FAQ - Gyakran Ismtelt Krdsek

Hogyan regisztrljak, s mirt j ez nekem?
Regisztrlni j. Csak regisztrlt felhasznlk rhatnak a frumba, csak k vehetnek rszt a nyeremnyjtkokban, s gy ltalban - az oldal leend s jvbeni kzssgi szolgltatsainak dnt tbbsge csak regisztrcival rhet el.
A regisztrci gyors, ingyenes, s fjdalommentes. Kattints az oldal jobb fels szegletben tallhat "Mg nem vagy regisztrlva? Kattints ide" feliratra, s lss neki. Az els oldal kitltse ktelez (a csillaggal jelzett opcik), ha ezzel vgeztl, kapni fogsz tlnk egy mailt a megadott cmedre - benne egy kd s egy URL. Ide kattintva, s a kdot berva vglegestheted a regisztrcid.
Ha van egy kis idd (maximum tz perc, de inkbb t), nyomj a "TOVBB" gombra, s tltsd ki a regisztrcis v fent marad rszt is. Ezzel nagyban segted a munknkat, ppen azrt nagyon fogunk rte szeretni, s meg is jutalmazunk

Regisztrltam, hogy tudok belpni?
Trj vissza ahhoz a jobb fels dobozkhoz, ahov a regisztrcirt kattintottl, rd be az e-mail cmed (azt, amivel regisztrltl) s a jelszavad. Kattints a kis fehr-narancs ikonra a jelsz mellett (vagy nyomj ENTER-t), s voila.., belptl. Ha tbbszri prblkozs utn sem sikerlt belpned, vagy valami problma addik a regisztrci sorn, nyugodtan rj e-mailt a szerkesztoseg@gamer365 cmre - segtnk.

Belptem, mik azok a kis ikonok a doboz tetejn?
A nvjegykrtyaszersgre kattintva a felhasznli profilodat tudod megnzni, s az adataidat tudod megvltoztatni, plusz itt tudsz AVATAR-t (a frumban, s ltalban az egsz oldalon tged vgigksr, a hozzszlsaid mellett megjelen kpet) feltlteni. Az avatar-kpnek 60x60 pixelesnek kell lennie, mrete nem lehet nagyobb, mint 20KB, s lehetleg valami npszer formtumot (jpg, gif) hasznlj.
A kis piros exit gomb pedig valban egy kis piros exit gomb - ki tudsz vele lpni a belogolt felhasznlval.

Vrjunk csak, van itt ms is! Respekt? Rang? Kredit?
A RESPEKT a kzssgen belli megbecsltsgedet mutatja. Csillagokkal (s fl csillagokkal) jelljk. Minimlis rtk: nulla (nincs csillag), maximlis rtk: t csillag. A respektet szavazatok tjn nyerhetsz. Minden felhasznl (naponta hromszor) szavazhat egy msik felhasznlra a kiszemelt felhasznl egy forumkommentje fltt tallhat ikon segtsgvel (magadra rtelemszeren nem tudsz szavazni). A respekt alakulsa dinamikus: minden htf dleltt sszestjk az elmlt idszak berkezett szavazatait, s fellltunk bellk egy ranglistt - s ennek alapjn osztjuk el a respektet, azaz csillagokat. A szmszer rtkekbe nem megynk bele (azt elg, ha mi tudjuk :-), legyen elg annyi, hogy az tcsillagos respekt elrshez a ranglista fels egy szzalkba kell beverekedned magad. A respekt szavazatok tjn nvekedhet, s cskkenhet is - ha egy felhasznlt moderlnunk kell, az negatv irnyba befolysolja a respektjt. Megjegyzs: a funkci jelenleg mg nem zemel, mghozz azrt, mert rtelmet szeretnnk adni neki - azaz bevrjuk azt az idszakot (max. egy ers ht az oldal indulstl szmtva), amikor a kzssg kibvl annyira, hogy legyen rtelme a rendszernek.
A RANG az oldalon val aktivtsodat mutatja. Minden tevkenysgedrt (pl. napi els ltogats az oldalon, egy forumkomment, s gy tovbb) un. [G]Pontokkal jutalmazunk, de npszer szerepjtkos fordulattal lve nevezhetjk ket tapasztalati pontoknak is. Ezekbl a pontokbl nvelheted a rangodat.
A KREDIT szorosan sszefgg a [G]Pontokkal s a RANG-al. A [G]Pontokat szmoljuk t kreditbe - az sszegyjttt KREDIT-edrt pedig klnbz izgalmas dolgokat vsrolhatsz a jvben. "Vehetsz" magadnak j, msok ltal mg nem elrhet funkcikat, bevlthatod majd ket aprbb ajndktrgyakra, kedvezmnyekre, s aktv szerepet kap majd egy olyan funkci hasznlata sorn is, amit meglepetsnek sznunk, ergo most mg nem beszlhetnk rla :-) A lnyeg: rdemes gyjtgetni a krediteket, mert j neked, ha sok van bellk.

Hol vannak a hrek, s hogyan frek hozzjuk?
Az oldalon alapveten ktfle hrrel tallkozhatsz. Az egyik a "hossz hr". Ezekben ltalban j bejelentsekrl, tartalmas jdonsgokrl runk - hosszabban. A foldalon csak a hr "bevezet szvegt" ltod, a teljes szveg (s a hozzjuk kapcsold, kpek, videk, fjlok, valamint kommentek) a bevezetre trtn kattintssal rhet el. A "rvidhreknl" hasonl helyzet, a felptsk is hasonl (katt a bevezet mondatra a teljes hrrt), csak a hrek tmja / szerkezete ms. A hrek cme mellett ltod a hozzszlsok szmt, s azt, hogy milyen platformhoz tartozik - ikonnal jelezve. A korbbi hreinket a Hrarchvumban tallod.

Lesz platformbonts a hrek kztt? Mi van, ha engem csak egy platform rdekel?
Platformbonts lesz, jelenleg azrt nincs aktivlva, mert nincs elg tartalom (most indulunk) az oldalon ahhoz, hogy rdemes legyen platformokra sztcinclni a hreket / cikkeket. A helyzet az id mlsval vltozni fog, s aktivljuk a funkcit: ekkor a fels mensorban a kvnt platformra kattintva kizrlag az azt rint hrek / cikkek fognak megjelenni.

Mi a helyzet a cikkekkel?
A legfrissebb cikkeink a bal fels boxban laknak. A ngy szm segtsgvel tudsz vlogatni kztk, a kpre kattintva jutsz el a cikk szveghez. Ha nem elgt ki a legfrissebb ngy, a bal als cikkgyjt dobozban mg tbbet tallsz - itt a bevezet szvegre kell kattintanod a teljes cikkrt.

Mi az a jtkadatbzis?
A jtkadatbzis az oldal tartalmi szekcijnak egyik tartoszlopa: tematikusan (mfajok szerint), platformokra bontva, keresheten tallod meg bennk az utbbi t-hat v jtktermsnek javt, Minden jtkhoz ADATLAP kapcsoldik informcikkal (fejleszt, kiad, korhatr besorols, megjelens, stb), s innen kapsbl rhatsz a jtk topikjba is.

Hogy mkdik a frum?
A frumot elrheted a fels mensorbl, vagy a legnpszerbb tmkat (alul, jobb oldalon) felsorol dobozbl. A frum f szekcii:

1. JTKOK: sok-sok topik, minden egyes, az adatbzisunkban tallhat jtknak. Az ikonokkal a platformok kztt vlogathatsz (katt a kvnt platform ikonjra). Ha kifejezetten egy jtkrl szeretnl beszlgetni, EZ a megfelel hely r.
2. PLATFORTMK: minden, ami a klnbz platformokkal kapcsolatos (az ikonokra kattintva itt is tudsz vlogatni a platformok kztt). Pletykk, vlemnyek, tallgatsok, elemzs s rajongs - ITT a helyk.
3. CIRCUS MAXIMUS: minden, ami nem kapcsolhat a jtkokhoz. Csajok, pasik, buli, haverok, sport, hobbik - tematikailag a frum legszabadabb terlete.
4. KULTRA: Knyv, zene, mozi, DVD, sznhz, rdi, tv, mvszet. Minden, ami elgondolkodtat, vagy kikapcsol.
5. GAMER365: az oldallal kapcsolatos trtnsek, vlemnyek, javaslatok, haj, shaj s bejelentsek, plusz nmi modercis inf.

A topikokba lpve a hozzszlsokat idben cskken sorrendben ltod (a legfels a legfrissebb). A topik tmjhoz hozzszlni a jobb fels sarokban tallhat "Hozzszlok" feliratra kattintva tudsz. Fontos: a topikok nem csetelsre valk, csak akkor szlj hozz, ha rdemben hozz tudsz tenni valamit a topik tmjhoz. Egy msik felhasznl hozzszlsra a kommentje fltti sorban tallhat szvegbubork ikonra kattintva tudsz vlaszolni. Ebben az esetben a hozzszlsod fels rszn megjelenik, hogy melyik felhasznl hnyas szm zenetre vlaszoltl.
Ha gy rzed, hogy egy hozzszls srti a Moderlsi Alapelveket, az adott komment tetejn tallhat felkiltjel ikonnal tudod jelezni a modertoroknak a problmt.