Gran Turismo 5 - csicsergő madárkák
Kapcsolódó játék: Gran Turismo 5 (ps3)
Eddig 110 hozzászólás
drag
2009. April 16.
Thursday 18:10
A Prologue változat körülötti felhajtás mára lecsendesedett, így a Gran Turismo 5 végleges verziójának leleplezése napról-napra valószínűbbnek mondható: sokak szerint az E3-on hullik majd le a lepel, ám könnyen lehet, hogy a lényeg már most kiderült.


A GTPlanet talán a legnagyobb olyan oldalnak mondható, amely kifejezetten a Gran Turismo sorozattal foglalkozik, a mai napon pedig egy borzasztóan érdekes fórumkomment bukkant fel rajta, méghozzá az amar212 nevű felhasználó tollából. Ő pedig nem akárki arrafele: egyrészt premium tag, vagyis fizet az oldal bizonyos extra szolgáltatásaiért, másrészt hivatalos bajnokságokat nyert már, harmadrészt pedig őt tartják a legmegbízhatóbb tagnak az információkat illetően.

A lényeg: a hosszászólásban a Gran Turismo 5 megjelenési időpontjáról és főbb feature-eiről olvashatunk, a biztonság kedvéért stílusos virágnyelv mögé rejtve. Lássuk.

"Az első szellő azt susogja, hogy a végső összejövetelre harminc éjszakával a tizenkét hónap letelte előtt kerül majd sor, és hogy most először a világon minden szellő egyszerre fog egyesülni."

Vagyis: megjelenés még az idén, december elsején, méghozzá minden régióban egyszerre. Esetleg értelmezhető úgy is, hogy tizenkét hónap múlva, de ez esetben a napokkal történő játszadozás egy fokkal kevésbé helyénvaló.

"A második szellő azt mondja, hogy kezdetben több, mint fél tucatszor száz madár fog repülni közel nyolc tucat égi úton, és hogy néhány madár a múltból érkezik majd, ám épp olyan külsővel, mint az újonnan született madarak."

Vagyis: több, mint 600 autó, és közel 100 pálya várható a végleges változatban, és korábbi epizódok pályái/autói is visszatérnek majd.

"A harmadik szellő azt mondja, hogy most először az égi útvonalak nem csak szolid és már ismert formában lesznek jelen, hanem a madáridomítók új égi útvonalakat is építenek majd a már létező égi útvonalak darabjaiból."

Vagyis: pályaszerkesztő, amelyben a játékban szereplő pályák elemeit felhasználva építhetjük majd fel saját aszfaltcsíkunkat.

"A negyedik szellő azt mondja, hogy a madáridomítók nagyobb számban egyesülhetnek majd, mint eddig bármikor, és lehetőségük lesz beszélni egymással, valamint klánokat és szövetségeket kötni teljes szabadsággal."

Vagyis: bővülnek a kommunikációs lehetőségek, ami vélhetően sok résztvevős voice chatet jelent többek között, és lesz klánalapítási lehetőség is.

"Az ötödik szellő azt mondja, hogy az összejövetelre két formában kerül majd sor: az egyik nagyobb lesz a másiknál, és a madáridomítók szabadon választhatnak majd, hogy melyik összejövetelen vesznek részt. A nagyobb összejövetel méretes áldozatot kíván annak érdekében, hogy az összes jelen- és jövőbeli kincs elérhető legyen további áldozatok nélkül, míg a kisebb összejövetel a már ismert jellegű lesz, ám a jövőbeli kincsekért cserébe áldozatokat kér majd a madáridomítóktól."

Vagyis: két különböző kiadásban érkezik majd a játék. A nagyobb SKU jóval drágább lesz, ám ezzel az összes jövőbeli DLC ingyenesen lesz letölthető, míg a másik a hagyományos változat, amihez meg kell majd vásárolnunk a DLC-ket.

"A hatodik szellő egy másik összejövetelről mesél, ám egy hasonlóról, mint a már ismert, csak kisebbről, azok számára, akik nem szeretnék látni azt teljes pompájában. Ez a másik összejövetel nem ugyanazon a vidéken történik majd meg, mint a már ismert, hanem egy másikon, amely még nem lett felfedve a madáridomítók előtt."

Vagyis: ez minden bizonnyal egy "kisebb" játékot jelent egy másik platformon, nagy eséllyel a már hosszú idők óta készülő Gran Turismo Mobile-t - még az sem kizárt, hogy a sokat pletykált új PSP-re.

Ezek tehát azok az információk, amiket ki lehetett venni a hozzászólásból - mérget természetesen ne vegyen rájuk senki, ám minden esetre elmondható, hogy abszolút reálisnak tűnnek. Várjuk a júniusi E3-at - ha ott nem bukkan fel a Gran Turismo 5, akkor nagy eséllyel nem lesz már 2009-es megjelenés.

Összesen: 110 [1-50]
1 | 2 | 3
[20] kakasu
Mar 07., Sunday 12:13 #110
Ez hihetetlenül jó lesz!
[4] Viper
Apr 27., Monday 22:15 #109
Hude várom má
[11] wiki
Apr 21., Tuesday 11:14 #108
Az én szellőm azt csicsergi hogy a kedves madárkák madár szülei repüljenek a jo fenébe mert már kb amióta kijött a PS3 hülyítik a népet, hogy jön a gran turismo 5 és sokan csak emiatt vettek PS3-at mert jelszóval hamarosan jön.
Számomra a "hamarosan" az két-három hónap max egy fél év nem két év.
A negyedik részben megigérték a valos fizikát és a törést , aki játszott vele és utána a forza 1 el az tudja , hogy miről beszélek.
Sírni lett volna kedvem a "the real driving simulator" felirat miatt.
Nagyon remélem , hogy oda teszik magukat mert ha nem az nem csak a játék hanem a konzol végét is jelenteni fogja.
[3] atiamd34
Apr 21., Tuesday 1:50 #107
ANah ezér a gameert kéne csak ps3-om de re ma forza 3-om is lesz oylan jó mint ez...
[4] Mik
Apr 19., Sunday 17:58 #106
Nekem nincsen semmi gondom a PSN-el.
PSN ID: Zsohi_HUN
[56] legolas
Apr 19., Sunday 16:03 #105
Válasz Kalamoj (#104) üzenetére
Inkább fizetek a jó szolgáltatásért mint hogy ingyen kapjam a rosszat
[11] Kalamoj
Apr 19., Sunday 15:24 #104
Válasz legolas (#103) üzenetére
Azért annyira nem rossz a PSN, ingyen meg főleg nem.
Vegyél Gömböcöt! www.gomboc.eu PSN ID: Kalamoj
[56] legolas
Apr 19., Sunday 11:19 #103
Nekem a GT3-4 a kedvenc autós játékom,de nem ez a kasztrált fizetős demó. Aki szemellenzős mint Shark pajti annak ez megfelel,én viszont többet várok tőle joggal és nem az autók kinézetére hanem az irányításra valamint a grafikai bakikra gondolva "( lapka fák,mozdulatlan víz a High Speed Ringen) és az, hogy konrollerrel nem jó írányítani ( A GT4-nél már elkezdődött). Természetesen kormánnyal más a helyzet ott tényleg a belső nézet és a realizmus perfekt, de 60.000 ft-ot kell még kormányra ráköltenem, hogy a játékot, igazán élvezhessem,ez viszont nem igazán tetszik, de PS3-on ez az egyetlen játék amiért gépet kell vennem, ha megjelenik végre valahára,és a Sony online rendszere is fejlődik mert jelen állapotában egy vicc.....
[32] King
Apr 18., Saturday 16:00 #102
Szeretettel várom!
Légy okosabb, mint a többi ember, de ne áruld el nekik!
[54] Doom
Apr 18., Saturday 14:03 #101
Válasz savoo (#100) üzenetére
Brühühü
[35] savoo
Apr 18., Saturday 13:40 #100
Válasz kpepe13 (#99) üzenetére
Látom tényleg nem értitek, hogy nem a fizikával van a baja..
"I have no memory. Every day is a new day because I don’t remember the day before. Every minute is like the first minute of my life."
[2] kpepe13
Apr 18., Saturday 13:15 #99
Válasz Doom (#89) üzenetére
A GT5P-ban ott van a Standard mód, jóval árkádosabb irányítással, azt nem próbáltad (bár szerintem teljesen jól eltalálták a fizikát)?
[16] barnoca
Apr 18., Saturday 2:52 #98
Válasz Doom (#92) üzenetére
Ezt nem is tudtam.Nem mintha számítana.
Az igazsághoz azért hozzátenném, hogy ö percnél többet nem töltöttem a photo móddal.
Viszont a directorral azzal elég sokat.
http://www.youtube.com/user/barnoca26
[2] wesker
Apr 17., Friday 21:48 #97
A legjobb szim. autós játék!szerintem
Shinji Mikami and Suda 51 new project! TAKESHI KITANO New Movie!
Apr 17., Friday 21:18 #96
Animejetix for President!
Chill Out! Psn id: littlebraun Amaz konzolon: szent peter 360
[35] savoo
Apr 17., Friday 18:22 #95
Válasz Animejetix (#74) üzenetére
Aaaa, ekkora baromságokat már rég hallottam.
"I have no memory. Every day is a new day because I don’t remember the day before. Every minute is like the first minute of my life."
[3] lew
Apr 17., Friday 17:20 #94
Kész ez a fazon... totál elvont Remélem nem hülyeségeket beszélt.
[25] Shark
Apr 17., Friday 15:47 #93
A gt4 irányitása tényleg más volt,de nem volt rossz,jo volt
A gt5p irányitása pedig a legjobb eddig
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
[54] Doom
Apr 17., Friday 14:44 #92
Válasz barnoca (#91) üzenetére
A fotó módot a Sega GT 2002-ből nyúlták
Mellesleg láttam elég olcsón ebayen fehértokost, majd talán..
[16] barnoca
Apr 17., Friday 14:23 #91
Válasz Doom (#89) üzenetére
Sajnálom, hogy így érzel.A 4.be volt a legtöbb autó, választható aszfaltcsík és a versenyek mennyisége is itt a legkövérebb.No meg a Director mód is ott van még.(+fotó mód)
ízlések és pofonok.
Amúgy emlékszem, hogy ez már nem először kerül szóba közöttünk(GT3 vs. GT4)
http://www.youtube.com/user/barnoca26
[1] Titi03
Apr 17., Friday 14:22 #90
Amikor ilyen híreket hallok mindig elgondolkodom azon, hogy már ideje lenne beszerezni egy ps3-at az xbox mellé.
Music is my life! SOUND.VISION.SOUL
[54] Doom
Apr 17., Friday 14:15 #89
Válasz barnoca (#87) üzenetére
Tartalomhoz nem tudok sokat hozzászólni, mert viszonylag hamar elvette a kedvem. Pedig elötte szólt több ismerősöm is, (szintén nagy GT kedvelők) hogy már új irányítás van benne, és elég nehéz.. na de hát a Gran Turismo az Gran Turismo, így hát megvettem. Elkezdtem a GT mode-ot meg quick raceből is letoltam párat, de nem volt valami jó élmény, és sajnos a GT HD és GT5P is ezt vitte tovább.
Őszintén szólva vérzik a szívem, mert a kocsik már tényleg már-már kijönnek a képernyőből, de így nekem nem fekszik. Persze ha raknának bele vmi "classic" irányítást mint ami volt a 3-ban, akkor más lenne a dolog
Apr 17., Friday 13:07 #88
Válasz barnoca (#87) üzenetére
Mióta "generációváltottam" már nem, de azelőtt részt vettem a versenyeken mindig.
Found.
[16] barnoca
Apr 17., Friday 12:31 #87
Válasz Doom (#73) üzenetére
Én megértelek és nem kötekedni akarok de azért elég sokan elég jól elboldogultak az irányítással és a tartalom is itt a legkövérebb.Gondolom ezt te se vitatod.
Amúgy ballor GT lapját szoktátok látogatni?(igen ez a kérdés mindenkinek szól)
http://www.youtube.com/user/barnoca26
[41] arsenal
Apr 17., Friday 12:13 #86
Hát ezek nagyon jól hangzanak. Viszont én kétlem az idei megjelenést, bár ugye a demó már 1 éve megjelent.
[4] tg76
Apr 17., Friday 11:16 #85
Szerintem kijön ez még december 1 előtt is, hiszen a karácsonyi piacon így lehetne nagyobbat szakítani. forza vs gt vita meg már uncsi. ha ps3-d van vegyél gt-t, ha xbox-od, akkor meg forzát. ha mindkét konzol megvan és bejönnek az autós játékok, akkor meg mindkettőt meg kell venni. kurva egyszerű.
Are you experienced?
[2] Szasza365
Apr 17., Friday 9:41 #84
Ez azért ott lessz a szeren,és nem kell hasónlitgatni,mert felesleges.
[57] renz
Apr 17., Friday 9:35 #83
Válasz Animejetix (#80) üzenetére
Szerintem neked halvány lila gőzöd nincs se a gt5(p)-ről, se a forzáról.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[10] Animejetix
Apr 17., Friday 9:24 #82
Válasz Doom (#81) üzenetére
Az 1 2 3 "neked" irányithatóbb volt...
Switch: SW-1679-1908-9474 / PSN: Miss_Elisabeth
[54] Doom
Apr 17., Friday 9:21 #81
Válasz Animejetix (#79) üzenetére
Te ennyire értetlen vagy, vagy csak rájátszol?
[10] Animejetix
Apr 17., Friday 9:20 #80
Válasz renz (#77) üzenetére
Nem létezik könnyü játék hiszen mindegyiken van nehézségi szint, a FORZA az nekem látványban bejön, meg irányitásra is, szal... nekem mást jelent...
Switch: SW-1679-1908-9474 / PSN: Miss_Elisabeth
[10] Animejetix
Apr 17., Friday 9:17 #79
Válasz Doom (#75) üzenetére
Hát veled van a gond akkor ... Nem hiszem hogy direkt csak kormányra van hajazva a game. Sztem is az 1 2 3at nem kellett úgy irányitani... De ha most belegondolok az 1988-as Forma1-es játék is irányithatóbb volt a GT4-hez képest.... öcsém haladjunk a korral vagy mi a f*szért kell akkor neked Ps3 ha a Ps1-en jobb volt neked. Nem várhatod el a fejlesztöktöl hogy ne lépjenek elöre. Sok más játék is jobb volt régen sztem, de hát nem szúrom magam tökön, hiszen csak a realitásra törekednek.
Switch: SW-1679-1908-9474 / PSN: Miss_Elisabeth
Apr 17., Friday 9:13 #78
love gt .
"Cukor az élet csak szopni kell"
[57] renz
Apr 17., Friday 9:08 #77
Válasz Animejetix (#74) üzenetére
Hogy a forza csak lazulós játék? Talán ismerned kellene és akkor nem mondanál ennyi hülyeséget.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[57] renz
Apr 17., Friday 9:06 #76
Könnyeztem a röhögéstől!
Gondolom amar212 hasonlóképp.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[54] Doom
Apr 17., Friday 9:00 #75
Válasz Animejetix (#74) üzenetére
Nem a félreduma!
"öcsém" te teljesen másról beszélsz, mint amit én írtam.
GT 1-2-3 jól irányítható volt joypaddal is, a 4 már nem. Erről szólt az egész. Erre te jössz ezzel az ócska "de ez szimulátor, nem árkád" dumával, mintha írtam volna egy szóval is.

Ezt a kanyarban-izzadós mókát meg megtarthatták volna azoknak, akik kormánnyal játszanak, ezért nem tudom miért kellett egy Jól bevált irányítást így elrontani joypadon.
[10] Animejetix
Apr 17., Friday 8:54 #74
Válasz Doom (#73) üzenetére
Igen, lehet hogy csak véletlenül izzadnak le a verseny pilóták és csak unalomból tág a szemükben a pupilla...öcsém képzeld el hogy nehéz autót vezetni 180 felett szük versenypályán, ha te nem realitásra vágysz akkor GO FORZA mert az úgyis szebb játék (szerintem) de az inkább lazulós game, node tökre más a két játék...
Switch: SW-1679-1908-9474 / PSN: Miss_Elisabeth
[54] Doom
Apr 17., Friday 8:47 #73
Válasz Animejetix (#72) üzenetére
Én is sorry, ha nem tudsz olvasni.. ki mondta, hogy legyen arcade? Vagy szerinted az első 3 rész arcade volt? Csak mert azok még irányíthatóak voltak..
[10] Animejetix
Apr 17., Friday 8:43 #72
Válasz Doom (#69) üzenetére
Sorry de ez szimulátor és nem pedig játéktermi árkád játék. lol, de lol az is hogy manapság milyen jó is Ps3 tulajnak lenni. Egyébként nem erröl a játékról feledkeztek meg inkább nem hallani egy deka hírt se a Wii-360!!! háza tája körül... Kipukkant Charlie csokigyára vagy csak én látok only multi címeket???
Switch: SW-1679-1908-9474 / PSN: Miss_Elisabeth
[25] Shark
Apr 17., Friday 8:42 #71
A világ N.1. játéka!!!
A gt-hez semmi sem ér fel nálam.
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
[15] Guevara
Apr 17., Friday 8:24 #70
nostradamusi próféciák
[54] Doom
Apr 17., Friday 8:24 #69
Válasz AlcohollicA Hun (#68) üzenetére
Szerintem az a legkevesebb
Nekem az irányítás (joypad) nem nyerte el a tetszésem.. nekem az meg nem játékélmény, ha minden egyes kanyarnál taktikázni kell foggal-körömmel, hogy ne csússzak ki. Érdekes módón az első három részben ezzel nem volt gond..
Apr 17., Friday 8:14 #68
Válasz Doom (#67) üzenetére
Szerintem is a 4.része nem volt olyan jó mint az elöző 3 nekem ami egyből szemet szúrt a kocsi külső nézete távolabra kerűlt számomra elég sokat rontott a játék élvezeti értékéből.
Drink 'Em All
[54] Doom
Apr 17., Friday 7:25 #67
Válasz barnoca (#56) üzenetére
Számomra meg a 4 rész volt a zuhanórepülés
Grafikát leszámítva igen gyenge eresztés szvsz.
[20] ARTURUS
Apr 17., Friday 6:38 #66
Igen ősz óta a prologeban is van.
Dum spiro spero!
[14] muerte
Apr 17., Friday 6:26 #65
Annyira hallgattak rola a egy ideje, hogy azt hittem kijott csak szar lett aztan nincs felhajtas korulotte.
Ebben mar lesz toresmodell?
Ami nem ol meg az erosit
Apr 17., Friday 6:25 #64
Válasz Doom (#25) üzenetére
Háh, nekem pont van egy teljesen ugyanilyenem én biztos el leszek vele addig
PSN ID: FeraPappa88
[14] GYUFo
Apr 16., Thursday 23:51 #63
Pont a napokban függtem rá a Prologue-ra, na meg épp ma sírtam h miért nincs már PSP-s rész h pl most itt legyen velem és toljam.

Azért mekkora már ez a frensájz, így kell értesülni róla.
"Because I'm the Boss, That's Why!"
[23] V_Karesz
Apr 16., Thursday 23:48 #62
Na aztán persze az legyen okos aki a polyphony-nál dolgozik. Ez alapján meg inkább valószínű az idei megjelenés:
Kazunori laughed at the notion of a 2010 release date for Gran Turismo 5, and said it will be released sooner than expected.
KATT!
Once I thought I was wrong, but I was mistaken. --- P L A Y B 3 Y O N D --- PSN USA ID: VKaresz-HUN
[23] V_Karesz
Apr 16., Thursday 23:38 #61
Sajnos a szöveg alapján nekem inkább jövő márciusi megjelenés a gyanús, de tényleg elég kétértelmű:
"First wind whispers that final reunion will happen thirty nights before twelve months pass..."
Once I thought I was wrong, but I was mistaken. --- P L A Y B 3 Y O N D --- PSN USA ID: VKaresz-HUN
Összesen: 110 [1-50]
1 | 2 | 3
Gran Turismo 5 adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: SCEE
Fejlesztő: Polyphony D.
Megjelenés: 2010. Nov 24.
Kategória: Verseny
Online játékmód: Van

A szerkesztőség értékelése:
8.5
Ami tetszett
+ Fantasztikus vezetési modell, a műfaj új csúcsa
+ Még jobb, még változatosabb GT Mode
+ A generáción olykor túlmutató látvány
+ Napszak- és időjárásváltozás
+ Végtelenül elegáns és esztétikus menük
+ Több, mint ezer autó
Ami nem tetszett
- Inkonzisztens kidolgozottság
- Az AI továbbra sem elég jó
- Tartalmilag némileg visszalépés
Olvasói értékelés: 9.3 (343 szavazat)
Ez a játék nem jelent meg másik platformon

497 | [Teszt] Gran Turismo 5

A Gran Turismo 5 a maga nemében egyedülálló játék: a jelenlegi generációban egyetlen címre sem vártunk ennyit. Most végre itt van, megjelent - vajon a műfaján belül is egyedülállóra sikeredett, vagy hiába vártunk rá ennyi évet? Tesztünkből kiderül.

114 | [Előzetes] Gran Turismo 5

Már megszoktuk, hogy a Gran Turismo 5 minden egyes nagy rendezvényen valami újdonsággal rukkol elő: a sorozat szülőatyja, Kazunori Yamauchi az idei Tokyo Game Show-n két új feature-ről is lerántotta a leplet. Bemutatkozik a Gran Turismo Anywhere és a dinamikus időjárás.

156 | [Próbakör] Gran Turismo 5

A kölni vásárcsarnokba belépve első utunk - a kötelező körök után persze - a Sony standjára vezetett, hogy még azelőtt rávethessük magunkat a Gran Turismo 5 Gamescomos demójára, hogy a lassan, de biztosan beszivárgó sajtó ellepné a Polyphony Digital játékát.

230 | Gran Turismo 5: minden, amit tudnod kell

Bíztunk benne, hogy az E3 lesz az a rendezvény, ahol a Sony és a Polyphony Digital előáll az első igazán nagy Gran Turismo 5 infócsokorral. Végül nem kellett csalódnunk, mi pedig össze is szedtük számotokra az összes friss és fontos tudnivalót a játékról.

22 | Gran Turismo 5: frissítés és DLC

Ismételten frissül egyet a Gran Turismo 5, ám ami ennél is fontosabb: új letölthető tartalom is érkezik a Polyphony Digital autóversenyéhez.

13 | Ismét bővül a Gran Turismo 5

A Spec II frissítés és az első DLC után nem sokkal ismételten bővül a Gran Turismo 5: újabb update-re és letölthető tartalomra kell számítani. A jövő héten érkeznek.

19 | Gran Turismo 5: jön Spa-Francorchamps

A mai napon válik elérhetővé a játékot új funkciókkal ellátó Gran Turismo 5 Spec 2.0 frissítés, hamarosan pedig a beígért letölthető tartalom is befut - rögtön három.

68 | Gran Turismo 5 Spec II: az új funkciók

30 | Bővül a Gran Turismo 5

Csendben és apránként eddig is bővült a Gran Turismo 5, Kazunori Yamauchi azonban nemrég a Twitteren bejelentette, hogy hamarosan itt van az első nagyobb frissítés is.

12 | Gran Turismo 5: pályacsomag érkezik?

A GTPlanet szemfüles fórumozói gyanús logókra bukkantak a Gran Turismo 5 hivatalos weboldalán - erőteljes DLC-szag kering a levegőben. Nxolc pálya érkezhet.

18 | Gran Turismo 5: mentési lehetőség

Szüntelenül bővülget a Gran Turismo 5: Kazunori Yamauchi újabb közelgő feature-ről rántotta le a leplet nemrégiben. Hamarosan a versenyek közben is lehet majd menteni.

16 | Gran Turismo 5: patch hamarosan

A Polyphony Digital tovább bővítgeti a Gran Turismo 5-öt: hamarosan befut a legújabb frissítés a játékhoz. A Gran Turismo Anywhere is ebben a hónapban érkezik.

12 | Gran Turismo Anywhere februárban

Már korábban is kaptunk ígéretet arra, hogy az év elején kibővül a Gran Turismo 5 B-Spec módja, most pedig végre az is kiderült, hogy mikor.

117 | GT5: ötszáz eurós kormány érkezik

A hivatalos Gran Turismo 5 kormányra vágysz? Már nem kell sokat várnod: a Thrustmaster T500 RS január első hetében érkezik Európába, és ötszáz euróba fog kerülni.

64 | Gran Turismo 5: több prémium kocsi jöhet

A Gran Turismo 5 egyik legtöbbet kritizált eleme a hatalmas kontraszt a standard modellek némelyike és a hihetetlenül részletes prémium autók között - úgy néz ki, hogy a csapat változtatni szeretne ezen.

51 | Ötmillió Gran Turismo 5

Nem kellett sokat várni a világszintű eladási adatokra a Gran Turismo 5 (PS3) esetében: a Sony és a Polyphony Digital közzétette az eredményeket.

38 | Gran Turismo 5: játék a böngésződből

Korábban már volt szó arról, hogy a Gran Turismo 5 bizonyos értelemben böngészőből is játszható lesz - a Polyphony Digital dolgozik a funkció beépítésén.

20 | Gran Turismo 5: mechanikai sérülések

A Polyphony Digital szorgalmasan patchelgeti a múlt héten megjelent Gran Turismo 5-öt: hamarosan a teljes értékű mechanikai sérülési modell is bekerül a játékba.

66 | Gran Turismo 5: extrém online forgalom

Aki tegnap lecsapott a Gran Turismo 5-re, az bizonyára tapasztalta, hogy néha kellemetlenül hosszúra nyúlnak a töltési idők. Íme az indok, illetve megoldás a problémára.

18 | Gran Turismo 5: premier trailer

Az első pontszámok megvoltak, jöjjön még egy videó a Gran Turismo 5-ből: a Sony amerikai diviziója ezzel a trailerrel ünnepli a sokak által várt szimulátor amerikai premierjét.

266 | Gran Turismo 5: a pontszámok

Sokéves várakozás végére került ma pont: végre megjelent a Gran Tursimo 5. És vele együtt megjelentek az első tesztek is: lássuk, hogy milyennek látja a sajtó GT5-öt.

49 | Kevin Butler autót lop

Már csap pár napot kell átmalmozni a Gran Turismo 5 huszonnegyedikei megjelenéséig. Kevin Butler, a Sony reklámarca nem malmoz, hanem felkészül a Nagy Versenyre. Videó.

125 | [Frissítve] Nem csúszik a Gran Turismo 5

Szeretünk viccelődni, de bárki életére megesküszünk, hogy ez most nem poén: még mindig nem karikázhatjuk be teljes magabiztossággal a Gran Turismo 5 megjelenési dátumát.

31 | Gran Turismo 5: hat perc pályaszerkesztő

Rövid ízelítőt már láthattunk korábban a Gran Turismo 5 pályaszerkesztőjéből, most pedig egy fokkal behatóbban is megismerkedhetünk az ötödik rész egyik új feature-ével.

216 | Hivatalos: Gran Turismo 5 november 24-én

Vége a találgatásnak: a Sony a korábbi ígéreteknek megfelelően néhány perccel ezelőtt bejelentette, hogy mikor kerül a boltokba a Gran Turismo 5. Európában és az Egyesült Államokban is ugyanazon a napon fog megjelenni a játék.

78 | Gran Turismo 5: november 24?

Nem telhet el nap új "ekkor jelenik meg a Gran Turismo 5" pletyka nélkül: a legfrissebb darab Indiából származik, és november huszonnegyedikére mutat. Lehet, hogy tényleg huszonnégy.

70 | Gran Turismo 5: az intró

Ma sem maradunk Gran Turismo 5 hír nélkül: most épp a játék intrója szivárgott ki kamerás formában. A masszív, hét perces nyitóanimáció szokás szerint művészi bevezetővel indít.

98 | Gran Turismo 5: a játékok Avatarja

Hosszú listát kellene írnunk, ha fel szeretnénk sorolni a Gran Turismo 5 lényeges feature-eit - a 3D csak egy lesz a sok közül. A Blitz Games ettől függetlenül el van ájulva tőle.

130 | Elkészült a Gran Turismo 5

"Mikor jelenik meg a Gran Turismo 5?" A kérdésre még mindig nincs pontos válasz, a jó hír az, hogy a játék elkészült, mesterlemezre került, és már a gyártsósorokon van.

129 | Gran Turismo 5: rossz előjelek

November másodika van - ha nem csúszott volna a Gran Turismo 5 megjelenése, akkor ma kaparinthattuk volna meg az ötödik részt. Vajon mikor fogjuk?

97 | Gran Turismo 5: a Red Bull X1

Vajon milyen lenne egy olyan versenyautó, amely kibújik minden létező technikai és biztonsági előírás és korlát alól? A Gran Turismo 5 és a Red Bull Racing megadja a választ: olyan, mint az X1.

44 | Gran Turismo 5: december kilenc?

A Gran Turismo 5 két hete bejelentett csúszása óta várunk az új megjelenési dátumra, ami most talán megérkezett - igaz, hivatalosnak egyelőre még nem tekinthető.

89 | Gran Turismo 5: motorok DLC-ben?

Lesz benne időjárás, éjszakai verseny, törés és tricsillió autó - mivel bővíthető még a Gran Turismo 5? Kazunori Yamauchi szerint például motorokkal.

52 | GT5: trailer csúszás után

A három napja bejelentett, egyelőre bizonytalan idejű Gran Turismo 5 csúszás után rögtön kaptunk egy új, az ázsiai piac számára készült trailert, és néhány új infót is.

138 | [Frissítve] Gran Turismo 5: a csúszás oka

Az elmúlt hetek legnagyobb visszhangot keltett híre volt a Gran Turismo 5 tegnap bejelentett csúszása: a sorozat szülőatyja, Kazunori Yamauchi bocsánatot kért.

418 | Csúszik a Gran Turismo 5

Először az amerikai, majd a japán Sony részleg jelezte, hogy a Gran Turismo 5 nem fog megjelenni az eredetileg tervezett időpontban, nem sokkal később pedig Európára vonatkozóan is megerősítették a csúszást. Még így is megkapjuk az idén.

59 | Gran Turismo 5: a pályaszerkesztő

Eddig még nem láthattuk működés közben a Gran Turismo 5 régóta hangoztatott pályaszerkesztőjét, most azonban végre erre is sor kerül - a videó csak a felszínt kapargatja.

17 | GT5: városnézés Rómában

Zajlik a Eurogamer Expo, ez közönségnek szóló rendezvény, új bejelentésekre ne tessék számítani - friss, kamerás gameplay videókra viszont igen. A Gran Turismo 5-tel kezdünk.

39 | Gran Turismo 5 tévéreklám

Egy kis érdekesség a délelőtti órákra: rövidke Gran Turismo 5 tévéreklám, egyenesen Japánból. A főszerepben egy csúszda, és a játékban szereplő több, mint ezer jármű.

65 | [TGS] Gran Turismo 5 trailer

Érdekes forrásból - a Red Bull jóvoltából - befutott a Gran Turismo 5 várva-várt TGS trailere: nem ugyanaz, amit a kamerás felvételen láthattunk, de ettől függetlenül nem érdemes kihagyni.

53 | [TGS] Gran Turismo 5: eső, hó, éjszaka

A Sony TGS-es konferenciájáról természetesen nem hiányozhatott a Gran Turismo 5: egészen elképesztő új trailerrel jelentkezett a Polyphony Digital versenyjátéka.

199 | Gran Turismo 5: törés, még

Két napja már futottunk egy kört "így törnek az autók a Gran Turismo 5-ben" témában, most pár kép, és egy videó erejéig ismét visszatérünk a durván roncsolódó GT5-ös kasztnikhoz.

36 | Gran Turismo 5: így törnek a kocsik

Mint az ismeretes, a Gran Turismo 5-ben sokak örömére már lesz törésmodell - a most következő képek ezt hivatottak bemutatni. Kilenc gyűrődő kasztni.

67 | Gran Turismo 5: Nordschleife és Jaguár

Vasárnapi program: nézzünk Gran Turismo 5 gameplay videót, benne a Nordschleife-vel, és egy legendás autóval - a Jaguar XJ13-mal. A teljes napodat nem veszi igénybe - csak tizenegy percedet.

8 | [GC] Gran Tursimo 5 - videók, még

Gran Tursimo 5 videókból soha nem elég, pláne úgy, hogy a Gamescom alkalmából most van mit videózni. Három darab új példányt tudunk mutatni, köztük egy jófajta gokartozósat is.

63 | [GC] Gran Turismo 5: képek, kék PS3

Hogy kapcsolódnak a friss Gran Turismo 5 képek a kék PlayStation 3-hoz? Nagyon egyszerűen: Japánban (is) november harmadikán debütál a GT5, a mellé kiadott PS3 pedig kék lesz.

43 | Gran Turismo 5 trailer-montázs

Újabb versenyző a "vasárnapi érdekesség" kategóriában: remekül összeollózott zenés montázs a Gran Turismo 5 eddigi előzeteseiből. Nem hivatalos, de a minőség alapján akár az is lehetne.

105 | Gran Turismo 5: a gyűjtői kiadások

Az amerikai gyűjtői kiadást már láttuk a Gran Turismo 5 esetében, ma pedig az Európának szánt darabokról is lehullott a lepel. Igen, így, többes számban.

37 | Gran Turismo 5: 20 ország, 70 pálya

Végre valahára tisztázódott egy olyan dolog a Gran Turismo 5 kapcsán, ami felett már nagyon régóta kérdőjel lebegett: kiderült, hogy ténylegesen hány pálya lesz a játékban.

66 | Felkerülnél a GT5 stáblistájára?

Ha a válasz igen, két út áll előtted. A bonyolultabb: szerezz állást a Polyphony Digital-nál. Az egyszerűbb: nevezd el az E3-as trailer alatt hallható dalt, és küld be nekik egy rövid indoklás kíséretében.

110 | Gran Turismo 5: aszfalton és porban

Amióta a Sony az E3-on bejelentette a Gran Turismo 5 végleges, novemberi megjelenési dátumát, a videók is megszaporodtak a játékból. A friss pédány az ötödik rész csinos vizuális effektjeire koncentrál.

69 | GT5: két speciális kiadás érkezik

A Gran Turismo 5 novemberi megjelenése nagybetűs Eseménynek ígérkezik PS3 fronton, így nem csoda, hogy a Sony két speciális kiadást is tervez belőle. Az egyik nagyon drága lesz.

56 | Gran Turismo 5: a fotómód

Akárcsak a negyedik rész esetében, a Gran Turismo 5 fotómódjában is gyönyörű helyszíneken kattintgathatunk majd - a lenti videóban némi gameplay ízelítő mellett ebbe is belekóstolhatunk.

157 | Gran Turismo 5: hat perc Toszkána

Lassan, de folyamatosan csordogálnak a (javarészt az E3-ról származó) kamerás Gran Turismo 5 videók. Most egy nappali menet van soron Toszkánában - több, mint hat percben.

40 | Gran Turismo 5: a Top Gear tesztpálya

Régóta tudjuk, hogy a Top Gear tesztpálya benne lesz a Gran Turismo 5-ben - képeket, és rövidebb videókat is láttunk róla. Most egy teljes kört nézhetünk végig.

74 | Gran Turismo 5: harminchét perc

Jöjjön némi vaskosabb néznivaló délutánra: az Inside SimRacing több, mint félórás videóanyagáról van szó, rengeteg gameplay jelenettel és mélyreható elemzésssel a GT5 (szinte) minden aspektusáról.

120 | Hivatalos: időjárás & szerkesztő a GT5-ben

Az "időjárás" és a "pályaszerkesztő" című tételeket nem pipálhattuk még ki a Gran Tursimo 5 korábban rebesegetett, de nem hivatalos szolgáltatásai listájáról. Most már pipálhatunk.

69 | [E3] GT5: gyűjtői kiadás, képek, infók

A Gran Turismo 5 legújabb trailere az idei E3 egyik legjobb kedvcsinálója volt - most lássunk pár egyéb dolgot a Polyphony Digital játéka kapcsán.

78 | [E3] Gran Turismo 5 trailer és képek

A Sony konferenciától mindenki Gran Turismo 5 trailert és megjelenési dátumot várt. Meg is kaptunk: november másodikán jön a játék.

53 | Gran Turismo 5: irány Le Mans

Újabb Gran Turismo 5 videó, ezúttal Le Mans került terítékre közel hat perc erejéig. Ha minden jól megy, holnap este azt is megtudjuk, hogy mikor ülhetünk be mi a volán mögé.

62 | [E3] Gran Turismo 5 trailer

A ma reggelre ígért dupla PS3 meglepetés adag második része következik: a Killzone 3 mellett a Gran Turismo 5-ből is kaptunk új trailert az E3 hétfői hivatalos startja előtt.

52 | Gran Turismo 5: közel a megjelenési dátum

Az örök kérdés: mikor jelenik meg a Gran Turismo 5? Ha hihetünk a Sony-nak, akkor most már tényleg heteken belül fény fog derülni a premier időpontjára.

40 | Gran Turismo 5: éjszaka a Pokolban

A Zöld Pokol, vagyis a Nürburgring Nordschleife nappal sem egy leányálom, a Gran Turismo 5-ben azonban éjszaka is végigvezethetünk majd a 21 kilométeres aszfaltcsíkon.

75 | Gran Turismo 5: képek a Nürburgringről

Friss képeket tudunk mutatni a Gran Turismo 5-ről, melyek mellé egy új bejelentés is társul: a Nürburgring összes nyomvonala megtalálható lesz a játékban.

156 | Gran Turismo 5: kilencven százalék, megint

A Nagy Kérdés: hogy áll a Gran Tursimo 5 fejlesztése? Kazunori Yamauchi friss nyilatkozata szerint a GT5 kilencven százalékban van készen - ami bíztató lenne, ha pár hónapja nem ugyanezt mondta volna.

65 | Yamauchi: mérges leszek

Az évek során már megszoktuk a Polyphony Digital maximalista hozzáállását, így a stúdió feje, Kazunori Yamauchi legutóbbi kijelentésén sem lepődtünk meg túlságosan.

42 | Gran Turismo 5: dolgozik a futómű

A hivatalos anyagok továbbra is ritkának számítanak, kamerás videók azonban szép számmal érkeznek mostanában a Gran Turismo 5-ről. Íme a legújabb.

131 | Gran Turismo 5: még emberibb ellenfelek

A Gran Turismo sorozaton mindig is nehéz volt fogást találni - a mesterséges intelligenciát minden esetre azért érték kritikák. Ezzel Kazunori Yamauchi is tisztában van.

170 | Gran Turismo 5 videóadag

Kellemes mennyiségű kamerás Gran Turismo 5 videó érkezett vasárnap estére. Bennük: Fuji Speedway; Indianapolis Road és két, a pilótára koncentráló mozgókép.

26 | Gran Turismo 5: október?

A Sony a korábbi infók szerint "hamarosan" bejelenti a Gran Turismo 5 megjelenési időpontját - addig azonban kénytelenek vagyuk más forrásokra hagyatkozni. A GT5 ősszel jön - állítólag.

60 | [GDC] Gran Turismo 5: dátum hamarosan

A Gran Turismo 5 kapcsán mindig is a megjelenési dátum volt a legnagyobb kérdés: a Sony azt ígéri, hogy hamarosan fény derül a várva várt időpontra. Három új kép is érkezett.

61 | Gran Tursimo 5: az éjszakák

Éjszakai verseny és törés - két olyan szolgáltatás, melynek halatán minden Gran Turismo rajongónak összefut a nyál a szájában. Az új trailer nem csak róluk szól, de szerepelnek benne.

79 | Gran Turismo 5 Nascar trailer

Azt a tavalyi E3 óta tudjuk, hogy a Gran Turismo 5-ben az autósport több nagy ágazata is hivatalos formában fogja magát képviseltetni. Többek között a Nascar is.

29 | Gran Turismo 5: friss képek

Régen voltak már Gran Turismo 5 screenshotok, a GTP most öt darabot zsákmányolt belőlük. És tudunk napra pontos megjelenési időpontot is mondani! Na jó: nem tudunk, de így izgalmasabb volt.

157 | Gran Turismo 5: ősszel?

Folytatódik a Gran Turismo 5 bájosan hosszúra nyúló megjelenési kálváriája: ezúttal az európai Sony vezér tippelt egyet a premierre - szerinte a játék valamikor ősszel fog megjelenni.

117 | Gran Turismo 5: Data Logger Visualization

Mára is jutott némi Gran Turismo 5 finomság: ezúttal egy videó érkezett, amelyen a múlt héten bejelentett Data Logger Visualization technológia kerül bemutatásra működés közben.

116 | Gran Turismo 5: Toyota FT-86 képek

Úgy tűnik, hogy mostanában szinte minden napra jut valami hír a Gran Turismo 5 kapcsán - ezúttal egy újabb adag látnivalóval tudunk szolgálni a rajongók számára.

79 | Gran Turismo 5: kilencven százalék

Nem, nem az első Gran Turismo 5 tesztpontszám futott be, hanem a széria apukája, Kazunori Yamauchi nyilatkozott egyet az ötödik epizód készültségi szintjéről.

131 | Gran Turismo 5: négy kép, egy videó

Bizonyára örömteli lesz az ébredés a mai napon a PlayStation 3 tulajdonosok számára, hiszen a God of War III mellett a Gran Turismo 5 is új finomságokkal jelentkezett ma reggel.

136 | Csúszik a Gran Turismo 5 Japánban

Eddig még nem írhattuk azt, hogy csúszik a Gran Turismo 5, mivel a játéknak nem volt hivatalos megjelenési időpontja. Pár hónapja azonban már van neki, így most már írhatjuk - mert hogy tényleg csúszik.

84 | [CES] Gran Turismo 5 kamerás ízelítő

A jelenleg is zajló Consumer Electronics Shown kipróbálható formában van jelen a Gran Turismo 5 - a Gamespot stábja nem is tétlenkedett, hanem készítettek néhány videót a játékról.

175 | Gran Turismo 5: ezer autó, éjszaka, időjárás

Néhány szerencsés idő előtt rátette a mancsát a PlayStation - The Official Magazine legfrissebb számára, melyben a várakozásoknak megfelelően új Gran Turismo 5 információk lapultak. Több, mint ezer autó, éjszakai versenyek, változó időjárás.

95 | Gran Turismo 5: világkörüli túra

Félig-meddig új trailert láthatott a közönség ma az Asia Game Shown a Gran Turismo 5-ről, melyben két eddig még nem ismert versenyhelyszín is bemutatkozott.

224 | Gran Turismo 5: képek Indianapolisból

Ezen a héten belekóstolhatunk egy kicsit a Gran Turismo 5-be a csütörtökön induló versenynek köszönhetően - a friss képek is ez alkalomból érkeztek a Polyphony Digital játékáról.

72 | Gran Turismo 5: csak nyáron

A földhözragadtabbak minden bizonnyal már felkészültek arra, hogy nem lesz világszintű premier a Gran Turismo 5 esetében - ezt most meg is erősítették. Valamikor a nyáron érkezik az ötödik rész.

80 | GT5 Prologue: négymillió felett

Frissültek az eladási adatok a Polyphony Digital weboldalán, ezáltal pedig megtudtuk, hogy a Gran Turismo 5 "Prologue" világszinten átlépte a négymilliós határt.

37 | A Gran Turismo 5 és a motorok

Az IGN korábban már emlegetett Gran Turismo 5 interjújában nem csak a pályaszerkesztő lett megerősítve, de szóba került az is, hogy motorok kerülhetnek a játékba.

26 | Gran Turismo 5: a legfrissebb adag

A múlt héten már leközöltünk egy Gran Turismo 5 képadagot a 2007-es és a 2008-as Gran Turismo Awards legutóbbi két győztesének játékbeli változatáról: most ismét ők pózolnak.

171 | Gran Turismo 5: Audi TT és Infinity G37

Most zajlik az SEMA névre hallgató autókiállítás idei felvonása Las Vegasban, a legfrissebb Gran Turismo 5 képek pedig alkalomhoz illő témát választottak.

55 | Gran Turismo 5: pályaszerkesztő?

A pletyka már tegnap is felmerült, ám akkor még nem volt elég erőteljes ahhoz, hogy írjunk róla, ma reggelre azonban ez már megváltozott: pályaszerkesztő kerülhet a Gran Turismo 5-be.

86 | GT5: Toyota FT-86 képek, három lemez?

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Tokyo Motor Show, az új Gran Turismo 5 képek pedig ennek jegyében készültek, hiszen a japán autóexpón fog mutatkozni a Toyota FT-86 koncepcióautója.

39 | Stelvio-hágó a Gran Turismo 5-ben?

Jöjjön egy kis érdekesség a vasárnapi ebédhez: igen valószínű, hogy a Stelvio Pass benne lesz a Gran Turismo 5-ben. Hogy mi az? A világ legjobb közúti szakasza.

33 | Gran Turismo 5: törékeny képek

Megérkeztek a legfrissebb Gran Turismo 5 képek: ezúttal a Tokyo Route 246 és a raliautók kombinációjából kaptunk még egy adagot, némi lökdösődéssel kiegészítve.

18 | Gran Turismo 5 USA / EU: márciusban?

A Sony a TGS után a Gran Turismo 5 európai és amerikai megjelenési dátumának "közeli" bejelentését ígérte. Ez ugyan nem történt meg, de a legnagyobb online áruház bedátumozta a játékot.

42 | Gran Turismo 5: októberi képadag

A TGS, és a japán megjelenési időpont bejelentése óta viszonylag rendszeresen szállíingóznak a friss screenshotok a Gran Turismo 5-ből. A látványban ezúttal sem kell csalódnunk.

36 | Gran Turismo 5 látnivalók

Megérkezett az erre a hétre tartogatott képadag a Gran Turismo 5-ről, így ismét gyönyörködhetünk egy jót a Polyphony Digital jövő tavasszal megjelenő játékában.

71 | Gran Turismo 5: pózolnak az olaszok

Szép nagy adag új képpel tudunk szolgálni a Gran Turismo 5-ről, melyeken leginkább két olasz fenevad, a Ferrari 458 Italia és a Lamborghini Gallardo vizsgálható be közelebbről.

126 | Gran Turismo 5: a legfrissebb újdonságok

A múlt héten lezajlott Tokyo Game Show talán legfontosabb újdonsága a Gran Turismo 5 megjelenési dátuma volt, de nem csak ezt tudtuk meg a Polyphony Digital versenyjátékáról, hiszen a csapat feje, Kazunori Yamauchi több interjút is adott a nemzetközi sajtónak.

80 | [TGS] Gran Turismo 5 + Mercedes SLS AMG

[Frissítve] Az elmúlt napok kőkemény Ferrari-fókusza után kapjanak szót germán barátaink is: Mercedes SLS AMG a Gran Turismo 5-ben, valós videókkal összevágva.

64 | [TGS] GT5: képek, videók, megjelenés

A Sony a ma hajnalban lezavart TGS-es konferencián jelentette be, hogy 2010 márciusában érkezik a Gran Turismo 5. A játék viszont már kipróbálható - két kamerás videó, Ferrarival. [frissítve]

124 | Gran Turismo 5: akcióban a 458 Italia

A Forza Motorsport 3-ból már láthattunk ma egy Ferraris videót, és hogy teljes legyen a kép, itt van egy a Gran Turismo 5-ből is - a GT csapat tisztelgése a 458 Italia előtt.

27 | Gran Turismo 5 teaser

A Gran Turismo 5 minden bizonnyal a főszereplők között lesz a jövő heti Tokyo Game Show-n, ám aki nem bírja addig, az a most következő, frissen felbukkant teaser videóval múlathatja az időt.

103 | Gran Turismo 5: december negyedike?

A Gamescom óta több arra utaló jel is felbukkant, hogy mégis csak meg fog jelenni az idén a Gran Turismo 5 - íme a legújabb, méghozzá egyenesen a Sony-tól.

102 | Gran Turismo 5: mindenütt egyszerre

A Polyphony Digital feje, Kazunori Yamauchi nemrégiben az olasz MultiPlayernek adott interjút, melyben szó esett a Gran Turismo 5-tel kapcsolatos legfontosabb kérdésről, a megjelenés időpontjáról.

102 | Gran Turismo 5: utolsó negyedév?

Az utóbbi napokban erősen szaporodtak a Gran Turismo 5 idei megjelenése felé mutató jelek. Most újabb bizonyíték érkezett, a játék Gamescomos adatlapján a 2009 Q4 időpont olvasható.

149 | [GSC] Gran Turismo 5: 1000 autó, 80 pálya

Befutott néhány lényeges infómorzsa a Gamescom kapcsán a Gran Turismo 5-ről: megjelenési dátum továbbra sincs, megtudtunk azonban néhány dolgot a tartalmat illetően.

80 | Gran Turismo 5: a karácsony csak pletyka

Az utóbbi napokban többen is kiszúrták, hogy az amerikai Amazon webáruház december végi megjelenési időpontot ír a Gran Turismo 5-re. A Sony szerint színtiszta spekulációról van szó.

120 | Gran Turismo 5 Prologue eladások

Sokakban fel szokott merülni a kérdés, hogy mégis hogyan engedheti meg magának a Sony és a Polyphony Digital, hogy eddig készítse a Gran Turismo 5-öt. Hát így.

66 | Kazunori Yamauchi interjú

Az E3 után a hivatalos amerikai PlayStation blognak sikerült egy interjút készítenie a Gran Turismo sorozat szülőatyjával és a Polyphony Digital fejével, Kazunori Yamauchival.

72 | Gran Turismo 5: a megjelenési dátumról

A Polyphony Digital feje, Kazunori Yamauchi nemrég az Autoweek stábjának adott interjút, melyben szó esett a Gran Turismo 5 megjelenési dátumáról is. Na persze nem konkrétan.

78 | [E3] Gran Turismo 5 trailer

Ennyit a különféle előzetes és prológ változatokról: most először a tényleges Gran Turismo 5-öt is szemügyre vehettük, bemutatták ugyanis az első trailert az ötödik részről.

110 | Gran Turismo 5 - csicsergő madárkák

A Prologue változat körülötti felhajtás mára lecsendesedett, így a Gran Turismo 5 végleges verziójának leleplezése napról-napra valószínűbbnek mondható: sokak szerint az E3-on hullik majd le a lepel, ám könnyen lehet, hogy a lényeg már most kiderült.

71 | Gran Turismo 5 Prologue Spec III trailer

Friss trailer érkezett a mai napon a Gran Turismo 5 Prologue legfrissebb kiadásáról, amely kedvcsináló a Polyphony Digital-tól megszokott stílust és minőséget képviseli.

23 | Jövő karácsonykor jöhet a Gran Turismo 5

Bár a Gran Turismo sorozat esetében általában nem érdemes mérget venni a megjelenési dátumokra, legalább a debüt tervezett időpontja kiderült az ötödik résszel kapcsolatban.

88 | Gran Turismo: online és PSP

A Gran Turismo sorozat mögött álló Polyphony Digital elnöke, Kazunori Yamauchi nemrégiben arról beszélt, hogy grandiózus terveik vannak online téren.

123 | [E3] Gran Turismo 5: 2010?

A Polyphony Digital csapatától már megszokhattuk, hogy nincsenek határidők közé szorítva, éppen ezért aktuális játékukat rendre csak akkor adják ki, ha az valóban kész van - itt az újabb példa.

57 | Yamauchi a Gran Turismo 5-ről

A ComputerAndVideogames.com stábja nemrégiben egy interjú keretein belül elbeszélgetett a Gran Turismo sorozat felett bábáskodó Kazunori Yamauchi-val, aki többek között a jövőbeli terveiről is elárult egy s mást - szóba került például a törés és a Gran Turismo Mobile is.

21 | Gran Turismo 5: Yamauchi a törésről

Úgy tűnik, hogy mostanság minden napra jut egy hír a Gran Turismo 5-el kapcsolatban: a játék producere most egy gyakran előkerülő témáról, a törésről beszélt.

21 | Gran Turismo 5 Prologue videóadag

Most már csak napok választanak el bennünket a Gran Turismo 5 "Prologue" hivatalos megjelenésétől, így vélhetően az utolsó adag kedvcsinálót van alkalmunk leközölni a játékról.

130 | GT5 Prologue: Ferrari F2007

Nyálcsorgatós gépjármű a Gran Turismo 5: Prologue európai / amerikai verziójában: a jövő héten debütáló Gran Turismo 5 Előzmény autókínálata a Ferrari F2007-tel erősödik. Képek.

176 | GT5 Prologue: egymillió előrendelés

A Gran Turismo sorozat mindig is Európában vonzotta magához a legtöbb vásárlót, így nem meglepő, hogy a hónap végén megjelenő Gran Turismo 5 "Prologue"-ot rengetegen rendelték elő.

137 | Gran Turismo 5 Prologue pillanatképek

A Nyuszi utólagos húsvéti ajándékként hozza el az európai játékosoknak a Gran Turismo 5 Prologue-ot, ha már a teljes verzióból valószínűleg nem kapunk idén. Csinos képek a porondon.

290 | Gran Turismo 5: csak 2009-ben

Akik esetleg még reménykedtek a Gran Turismo 5 idei európai megjelenésében, azoknak most csalódniuk kell, kiderült ugyanis, hogy a játék csak 2009-ban kerül a boltokba.

83 | Gran Turismo 5 Prologue látnivalók

A türelmetlenebb rajongók minden bizonnyal már megvásárolták a japán PS Store-ról (vagy esetleg dobozos formában) a Gran Turismo 5 "Prologue"-ot - a többiek friss képekkel vígasztalódhatnak.

28 | Gran Turismo 5: kiskarácsony

Nyakunkon a karácsony, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már a Gran Turismo 5 is ezzel reklámozza magát. A Télapó bevonszolja az ajándékokat, aztán elhajt a csajozós verdával.

66 | Gran Turismo 5 "Prologue" - irány London

A szerencsés japánok már a héten belekóstolhatnak a Gran Turismo 5 "Prologue"-ba, mi viszont várhatunk 2008 elejéig - addig kénytelenek leszünk beérni néhány új képpel.

65 | Cell az Xbox 360-ban

Cell processzor az Xbox 360-ban? A PlayStation 3 már 299 dollárért hazavihető? A Gran Turismo 5 a jelenleg legkeresetebb PS3 játék? A New York Times szerint így van...

13 | Gran Turismo TV ízelítő

Természetesen nem a sorozat egy új epizódjáról van szó: a Gran Turismo TV a Gran Turismo 5 (és a "Prologue") egyik újítása, ami folyamatosan frissülő tartalmat kínál majd.

61 | GT5 Prologue: Subaru mánia

Decemberben jön a Gran Turismo 5: Prologue és vele egy rakás kipróbálható járgány - és ez még mindig csak előzetes a 2008-ra datált igazi GT5-ből. Friss képek, fekete Subaru-val.

87 | Gran Turismo 5: Prologue - képek start előtt

A japán Playstation Store-ból már erős két hete tölthető a Gran Turismo 5 Prologue demója. Mi egyelőre nem kaptunk belőle, de a teljes verzióból értelemeszreűen nekünk is jár - decemberben.

25 | [TGS] Gran Turismo 5 Prologue gameplay

Lehet az ovális daytona-i pályán szuperbénán vezetni? Persze, hogy lehet! Gran Turismo 5 Prologue gameplay videó olyan sofőrrel, akivel nem szeretnénk találkozni az utakon...

12 | [TGS] Gran Turismo 5 Prologue trailer

Az idei Tokyo Game Show egyik kötelező résztvevője a Gran Turismo 5 Prologue. A GT-sorozat új felvonása online multit támogató "előzetessel" mutatkozik be év végén. Trailer.

47 | Gran Turismo 5 Prologue Blu-ray-en is

Eddig még nem volt teljesen tiszta, hogy pontosan milyen formában kapjuk majd kézhez a Gran Turismo 5 előzetes verzióját, a Prologue-ot, ma azonban ez is tisztázódott.

52 | Gran Turismo 5 Prologue - ingyen

Ingyenes lesz a korábban fizetős letöltés formájában terjeszteni tervezett Gran Turismo 5 Prologue. A jövőre megjelenő GT5 "előjátékát" továbbra is a Playstation Network-ről lehet majd leszipkázni.

131 | [GC] Gran Turismo 5 gameplay + trailer

Már korábban megígérték nekünk, hogy a Games Convention-ön kipróbálható lesz majd a GT5 előzetes verziója, a Gran Turismo 5 "Prologue", és ez nem is történt másképp - meg is érkezett a játékról az első, igencsak szépséges gameplay videó. Update!

44 | Gran Turismo infómorzsák

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo sorozat producere nemrégiben a Best Car magazinnak adott interjút, amelyben elárult néhány új dolgot a sorozat jövőjével kapcsolatban.

107 | Gran Turismo 5 "Prologue" képlavina

Úgy tűnik, hogy nincsen nap Gran Turismo hír nélkül: ma éppen új képek érkeztek az ötödik rész előzetes változatáról, a "Prologue"-ról, méghozzá nem is akármennyi.

20 | Gran Turismo 5 "Prologue" részletek

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo sorozat producere nemrégiben a japán Famitsu magazinnak adott interjút, amelyben elég sok új dolgot elárult az ötödik rész készülő előzetes verziójáról, a "Prologue"-ról - lássuk, hogy mi is készül a Polyphony Digital boszorkánykonyhájában.

49 | Gran Turismo 5 "Prologue" - belülről

Három darab új screenshotot tudunk mutatni a Gran Turismo 5 októberben érkező kedvcsináló változatáról, a "Prologue"-ról - bemutatkozik az új belső nézet.

101 | Gran Turismo 5 "Prologue" képek és trailer

A múlt héten lezajlott E3-on egy ízletes trailer formájában már megcsodálhattuk a Gran Turismo 5 "Prologue"-ot, most pedig egy újabb remek kedvcsináló érkezett a Polyphony Digital játékáról, méghozzá rengeteg új screenshottal karöltve.

135 | [E3] Gran Turismo 5 képek & trailer

Befutott néhány csinos kép az év végén érkező GT5 ízelítőről, a Gran Turismo 5 "Prologue"-ról - a Polyphony Digital játéka igen meggyőzően fest, még akkor is, ha a megjelenés elég távolból (2007 vége - Prologue; 2008 vége - GT5) integet.

157 | Gran Turismo 5 csak 2008 végén?

Nagy valószínűséggel csak 2008 végén fog a boltokba kerülni a Gran Turismo 5, a fejlesztő Polyphony Digital feje, Kazunori Yamauchi ugyanis elmondta, hogy a lehető legtökéletesebb formában akarják kiadni az amúgyis rendkívül sok fejlesztési időt igénylő játékukat.

348 | Gran Turismo 5: friss tudnivalók

Régóta nem hallottunk már a Gran Turismo 5 felől, az egyik francia magazin azonban nemrégiben egy exkluzív interjú keretein belül beszélgetett a játék producerével, Kazunori Yamauchi-val, aki számos újdonságról - köztük korábban már pletykált dolgokról is - lerántotta a leplet.
Tovább a játék adatlapjára / fórumába