Square Enix rekord veszteség, leépít a KeokeN - ez történt kedden

Square Enix rekord veszteség, leépít a KeokeN - ez történt kedden

sQrNagy Csaba2024.05.01. 08:00

Idén is lesz Xbox Games Showcase! A Microsoft az Xbox hivatalos blogfelületén jelentette be, hogy júniusra dupla adással készül. Betekintést nyerhetünk az Activision, Blizzard, Bethesda és Xbox Game Studios készülő belsős projektjeibe és külsős partnerek munkáiba, majd egy rejtélyes bemutató következik. Ami talán nem is olyan nagy talány? Az eseményről külön hírben számoltunk be.

Game Pass mozgolódás május első felében. A Microsoft előfizetéses játékkatalógusa a jövő hónap első pár hetében is bővülni fog - igaz, ezúttal a távozók listája picit hosszabb. Kis vihar előtti csend a Senua's Saga: Hellblade II előtt? A Game Pass érkező és távozó címeiről szokás szerint külön hírben számoltunk be.

Rekord veszteséget könyvelhetett el a Square Enix. A japán kiadó belső átalakításának következtében 22,1 milliárd jenes veszteséget volt kénytelen realizálni a 2024. március végével lezárult üzleti évben. Az igazgatótanács döntése alapján ugyanis számos futó projektet leállítottak vagy teljesen töröltek, hogy a jövőben kevesebb, de várhatóan nagyobb és biztosabb nyereséget hozó címeikre fókuszálhassanak. Hasonló stratégiaváltást pár éve már figyelemmel kísérhettünk a CAPCOM esetében is.

Kénytelen a teljes csapattól megválni a Deliver Us the Moon és Deliver Us Mars stúdiója. Paul és Koen Deetman, a KeokeN Interactive két alapítója közleményt adott ki, amiben elsősorban a nagyjából 70 munkatársuknak keresnek új állást. Elmondásuk szerint az idei GDC volt az utolsó lehetőségük, de nem találtak partnert kiadói, megbízói vagy társfejlesztői oldalról, így nem tudják fenntartani tovább a stúdiót. A trilógia záró darabjául szolgáló Deliver Us Home a tervek szerint hamarosan Kickstarteren próbálja majd összekalapozni a folytatáshoz - és a csapat lassú visszaépítéséhez - szükséges összeget.

Megjelenési dátumot kapott a Funko Fusion! A 10:10 Games négyfős kooperatív akció-kalandja több mint 60 ikonikus karaktert és helyszínt ránt majd be a közismert figurák digitális világába. A lent beágyazott bemutatóban olyan filmek és sorozatok elevenednek meg a teljesség igénye nélkül, mint a Vissza a jövőbe, Knight Rider, Jurassic World, A Cápa, Csillagközi romboló, Scott Pilgrim a világ ellen, Chucky, Öt éjjel Freddy pizzázójában, Haláli hullák hajnala, A dolog vagy a Legyőzhetetlen. A Funko Fusion PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Switch és PC (Steam / Epic Games Store) platformokra érkezik.

Újra mozgásban a Shin Megami Tensei V: Vengeance. Az ATLUS még 2021-ben Nintendo Switch exkluzívként megjelent szerepjátéka hamarosan kibővített és felpiszkált formában tér vissza minden platformra. Az “Egy idális világ” alcímmel ellátott friss előzetes az új történetszálakra, karakterekre és démonokra koncentrál. A Shin Megami Tensei V: Vengeance 2024. június 14-én jelenik meg PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Switch és PC (Steam / Microsoft Store) platformokra.

Megjelenési dátumot kapott a Star Wars: Hunters. A Zynga felügyelete alatt régóta készülő projekt a forró nyári napokon igyekszik majd átsegíteni a Csillagok Háborúja rajongókat. A külső nézetes kompetitív arénaharc természetesen F2P modellre építve, első körben öt arénával (Endor, Mos Espa, Tatooine, Vandor, Halálcsillag), négy játékmóddal és három eltérő karakterosztállyal érkezik. A Star Wars: Hunters 2024. június 4-én jelenik meg Switch, iOS és Android platformokra.

Harmadik ciklusát ünnepli a Returnal! A Housemarque ezúttal a Dark Horse Comics csapatával karöltve készült az évfordulóra, így hamarosan képregényes formában bővítik ki nekünk a történetszálakat Returnal: Fallen Asteria néven - ehhez egy gyönyörű animált adaptáció is érkezett az első fejezetből. Ha mindez nem lenne elég, The Art of Returnal címmel egy 224 oldalas új művészeti albummal is gazdagíthatják gyűjteményüket a rajongók. Mindkettő 2024. október 22-től lesz megvásárolható a világ szebbik felén.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

System Shock Remake - kiberanyu karmai között!

A tavalyi megjelenést egy friss kiadvány követi - a konzolos System Shock Remake érkezésével visszatértünk a Citadel Station-re, hogy ismét elkenjük Shodan száját (ehm). Teszt következik!

3 órája
2

Bővül a Larian Studios, költözik a V Rising – ez történt hétfőn

Továbbá: Stellar Blade, Senua's Saga: Hellblade II, Inazuma Eleven: Victory Road, NeoSprint, tinyBuild Connect 2024, Life by You, Black Myth: Wukong.

9 órája
4

Moses & Plato: Last Train to Clawville

A World of Wilderness újra bővül, ám a Chicken Police helyett két másik detektív is a rivaldafénybe szeretne kerülni. Megnéztük a Moses & Plato: Last Train to Clawville Steam demóját!

1 napja

Heti megjelenések

1 napja
5

Total War: WARHAMMER III - Thrones of Decay

Ismét triplázik a Total War: WARHAMMER III, de most kicsit másképp. Vajon jóvá tudja tenni a közelmúlt DLC ballépéseit? Lássuk!

1 napja
1

Crow Country - varjúdombi rémmesék

"Hát ismét beléptél a túlélő-horror világába. Sok szerencsét!" - Resident Evil, 1996.

3 napja
1

Xbox Game Pass-cím lehet az új Call of Duty – ez történt pénteken

Továbbá: SteamWorld Heist II, The Glass Staircase, College Football 25, Isles of Sea and Sky, Cygames Singapore.

3 napja
2

GTA VI megjelenés, új Activision Studio az Elsewhere képében - ez történt csütörtökön

Továbbá: Roll7, Intercept Games, Xbox Proteus Controller, GreedFall II: The Dying World, Shield Strike, Phoenix Labs, Pinball FX, Horizon Chase 2, XDefiant.

4 napja
2

Buckshot Roulette - pofád leszakad!

Az egyik friss tavaszi virális csapást (sic!) a Buckshot Roulette lőtte bele a világ arcába, pedig a Mike Klubnika által fejlesztett indie szösszenet már 2023 év végén elérhető volt az Itch.io felületén. A Steam verzióval játszva egyértelművé vált - erről a játékról írni kell. Viszont egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy valódi értékről beszélünk-e.

4 napja
1

EDGE #398 pontszámok

Instant klasszikusok közé lépő független fejlesztések és néhány alacsony pontszámmal lenyomott AAA cím a brit magazinban.

5 napja
7

Sand Land

A Sand Land ugyan nem váltja meg a világot (a sajátján kívül persze), mégis azon kaptam magam, hogy észrevétlenül repülnek vele az órák. Kiporoltuk a homokot a szánkból és elmondjuk hogy mi a véleményünk Toriyama mester utolsó (?) kollaborációjáról.

5 napja
2

Assassin's Creed Shadows leleplezés, új játék a NieR alkotóitól – ez történt szerdán

Továbbá: PlayStation Plus, The Division Heartland, F1 Manager 24, Enotria: The Last Song, Sword of the Necromancer: Resurrection, Future Games Show.

5 napja
41

PlayStation Game Catalog: a májusi felhozatal

Red Dead Redemption 2. Deceive Inc. Crime Boss: Rockay City. Cat Quest I-II. Csöndes hónap társul a megszokottnál lényegesen több távozó mellé.

5 napja
3

MADiSON VR

A népszerű argentin pszichológiai horror két évvel a megjelenése után VR platformokra költözött, nekünk pedig minden bátorságunkra szükségünk volt, hogy a fejünkön tartsuk a headsetet. TESZT!

6 napja
2

Bemutatkozott a SteelSeries legújabb gaming headsetje, az Arctis Nova 5

Az új Nova 5 Companion App több mint 100 féle hangprofillal segíti a minél jobb hangzást.

6 napja
3

Sony évértékelő, Dead by Daylight bejelentések - ez történt kedden

Továbbá: ALZARA Radiant Heroes, What the Fog, The Casting of Frank Stone, Midsummer Studios, Albatroz.

6 napja

Dread Delusion – Morrowind rémálomföldén

Még szerencse, hogy az indie csapatok jóval bevállalósabbak az átlagnál, és nem restek bedobni játékosaikat a mélyvízbe, ahogy azt a korai hozzáférésből mostanában kilépő Dread Delusion példája is jól mutatja. Teszteltük a nagyon furcsa kinézettel bíró szerepjátékot.

6 napja
3

60 millióhoz közelít a PS5, rekorder a Helldivers 2

Üzleti évet zárt a Sony is és összességében elégedettek lehetnek az eredményekkel.

6 napja
15

Game Pass: mozgolódás május második felében

Premier áradat, nagy nevek és izgalmas független fejlesztések. Senua’s Saga: Hellblade II. Lords of the Fallen. Chants of Sennaar.

7 napja
2

Bemutatkozik az új Assassin's Creed, stratégiát vált a Square Enix – ez történt hétfőn

Továbbá: Sony Interactive Entertainment, Monster Hunter, Big Helmet Heroes, INDIKA, Fabledom, Shin Megami Tensei V.

7 napja
20

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==