[Próbakör + Interjú] Knight's Contract

Knight's Contract

mcmackoGéczy Attila2010.08.30. 17:10

Ahogyan a bevezetőben is elmondtuk: a Knight's Contract a japán Namco Bandai sajátos válasza Dantéra, Bayonettára és a többi hősre, akik a maguk módján sajátos értelmezést adtak a pofozkodós műfajnak. A KC azonban nem próbál szolgai módon másolni, inkább igyekszik egyedi oldalról közelíteni, némi európai ízt keverve a receptbe.

A történet főhőse Heinrich, a boszorkányvadász, akin a halhatatlanság átka ül. A lovag kénytelen-kelletlen szövetségre lép Gretchennel, aki (mily meglepő) egy saját keze által kivégzett boszorkány reinkarnációja. A törékeny máguskisasszony és a hatalmas harcos paktuma azonban nem alantas célokat szolgál; a világot elözönlő Homonculus szörnyetegeket csak a furcsa duó lesz képes megállítani.

A cselekményt a középkori Európába helyezték a forgatókönyvírók. A mai Németország területén Dr. Faust története elevenedik meg, modern újragondolásban. A sztori kidolgozásához hatalmas ihletet szolgáltattak a korabeli boszorkányüldözésről készült feljegyzések és históriák.

Heinrich halhatatlan, az eszét és erejét használja a harcok során. Félisteni mivolta legyőzhetetlenné teszi - ám neki is van egy gyenge pontja. Gretchent védelmeznie kell, különben elbukik a küldetés, és nem mellékesen a játéknak is csúnya Game Over felirattal szakad vége, ha a boszorkányunkat megcsócsálják a szörnyetegek.

A rusnyaságok ellen Heinrich hosszú-hosszú kombókat indíthat. A fejlesztők arra gyúrtak, hogy a játékos zajos sikerélménnyel legyen gazdagabb minden egyes kombó láncolat bevitele után. Ezt gondosan kitalált, egyszerű és intuitív irányítási módszerrel szeretnék elérni. A bunyó természetesen nem degradálható le egyszerű vagdalkozásra; Gretchen segítségével néhány agresszív varázslat elengedése sem tűnik boszorkányságnak.

A pályákon igen gyakran futunk majd össze hatalmas főellenfelekkel is, akiket szerencsére nem puhítottak le a kezsüel közönség igényeire. Hosszadalmas harcokat várhatunk a karakteres főnököktől, akik a legyőzéséhez külön taktika szükségeltetik, tisztára, mint a régi szép időkben.

A játékot körülbelül 60%-os készültségben mutogatták a Game Republic fejlesztői. A látvány stílusa, a művészeti oldal meggyőző, technológiailag azonban eléggé sivár az összkép. Lapos, papírmasé díszletek, és gyanúsan alacsony felbontás jellemezte a monitoron látottakat. Az effektek szerencsére kellő löketet adtak a grafikának, de a stílusban már évekkel ezelőtt is elérhető volt sokkal látványosabb program.

Úgy tűnt a rövid bemutató után, mintha a játék lemaradt volna pár évet a fejlődésben. A fantasztikus Bayonetta és az évek óta remekelő DMC széria után nehéz lesz érvényesülnie sajátos megközelítésével, régisulis látványvilágával. De talán pont a karakterek összjátéka, vagy az európai miliő lesz az, ami a reflektorfénybe fogja helyezni a programot. Ezekre a kérdésekre, ha minden jól megy, leghamarabb jövőre kapunk választ, ugyanis a Knight's Contract valamikor a 2011 folyamán fog a boltok polcain felbukkanni.

A következő oldalon a játék producerével készített interjúnkat olvashatjátok.

Ryo Mito már bizonyított a szakmában. A Dragon Ball Tenkaichi sorozatra sok rajongó kedves élményként tekint, mások szerint viszont azóta sem volt jobb és tartalmasabb program, amelyik a Toriyama mítosszal operált. Ryo-san jelenleg a Knight's Contract produceri teendőit látja el, tőle tudtunk meg néhány fontos információt a játékkal kapcsolatban.

Gamer365: Milyen hangsúlyt kap a történet? Mi a helyzet az átvezető animációkkal?

Ryo Mito: A történet próbál mélyre ásni. Bár ez a bemutató alapján nem derült ki, sok átvezetőt szereténk használni a játék folyamán.

G365: Milyen mélységekre számíthatunk? Az érzelmek is felszínre kerülnek a karakterek között?

RM: Sajátságos viszony lesz Gretchen és Heinrich között. Nem szerelmi kapcsolatra kell gondolni, de az érzelmek mindenképp szerepet játszanak majd. Kettejük alapvető viszonyát a lovagi szerződés határozza meg, ami a két karakter számára más jelentéssel és érzelmi töltettel bír.

G365: Miért pont a középkorba, és miért pont európai közegbe illesztették a cselekményt?

RM: Az európai ízlés, Dr. Faust története, a boszorkányüldözések olyan alapanyagot szolgáltattak, amelyek inspirálóan hatottak ránk. Ennyire egyszerű az egész.

G365: Lesz a játékban fejlesztési rendszer? Ha igen, hogyan fog működni?

RM: Heinrich képességei és kombói fejlődni fognak, ahogyan a játékos halad előre a kampányban. A kombók hosszán fogjuk igazán érezni, hogy a hősünk erősödik. A boszorkányvarázslatok különféle variációkban fognak megjelenni, ezeket a kombinációkat pedig megnyitható formában tárjuk a játékosok elé. A kombinációk összeállításában a játékosnak is szerepet adunk majd.

G365: Egy üldözéses jelenettel záródott a prezentációjuk. A küzdelmet más jellegű pályaelemekkel, esetleg platformer szakaszokkal is színezik majd?

RM: Pontosan. Nem akarjuk, hogy a szokásos vagdalkozásba beleunjanak a játékosok. A fő koncepció a küzdelem, de hőseink mozgáskultúráját igyekszünk színesebbé varázsolni.

G365: Mennyi időt kér majd a játékostól egy végigjátszás?

RM: Úgy tervezzük, hogy a történet elejétől 15 órát kell rászánni a játékra, így kényelmesen a végére érhetünk. Azonban a fejlődés, a megnyitható extrák reményeink szerint kibővítik majd az átlagos játékidőt.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

SaGa Emerald Beyond - Világokon át

Az új SaGa játékban nem kell beérnünk egy vagy két új világgal, hanem kalandjaink során tizenhét egyedi helyen is megfordulhatunk! De vajon mindez elég lesz ahhoz, hogy lekössön minket a mindig különc JPRG sorozat új epizódja? Teszt!

15 órája

Így kerül egy platformra a gaming, a család és a kibervédelem

Mind használunk IT eszközöket, internetezünk, a felhasználók ma már pici gyermekkortól kezdve részesei ennek a világnak. A Gamer365 felületén – szponzorált anyagunkban -, a felnőtt gamereket, gyermekes szülőket célozva igyekszünk felhívni a figyelmet a leselkedő veszélyekre.

15 órája

A Microsoft négy Bethesda stúdiót zár be

Az Arkane Austin (Redfall), a Tango Gameworks (HiFi Rush), az Alpha Dog Studios (Mighty DOOM) és a Roundhouse Games esett áldozatul az átrendezésnek.

15 órája
32

140 millió felett a Switch, közel az utód bejelentése

A Nintendo készen áll az új hardver leleplezésére, amire még ebben az üzleti évben sor fog kerülni.

20 órája
7

Hades II Early Access-start, Helldivers 2 megfutamodás – ez történt hétfőn

Továbbá: QuakeCon 2024, Wizard with a Gun, Sword & Fairy Inn 2.

23 órája
9

Heti megjelenések

1 napja
7

Endless Ocean: Luminous - sekély e mély

Az Endless Ocean utoljára a klasszikus Wii konzolon úszott be a nappalinkba, 2024-ben pedig a folytatás úgy tesz, mintha nem telt volna el tizenöt év azóta. Na, nem azért mert így rohan az idő, hanem mert a Luminous alig újít az elődökhöz képest, és sok tekintetben vissza is fejlődött. Teszt!

2 napja

Jól áll a Resident Evil 9, a Helldivers 2 értékelései már kevésbé – ez történt pénteken

Továbbá: SteamWorld Heist II, Realm of Ink, Serum, Senua's Saga: Hellblade II.

3 napja
36

Elden Ring jövőkép morzsák, The Forever Winter gameplay leleplezés – ez történt csütörtökön

Továbbá: XDefiant, RKGK, Cozy Caravan, Helldivers 2, Bloodstained: Ritual of the Night, THQ Nordic Digital Showcase.

4 napja
1

Steve Jackson - Salamonis titkai

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, a negyven éves évfordulóra Steve Jackson lepte meg a rajongókat Salamonis titkaival.

5 napja
1

Visszatér a Batman: Arkham, érkezik a nagy Starfield frissítés - ez történt szerdán

Továbbá: két különleges stúdiót zárhat be a Take-Two, Assassin’s Creed a zsebedben és a Steam Deck legtöbbet játszott címei.

5 napja
2

PlayStation Plus: a májusi négyes

Kimondottan izgalmas friss címeket kínál a Sony előfizetéses szolgáltatásának belépő szintje, ami mellé újabb Destiny 2 kiegészítőt is kapunk.

6 napja
12

Wrath: Aeon of Ruin - a poszt-Quake romtúrda

Ha boomer-shooter akarsz lenni, akkor mindenképp hivatkozz legalább egy (de akár több) jellegzetes FPS-re a kilencvenes évekből. Próbáld meg lemásolni annak sikeres elemeit, és ha igazán abiciózus vagy, akkor akár újíthatsz is néhány ponton. A Wrath a Quake technológiáján próbál új utakat lefektetni, de vajon sikerül neki? Teszt!

6 napja
4

Square Enix rekord veszteség, leépít a KeokeN - ez történt kedden

Továbbá: Xbox Games Showcase, Game Pass frissítés, Funko Fusion, Star Wars: Hunters és Shin Megami Tensei V: Vengeance trailer, Returnal évforduló.

6 napja
4

Xbox Games Showcase: júniusban találkozunk!

Most először lesznek együtt az Activision, Blizzard, Bethesda és Xbox Game Studios belsős projektjei, ráadásul külsős partnerekre is számíthatunk.

7 napja

Game Pass: mozgolódás május első felében

A távozó címek listája ezúttal hosszabb, mint az érkezőké. De egy izgalmas premier így is belefért a kínálatba!

7 napja
1

Stasis: Bone Totem

A tavaly debütált PC-verzió után nemrég konzolokra is ellátogatott a Stasis-franchise legújabb felvonása, a Bone Totem, mely a horror és a point-and-click rajongók figyelmére egyaránt pályázik - joggal.

7 napja

A Fallout sikerei, a Remedy tervei – ez történt hétfőn

Továbbá: Housemarque, Tekken 8, Street Fighter 6, Guilty Gear: Strive, Venture to the Vile, Another Crab's Treasure, Rising Heat, Beyond Galaxyland.

7 napja
2

Erre a hétre is jutott indie-cunami - ID@Xbox összefoglaló

A Microsoft és az IGN összefogásában megnézhettük a legújabb ID@Xbox adást, melyben közel két tucat független fejlesztés került terítékre.

8 napja
1

Heti megjelenések

8 napja
2

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==