[Teszt] Gran Turismo 5
Kapcsold jtk: Gran Turismo 5 (ps3)
Eddig 497 hozzszls
drag
2010. November 30.
Tuesday 20:00
A tesztpldnyt a GameStore biztostotta, ksznjk!Hat v hossz id. Elg egy konzolgenerci lefutshoz, elg egy diploma megszerzshez, s elg arra is, hogy elfelejtsd, mirt is jtszol valjban.

Egy tkletes jtkhoz mr vajmi kevs - a Gran Turismo 5 sem az. Vannak ignytelen aprsgai, szokatlan kettsg rzdik rajta, a mestersges intelligencija mg mindig hagy kvnnivalt maga utn, s bizonyos szempontbl visszalpsnek tekinthet az elz rszhez kpest. Ha azrt vrtl hat vig, hogy vgignzd a perfekcionizmus bukst, akkor rlhetsz: itt a remek alkalom a diadalittas csfoldsra s a skalpok lblsra. Tedd csak. gysem szmt.

Van 800 olyan aut a Gran Turismo 5-ben, melyek alsbbrendek, st, nhny vllalhatatlan darab is akad kztk. Csnybbak, kevsb kidolgozottak, nincs bennk bels nzet - ignytelen s idejtmlt kpik, lustn sszehajiglt szenzcihajhsz tltelkek. De nem szmt.

Az ellenfelek viselkedse tovbbra sem kielgt. Jobban odafigyelnek rnk, mint korbban, de mg mindig gyakran elfordul, hogy makacsul leszortanak bennnket az vrl. Bosszant, amikor az AI ostobasga miatt prdlnk ki, vagy ha egy elkerlhetnek tn koccans miatt kell jrakezdennk egy licensz tesztet. De nem szmt.

Mint kzel tz ve, a genercivlts most is negatv hatssal volt a tartalomra: a Gran Turismo 5 karrierje rvidebb, mint az elz epizd. A helysznekbl is kevesebb van, mint a plyktl roskadoz elzmnyben, gy nhny rgi kedvencnek is bcst kellett inteni. De nem szmt.

Vannak hibi a Gran Turismo 5-nek, olyan negatvumai, melyek mellett nem lehet elmenni sz nlkl. Mgsem szmtanak. Azrt nem, mert a Gran Turismo 5 velk egytt is minden idk legjobb konzolos szimultora.Hogy mitl j a Gran Turismo 5, azt lehetetlen egy mondatba sszesrteni. Azt viszont, hogy minek ksznheten lhetett ismt vissza a mfaj trnjra mr gyerekjtk: azrt, mert nincs mg egy fejlesztcsapat, amely akkora alzattal tekintene az autkra, mint a Polyphony Digital.

Lehetsges, hogy a maximalizmusnak vannak htrnyai: fl vtized alatt ktszz teljes rtk jrm - ennyi gynevezett Premium modell van az tdik rszben - messze nem kiemelked mennyisg, mg akkor sem, ha kidolgozottsgukat tekintve tlzs nlkl a kvetkez genercibl nyjtanak kstolt. Ahhoz azonban mr kellett ez az elhivatottsg, hogy a Gran Turismo 5 vezetsi modellje olyan legyen, amilyen: realisztikus megkzeltst hasznl autverseny mg sosem knlt ilyen vezetsi lmnyt.

Ez az a pont, ahol httrbe szorulnak a klssgek. Tny, hogy az a grafikai inkonzisztencia, ami az autk tern megfigyelhet vgtelenl szokatlan Kazunori Yamauchi csapattl, m a nap vgn csak egy dolog szmt: az, hogy mindegyikk alatt ugyanaz a fizika dolgozik. Csodsan, meghkkenten, lomszeren.

s ha valamirt, ht ezrt mindenkppen rlhetnk annak a frnya ezer kocsinak: egyetlen stlusbeli cm sem fedett mg le annyira szles sklt az autipar s a motorsportok mltjbl, jelenbl s jvjbl (!), mint a Gran Turismo 5. ppen ezrt az az ominzus vezetsi lmny nem csak minsgi, hanem fantasztikusan vltozatos is.

Nem vletlenl nem prbltam szavakba nteni, hogy mit knl a jtk a szimultor-rajongknak: a kontroller (mg jobb esetben a kormnykerk) fl perc alatt tbbet mesl, mint karakterek ezrei - kiprblni s tlni kell.

>>

sszesen: 497 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
[6] Glya80
Feb 08., Tuesday 16:25 #497
A legjobb teszt s rtkels az sszes magyar konzollal foglalkoz oldal kzl
PSN: levente80hun 3DS:1005-9164-4800
Dec 25., Saturday 20:13 #496
Vlasz Bula_2000 (#495) zenetre

Szvusz! Mit akarsz? Kv? Nincsen. Szndics? Nem adok! Menj innen, hulye kocsog! Nem kapsz semmit, elfogyott, kifogyott, ksz, vge, mindennek!
[3] Bula_2000
Dec 07., Tuesday 10:03 #495
Csak azrt szlok hozz, hogy nveljem a heszek szmt.
[3] bzoltan
ma 16:05 #494
Vlasz lacapaca (#493) zenetre
Ne add fl! Lehet, hogy level 100.000 utn megnylik a Gt5. Szlj ha megvan, addig nem veszem meg, kivve ha 10.000 Ft. krl adjk majd (elvbl). Kszi.
[29] lacapaca
ma 11:27 #493
Vlasz rico77hun (#484) zenetre
n mr "bearanyoztam" mindet Gondoltam kapok majd rtk kajak tuning verdkat...a nagy lf...t. Azokrt lehet tovbbra is krzni tucatszm a versenyeken. Asszem n ezt mr 3GT (a 4.rsz kimaradt) s 3Forza utn mr rohadtul unom. Bizony nem rtana mr valami vrfrissts.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[3] atiamd34
tegnap 20:40 #492
Vlasz ssj4vegita (#468) zenetre
Na na a shiften lehet hogy nem ltszik meg a de a grid az hatalmas jtk nlam minden idk legjobb auts gameiba benne van s ott van a dobogn mert hihetetlen j ,fantasztikus versenyek vannak benne fleg az jszakai szerpentines bnusz versenyek ht az hatalmas s nem knny nem olyan mint egy nfs... Csak msz a azt nyomod a gzt azt jvan
[3] atiamd34
tegnap 20:35 #491
Vlasz naval (#486) zenetre
Nekem is a forza a nyer de persze kirly a gt5 is mivel x360-on kitoltam a forzt most a gt-t nyomom aztn meg majd felvltva pp melyikhez lesz kedvem...
[33] Hazuki
tegnap 18:56 #490
Vlasz naval (#486) zenetre
A GT5 meg rszletesebb s fot realisztikusabb, fleg a mszerfalas nzet.
A pitch black night unfolds with the morning star as its only light, And thus the saga...begins...
[30] Ringu84
tegnap 13:57 #489
Vlasz Doom (#487) zenetre
Aztn a vgn az S licence-k meg mr szinte gyerekjtknak tnnek
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[21] Gaben
tegnap 13:56 #488
Vlasz Krisz576 (#413) zenetre
Itt egyetlenegy problma van.
A mindenki ltal vrva-vrt dk, ahelyett, hogy alul sikamlsan ki-be jrklna lvezetet okozva, keresztben beakadt fell. rtjk mi, hogy erre is azt lehet mondani: lvezetes.
De azrt nmi fenntartssal kezeljk eme jelzket. Mert taln mgse.
"It's not about being the best, it's about being better than you were yesterday!"
[54] Doom
tegnap 13:48 #487
Vlasz rico77hun (#484) zenetre
Az els prat megcsinltam aranyra, utna mr nem rdekelt, vegyesen sikerlt elsre bronzra, ezstre. A nemzetkzi C, 10. jogostvnya.. Na ott hagytam abba, hamarosan te is megltod hogy hol kezddik az igazi szopats.
[20] naval
tegnap 13:28 #486
KATT!
forza szimpatikusabb....
[20] naval
tegnap 13:14 #485
Vlasz liquid (#478) zenetre
Ez igaz!!!! Szerencsre van forza 3am ,Hot Pursuitom ,gy egyltaln nem fj a fogam a GT 5re!
Kpek ,videk alapjn nagyon j,csak gondolom mindenki a megvltt vrta benne s csaldott volt hogy ez "csak" egy j jtk...na j, nem j, hanem nagyon j....
[5] rico77hun
tegnap 13:00 #484
Vlasz Doom (#454) zenetre
Mg csak most kezdtem a licenszeket. Teszem hozz: Nem gyenge trtnetek, izzadok az aranyrt rendesen, s ez mg csak a legeleje..
Hello a nevem, Hello a nevem ANTISZOCILIS ELEM / twitter.com/rico77hun
[30] Ringu84
tegnap 12:30 #483
Vlasz lacapaca (#481) zenetre
Lehet benne valami. Ilyenekre n eddig nem figyeltem fl. Mondjuk engem klnsen nem zavarnak ezek a dolgok. bels nzetben sose hasznlom a visszapillant tkrket, reflexbl nyomom a rear view gombot, gondolom a megszoks miatt.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[29] lacapaca
tegnap 11:03 #482
Vlasz lacapaca (#481) zenetre
De ugyanez a konzisztencia figyelhet meg a "motorhztet" nzetnl, van ahol szlesebb mg a kpernynl is (a Lancer-eknl tipikusan) van ahol meg alig tltik ki a kperny harmadt, s ugye van amikor ez a nzet "felkszik" a tetre.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[29] lacapaca
tegnap 10:41 #481
Vlasz Ringu84 (#463) zenetre
Persze, ez is biztos kzrejtszik, de ha jobban megnzed, magval a nzponttal is varilva van. Van egy j pr gp (kztk a Ferrarik is, legalbbis amennyit lttam bellk) amikben szlesebb mszerfalnzetet kapsz (leltsz a kormny als harmadig, ltod a melletted lv visszapillantt, ami mondjuk bels nzetben azrt elvrhat lenne az sszes autnl, s tovbb ltsz a mszerfalkonzol kzeptl). Elszr ezt betudtam az lspozci vltozsainak, de aztn "beltem" a TVR Tuscan-ba, s a Lambo LP670-4-be is, amikben azrt szerintem szintn htul van az lspozci, mgis olyan mintha a sofr r lenne bukva a kormnyra, alig ltni valamit a mszerfalbl, mg az oldals visszapillant sem ltszik. Azrt ez is rendesen kzrejtszik abban hogy melyiket tlem meg szebbnek.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[3] bzoltan
tegnap 9:49 #480
Vlasz Ringu84 (#477) zenetre
"Elszr jssz azzal, hogy a Grid, meg a Shift jobb mint a GT5. Amikor n felhozom, hogy az egyetlen kzs Grid/Shift pros s a GT5-kztt, hogy autk szerepelnek bennk, te mr azt lltod, hogy az AI-ra gondoltl."
Az els hozzszlsom (433): "A mestersges intelligencia minden ms rgi auts jtkban jobb (grid, forza 3 stb.)" Nem csak hogy lltom hogy az Al-ra gondoltam, de mint lthatod ez gy is trtnt. Nagy mestere lehetsz a szavak, gondolatok kitekersnek.
[41] ssj4vegita
tegnap 1:53 #479
Vlasz liquid (#478) zenetre
Igazad van, ez az idei vre tekintve pont rossz plda volt (a j CoD-ot ezerrel nyomom a GT5 mellett, s az NFS is tuti vevs, Criterion Rulz! ), nem jutott ms eszembe. Remlem, hogy ilyen pozitv javul lesz a tendencia tovbbra is. Mindenkinek jobb szerintem, ha sok tartalmas cucc jn ki.
"Imagination is everything, it is the preview of life's coming attractions." Amit az rtelem el tud kpzelni, azt el is tudja rni. Sony KD-65ZD9, Marantz SR7012, Denon 1510AE, Focal Chorus 826VW, CC800VW, 807V, SVS SB12-NSD
tegnap 0:07 #478
Vlasz ssj4vegita (#476) zenetre
OFF
Az idei CoD s NFS hatrozottan tartalmas jtkok.
And since you asked: no. It's massive.
[30] Ringu84
tegnapeltt 23:51 #477
Vlasz bzoltan (#474) zenetre
szrevetted, hogy amikor elkezdesz valamit szidni, s reaglnak r, akkor utna te egybl tmt vltasz? Gondolom azrt, mert egyik szar lltsodat se tudod altmasztani, mert mindent csak a neten olvastl.
Persze amiket felhozol az mind benne van a jtkban, de te mindegyik problmt tbbszrsre nagytod. Elszr jssz azzal, hogy a Grid, meg a Shift jobb mint a GT5. Amikor n felhozom, hogy az egyetlen kzs Grid/Shift pros s a GT5-kztt, hogy autk szerepelnek bennk, te mr azt lltod, hogy az AI-ra gondoltl. Erre reaglt Ssj4vegita, mire te egybl ttrtl a PSeye-ra, meg a szintlpses rendszerre. Aztn mikor HuTi emlti megint az AI-t, s felhozza, hogy nagy valsznsg szerint csak videkbl tlkezel, te ahelyett, hogy killnl a szavad mellett, egybl megint tmt vltasz, s a pontokrl kezdesz szvegelni.
Tudod ha valakinek valami nem tetszik a GT5-ben de jtszott a jtkkal, az meg tudja magyarzni, hogy konkrtan mi s mirt nem j neki. De te semmit nem tudsz megmagyarzni, mert halvny lila fingod nincs a tnyleges jtkrl.
Az ilyenre mr azt se rdemes mondani, hogy sznalmas.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[41] ssj4vegita
tegnapeltt 23:44 #476
Vlasz bzoltan (#472) zenetre
Engem pl. marhra hidegen hagy, hogy hny pontot kapott. Ha n azt mondom 1 pontos jtk a Grid (vadj ne adj isten EZ) akkor az mr szar?

Ne mr egy szm hatrozza meg egy jtk rtkt. n inkbb gy tekintem irnymutatst ad. Vagy egy vlemnyt a teszternek, amit a tesztbl tudhatsz meg.

Valaki gy mond vlemnyt, hogy 5 perc is sok, annyit nem jtszott vele. Valaki gy, hogy a jtk felsznt kapargatta csak. Megrtem n, hogy a mai rohan vilgban egyre kevesebb id jut egy jtkra, de pont ezzel vgjtok magatok alatt a ft (lehet nem te, de sokan msok igen). Ezrt a sok "instant" jtk, a pr rs kampnyok, az ignytelen egyjtkos mdok, amikben akkora tartalom van, mint egy kanl vzben.

Visszasrjtok a rgi idk tartalmas jtkait? Ht akkor tessk idt sznni r. Pl. ennek is, nem pedig a divatnak megfelelen 5 perc utn kidobni. Ezrt gyrtjk nagyzemben a CoD-okat meg az NFS-eket.
Mindegy, mr nagyon elkanyarodtam a tmtl.
"Imagination is everything, it is the preview of life's coming attractions." Amit az rtelem el tud kpzelni, azt el is tudja rni. Sony KD-65ZD9, Marantz SR7012, Denon 1510AE, Focal Chorus 826VW, CC800VW, 807V, SVS SB12-NSD
[31] HuTi
tegnapeltt 22:59 #475
Vlasz bzoltan (#474) zenetre
Az a nagy igazsg, hogy az egsz csak nzpont krdse. Amikor jtszol vele, akkor nem rdekelnek a standard autk, nem rdekel, hogy hny vig kszlt, csak lvezed. Ez az amit a teszt remekl visszaad, a pontszm meg nem. letnk vgig lehetne rtekezni a klnbz hinyossgokrl, de maga a jtk nagyon nem errl szl.

n teljesen megrtem, hogy mirt kapott ennyi pontot s azokat is teljesen megrtem akik jtszanak vele s kevsnek tartjk a nyolc s felet.
War has changed. ◬
[3] bzoltan
tegnapeltt 22:40 #474
Vlasz HuTi (#473) zenetre
Lehet. Az okoz leginkbb gondot sokaknak ahogy ltom, hogy mirt nem 10 pontot kapott, vagy legalbb 9-et, de lssuk be nem rdemli meg.
[31] HuTi
tegnapeltt 22:10 #473
Vlasz bzoltan (#469) zenetre
A Te problmd lnyege pedig az, hogy videk alapjn prblsz messzemen kvetkeztetseket levonni. Csak sajt magad csapod be vele. Brmelyik jtkbl ki lehet vgni flresikerlt pillanatokat ahol hibzik a program, de attl mg nem az hatrozza meg a jtkot.

Tny, hogy az AI nem a legjobban sikerlt rsze a jtknak, de nekem eddig taln ktszer okozott olyan problmt ami miatt jra kellett indtanom a versenyt, s ennyi belefr. Nem kizrt, hogy elveri a Grid, st rajta kvl j pr jtk is, de n mg kifejezetten j AI-t nem lttam, legfeljebb kevsb gyengt.
War has changed. ◬
[3] bzoltan
tegnapeltt 22:03 #472
Vlasz ssj4vegita (#471) zenetre
Nem csak azzal volt bajom, meg msnak sem csak azzal volt baja, de a tbbi bajt nem hasonltottam ms auts jtkhoz br nyugodtan lehetne, de nincs ps eye fejforgats ms jtkban br ebben is minek, gy gyenge. De lehet hogy level 125-nl megnylik a brhol hasznlhatsg, level 1000-nl a menk szebbek lesznek, stb, nem hasonltottam azt sem semmihez hogy vagy eslytelen autd van, vagy szt tuningolod s akkor simn nyersz, de ahhoz pnzgyjtgets miatt mr az unalomba hajlik a dolog. Van itt hiba sajnos bven. Szpek az autk az igaz, de szinte csak ennyi.
[41] ssj4vegita
tegnapeltt 21:40 #471
Vlasz bzoltan (#469) zenetre
Nem is kell, elsre is sikerlt elolvasnom. Inkbb te nem tudod, mit rtl te magad, mert itt nemcsak az A.I.-val volt bajod, de most mr hirtelen csak az az egyetlen problmd, persze.

A Grid-ben is vannak gyengbb pillanatai az A.I.-nak, meg a GT5-ben is. De egyiknek sincsenek olyan fantasztikus gpi jtkosai, hogy hanyatt vgjam magam tlk. A "gridecsknek" meg fleg nem. St, kevs olyan jtk van, ami igazn j A.I-val bszklkedhet. Hirtelen egy se jut eszembe. De auts tutira nincs benne.
"Imagination is everything, it is the preview of life's coming attractions." Amit az rtelem el tud kpzelni, azt el is tudja rni. Sony KD-65ZD9, Marantz SR7012, Denon 1510AE, Focal Chorus 826VW, CC800VW, 807V, SVS SB12-NSD
[2] csepi81
tegnapeltt 20:48 #470
Vlasz bzoltan (#469) zenetre
A legnagyobb problmm a mestersges intelligencival az,hogy ha hibzol s keresztbe fordulsz a plyn a a gpi versenyzk nem reaglnak s meg sem prblnak kikerlni,inkbb belm rohannak...
[3] bzoltan
tegnapeltt 19:29 #469
Vlasz Ringu84 (#447) zenetre
Az lehet a problmd lnyege hogy megllt, de ezen n nem tudok segteni. Mint mondottam volt 1 szempont alapjn hasonltottam ssze, mgpedig a mestersges intelligencia. Az pedig mirt is nem lehet megtenni 1 gt5 szint szimulci esetn? Hacsak nem azrt mert egy kis gridecske vekkel ezeltt tbbet tudott felmutatni ezen a tren s ez egyesek szmra igencsak nehz beismerni. De ezt mr doomnak sikerlt elmagyarznom, most te megint mell beszlsz, s itt van mg nekem ssj4vegita is de neki mr nem rom le mg egyszer.
[41] ssj4vegita
tegnapeltt 16:24 #468
Vlasz bzoltan (#433) zenetre
Mg j hogy nem te pontozol.

Shift-et s Grid-et egy lapon emlegetni a Forza-val s a GT-vel "enyhe" tlzs. Mirt nem rgtn inkbb a Burnout?

Shift-et s Grid-et nem 6 vig fejlesztik? Meg is ltszik rajtuk.
"Imagination is everything, it is the preview of life's coming attractions." Amit az rtelem el tud kpzelni, azt el is tudja rni. Sony KD-65ZD9, Marantz SR7012, Denon 1510AE, Focal Chorus 826VW, CC800VW, 807V, SVS SB12-NSD
[30] Ringu84
tegnapeltt 13:59 #467
Vlasz savoo (#466) zenetre
n valamirl nagyon lemaradtam, mert ezt se rtem.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[35] savoo
tegnapeltt 13:57 #466
Vlasz Ringu84 (#465) zenetre
Mindegy is az, menj el vele mrni.
"I have no memory. Every day is a new day because I don’t remember the day before. Every minute is like the first minute of my life."
[30] Ringu84
tegnapeltt 13:56 #465
Vlasz Kazama (#464) zenetre
... ja. Kt prmium aut kztt szerintem nemigazn van klnbsg. Vagy te arra gondoltl, hogy n a prmium - standard autk kztti klnbsgre cloztam? Mert ott nagyon is durva a klnbsg.

Szval most nem rtem a reakcidat.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[11] Kazama
tegnapeltt 13:49 #464
Vlasz Ringu84 (#463) zenetre
"n legalbbis nem nagyon ltok klnbsget a prmium autk kidolgozsban"

Jzusom! Ezt most komolyan mondtad?
[30] Ringu84
tegnapeltt 13:01 #463
Vlasz lacapaca (#458) zenetre
Szerintem nem kidolgozottsgi klnbsgek vannak, hanem egsz egyszeren a Doom lltal mutatott kocsik rgebbiek, egyszerbbek, sokkal puritnabb design-nal rendelkeznek. Egyrtelm, hogy egy Ferrari kidolgozottabbnak tnik a sok szp vvel, s design elemmel, a bels trben is tele van olyan dologgal ami szinte vonzza az ember szemet, ezrt hamarabb feltnnek az aprsgok. Egy Lancia Delta-ban mi tnne fl, az hogy vonalzval rajzoltak meg mindent?
n legalbbis nem nagyon ltok klnbsget a prmium autk kidolgozsban.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[54] Doom
tegnapeltt 12:53 #462
Vlasz lacapaca (#458) zenetre
m mgis jobbak mint nmelyik P Nissan modell!
[30] Ringu84
tegnapeltt 12:48 #461
Vlasz CJ NIN (#460) zenetre
Akkor arrl kszltek azok az llat kpek gondolom.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[8] CJ NIN
tegnapeltt 12:40 #460
Vlasz lacapaca (#453) zenetre
Igen, n is ezt vettem szre, vagyis, hogy premiumok kztt is van kisebb szrs, de csak pozitv rtelemben. n elszr egy 430-as Ferrarit vettem, s azon nincs hiba. Tnyleg semmi. Alapbl piszkosul ltvnyos mondjuk, ahogy kls nzetnl beltsz az utastrbe, br szinte mindig bels nzetbl tolom, mert az mg jobb.
[8] CJ NIN
tegnapeltt 12:35 #459
Vlasz Ringu84 (#456) zenetre
Tudom, hogy mit rtl, ezrt is a zrjeles a msodik mondat vgn. Br, lehetett volna egyrtelmbb.
[29] lacapaca
tegnapeltt 12:34 #458
Vlasz Doom (#455) zenetre
Semmik a Ferrarikhoz kpest Prbld ki valamelyiket mszerfalas nzetben, nlam durvn alzzk a legtbb gpet
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[30] Ringu84
tegnapeltt 12:31 #457
Vlasz Doom (#454) zenetre
Nekem mr tbb mint 30 kocsibl van kb. 6-7 prmium (abbl egy ugye a gokart) a tbbi mind standard. Mondjuk az is igaz, hogy prmium autt mg nem vettem, ami van azt nyertem, viszont standard kocsikat rendszeresen veszek a hasznlt aut kereskedsben, mert nmelyiket nem tudom otthagyni.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[30] Ringu84
tegnapeltt 12:28 #456
Vlasz CJ NIN (#452) zenetre
Mivel nekem cmezted a kommentet, gy nem tudom mi bajod van, mert n a felsoroltak kzl csak azt mondtam, hogy a Shift, s Grid szint jtkokkal nem lehet sszehasonltani. A Forza-val mirt ne lehetne, auts szimultor az is. Az egyetlen dolog amit figyelni kell az az egy v a kt jtk megjelense kztt, de gy meg mg szebb teljestmny, hogy a Forza 3 egy v tvlatban bizonyos dolgokban mg mindig jobb tud lenni mint a GT5.
Szval n sose mondtam, hogy nem lehet sszehasonltgatni jtkokat ha azok ugyanazt az irnyzatot kpviselik. De a Shift s a Grid is fl-arcade stlus auts jtkok, szimulcihoz sok kzk nincs, ezrt nem megfelel sszehasonltsi alapok a GT-vel, s a Forza-val szemben.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[54] Doom
tegnapeltt 12:26 #455
Vlasz lacapaca (#453) zenetre
Ezek kvzi nem Ferrari-k, mgis hihetetlenl ki vannak dolgozva KATT! KATT!
[54] Doom
tegnapeltt 12:19 #454
Vlasz rico77hun (#450) zenetre
Pedig a License tesztek pl. csak Premium autkkal mennek, a kezdpnzbl meg simn kijtt egy P Honda Civic ami tuning nlkl is elg volt pr Beginner versenynl, s azok utn is Premiumot adott ajndkba els helyezsnl. gy kvzi nekem mr az elejn volt ~6 P kocsi, most level 13-nl van kb egy tucat P (ebbl sok agyontuningolt) meg 7 Standard.
[29] lacapaca
tegnapeltt 12:17 #453
Vlasz CJ NIN (#452) zenetre
A Ferrarikra rezheten jobban odafigyeltek, mg a prmiumon bell is egy kln kategrit kpviselnek, elkpeszt ahogy kinznek!!! Az els megvett prmiumgpem egy 512-es volt
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[8] CJ NIN
tegnapeltt 12:08 #452
Vlasz Ringu84 (#447) zenetre
Azrt... ne hasonltsuk a Shifthez, ok. Ne hasonltsuk a Forza-hoz, ok (mert sokan ezt rtk). Akkor mr a korbbi rszekhez se hasonltsuk, mert hny ve volt mr, meg milyen platformokon jttek ki. Akkor mi is maradt? A nagy semmi. Mikzben az rtkels a felsorolt jtkok egyes elemeivel val sszehasonltsbl szletik (ezt minden cucc kikrhetn magnak . Akkor ne mondjuk, hogy gyenge az AI, mert a Forza 3-hoz kpest az (nem t'om milyen ott, csak plda), amivel nem hasonltjuk ugye ssze. Ne rjuk, hogy a jtk jutalmazsi rendszere nem kedvez az alkalmi jtkosoknak, mikor erre a Shift lenne a plda. Ne rjuk, hogy esben, egy Ferrari bels nzetnl mindennek odaver ltvnyban, mert akkor meg az sszes tbbi jtkhoz hasonltjuk.
Tudom, hogy ez egy logikai hurok, keresztbe-kasul lehetne vitzni rla; csak sokan szeretik belni az adott jtkot valamifle sajt rtkelsi rendszerrel felszerelt fekete lyukba, mert ott aztn gy is annyi, amennyit ppen mondunk.
[29] lacapaca
tegnapeltt 12:07 #451
Vlasz rico77hun (#450) zenetre
Krisz-nek csak az volt Nha befficcent valami gyansan nem odaval Chevi, de a cscs Pana plazmja a tbbi jrgnynl ptolta a hinyossgokat
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[5] rico77hun
tegnapeltt 11:45 #450
Vlasz lacapaca (#442) zenetre
'Ennek konkrtan nem is kell, lvl10-ig volt vagy 5 prmium autm, abbl is 1 gokart, 1 meg valami "traktor", gy hogy csinltam folyamatosan a licenszeket, meg a B-spec-eket is'. Na pontosan itt a lnyeg, nekem sem volt az elejn a gokarton kvl prmium gpem..
Hello a nevem, Hello a nevem ANTISZOCILIS ELEM / twitter.com/rico77hun
[22] rambustibi
tegnapeltt 11:33 #449
Vlasz Ringu84 (#448) zenetre
Ez egy nagyon pozitv hozzszls volt. Egyet rtek.
"A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi."
[30] Ringu84
tegnapeltt 11:27 #448
Vlasz dreampage (#446) zenetre
Azrt szintn, ha nem a GT5 s a Forza 3 pontjairl lett volna sz, meg se emlted a dolgot.
Igenis az FM3-rl volt sz, s ezt te is tudod.

Ettl fggetlenl a GT5 - 8.5pont, s az FM3 - 9.5pontot n is helytllnak tartom. Tudod, hogy pont n voltam az aki mindig is nagyon fikzta a Forza3-at, mgis azt mondom, hogy megrdemelte azt a 9.5 pontot, mert eredmnyt tekintve a Forza 3 egy jobban sszerakott egszet kpvisel mint a GT5. Ennyi.
Aztn support szempontjbl mg a ksbbiekben vltozhat a dolog, mert a Turn10 azokat az apr bakikat tbbnyire leszarta, s a Poliphony meg folyamatosan javtgatja a nagyobb hibkat, s figyel a reakcikra. De ez a tnyen mit sem vltoztat, hogy mint piacra kerlt produktum a Forza 3 jobb volt mint a GT5.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
sszesen: 497 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Gran Turismo 5 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: SCEE
Fejleszt: Polyphony D.
Megjelens: 2010. Nov 24.
Kategria: Verseny
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
8.5
Ami tetszett
+ Fantasztikus vezetsi modell, a mfaj j cscsa
+ Mg jobb, mg vltozatosabb GT Mode
+ A genercin olykor tlmutat ltvny
+ Napszak- s idjrsvltozs
+ Vgtelenl elegns s eszttikus menk
+ Tbb, mint ezer aut
Ami nem tetszett
- Inkonzisztens kidolgozottsg
- Az AI tovbbra sem elg j
- Tartalmilag nmileg visszalps
Olvasi rtkels: 9.3 (343 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

497 | [Teszt] Gran Turismo 5

A Gran Turismo 5 a maga nemben egyedlll jtk: a jelenlegi generciban egyetlen cmre sem vrtunk ennyit. Most vgre itt van, megjelent - vajon a mfajn bell is egyedlllra sikeredett, vagy hiba vrtunk r ennyi vet? Tesztnkbl kiderl.

114 | [Elzetes] Gran Turismo 5

Mr megszoktuk, hogy a Gran Turismo 5 minden egyes nagy rendezvnyen valami jdonsggal rukkol el: a sorozat szlatyja, Kazunori Yamauchi az idei Tokyo Game Show-n kt j feature-rl is lerntotta a leplet. Bemutatkozik a Gran Turismo Anywhere s a dinamikus idjrs.

156 | [Prbakr] Gran Turismo 5

A klni vsrcsarnokba belpve els utunk - a ktelez krk utn persze - a Sony standjra vezetett, hogy mg azeltt rvethessk magunkat a Gran Turismo 5 Gamescomos demjra, hogy a lassan, de biztosan beszivrg sajt ellepn a Polyphony Digital jtkt.

230 | Gran Turismo 5: minden, amit tudnod kell

Bztunk benne, hogy az E3 lesz az a rendezvny, ahol a Sony s a Polyphony Digital elll az els igazn nagy Gran Turismo 5 infcsokorral. Vgl nem kellett csaldnunk, mi pedig ssze is szedtk szmotokra az sszes friss s fontos tudnivalt a jtkrl.

22 | Gran Turismo 5: frissts s DLC

Ismtelten frissl egyet a Gran Turismo 5, m ami ennl is fontosabb: j letlthet tartalom is rkezik a Polyphony Digital autversenyhez.

13 | Ismt bvl a Gran Turismo 5

A Spec II frissts s az els DLC utn nem sokkal ismtelten bvl a Gran Turismo 5: jabb update-re s letlthet tartalomra kell szmtani. A jv hten rkeznek.

19 | Gran Turismo 5: jn Spa-Francorchamps

A mai napon vlik elrhetv a jtkot j funkcikkal ellt Gran Turismo 5 Spec 2.0 frissts, hamarosan pedig a begrt letlthet tartalom is befut - rgtn hrom.

68 | Gran Turismo 5 Spec II: az j funkcik

30 | Bvl a Gran Turismo 5

Csendben s aprnknt eddig is bvlt a Gran Turismo 5, Kazunori Yamauchi azonban nemrg a Twitteren bejelentette, hogy hamarosan itt van az els nagyobb frissts is.

12 | Gran Turismo 5: plyacsomag rkezik?

A GTPlanet szemfles frumozi gyans logkra bukkantak a Gran Turismo 5 hivatalos weboldaln - erteljes DLC-szag kering a levegben. Nxolc plya rkezhet.

18 | Gran Turismo 5: mentsi lehetsg

Szntelenl bvlget a Gran Turismo 5: Kazunori Yamauchi jabb kzelg feature-rl rntotta le a leplet nemrgiben. Hamarosan a versenyek kzben is lehet majd menteni.

16 | Gran Turismo 5: patch hamarosan

A Polyphony Digital tovbb bvtgeti a Gran Turismo 5-t: hamarosan befut a legjabb frissts a jtkhoz. A Gran Turismo Anywhere is ebben a hnapban rkezik.

12 | Gran Turismo Anywhere februrban

Mr korbban is kaptunk gretet arra, hogy az v elejn kibvl a Gran Turismo 5 B-Spec mdja, most pedig vgre az is kiderlt, hogy mikor.

117 | GT5: tszz eurs kormny rkezik

A hivatalos Gran Turismo 5 kormnyra vgysz? Mr nem kell sokat vrnod: a Thrustmaster T500 RS janur els hetben rkezik Eurpba, s tszz eurba fog kerlni.

64 | Gran Turismo 5: tbb prmium kocsi jhet

A Gran Turismo 5 egyik legtbbet kritizlt eleme a hatalmas kontraszt a standard modellek nmelyike s a hihetetlenl rszletes prmium autk kztt - gy nz ki, hogy a csapat vltoztatni szeretne ezen.

51 | tmilli Gran Turismo 5

Nem kellett sokat vrni a vilgszint eladsi adatokra a Gran Turismo 5 (PS3) esetben: a Sony s a Polyphony Digital kzztette az eredmnyeket.

38 | Gran Turismo 5: jtk a bngszdbl

Korbban mr volt sz arrl, hogy a Gran Turismo 5 bizonyos rtelemben bngszbl is jtszhat lesz - a Polyphony Digital dolgozik a funkci beptsn.

20 | Gran Turismo 5: mechanikai srlsek

A Polyphony Digital szorgalmasan patchelgeti a mlt hten megjelent Gran Turismo 5-t: hamarosan a teljes rtk mechanikai srlsi modell is bekerl a jtkba.

66 | Gran Turismo 5: extrm online forgalom

Aki tegnap lecsapott a Gran Turismo 5-re, az bizonyra tapasztalta, hogy nha kellemetlenl hosszra nylnak a tltsi idk. me az indok, illetve megolds a problmra.

18 | Gran Turismo 5: premier trailer

Az els pontszmok megvoltak, jjjn mg egy vide a Gran Turismo 5-bl: a Sony amerikai divizija ezzel a trailerrel nnepli a sokak ltal vrt szimultor amerikai premierjt.

266 | Gran Turismo 5: a pontszmok

Sokves vrakozs vgre kerlt ma pont: vgre megjelent a Gran Tursimo 5. s vele egytt megjelentek az els tesztek is: lssuk, hogy milyennek ltja a sajt GT5-t.

49 | Kevin Butler autt lop

Mr csap pr napot kell tmalmozni a Gran Turismo 5 huszonnegyedikei megjelensig. Kevin Butler, a Sony reklmarca nem malmoz, hanem felkszl a Nagy Versenyre. Vide.

125 | [Frisstve] Nem csszik a Gran Turismo 5

Szeretnk vicceldni, de brki letre megesksznk, hogy ez most nem pon: mg mindig nem karikzhatjuk be teljes magabiztossggal a Gran Turismo 5 megjelensi dtumt.

31 | Gran Turismo 5: hat perc plyaszerkeszt

Rvid zeltt mr lthattunk korbban a Gran Turismo 5 plyaszerkesztjbl, most pedig egy fokkal behatbban is megismerkedhetnk az tdik rsz egyik j feature-vel.

216 | Hivatalos: Gran Turismo 5 november 24-n

Vge a tallgatsnak: a Sony a korbbi greteknek megfelelen nhny perccel ezeltt bejelentette, hogy mikor kerl a boltokba a Gran Turismo 5. Eurpban s az Egyeslt llamokban is ugyanazon a napon fog megjelenni a jtk.

78 | Gran Turismo 5: november 24?

Nem telhet el nap j "ekkor jelenik meg a Gran Turismo 5" pletyka nlkl: a legfrissebb darab Indibl szrmazik, s november huszonnegyedikre mutat. Lehet, hogy tnyleg huszonngy.

70 | Gran Turismo 5: az intr

Ma sem maradunk Gran Turismo 5 hr nlkl: most pp a jtk intrja szivrgott ki kamers formban. A masszv, ht perces nyitanimci szoks szerint mvszi bevezetvel indt.

98 | Gran Turismo 5: a jtkok Avatarja

Hossz listt kellene rnunk, ha fel szeretnnk sorolni a Gran Turismo 5 lnyeges feature-eit - a 3D csak egy lesz a sok kzl. A Blitz Games ettl fggetlenl el van julva tle.

130 | Elkszlt a Gran Turismo 5

"Mikor jelenik meg a Gran Turismo 5?" A krdsre mg mindig nincs pontos vlasz, a j hr az, hogy a jtk elkszlt, mesterlemezre kerlt, s mr a gyrtssorokon van.

129 | Gran Turismo 5: rossz eljelek

November msodika van - ha nem csszott volna a Gran Turismo 5 megjelense, akkor ma kaparinthattuk volna meg az tdik rszt. Vajon mikor fogjuk?

97 | Gran Turismo 5: a Red Bull X1

Vajon milyen lenne egy olyan versenyaut, amely kibjik minden ltez technikai s biztonsgi elrs s korlt all? A Gran Turismo 5 s a Red Bull Racing megadja a vlaszt: olyan, mint az X1.

44 | Gran Turismo 5: december kilenc?

A Gran Turismo 5 kt hete bejelentett csszsa ta vrunk az j megjelensi dtumra, ami most taln megrkezett - igaz, hivatalosnak egyelre mg nem tekinthet.

89 | Gran Turismo 5: motorok DLC-ben?

Lesz benne idjrs, jszakai verseny, trs s tricsilli aut - mivel bvthet mg a Gran Turismo 5? Kazunori Yamauchi szerint pldul motorokkal.

52 | GT5: trailer csszs utn

A hrom napja bejelentett, egyelre bizonytalan idej Gran Turismo 5 csszs utn rgtn kaptunk egy j, az zsiai piac szmra kszlt trailert, s nhny j inft is.

138 | [Frisstve] Gran Turismo 5: a csszs oka

Az elmlt hetek legnagyobb visszhangot keltett hre volt a Gran Turismo 5 tegnap bejelentett csszsa: a sorozat szlatyja, Kazunori Yamauchi bocsnatot krt.

418 | Csszik a Gran Turismo 5

Elszr az amerikai, majd a japn Sony rszleg jelezte, hogy a Gran Turismo 5 nem fog megjelenni az eredetileg tervezett idpontban, nem sokkal ksbb pedig Eurpra vonatkozan is megerstettk a csszst. Mg gy is megkapjuk az idn.

59 | Gran Turismo 5: a plyaszerkeszt

Eddig mg nem lthattuk mkds kzben a Gran Turismo 5 rgta hangoztatott plyaszerkesztjt, most azonban vgre erre is sor kerl - a vide csak a felsznt kapargatja.

17 | GT5: vrosnzs Rmban

Zajlik a Eurogamer Expo, ez kznsgnek szl rendezvny, j bejelentsekre ne tessk szmtani - friss, kamers gameplay videkra viszont igen. A Gran Turismo 5-tel kezdnk.

39 | Gran Turismo 5 tvreklm

Egy kis rdekessg a dleltti rkra: rvidke Gran Turismo 5 tvreklm, egyenesen Japnbl. A fszerepben egy csszda, s a jtkban szerepl tbb, mint ezer jrm.

65 | [TGS] Gran Turismo 5 trailer

rdekes forrsbl - a Red Bull jvoltbl - befutott a Gran Turismo 5 vrva-vrt TGS trailere: nem ugyanaz, amit a kamers felvtelen lthattunk, de ettl fggetlenl nem rdemes kihagyni.

53 | [TGS] Gran Turismo 5: es, h, jszaka

A Sony TGS-es konferencijrl termszetesen nem hinyozhatott a Gran Turismo 5: egszen elkpeszt j trailerrel jelentkezett a Polyphony Digital versenyjtka.

199 | Gran Turismo 5: trs, mg

Kt napja mr futottunk egy krt "gy trnek az autk a Gran Turismo 5-ben" tmban, most pr kp, s egy vide erejig ismt visszatrnk a durvn roncsold GT5-s kasztnikhoz.

36 | Gran Turismo 5: gy trnek a kocsik

Mint az ismeretes, a Gran Turismo 5-ben sokak rmre mr lesz trsmodell - a most kvetkez kpek ezt hivatottak bemutatni. Kilenc gyrd kasztni.

67 | Gran Turismo 5: Nordschleife s Jagur

Vasrnapi program: nzznk Gran Turismo 5 gameplay videt, benne a Nordschleife-vel, s egy legends autval - a Jaguar XJ13-mal. A teljes napodat nem veszi ignybe - csak tizenegy percedet.

8 | [GC] Gran Tursimo 5 - videk, mg

Gran Tursimo 5 videkbl soha nem elg, plne gy, hogy a Gamescom alkalmbl most van mit videzni. Hrom darab j pldnyt tudunk mutatni, kztk egy jfajta gokartozsat is.

63 | [GC] Gran Turismo 5: kpek, kk PS3

Hogy kapcsoldnak a friss Gran Turismo 5 kpek a kk PlayStation 3-hoz? Nagyon egyszeren: Japnban (is) november harmadikn debtl a GT5, a mell kiadott PS3 pedig kk lesz.

43 | Gran Turismo 5 trailer-montzs

jabb versenyz a "vasrnapi rdekessg" kategriban: remekl sszeollzott zens montzs a Gran Turismo 5 eddigi elzeteseibl. Nem hivatalos, de a minsg alapjn akr az is lehetne.

105 | Gran Turismo 5: a gyjti kiadsok

Az amerikai gyjti kiadst mr lttuk a Gran Turismo 5 esetben, ma pedig az Eurpnak sznt darabokrl is lehullott a lepel. Igen, gy, tbbes szmban.

37 | Gran Turismo 5: 20 orszg, 70 plya

Vgre valahra tisztzdott egy olyan dolog a Gran Turismo 5 kapcsn, ami felett mr nagyon rgta krdjel lebegett: kiderlt, hogy tnylegesen hny plya lesz a jtkban.

66 | Felkerlnl a GT5 stblistjra?

Ha a vlasz igen, kt t ll eltted. A bonyolultabb: szerezz llst a Polyphony Digital-nl. Az egyszerbb: nevezd el az E3-as trailer alatt hallhat dalt, s kld be nekik egy rvid indokls ksretben.

110 | Gran Turismo 5: aszfalton s porban

Amita a Sony az E3-on bejelentette a Gran Turismo 5 vgleges, novemberi megjelensi dtumt, a videk is megszaporodtak a jtkbl. A friss pdny az tdik rsz csinos vizulis effektjeire koncentrl.

69 | GT5: kt specilis kiads rkezik

A Gran Turismo 5 novemberi megjelense nagybets Esemnynek grkezik PS3 fronton, gy nem csoda, hogy a Sony kt specilis kiadst is tervez belle. Az egyik nagyon drga lesz.

56 | Gran Turismo 5: a fotmd

Akrcsak a negyedik rsz esetben, a Gran Turismo 5 fotmdjban is gynyr helyszneken kattintgathatunk majd - a lenti videban nmi gameplay zelt mellett ebbe is belekstolhatunk.

157 | Gran Turismo 5: hat perc Toszkna

Lassan, de folyamatosan csordoglnak a (javarszt az E3-rl szrmaz) kamers Gran Turismo 5 videk. Most egy nappali menet van soron Toszknban - tbb, mint hat percben.

40 | Gran Turismo 5: a Top Gear tesztplya

Rgta tudjuk, hogy a Top Gear tesztplya benne lesz a Gran Turismo 5-ben - kpeket, s rvidebb videkat is lttunk rla. Most egy teljes krt nzhetnk vgig.

74 | Gran Turismo 5: harmincht perc

Jjjn nmi vaskosabb nznival dlutnra: az Inside SimRacing tbb, mint flrs videanyagrl van sz, rengeteg gameplay jelenettel s mlyrehat elemzsssel a GT5 (szinte) minden aspektusrl.

120 | Hivatalos: idjrs & szerkeszt a GT5-ben

Az "idjrs" s a "plyaszerkeszt" cm tteleket nem piplhattuk mg ki a Gran Tursimo 5 korbban rebesegetett, de nem hivatalos szolgltatsai listjrl. Most mr piplhatunk.

69 | [E3] GT5: gyjti kiads, kpek, infk

A Gran Turismo 5 legjabb trailere az idei E3 egyik legjobb kedvcsinlja volt - most lssunk pr egyb dolgot a Polyphony Digital jtka kapcsn.

78 | [E3] Gran Turismo 5 trailer s kpek

A Sony konferencitl mindenki Gran Turismo 5 trailert s megjelensi dtumot vrt. Meg is kaptunk: november msodikn jn a jtk.

53 | Gran Turismo 5: irny Le Mans

jabb Gran Turismo 5 vide, ezttal Le Mans kerlt tertkre kzel hat perc erejig. Ha minden jl megy, holnap este azt is megtudjuk, hogy mikor lhetnk be mi a voln mg.

62 | [E3] Gran Turismo 5 trailer

A ma reggelre grt dupla PS3 meglepets adag msodik rsze kvetkezik: a Killzone 3 mellett a Gran Turismo 5-bl is kaptunk j trailert az E3 htfi hivatalos startja eltt.

52 | Gran Turismo 5: kzel a megjelensi dtum

Az rk krds: mikor jelenik meg a Gran Turismo 5? Ha hihetnk a Sony-nak, akkor most mr tnyleg heteken bell fny fog derlni a premier idpontjra.

40 | Gran Turismo 5: jszaka a Pokolban

A Zld Pokol, vagyis a Nrburgring Nordschleife nappal sem egy lenylom, a Gran Turismo 5-ben azonban jszaka is vgigvezethetnk majd a 21 kilomteres aszfaltcskon.

75 | Gran Turismo 5: kpek a Nrburgringrl

Friss kpeket tudunk mutatni a Gran Turismo 5-rl, melyek mell egy j bejelents is trsul: a Nrburgring sszes nyomvonala megtallhat lesz a jtkban.

156 | Gran Turismo 5: kilencven szzalk, megint

A Nagy Krds: hogy ll a Gran Tursimo 5 fejlesztse? Kazunori Yamauchi friss nyilatkozata szerint a GT5 kilencven szzalkban van kszen - ami bztat lenne, ha pr hnapja nem ugyanezt mondta volna.

65 | Yamauchi: mrges leszek

Az vek sorn mr megszoktuk a Polyphony Digital maximalista hozzllst, gy a stdi feje, Kazunori Yamauchi legutbbi kijelentsn sem lepdtnk meg tlsgosan.

42 | Gran Turismo 5: dolgozik a futm

A hivatalos anyagok tovbbra is ritknak szmtanak, kamers videk azonban szp szmmal rkeznek mostanban a Gran Turismo 5-rl. me a legjabb.

131 | Gran Turismo 5: mg emberibb ellenfelek

A Gran Turismo sorozaton mindig is nehz volt fogst tallni - a mestersges intelligencit minden esetre azrt rtk kritikk. Ezzel Kazunori Yamauchi is tisztban van.

170 | Gran Turismo 5 videadag

Kellemes mennyisg kamers Gran Turismo 5 vide rkezett vasrnap estre. Bennk: Fuji Speedway; Indianapolis Road s kt, a piltra koncentrl mozgkp.

26 | Gran Turismo 5: oktber?

A Sony a korbbi infk szerint "hamarosan" bejelenti a Gran Turismo 5 megjelensi idpontjt - addig azonban knytelenek vagyuk ms forrsokra hagyatkozni. A GT5 sszel jn - lltlag.

60 | [GDC] Gran Turismo 5: dtum hamarosan

A Gran Turismo 5 kapcsn mindig is a megjelensi dtum volt a legnagyobb krds: a Sony azt gri, hogy hamarosan fny derl a vrva vrt idpontra. Hrom j kp is rkezett.

61 | Gran Tursimo 5: az jszakk

jszakai verseny s trs - kt olyan szolgltats, melynek halatn minden Gran Turismo rajongnak sszefut a nyl a szjban. Az j trailer nem csak rluk szl, de szerepelnek benne.

79 | Gran Turismo 5 Nascar trailer

Azt a tavalyi E3 ta tudjuk, hogy a Gran Turismo 5-ben az autsport tbb nagy gazata is hivatalos formban fogja magt kpviseltetni. Tbbek kztt a Nascar is.

29 | Gran Turismo 5: friss kpek

Rgen voltak mr Gran Turismo 5 screenshotok, a GTP most t darabot zskmnyolt bellk. s tudunk napra pontos megjelensi idpontot is mondani! Na j: nem tudunk, de gy izgalmasabb volt.

157 | Gran Turismo 5: sszel?

Folytatdik a Gran Turismo 5 bjosan hosszra nyl megjelensi klvrija: ezttal az eurpai Sony vezr tippelt egyet a premierre - szerinte a jtk valamikor sszel fog megjelenni.

117 | Gran Turismo 5: Data Logger Visualization

Mra is jutott nmi Gran Turismo 5 finomsg: ezttal egy vide rkezett, amelyen a mlt hten bejelentett Data Logger Visualization technolgia kerl bemutatsra mkds kzben.

116 | Gran Turismo 5: Toyota FT-86 kpek

gy tnik, hogy mostanban szinte minden napra jut valami hr a Gran Turismo 5 kapcsn - ezttal egy jabb adag ltnivalval tudunk szolglni a rajongk szmra.

79 | Gran Turismo 5: kilencven szzalk

Nem, nem az els Gran Turismo 5 tesztpontszm futott be, hanem a szria apukja, Kazunori Yamauchi nyilatkozott egyet az tdik epizd kszltsgi szintjrl.

131 | Gran Turismo 5: ngy kp, egy vide

Bizonyra rmteli lesz az breds a mai napon a PlayStation 3 tulajdonosok szmra, hiszen a God of War III mellett a Gran Turismo 5 is j finomsgokkal jelentkezett ma reggel.

136 | Csszik a Gran Turismo 5 Japnban

Eddig mg nem rhattuk azt, hogy csszik a Gran Turismo 5, mivel a jtknak nem volt hivatalos megjelensi idpontja. Pr hnapja azonban mr van neki, gy most mr rhatjuk - mert hogy tnyleg csszik.

84 | [CES] Gran Turismo 5 kamers zelt

A jelenleg is zajl Consumer Electronics Shown kiprblhat formban van jelen a Gran Turismo 5 - a Gamespot stbja nem is ttlenkedett, hanem ksztettek nhny videt a jtkrl.

175 | Gran Turismo 5: ezer aut, jszaka, idjrs

Nhny szerencss id eltt rtette a mancst a PlayStation - The Official Magazine legfrissebb szmra, melyben a vrakozsoknak megfelelen j Gran Turismo 5 informcik lapultak. Tbb, mint ezer aut, jszakai versenyek, vltoz idjrs.

95 | Gran Turismo 5: vilgkrli tra

Flig-meddig j trailert lthatott a kznsg ma az Asia Game Shown a Gran Turismo 5-rl, melyben kt eddig mg nem ismert versenyhelyszn is bemutatkozott.

224 | Gran Turismo 5: kpek Indianapolisbl

Ezen a hten belekstolhatunk egy kicsit a Gran Turismo 5-be a cstrtkn indul versenynek ksznheten - a friss kpek is ez alkalombl rkeztek a Polyphony Digital jtkrl.

72 | Gran Turismo 5: csak nyron

A fldhzragadtabbak minden bizonnyal mr felkszltek arra, hogy nem lesz vilgszint premier a Gran Turismo 5 esetben - ezt most meg is erstettk. Valamikor a nyron rkezik az tdik rsz.

80 | GT5 Prologue: ngymilli felett

Frissltek az eladsi adatok a Polyphony Digital weboldaln, ezltal pedig megtudtuk, hogy a Gran Turismo 5 "Prologue" vilgszinten tlpte a ngymillis hatrt.

37 | A Gran Turismo 5 s a motorok

Az IGN korbban mr emlegetett Gran Turismo 5 interjjban nem csak a plyaszerkeszt lett megerstve, de szba kerlt az is, hogy motorok kerlhetnek a jtkba.

26 | Gran Turismo 5: a legfrissebb adag

A mlt hten mr lekzltnk egy Gran Turismo 5 kpadagot a 2007-es s a 2008-as Gran Turismo Awards legutbbi kt gyztesnek jtkbeli vltozatrl: most ismt k pzolnak.

171 | Gran Turismo 5: Audi TT s Infinity G37

Most zajlik az SEMA nvre hallgat autkillts idei felvonsa Las Vegasban, a legfrissebb Gran Turismo 5 kpek pedig alkalomhoz ill tmt vlasztottak.

55 | Gran Turismo 5: plyaszerkeszt?

A pletyka mr tegnap is felmerlt, m akkor mg nem volt elg erteljes ahhoz, hogy rjunk rla, ma reggelre azonban ez mr megvltozott: plyaszerkeszt kerlhet a Gran Turismo 5-be.

86 | GT5: Toyota FT-86 kpek, hrom lemez?

Ezen a htvgn kerl megrendezsre a Tokyo Motor Show, az j Gran Turismo 5 kpek pedig ennek jegyben kszltek, hiszen a japn autexpn fog mutatkozni a Toyota FT-86 koncepciautja.

39 | Stelvio-hg a Gran Turismo 5-ben?

Jjjn egy kis rdekessg a vasrnapi ebdhez: igen valszn, hogy a Stelvio Pass benne lesz a Gran Turismo 5-ben. Hogy mi az? A vilg legjobb kzti szakasza.

33 | Gran Turismo 5: trkeny kpek

Megrkeztek a legfrissebb Gran Turismo 5 kpek: ezttal a Tokyo Route 246 s a raliautk kombincijbl kaptunk mg egy adagot, nmi lkdsdssel kiegsztve.

18 | Gran Turismo 5 USA / EU: mrciusban?

A Sony a TGS utn a Gran Turismo 5 eurpai s amerikai megjelensi dtumnak "kzeli" bejelentst grte. Ez ugyan nem trtnt meg, de a legnagyobb online ruhz bedtumozta a jtkot.

42 | Gran Turismo 5: oktberi kpadag

A TGS, s a japn megjelensi idpont bejelentse ta viszonylag rendszeresen szllingznak a friss screenshotok a Gran Turismo 5-bl. A ltvnyban ezttal sem kell csaldnunk.

36 | Gran Turismo 5 ltnivalk

Megrkezett az erre a htre tartogatott kpadag a Gran Turismo 5-rl, gy ismt gynyrkdhetnk egy jt a Polyphony Digital jv tavasszal megjelen jtkban.

71 | Gran Turismo 5: pzolnak az olaszok

Szp nagy adag j kppel tudunk szolglni a Gran Turismo 5-rl, melyeken leginkbb kt olasz fenevad, a Ferrari 458 Italia s a Lamborghini Gallardo vizsglhat be kzelebbrl.

126 | Gran Turismo 5: a legfrissebb jdonsgok

A mlt hten lezajlott Tokyo Game Show taln legfontosabb jdonsga a Gran Turismo 5 megjelensi dtuma volt, de nem csak ezt tudtuk meg a Polyphony Digital versenyjtkrl, hiszen a csapat feje, Kazunori Yamauchi tbb interjt is adott a nemzetkzi sajtnak.

80 | [TGS] Gran Turismo 5 + Mercedes SLS AMG

[Frisstve] Az elmlt napok kkemny Ferrari-fkusza utn kapjanak szt germn bartaink is: Mercedes SLS AMG a Gran Turismo 5-ben, vals videkkal sszevgva.

64 | [TGS] GT5: kpek, videk, megjelens

A Sony a ma hajnalban lezavart TGS-es konferencin jelentette be, hogy 2010 mrciusban rkezik a Gran Turismo 5. A jtk viszont mr kiprblhat - kt kamers vide, Ferrarival. [frisstve]

124 | Gran Turismo 5: akciban a 458 Italia

A Forza Motorsport 3-bl mr lthattunk ma egy Ferraris videt, s hogy teljes legyen a kp, itt van egy a Gran Turismo 5-bl is - a GT csapat tisztelgse a 458 Italia eltt.

27 | Gran Turismo 5 teaser

A Gran Turismo 5 minden bizonnyal a fszereplk kztt lesz a jv heti Tokyo Game Show-n, m aki nem brja addig, az a most kvetkez, frissen felbukkant teaser videval mlathatja az idt.

103 | Gran Turismo 5: december negyedike?

A Gamescom ta tbb arra utal jel is felbukkant, hogy mgis csak meg fog jelenni az idn a Gran Turismo 5 - me a legjabb, mghozz egyenesen a Sony-tl.

102 | Gran Turismo 5: mindentt egyszerre

A Polyphony Digital feje, Kazunori Yamauchi nemrgiben az olasz MultiPlayernek adott interjt, melyben sz esett a Gran Turismo 5-tel kapcsolatos legfontosabb krdsrl, a megjelens idpontjrl.

102 | Gran Turismo 5: utols negyedv?

Az utbbi napokban ersen szaporodtak a Gran Turismo 5 idei megjelense fel mutat jelek. Most jabb bizonytk rkezett, a jtk Gamescomos adatlapjn a 2009 Q4 idpont olvashat.

149 | [GSC] Gran Turismo 5: 1000 aut, 80 plya

Befutott nhny lnyeges infmorzsa a Gamescom kapcsn a Gran Turismo 5-rl: megjelensi dtum tovbbra sincs, megtudtunk azonban nhny dolgot a tartalmat illeten.

80 | Gran Turismo 5: a karcsony csak pletyka

Az utbbi napokban tbben is kiszrtk, hogy az amerikai Amazon webruhz december vgi megjelensi idpontot r a Gran Turismo 5-re. A Sony szerint szntiszta spekulcirl van sz.

120 | Gran Turismo 5 Prologue eladsok

Sokakban fel szokott merlni a krds, hogy mgis hogyan engedheti meg magnak a Sony s a Polyphony Digital, hogy eddig ksztse a Gran Turismo 5-t. Ht gy.

66 | Kazunori Yamauchi interj

Az E3 utn a hivatalos amerikai PlayStation blognak sikerlt egy interjt ksztenie a Gran Turismo sorozat szlatyjval s a Polyphony Digital fejvel, Kazunori Yamauchival.

72 | Gran Turismo 5: a megjelensi dtumrl

A Polyphony Digital feje, Kazunori Yamauchi nemrg az Autoweek stbjnak adott interjt, melyben sz esett a Gran Turismo 5 megjelensi dtumrl is. Na persze nem konkrtan.

78 | [E3] Gran Turismo 5 trailer

Ennyit a klnfle elzetes s prolg vltozatokrl: most elszr a tnyleges Gran Turismo 5-t is szemgyre vehettk, bemutattk ugyanis az els trailert az tdik rszrl.

110 | Gran Turismo 5 - csicserg madrkk

A Prologue vltozat krltti felhajts mra lecsendesedett, gy a Gran Turismo 5 vgleges verzijnak leleplezse naprl-napra valsznbbnek mondhat: sokak szerint az E3-on hullik majd le a lepel, m knnyen lehet, hogy a lnyeg mr most kiderlt.

71 | Gran Turismo 5 Prologue Spec III trailer

Friss trailer rkezett a mai napon a Gran Turismo 5 Prologue legfrissebb kiadsrl, amely kedvcsinl a Polyphony Digital-tl megszokott stlust s minsget kpviseli.

23 | Jv karcsonykor jhet a Gran Turismo 5

Br a Gran Turismo sorozat esetben ltalban nem rdemes mrget venni a megjelensi dtumokra, legalbb a debt tervezett idpontja kiderlt az tdik rsszel kapcsolatban.

88 | Gran Turismo: online s PSP

A Gran Turismo sorozat mgtt ll Polyphony Digital elnke, Kazunori Yamauchi nemrgiben arrl beszlt, hogy grandizus terveik vannak online tren.

123 | [E3] Gran Turismo 5: 2010?

A Polyphony Digital csapattl mr megszokhattuk, hogy nincsenek hatridk kz szortva, ppen ezrt aktulis jtkukat rendre csak akkor adjk ki, ha az valban ksz van - itt az jabb plda.

57 | Yamauchi a Gran Turismo 5-rl

A ComputerAndVideogames.com stbja nemrgiben egy interj keretein bell elbeszlgetett a Gran Turismo sorozat felett bbskod Kazunori Yamauchi-val, aki tbbek kztt a jvbeli terveirl is elrult egy s mst - szba kerlt pldul a trs s a Gran Turismo Mobile is.

21 | Gran Turismo 5: Yamauchi a trsrl

gy tnik, hogy mostansg minden napra jut egy hr a Gran Turismo 5-el kapcsolatban: a jtk producere most egy gyakran elkerl tmrl, a trsrl beszlt.

21 | Gran Turismo 5 Prologue videadag

Most mr csak napok vlasztanak el bennnket a Gran Turismo 5 "Prologue" hivatalos megjelenstl, gy vlheten az utols adag kedvcsinlt van alkalmunk lekzlni a jtkrl.

130 | GT5 Prologue: Ferrari F2007

Nylcsorgats gpjrm a Gran Turismo 5: Prologue eurpai / amerikai verzijban: a jv hten debtl Gran Turismo 5 Elzmny autknlata a Ferrari F2007-tel ersdik. Kpek.

176 | GT5 Prologue: egymilli elrendels

A Gran Turismo sorozat mindig is Eurpban vonzotta maghoz a legtbb vsrlt, gy nem meglep, hogy a hnap vgn megjelen Gran Turismo 5 "Prologue"-ot rengetegen rendeltk el.

137 | Gran Turismo 5 Prologue pillanatkpek

A Nyuszi utlagos hsvti ajndkknt hozza el az eurpai jtkosoknak a Gran Turismo 5 Prologue-ot, ha mr a teljes verzibl valsznleg nem kapunk idn. Csinos kpek a porondon.

290 | Gran Turismo 5: csak 2009-ben

Akik esetleg mg remnykedtek a Gran Turismo 5 idei eurpai megjelensben, azoknak most csaldniuk kell, kiderlt ugyanis, hogy a jtk csak 2009-ban kerl a boltokba.

83 | Gran Turismo 5 Prologue ltnivalk

A trelmetlenebb rajongk minden bizonnyal mr megvsroltk a japn PS Store-rl (vagy esetleg dobozos formban) a Gran Turismo 5 "Prologue"-ot - a tbbiek friss kpekkel vgasztaldhatnak.

28 | Gran Turismo 5: kiskarcsony

Nyakunkon a karcsony, amit mi sem bizonyt jobban, hogy mr a Gran Turismo 5 is ezzel reklmozza magt. A Tlap bevonszolja az ajndkokat, aztn elhajt a csajozs verdval.

66 | Gran Turismo 5 "Prologue" - irny London

A szerencss japnok mr a hten belekstolhatnak a Gran Turismo 5 "Prologue"-ba, mi viszont vrhatunk 2008 elejig - addig knytelenek lesznk berni nhny j kppel.

65 | Cell az Xbox 360-ban

Cell processzor az Xbox 360-ban? A PlayStation 3 mr 299 dollrrt hazavihet? A Gran Turismo 5 a jelenleg legkeresetebb PS3 jtk? A New York Times szerint gy van...

13 | Gran Turismo TV zelt

Termszetesen nem a sorozat egy j epizdjrl van sz: a Gran Turismo TV a Gran Turismo 5 (s a "Prologue") egyik jtsa, ami folyamatosan frissl tartalmat knl majd.

61 | GT5 Prologue: Subaru mnia

Decemberben jn a Gran Turismo 5: Prologue s vele egy raks kiprblhat jrgny - s ez mg mindig csak elzetes a 2008-ra datlt igazi GT5-bl. Friss kpek, fekete Subaru-val.

87 | Gran Turismo 5: Prologue - kpek start eltt

A japn Playstation Store-bl mr ers kt hete tlthet a Gran Turismo 5 Prologue demja. Mi egyelre nem kaptunk belle, de a teljes verzibl rtelemeszreen neknk is jr - decemberben.

25 | [TGS] Gran Turismo 5 Prologue gameplay

Lehet az ovlis daytona-i plyn szuperbnn vezetni? Persze, hogy lehet! Gran Turismo 5 Prologue gameplay vide olyan sofrrel, akivel nem szeretnnk tallkozni az utakon...

12 | [TGS] Gran Turismo 5 Prologue trailer

Az idei Tokyo Game Show egyik ktelez rsztvevje a Gran Turismo 5 Prologue. A GT-sorozat j felvonsa online multit tmogat "elzetessel" mutatkozik be v vgn. Trailer.

47 | Gran Turismo 5 Prologue Blu-ray-en is

Eddig mg nem volt teljesen tiszta, hogy pontosan milyen formban kapjuk majd kzhez a Gran Turismo 5 elzetes verzijt, a Prologue-ot, ma azonban ez is tisztzdott.

52 | Gran Turismo 5 Prologue - ingyen

Ingyenes lesz a korbban fizets letlts formjban terjeszteni tervezett Gran Turismo 5 Prologue. A jvre megjelen GT5 "eljtkt" tovbbra is a Playstation Network-rl lehet majd leszipkzni.

131 | [GC] Gran Turismo 5 gameplay + trailer

Mr korbban meggrtk neknk, hogy a Games Convention-n kiprblhat lesz majd a GT5 elzetes verzija, a Gran Turismo 5 "Prologue", s ez nem is trtnt mskpp - meg is rkezett a jtkrl az els, igencsak szpsges gameplay vide. Update!

44 | Gran Turismo infmorzsk

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo sorozat producere nemrgiben a Best Car magazinnak adott interjt, amelyben elrult nhny j dolgot a sorozat jvjvel kapcsolatban.

107 | Gran Turismo 5 "Prologue" kplavina

gy tnik, hogy nincsen nap Gran Turismo hr nlkl: ma ppen j kpek rkeztek az tdik rsz elzetes vltozatrl, a "Prologue"-rl, mghozz nem is akrmennyi.

20 | Gran Turismo 5 "Prologue" rszletek

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo sorozat producere nemrgiben a japn Famitsu magazinnak adott interjt, amelyben elg sok j dolgot elrult az tdik rsz kszl elzetes verzijrl, a "Prologue"-rl - lssuk, hogy mi is kszl a Polyphony Digital boszorknykonyhjban.

49 | Gran Turismo 5 "Prologue" - bellrl

Hrom darab j screenshotot tudunk mutatni a Gran Turismo 5 oktberben rkez kedvcsinl vltozatrl, a "Prologue"-rl - bemutatkozik az j bels nzet.

101 | Gran Turismo 5 "Prologue" kpek s trailer

A mlt hten lezajlott E3-on egy zletes trailer formjban mr megcsodlhattuk a Gran Turismo 5 "Prologue"-ot, most pedig egy jabb remek kedvcsinl rkezett a Polyphony Digital jtkrl, mghozz rengeteg j screenshottal karltve.

135 | [E3] Gran Turismo 5 kpek & trailer

Befutott nhny csinos kp az v vgn rkez GT5 zeltrl, a Gran Turismo 5 "Prologue"-rl - a Polyphony Digital jtka igen meggyzen fest, mg akkor is, ha a megjelens elg tvolbl (2007 vge - Prologue; 2008 vge - GT5) integet.

157 | Gran Turismo 5 csak 2008 vgn?

Nagy valsznsggel csak 2008 vgn fog a boltokba kerlni a Gran Turismo 5, a fejleszt Polyphony Digital feje, Kazunori Yamauchi ugyanis elmondta, hogy a lehet legtkletesebb formban akarjk kiadni az amgyis rendkvl sok fejlesztsi idt ignyl jtkukat.

348 | Gran Turismo 5: friss tudnivalk

Rgta nem hallottunk mr a Gran Turismo 5 fell, az egyik francia magazin azonban nemrgiben egy exkluzv interj keretein bell beszlgetett a jtk producervel, Kazunori Yamauchi-val, aki szmos jdonsgrl - kztk korbban mr pletyklt dolgokrl is - lerntotta a leplet.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba