Guacamelee grafikja, amit, mint jtklmny imdtam, de a grafika engem a rgi, bngszben jtszhat flash vacakokra emlkeztet.
Aug 07., Wednesday 19:46 #5
Vlasz Lacek92 (#4) zenetre
Shovel Knight?
"This is our time to medicate..."
[3] Lacek92
Aug 07., Wednesday 18:59 #4
Szeretem ezt a stlust, s azt is elhiszem, hogy j a gameplay, de azt nem tudom megrteni, mirt kell ez a NES-sznvonalra lebuttott audiovizualits. Attl mg hogy pixelgrafika, lehetne szp, mint egy Owlboy, vagy egy Death's Gambit. (az olyan mr-mr mvszi vizulis csodkat, mint Guacamelee vagy Hollow Knight, inkbb meg se emltem) De mg ha a grafikn tl is lpek, ettl az agyzsibbaszt 8 bites prntygstl, ami a trailer alatt szl, fizikailag lennk rosszul, ha egy percnl tovbb kellene hallgatnom.
Aug 07., Wednesday 16:07 #3
Olyan nosztalgikus mikor MIki tesztjeit olvasom...!
Ha 8 pontot adott r akkor mindenfle kp beszerzs lesz.
Aug 07., Wednesday 14:49 #2
Vlasz Saya (#1) zenetre
Az, fenem r a fogam n is.
"This is our time to medicate..."
[9] Saya
Aug 07., Wednesday 14:45 #1
Szuper!
Aggelos adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2019. Jul 12.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- j hangulat, kellemes jtkmenet;
Ami nem tetszett
- hullmz nehzsgi v;
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

10 | [Teszt] Aggelos

Pixel art grafika, platformer-RPG hibrid, csipzaj zenk? Elg ez manapsg a sikerrecepthez? A lassan unsig tolt mfajnak egy j indie-kpviselje rkezik, aki a Wonder Boy vonalon szeretne valami frisset mutatni. Sikerl neki? Meglep, de igen! Teszt!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba