Gran Turismo 5: minden, amit tudnod kell
Kapcsold jtk: Gran Turismo 5 (ps3)
Eddig 230 hozzszls
drag
2010. June 18.
Friday 13:30
Bztunk benne, hogy az E3 lesz az a rendezvny, ahol a Sony s a Polyphony Digital elll az els igazn nagy Gran Turismo 5 infcsokorral. Vgl nem kellett csaldnunk, mi pedig ssze is szedtk szmotokra az sszes friss s fontos tudnivalt a jtkrl.

Mieltt komolyabban belemerlnnk a tartalomba, essnk tl a legfontosabb j informcin: a Gran Turismo 5 november msodikn fog megjelenni, legalbbis szak-Amerikban, de megerstettk, hogy mi, eurpaiak is az v utolseltti hnapjban fogjuk megkapni a jtkot.


[Az autk] Az tdik rsszel a Gran Turismo sorozat betr a ngyszmjegy tartomnyba, mr ami az autk szmt jelenti: sszesen tbb, mint 1000 ngykerek vr majd rnk a korongon. A kocsik kt kategriba sorolhatak: Standard s Premium modellek - elbbiekbl tbb, mint 800, utbbiakbl pedig tbb, mint 200 lesz.

[Premium s Standard] A Premium modellek a nullrl lettek felptve, elkpeszt rszletessggel megmunklt klsvel, interirrel s motortrrel, mg a felhozatal maradk rszt alkot Standard jrmvek a korbbi epizdok autit takarjk, termszetesen a PlayStation 3 hardvernek megfelel sznvonalra felhzva. A helyszni beszmolk alapjn Standard gpek is brmikor felveszik a versenyt brmelyik jelenlegi auts jtkkal kidolgozottsg tern, a Premium autk esetben pedig az egszen apr rszletekre is hihetetlen mrtk figyelmet fordtottak.

[Vide a Standard modellekrl]

[A licenszek] Azt mr tavaly ta tudni, hogy a jtkban WRC s NASCAR licensz is lesz - ez utbbirl most bvebben is hallhattunk. Megtudtuk, hogy a sorozat komplett szablyrendszere bekerl a jtkba, mint ahogy a ltvnyos boxkillsok s kerkcserk is, mindezek mellett pedig maguk a versenyzk (mint pldul Jeff Gordon, Juan Pablo Montoya, Joey Logano, vagy Dale Earnhardt Jr.) is felbukkannak majd. rdekes jdonsg: a jtk E3-as trailerben feltnt Sebastian Vettel s Adrian Newey, a Forma-1-es Red Bull csapat versenyzje, illetve technikai igazgatja, ami alapjn a szguld cirkusz is szerepet kaphat a jtkban. A dolog nem lenne teljesen j: a Prologue felhozatalban mr szerepelt a Ferrari 2007-es modellje, s maga Kazunori Yamauchi is azt gri, hogy tbb Forma-1-es aut is be fog kerlni a jtkba.

[A plyk] A Gran Turismo 5-ben tbb, mint 20 helysznre, ezen bell pedig tbb, mint 70 plyra kell szmtanunk. A jtk E3-as demjban ngy j lokci is bemutatkozott: a madridi s a rmai utcai ring, a Top Gear hres s sokak ltal kedvelt tesztplyja, valamint a Toszkna, ahol raliversenyeket teljesthetnk majd.


[Az effektek] A jtk legfrissebb demja megerstett egy rgta vrt feature-t: lesz vals idej napszakvltozs. Emellett tbb aprsgra is odafigyeltek a Polyphony Digital fejleszti, hogy mg lethbb tegyk az sszekpet: a raliversenyeken a port bevilgtjk a hts lmpk, s a felverd kavicsok is ltszanak, a gumik fstlnek, s vals idben vltozik a hmrskletk, tkzsek esetn pedig szikrkat lthatunk.

[A trsmodell] Az tdik rsz egyik nagy jdonsga a trsmodell lesz, amely hrom szinten lesz jelen a jtkban. A menetteljestmny s a kezelhetsg minden aut esetben romlani fog az tkzsek kvetkeztben, mint ahogy a koszolds, a karcolds s a horpadsok is jelen lesznek mindentt, a Premium modellek esetben azonban komolyabb deformcira s leszakad alkatrszekre is szmtanunk kell. Szintn jdonsg: egy klnsen rossz manver esetn immron fel is borulhatunk.

[Vide az effektekrl s a trsrl]

[A fotmd] A visszajtszsokra tmaszkod Photo Mode mellett a Photo Travel is visszatr a negyedik rszbl, ahol kln erre a clra felptett, gynyr helyszneken fotzgathatjuk kedvenc kocsijainkat. jdonsgknt van jelen a Walk Mode, ami annyit takar, hogy teljesen szabadon krbejrhatjuk a helyszneket, gy mg tkletesebb fnykpeket kszthetnk. Fotinkat online msokkal is megoszthatjuk.

[Az online] Az online lobbikba maximum 32 jtkos fr be egyszerre, a plyra pedig legfeljebb 16-an merszkedhetnek ki. Hogy mirt van klnbsg? A vlasz kt fogalom: Track Days s Spectator. Utbbi rtelemszeren azt jelenti, hogy pusztn nzknt is megtekinthetjk a tbbiek tnykedst, elbbi pedig egy olyan jtkmd, ahol mindenki szabadon krzhet az adott plyn - javtgathatod a krididet, betanthatod msoknak a nehezebb szekcikat, vagy gyakorolhatod a driftelst. Ami a kommunikcit illeti: szveges- s voice-chatre is lesz lehetsg.


A jtk megjelensig teht fl v mg htra van, a Polyphony Digital csapata pedig kszl mg meglepetsekkel: a Gran Turismo 5 teljes feature-listjrl s vgleges tartalmrl az augusztusi Gamescomon fog lehullani a lepel.

sszesen: 230 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4 | 5
[2] lalee85
Jul 07., Wednesday 20:06 #230
jhet a remekm! j ron el kellene rendelni
Kazunori Yamauchi egy flisten, ha kijn vgre msfl isten lesz
Kazunori Yamauchi
[10] ThomasJR
Jun 25., Friday 19:53 #229
Rgi nagy kedvencem a Gran Turismo sorozat, de csak ezrt az egy jtkrt PS3-at venni... kizrt!
[56] legolas
Jun 23., Wednesday 20:53 #228
Vlasz pkornel (#227) zenetre
Ami csak only 360-as jtkosoknak aktivizldik 360-on
[7] pkornel
Jun 23., Wednesday 19:24 #227
Remlem lesz benne forza szint matriczs!
Nekem mr csak az kellene bele!
Jun 23., Wednesday 11:36 #226
Vlasz muerte (#224) zenetre
A f@szkardozs mr unalmas.
Found.
[30] Djuree
Jun 22., Tuesday 18:59 #225
na ha kijn lehet benevezek egy ps3-ra...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[14] muerte
Jun 22., Tuesday 17:29 #224
Az egeszbe ami legjobban megfogott az aPeniszduell kifejezes. Nekem most ez nagyon bejon..
Ami nem ol meg az erosit
[56] legolas
Jun 22., Tuesday 11:45 #223
Vlasz RetekMester (#221) zenetre
Aztn csaldva a Forzban vesznek egy G25-PS3-GT5 kombt
Doom! Szerintem a Turn10 egy tehetsges csapat, a Forza pedig a hibi ellenre egy j jtk. Taln egy kis szernysg rjuk frne, s egy picivel tbb fejlesztsi idt,ha hagyott volna a MS akkor mindenki jobban jrt volna.
Jun 22., Tuesday 10:47 #222
Vlasz RetekMester (#221) zenetre
"mindg begrtk"

Egyetlen egyszer grtk be, akkor is csak Japnnak.
Found.
Jun 22., Tuesday 1:57 #221
Vlasz Goa (#219) zenetre
Igazad van csak azt ne felejtsd el, hogy br alig vrom a jtkot gyakorlatilag az egyik legnagyobb tvers. Nagyon sok Sony vsrl prtolt t a msik konzolra a GT5 tketlenkedse miatt. A szomor nem az hogy 4 vet csszott, hanem hogy mindg begrtk holott tudtk hogy nem lesz ksz.
Anno ezzel reklmoztk a PS3-at mikor megjelent, mint nyit nextgen jtk. Az mr rgen volt, egszen pontosan akkor mg nem volt Forza 2. Szerintem az FM3 nem sikerlt jl mint folytats s jt tett volna neki mg 1-2 v fejleszts, de amit a GT5 krl mveltek az vicc.
Sebaj most mr remlem tnyleg jn s akkor vev is vagyok egy PS3-GT5-G25 combora. De csak ha mr van! Engem nem b@sznak t!
[PRH] http://www.crazyman.hu/index.php/prh-shop/fm4-shop/256-prh-shop-fm4-katalogus.html [Live] RetekMester [PSN] RetekMester
[54] Doom
Jun 21., Monday 22:38 #220
Vlasz Goa (#219) zenetre
Szerintem a Turn10 sokkal tbbet ki tudna hozni a tmbl, ha nem lenne rjuk erltetve ez a 2 venknti kiads. (szinte ltom ahogy vrsen izzanak a gpek, izzadnak a programozk, a MS emberei meg ostorozzk szegnyeket )
[5] Goa
Jun 21., Monday 19:33 #219
Vlasz Doom (#203) zenetre
NFS is adnak ki vente megvan az eredmnye is . . .
Remlem mondjuk a Forza nem lesz olyan lejtn sosem mint az NFS egyik msik rsze de az venknti jtk kiadsnak megvan a rossz oldala is sztem.
J br az j NFS nem biztos hogy rossz lesz, st a Forza 4 is j lesz,de sztem a GT3-4 kzt is el telt egy pr v st a GT2-3 kzt is teht nem mindig rtem a dolgokat.

Nem is olyan rg volt egy teszt az egyik jtkrl s az volt a baj hogy kevs a fantzia meg az jts lehet azrt mert minden vben kiadnak egyet s a kissebb jtsokat nehz szrevenni pedig ott vannak.
k kihasznljk az idt s remljk nem fogunk olyat olvasni hogy fantzitlan,meg kevs ez ebbe a generciba,meg fantzitlan stb stb.
Akrmenyire is vrom n is mint szinte mindenki picit bennem van az is hogy lehet a sok v fejlesztsnek olyan eredmnye lesz hogy az emberek tl sokat vrnak majd tle (egybknt jogosan) s egy pici bukta lesz a jtk egy kt ember szmra.
Majd jnnek a hozzszolsok egy kr prba utn ezt nem kellett volna 5 vig csinlni . . .
Ugyanakkor a Forzban sem lehet egy kr alatt tkleteset menni elsre,mert meg kell szokni mindent a jtkban stb stb
Jah s mg mindig nem vagyok elfogult s nem is rtem azokat akik valameik oldal produkcijt fikzzk mikor az ltalban j. Irigysg beszl az emberekbl s ez nha undort vitkhoz vezet. . .
Sokszor megfigyelhet hogy GT5 szar Forza a kirly kzben PS3 nincs is az illetnek azt sem tudja mirl beszl flleg hogy csak videkban ltta ha ltta s mr itlkeznek, fordtva sajnos ugyan ez a helyzet tk rtelmetlenl.
Persze ms jtkoknl is tapasztalhat ez a felfogs aminek nincs rtelme.
Itt lesz a jtk kiprbljuk utnna mr lehet fikzni meg ez az (lesz tapasztalat) lesz mihez hasonltani,de sztem akkor sem az kne az els szempont legyen hogy mit mennyi ideig fejlsztenek,mert ilyen alapon mindenbe bele lehetne ktni.Nincs benne magyar nyelv,nem a kedvenc autd van a bortn a limitlt kiadshoz is mst kapsz mint szeretnl, nincs fk nyom,(GT1 bl van a start hang legalbb eszedbe jut minden rajtnl) s sajnos ezek is igazak minden jtkra,teljesen tkletes egy v alatt s valsznleg t v alatt sem lesz egyik jtk sem de legalbb megprbljk amit lehet s nem adnak ki egy elmegy kategris jtkot vente vagy kt vente,megveszed lelsz nyomod s akkor jsz r hogy tudnak valamit mert mikor felnzel a tv ell hopp mr este van . . .
(Br sztem sem szp dolog hogy eddig hztk/zk az idt vele)
/ Elnzst kicsit beleszaladtam ebbe abba. /
X360 Gamertag: EVO8MRFQ400 PSN ID: goaastrix 3LED mentes jtkot kivnok minden X360 tulajnak.
[7] pkornel
Jun 21., Monday 18:01 #218
j lett!
[16] mitsurugi
Jun 21., Monday 17:50 #217
jra vgtam az E3-as trailert. Kvncsi vagyok a vlemnyetekre.
Ha van 30 mp-etek, akkor klikk ide: KATT!
[7] pkornel
Jun 21., Monday 17:18 #216
Vlasz HuTi (#207) zenetre
Ksznm az rtelmest vlaszt! Amire egyesek nem kpesek!
[21] Driver
Jun 21., Monday 15:04 #215
Vlasz Sundesz (#214) zenetre
Igen lehet ilyen informcit is olvasni,ellenben a hivatalos oldalon:20 Locations, Over 70 Variations.

Nem tudom mirt olyan nagy titok konrtan a plyk szma.
-Ελευθερία ή θάνατος-
[12] Sundesz
Jun 21., Monday 14:45 #214
Vlasz Driver (#213) zenetre
n azt olvastam klfldi oldalakon, hogy a GT4 sszes plyja benne lesz + jak.
PSN ID: Sundesz
[21] Driver
Jun 21., Monday 14:01 #213
Vlasz bimbau (#210) zenetre
Egyszeren ebben a krdsben sem tiszta a kp,ugyanis itt is csupn 20 plyt emltenek: KATT!

Nem tudom mirt nem lehet hivatalosan kzlni a plyk konkrt szmt,llandan 20 helysznt emlegetnek s 70 varinst.Mondjuk 20 plya szgyenletesen kevs lenne.
-Ελευθερία ή θάνατος-
[2] bimbau
Jun 21., Monday 11:21 #212
Vlasz HuTi (#211) zenetre
nem ppen
[31] HuTi
Jun 21., Monday 10:59 #211
Vlasz bimbau (#210) zenetre
Ugyan az.
War has changed. ◬
[2] bimbau
Jun 21., Monday 10:31 #210
20 helyszn s 70 plya??

nem gy volt, hogy 20 plya s 70 varins? O_o
nem rtem...
[46] Zandal
Jun 21., Monday 8:26 #209
Vlasz xboxfreak (#208) zenetre
Az eddigi info-k alapjn mind a karrier, mind az online rsz rendben lesz .
PSN ID: HU_Zandal
[15] xboxfreak
Jun 21., Monday 7:12 #208
Nem fogunk csaldni, mert a psp-s GT is szp s j lett ... azon pl. nagyon meglepdtem anno. A lnyeg, hogy legyen benne rendes karrier md s tkletes online rendszer, ellenkez esetben ber grafika ide vagy oda, asszem a TDU2 lesz ami hosszabb tvon fog lektni.
[31] HuTi
Jun 21., Monday 1:46 #207
Vlasz pkornel (#198) zenetre
Azrt nem fog hlyn kinzni, mert verseny kzben a tbbi aut kidolgozsa mindenkppen alacsonyabb, mint a jtkos. Ez minden jtkra, gy a GT5-re is rvnyes.

Ebbl kvetkezik, hogy ha az ellenfl prmium autval lesz, akkor sem fogod ltni a kidolgozsbeli klnbsget, mert a jtk az ellenfelek autt "visszabuttja" egy bizonyos szintre. Klnben a prmium kidolgozs alatt olyan rszletekre kell gondolni, mint a fktrcsk, alvz vagy a motor alkatrszeinek a kidolgozsa. Mg a sajt autdon is csak akkor ltod ket, ha megllsz s a kamert forgatva, fotmdban megnzed.

A rgebbi rszekbl tvett modelleket pedig a kvetkezkpp kell rtelmezni: Annak idejn, mikor az autmodelleket ksztettk, azt sokkal rszletesebben, magasabb minsgben tettk, mint amit a GT4 motorja, illetve a PS2 kezelni tudott. Ezrt vekkel ksbb nyugodtan elvehettk ket, hogy bizonyos mdostsokkal jra felhasznlhassk. Termszetes, hogy annak idejn az olyan apr rszletekre nem gondoltak, amik az azta ksztett 200 prmium modellbe bekerlhettek. Utlag pedig egsz egyszeren azrt nem egsztik ki a 800 standard modellt, mert nincs r kapacits s taln valdi igny sem.

Elre lelvm a pont, de ezt a 200 prmium autt sem fogjk a kukba dobni s jra lemodellezni, hanem nyilvn gondoltak a jvre s eleve a GT5 kpessgeit jval meghalad rszletessgben ksztettk el ket. Teht kisebb mdostsokkal minden bizonnyal jra feltnnek majd a kvetkez rszekben.
War has changed. ◬
Jun 20., Sunday 22:31 #206
Vlasz yoshimitsu (#205) zenetre
veled egytt (:
Eger szp hely,, az armani meg szar azzal egytt aki horgya!
Jun 20., Sunday 20:03 #205
ht a forza elmehet a picsba
The King of the Iron Fist Tournament - Tekken
[46] Zandal
Jun 20., Sunday 18:10 #204
Vlasz pkornel (#202) zenetre
Mr sorry, de nagyon sokan vlaszoltunk neked, hogy mind az 1000 autban lesz bels nzet, csak Te mg mindig "hisztizel" itt a standard s prmium kategria kzt. Nem akarod felfogni, hogy lesz mindegyik(!) autban bels nzet.
PSN ID: HU_Zandal
[54] Doom
Jun 20., Sunday 16:41 #203
Vlasz arpi0912 (#196) zenetre
Viszont a Forza 3 mr kb 1,5 ves lesz, mire jn a GT 5. (Arrl nem beszlve, hogy azt 2 vig, ezt meg 5 vig csinltk)
[7] pkornel
Jun 20., Sunday 15:18 #202
Vlasz Zandal (#201) zenetre
Ha vissza olvasol akkor te is lthatod hogy az n krdsemre mg nem vlaszolt senki! A msik hogy nem tled krdeztem de nem az a lnyeg
n csak normlis vlaszt vrtam s nem egy ilyen idegeskeds!
Nem tudom hogy titeket mirt zavar annyira ha msnak nem az a vlemnye mint nektek Mondjuk annak rlk hogy a vlemnybe nem tudtok belektni s ezrt a helyesrson talltok fogst
[46] Zandal
Jun 20., Sunday 14:47 #201
Vlasz pkornel (#200) zenetre
Ugyan messze vagyok az idegeskedstl .
Csak itt "szenvedsz" egy dolgon amit mr annyian megprbltunk elmondani, de te nem akarod elfogadni a vlaszt.
PSN ID: HU_Zandal
[7] pkornel
Jun 20., Sunday 14:23 #200
Vlasz Zandal (#199) zenetre
Nyugi van! Nem kell idegeskedni!
[46] Zandal
Jun 20., Sunday 14:22 #199
Vlasz pkornel (#198) zenetre
Nem lehet megrteni, hogy a "sima" 800 autnak is normlis bels nzete lesz, mg a prmium 200-nak mg az utols csavar is a helyn lesz (bukcs, mintk, sznek, kijelzk, gombok, lsek, stb.)?!
PSN ID: HU_Zandal
[7] pkornel
Jun 20., Sunday 14:14 #198
Vlasz drag (#197) zenetre
Mind az 1000 autban lesz belsnzet?
De ez nem fog hlyn kinzni ha mondjuk egy versenyben fele mezny jl kidolgozott a msik meg kevsb? Meg netten az egyik aut szttrik a msik meg nem? Engem ezek zavarnak nagyon!
Jun 20., Sunday 13:59 #197
Az E3 vgn egybknt vgkpp eloszlattk a ktelyeket a cockpit nzettel kapcsolatban, van mindenhol.
Found.
[27] arpi0912
Jun 20., Sunday 13:57 #196
Az nem rossz,de jtszottam a Forzval s azrt ha megnzed ugyanannak az autnak a bels nzett GTben is meg Forzban is , azrt a GTben szebben van kidolgozva s rszletgazdagabb mint a Forzban, ezt ne is tagadd.
[12] Sundesz
Jun 20., Sunday 13:52 #195
Vlasz arpi0912 (#194) zenetre
400+ aut van a Forza 3-ban.
PSN ID: Sundesz
[27] arpi0912
Jun 20., Sunday 13:50 #194
Vlasz pkornel (#173) zenetre
Egy baj van a Forzval , hogy egy ratyi.. Minden kocsiban van belsnzet!! Mennyi kocsi van benne? 200? Na puff annyi kocsinak a GTben is van bels nzete s mg mellette van 800 kocsi. Amit meg az ms konferencin mutattak uj Forzt, ht a ltvny habokba sem rheti el a GT-t mg ugy sem h a GTnek mr 2 ve ilyen a grafikja.
[27] Fre
Jun 20., Sunday 12:43 #193
ez megint valami flelmetes alkots lesz. akr 2 vig is kitart a tartalom. megri az rt az biztos.
PC PlayStation 4 (Hun_Fre_576)
[25] rob
Jun 20., Sunday 10:40 #192
De vrom mr a megjelenst...
PS4 Pro / Nintendo Switch Lite
[16] barnoca
Jun 20., Sunday 2:02 #191
Vlasz Ringu84 (#187) zenetre
Bocs flre ment.
Termszetesen az egyel alatta lvre volt vlasz.
http://www.youtube.com/user/barnoca26
[31] HuTi
Jun 20., Sunday 0:09 #190
Vlasz Ringu84 (#189) zenetre
Akkor ne olvass lejjebb, mert vannak kommentek amikre tnyleg nem lehet mit vlaszolni
War has changed. ◬
[30] Ringu84
Jun 19., Saturday 23:51 #189
Vlasz HuTi (#188) zenetre
Na ltod az lehet.
De amgy is mr fradt vagyok, erre olvasom azt a kommentet, s ltom nekem vlaszolt. Tnyleg az egyetlen gondolat ami hitelen tfutott az agyamon az a "Miiiii van?" volt.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[31] HuTi
Jun 19., Saturday 23:43 #188
Vlasz Ringu84 (#187) zenetre
Gondolom a #183-ra akart reaglni.
War has changed. ◬
[30] Ringu84
Jun 19., Saturday 23:23 #187
Vlasz barnoca (#185) zenetre
Hogy mi? Ne haragudj, de fogalmam sincs mirl beszlsz. n csak megjegyeztem, hogy milyen jl nzett ki mr a GT4 is, ha Pkornl a GT5-s videt GT4-nek nzte.
Te meg itt valami csszsrl beszlsz.
Ha n vagyok hlye amirt nem rtem mit beszlsz akkor bocs.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
Jun 19., Saturday 20:34 #186
Ez mindent visz.... (L)
PSN ID: balaskoroland
[16] barnoca
Jun 19., Saturday 20:02 #185
Vlasz Ringu84 (#184) zenetre
Mennyi csszs?
Fl v csszs kb.
Az tlag jtkok szoktak ennyit.
Ez meg nagyon nem egy tlag cucc.
Ez az berkirly kategria diszpldnya.
A cscsok cscsa.

De nyugodtan jtssz tovbb a GT4-el.
Az is nagyon zsr.
http://www.youtube.com/user/barnoca26
[30] Ringu84
Jun 19., Saturday 19:16 #184
Vlasz pkornel (#183) zenetre
Ez is bizonytja, hogy mennyire jl nzett ki mr a GT4 is.
Ringu84 mg nem rt idzetet, de minek is rna.
[7] pkornel
Jun 19., Saturday 19:09 #183
Diszlexis vagyok azrt rok nha flre dolgokat
Amgy meg nztem azt a videt ami itt van fent s ugyan az minta a Gt4 nztem volna! s ennyi csszs utn ez nem szp dolog!
[46] Zandal
Jun 19., Saturday 19:05 #182
Vlasz Sunfi3lds (#181) zenetre
LOL
PSN ID: HU_Zandal
[27] Sunfi3lds
Jun 19., Saturday 19:03 #181
Vlasz Zandal (#179) zenetre
Cars with ps2 detail = aut(g)nm
Sic Parvis Magna
sszesen: 230 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4 | 5
Gran Turismo 5 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: SCEE
Fejleszt: Polyphony D.
Megjelens: 2010. Nov 24.
Kategria: Verseny
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
8.5
Ami tetszett
+ Fantasztikus vezetsi modell, a mfaj j cscsa
+ Mg jobb, mg vltozatosabb GT Mode
+ A genercin olykor tlmutat ltvny
+ Napszak- s idjrsvltozs
+ Vgtelenl elegns s eszttikus menk
+ Tbb, mint ezer aut
Ami nem tetszett
- Inkonzisztens kidolgozottsg
- Az AI tovbbra sem elg j
- Tartalmilag nmileg visszalps
Olvasi rtkels: 9.3 (343 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

497 | [Teszt] Gran Turismo 5

A Gran Turismo 5 a maga nemben egyedlll jtk: a jelenlegi generciban egyetlen cmre sem vrtunk ennyit. Most vgre itt van, megjelent - vajon a mfajn bell is egyedlllra sikeredett, vagy hiba vrtunk r ennyi vet? Tesztnkbl kiderl.

114 | [Elzetes] Gran Turismo 5

Mr megszoktuk, hogy a Gran Turismo 5 minden egyes nagy rendezvnyen valami jdonsggal rukkol el: a sorozat szlatyja, Kazunori Yamauchi az idei Tokyo Game Show-n kt j feature-rl is lerntotta a leplet. Bemutatkozik a Gran Turismo Anywhere s a dinamikus idjrs.

156 | [Prbakr] Gran Turismo 5

A klni vsrcsarnokba belpve els utunk - a ktelez krk utn persze - a Sony standjra vezetett, hogy mg azeltt rvethessk magunkat a Gran Turismo 5 Gamescomos demjra, hogy a lassan, de biztosan beszivrg sajt ellepn a Polyphony Digital jtkt.

230 | Gran Turismo 5: minden, amit tudnod kell

Bztunk benne, hogy az E3 lesz az a rendezvny, ahol a Sony s a Polyphony Digital elll az els igazn nagy Gran Turismo 5 infcsokorral. Vgl nem kellett csaldnunk, mi pedig ssze is szedtk szmotokra az sszes friss s fontos tudnivalt a jtkrl.

22 | Gran Turismo 5: frissts s DLC

Ismtelten frissl egyet a Gran Turismo 5, m ami ennl is fontosabb: j letlthet tartalom is rkezik a Polyphony Digital autversenyhez.

13 | Ismt bvl a Gran Turismo 5

A Spec II frissts s az els DLC utn nem sokkal ismtelten bvl a Gran Turismo 5: jabb update-re s letlthet tartalomra kell szmtani. A jv hten rkeznek.

19 | Gran Turismo 5: jn Spa-Francorchamps

A mai napon vlik elrhetv a jtkot j funkcikkal ellt Gran Turismo 5 Spec 2.0 frissts, hamarosan pedig a begrt letlthet tartalom is befut - rgtn hrom.

68 | Gran Turismo 5 Spec II: az j funkcik

30 | Bvl a Gran Turismo 5

Csendben s aprnknt eddig is bvlt a Gran Turismo 5, Kazunori Yamauchi azonban nemrg a Twitteren bejelentette, hogy hamarosan itt van az els nagyobb frissts is.

12 | Gran Turismo 5: plyacsomag rkezik?

A GTPlanet szemfles frumozi gyans logkra bukkantak a Gran Turismo 5 hivatalos weboldaln - erteljes DLC-szag kering a levegben. Nxolc plya rkezhet.

18 | Gran Turismo 5: mentsi lehetsg

Szntelenl bvlget a Gran Turismo 5: Kazunori Yamauchi jabb kzelg feature-rl rntotta le a leplet nemrgiben. Hamarosan a versenyek kzben is lehet majd menteni.

16 | Gran Turismo 5: patch hamarosan

A Polyphony Digital tovbb bvtgeti a Gran Turismo 5-t: hamarosan befut a legjabb frissts a jtkhoz. A Gran Turismo Anywhere is ebben a hnapban rkezik.

12 | Gran Turismo Anywhere februrban

Mr korbban is kaptunk gretet arra, hogy az v elejn kibvl a Gran Turismo 5 B-Spec mdja, most pedig vgre az is kiderlt, hogy mikor.

117 | GT5: tszz eurs kormny rkezik

A hivatalos Gran Turismo 5 kormnyra vgysz? Mr nem kell sokat vrnod: a Thrustmaster T500 RS janur els hetben rkezik Eurpba, s tszz eurba fog kerlni.

64 | Gran Turismo 5: tbb prmium kocsi jhet

A Gran Turismo 5 egyik legtbbet kritizlt eleme a hatalmas kontraszt a standard modellek nmelyike s a hihetetlenl rszletes prmium autk kztt - gy nz ki, hogy a csapat vltoztatni szeretne ezen.

51 | tmilli Gran Turismo 5

Nem kellett sokat vrni a vilgszint eladsi adatokra a Gran Turismo 5 (PS3) esetben: a Sony s a Polyphony Digital kzztette az eredmnyeket.

38 | Gran Turismo 5: jtk a bngszdbl

Korbban mr volt sz arrl, hogy a Gran Turismo 5 bizonyos rtelemben bngszbl is jtszhat lesz - a Polyphony Digital dolgozik a funkci beptsn.

20 | Gran Turismo 5: mechanikai srlsek

A Polyphony Digital szorgalmasan patchelgeti a mlt hten megjelent Gran Turismo 5-t: hamarosan a teljes rtk mechanikai srlsi modell is bekerl a jtkba.

66 | Gran Turismo 5: extrm online forgalom

Aki tegnap lecsapott a Gran Turismo 5-re, az bizonyra tapasztalta, hogy nha kellemetlenl hosszra nylnak a tltsi idk. me az indok, illetve megolds a problmra.

18 | Gran Turismo 5: premier trailer

Az els pontszmok megvoltak, jjjn mg egy vide a Gran Turismo 5-bl: a Sony amerikai divizija ezzel a trailerrel nnepli a sokak ltal vrt szimultor amerikai premierjt.

266 | Gran Turismo 5: a pontszmok

Sokves vrakozs vgre kerlt ma pont: vgre megjelent a Gran Tursimo 5. s vele egytt megjelentek az els tesztek is: lssuk, hogy milyennek ltja a sajt GT5-t.

49 | Kevin Butler autt lop

Mr csap pr napot kell tmalmozni a Gran Turismo 5 huszonnegyedikei megjelensig. Kevin Butler, a Sony reklmarca nem malmoz, hanem felkszl a Nagy Versenyre. Vide.

125 | [Frisstve] Nem csszik a Gran Turismo 5

Szeretnk vicceldni, de brki letre megesksznk, hogy ez most nem pon: mg mindig nem karikzhatjuk be teljes magabiztossggal a Gran Turismo 5 megjelensi dtumt.

31 | Gran Turismo 5: hat perc plyaszerkeszt

Rvid zeltt mr lthattunk korbban a Gran Turismo 5 plyaszerkesztjbl, most pedig egy fokkal behatbban is megismerkedhetnk az tdik rsz egyik j feature-vel.

216 | Hivatalos: Gran Turismo 5 november 24-n

Vge a tallgatsnak: a Sony a korbbi greteknek megfelelen nhny perccel ezeltt bejelentette, hogy mikor kerl a boltokba a Gran Turismo 5. Eurpban s az Egyeslt llamokban is ugyanazon a napon fog megjelenni a jtk.

78 | Gran Turismo 5: november 24?

Nem telhet el nap j "ekkor jelenik meg a Gran Turismo 5" pletyka nlkl: a legfrissebb darab Indibl szrmazik, s november huszonnegyedikre mutat. Lehet, hogy tnyleg huszonngy.

70 | Gran Turismo 5: az intr

Ma sem maradunk Gran Turismo 5 hr nlkl: most pp a jtk intrja szivrgott ki kamers formban. A masszv, ht perces nyitanimci szoks szerint mvszi bevezetvel indt.

98 | Gran Turismo 5: a jtkok Avatarja

Hossz listt kellene rnunk, ha fel szeretnnk sorolni a Gran Turismo 5 lnyeges feature-eit - a 3D csak egy lesz a sok kzl. A Blitz Games ettl fggetlenl el van julva tle.

130 | Elkszlt a Gran Turismo 5

"Mikor jelenik meg a Gran Turismo 5?" A krdsre mg mindig nincs pontos vlasz, a j hr az, hogy a jtk elkszlt, mesterlemezre kerlt, s mr a gyrtssorokon van.

129 | Gran Turismo 5: rossz eljelek

November msodika van - ha nem csszott volna a Gran Turismo 5 megjelense, akkor ma kaparinthattuk volna meg az tdik rszt. Vajon mikor fogjuk?

97 | Gran Turismo 5: a Red Bull X1

Vajon milyen lenne egy olyan versenyaut, amely kibjik minden ltez technikai s biztonsgi elrs s korlt all? A Gran Turismo 5 s a Red Bull Racing megadja a vlaszt: olyan, mint az X1.

44 | Gran Turismo 5: december kilenc?

A Gran Turismo 5 kt hete bejelentett csszsa ta vrunk az j megjelensi dtumra, ami most taln megrkezett - igaz, hivatalosnak egyelre mg nem tekinthet.

89 | Gran Turismo 5: motorok DLC-ben?

Lesz benne idjrs, jszakai verseny, trs s tricsilli aut - mivel bvthet mg a Gran Turismo 5? Kazunori Yamauchi szerint pldul motorokkal.

52 | GT5: trailer csszs utn

A hrom napja bejelentett, egyelre bizonytalan idej Gran Turismo 5 csszs utn rgtn kaptunk egy j, az zsiai piac szmra kszlt trailert, s nhny j inft is.

138 | [Frisstve] Gran Turismo 5: a csszs oka

Az elmlt hetek legnagyobb visszhangot keltett hre volt a Gran Turismo 5 tegnap bejelentett csszsa: a sorozat szlatyja, Kazunori Yamauchi bocsnatot krt.

418 | Csszik a Gran Turismo 5

Elszr az amerikai, majd a japn Sony rszleg jelezte, hogy a Gran Turismo 5 nem fog megjelenni az eredetileg tervezett idpontban, nem sokkal ksbb pedig Eurpra vonatkozan is megerstettk a csszst. Mg gy is megkapjuk az idn.

59 | Gran Turismo 5: a plyaszerkeszt

Eddig mg nem lthattuk mkds kzben a Gran Turismo 5 rgta hangoztatott plyaszerkesztjt, most azonban vgre erre is sor kerl - a vide csak a felsznt kapargatja.

17 | GT5: vrosnzs Rmban

Zajlik a Eurogamer Expo, ez kznsgnek szl rendezvny, j bejelentsekre ne tessk szmtani - friss, kamers gameplay videkra viszont igen. A Gran Turismo 5-tel kezdnk.

39 | Gran Turismo 5 tvreklm

Egy kis rdekessg a dleltti rkra: rvidke Gran Turismo 5 tvreklm, egyenesen Japnbl. A fszerepben egy csszda, s a jtkban szerepl tbb, mint ezer jrm.

65 | [TGS] Gran Turismo 5 trailer

rdekes forrsbl - a Red Bull jvoltbl - befutott a Gran Turismo 5 vrva-vrt TGS trailere: nem ugyanaz, amit a kamers felvtelen lthattunk, de ettl fggetlenl nem rdemes kihagyni.

53 | [TGS] Gran Turismo 5: es, h, jszaka

A Sony TGS-es konferencijrl termszetesen nem hinyozhatott a Gran Turismo 5: egszen elkpeszt j trailerrel jelentkezett a Polyphony Digital versenyjtka.

199 | Gran Turismo 5: trs, mg

Kt napja mr futottunk egy krt "gy trnek az autk a Gran Turismo 5-ben" tmban, most pr kp, s egy vide erejig ismt visszatrnk a durvn roncsold GT5-s kasztnikhoz.

36 | Gran Turismo 5: gy trnek a kocsik

Mint az ismeretes, a Gran Turismo 5-ben sokak rmre mr lesz trsmodell - a most kvetkez kpek ezt hivatottak bemutatni. Kilenc gyrd kasztni.

67 | Gran Turismo 5: Nordschleife s Jagur

Vasrnapi program: nzznk Gran Turismo 5 gameplay videt, benne a Nordschleife-vel, s egy legends autval - a Jaguar XJ13-mal. A teljes napodat nem veszi ignybe - csak tizenegy percedet.

8 | [GC] Gran Tursimo 5 - videk, mg

Gran Tursimo 5 videkbl soha nem elg, plne gy, hogy a Gamescom alkalmbl most van mit videzni. Hrom darab j pldnyt tudunk mutatni, kztk egy jfajta gokartozsat is.

63 | [GC] Gran Turismo 5: kpek, kk PS3

Hogy kapcsoldnak a friss Gran Turismo 5 kpek a kk PlayStation 3-hoz? Nagyon egyszeren: Japnban (is) november harmadikn debtl a GT5, a mell kiadott PS3 pedig kk lesz.

43 | Gran Turismo 5 trailer-montzs

jabb versenyz a "vasrnapi rdekessg" kategriban: remekl sszeollzott zens montzs a Gran Turismo 5 eddigi elzeteseibl. Nem hivatalos, de a minsg alapjn akr az is lehetne.

105 | Gran Turismo 5: a gyjti kiadsok

Az amerikai gyjti kiadst mr lttuk a Gran Turismo 5 esetben, ma pedig az Eurpnak sznt darabokrl is lehullott a lepel. Igen, gy, tbbes szmban.

37 | Gran Turismo 5: 20 orszg, 70 plya

Vgre valahra tisztzdott egy olyan dolog a Gran Turismo 5 kapcsn, ami felett mr nagyon rgta krdjel lebegett: kiderlt, hogy tnylegesen hny plya lesz a jtkban.

66 | Felkerlnl a GT5 stblistjra?

Ha a vlasz igen, kt t ll eltted. A bonyolultabb: szerezz llst a Polyphony Digital-nl. Az egyszerbb: nevezd el az E3-as trailer alatt hallhat dalt, s kld be nekik egy rvid indokls ksretben.

110 | Gran Turismo 5: aszfalton s porban

Amita a Sony az E3-on bejelentette a Gran Turismo 5 vgleges, novemberi megjelensi dtumt, a videk is megszaporodtak a jtkbl. A friss pdny az tdik rsz csinos vizulis effektjeire koncentrl.

69 | GT5: kt specilis kiads rkezik

A Gran Turismo 5 novemberi megjelense nagybets Esemnynek grkezik PS3 fronton, gy nem csoda, hogy a Sony kt specilis kiadst is tervez belle. Az egyik nagyon drga lesz.

56 | Gran Turismo 5: a fotmd

Akrcsak a negyedik rsz esetben, a Gran Turismo 5 fotmdjban is gynyr helyszneken kattintgathatunk majd - a lenti videban nmi gameplay zelt mellett ebbe is belekstolhatunk.

157 | Gran Turismo 5: hat perc Toszkna

Lassan, de folyamatosan csordoglnak a (javarszt az E3-rl szrmaz) kamers Gran Turismo 5 videk. Most egy nappali menet van soron Toszknban - tbb, mint hat percben.

40 | Gran Turismo 5: a Top Gear tesztplya

Rgta tudjuk, hogy a Top Gear tesztplya benne lesz a Gran Turismo 5-ben - kpeket, s rvidebb videkat is lttunk rla. Most egy teljes krt nzhetnk vgig.

74 | Gran Turismo 5: harmincht perc

Jjjn nmi vaskosabb nznival dlutnra: az Inside SimRacing tbb, mint flrs videanyagrl van sz, rengeteg gameplay jelenettel s mlyrehat elemzsssel a GT5 (szinte) minden aspektusrl.

120 | Hivatalos: idjrs & szerkeszt a GT5-ben

Az "idjrs" s a "plyaszerkeszt" cm tteleket nem piplhattuk mg ki a Gran Tursimo 5 korbban rebesegetett, de nem hivatalos szolgltatsai listjrl. Most mr piplhatunk.

69 | [E3] GT5: gyjti kiads, kpek, infk

A Gran Turismo 5 legjabb trailere az idei E3 egyik legjobb kedvcsinlja volt - most lssunk pr egyb dolgot a Polyphony Digital jtka kapcsn.

78 | [E3] Gran Turismo 5 trailer s kpek

A Sony konferencitl mindenki Gran Turismo 5 trailert s megjelensi dtumot vrt. Meg is kaptunk: november msodikn jn a jtk.

53 | Gran Turismo 5: irny Le Mans

jabb Gran Turismo 5 vide, ezttal Le Mans kerlt tertkre kzel hat perc erejig. Ha minden jl megy, holnap este azt is megtudjuk, hogy mikor lhetnk be mi a voln mg.

62 | [E3] Gran Turismo 5 trailer

A ma reggelre grt dupla PS3 meglepets adag msodik rsze kvetkezik: a Killzone 3 mellett a Gran Turismo 5-bl is kaptunk j trailert az E3 htfi hivatalos startja eltt.

52 | Gran Turismo 5: kzel a megjelensi dtum

Az rk krds: mikor jelenik meg a Gran Turismo 5? Ha hihetnk a Sony-nak, akkor most mr tnyleg heteken bell fny fog derlni a premier idpontjra.

40 | Gran Turismo 5: jszaka a Pokolban

A Zld Pokol, vagyis a Nrburgring Nordschleife nappal sem egy lenylom, a Gran Turismo 5-ben azonban jszaka is vgigvezethetnk majd a 21 kilomteres aszfaltcskon.

75 | Gran Turismo 5: kpek a Nrburgringrl

Friss kpeket tudunk mutatni a Gran Turismo 5-rl, melyek mell egy j bejelents is trsul: a Nrburgring sszes nyomvonala megtallhat lesz a jtkban.

156 | Gran Turismo 5: kilencven szzalk, megint

A Nagy Krds: hogy ll a Gran Tursimo 5 fejlesztse? Kazunori Yamauchi friss nyilatkozata szerint a GT5 kilencven szzalkban van kszen - ami bztat lenne, ha pr hnapja nem ugyanezt mondta volna.

65 | Yamauchi: mrges leszek

Az vek sorn mr megszoktuk a Polyphony Digital maximalista hozzllst, gy a stdi feje, Kazunori Yamauchi legutbbi kijelentsn sem lepdtnk meg tlsgosan.

42 | Gran Turismo 5: dolgozik a futm

A hivatalos anyagok tovbbra is ritknak szmtanak, kamers videk azonban szp szmmal rkeznek mostanban a Gran Turismo 5-rl. me a legjabb.

131 | Gran Turismo 5: mg emberibb ellenfelek

A Gran Turismo sorozaton mindig is nehz volt fogst tallni - a mestersges intelligencit minden esetre azrt rtk kritikk. Ezzel Kazunori Yamauchi is tisztban van.

170 | Gran Turismo 5 videadag

Kellemes mennyisg kamers Gran Turismo 5 vide rkezett vasrnap estre. Bennk: Fuji Speedway; Indianapolis Road s kt, a piltra koncentrl mozgkp.

26 | Gran Turismo 5: oktber?

A Sony a korbbi infk szerint "hamarosan" bejelenti a Gran Turismo 5 megjelensi idpontjt - addig azonban knytelenek vagyuk ms forrsokra hagyatkozni. A GT5 sszel jn - lltlag.

60 | [GDC] Gran Turismo 5: dtum hamarosan

A Gran Turismo 5 kapcsn mindig is a megjelensi dtum volt a legnagyobb krds: a Sony azt gri, hogy hamarosan fny derl a vrva vrt idpontra. Hrom j kp is rkezett.

61 | Gran Tursimo 5: az jszakk

jszakai verseny s trs - kt olyan szolgltats, melynek halatn minden Gran Turismo rajongnak sszefut a nyl a szjban. Az j trailer nem csak rluk szl, de szerepelnek benne.

79 | Gran Turismo 5 Nascar trailer

Azt a tavalyi E3 ta tudjuk, hogy a Gran Turismo 5-ben az autsport tbb nagy gazata is hivatalos formban fogja magt kpviseltetni. Tbbek kztt a Nascar is.

29 | Gran Turismo 5: friss kpek

Rgen voltak mr Gran Turismo 5 screenshotok, a GTP most t darabot zskmnyolt bellk. s tudunk napra pontos megjelensi idpontot is mondani! Na j: nem tudunk, de gy izgalmasabb volt.

157 | Gran Turismo 5: sszel?

Folytatdik a Gran Turismo 5 bjosan hosszra nyl megjelensi klvrija: ezttal az eurpai Sony vezr tippelt egyet a premierre - szerinte a jtk valamikor sszel fog megjelenni.

117 | Gran Turismo 5: Data Logger Visualization

Mra is jutott nmi Gran Turismo 5 finomsg: ezttal egy vide rkezett, amelyen a mlt hten bejelentett Data Logger Visualization technolgia kerl bemutatsra mkds kzben.

116 | Gran Turismo 5: Toyota FT-86 kpek

gy tnik, hogy mostanban szinte minden napra jut valami hr a Gran Turismo 5 kapcsn - ezttal egy jabb adag ltnivalval tudunk szolglni a rajongk szmra.

79 | Gran Turismo 5: kilencven szzalk

Nem, nem az els Gran Turismo 5 tesztpontszm futott be, hanem a szria apukja, Kazunori Yamauchi nyilatkozott egyet az tdik epizd kszltsgi szintjrl.

131 | Gran Turismo 5: ngy kp, egy vide

Bizonyra rmteli lesz az breds a mai napon a PlayStation 3 tulajdonosok szmra, hiszen a God of War III mellett a Gran Turismo 5 is j finomsgokkal jelentkezett ma reggel.

136 | Csszik a Gran Turismo 5 Japnban

Eddig mg nem rhattuk azt, hogy csszik a Gran Turismo 5, mivel a jtknak nem volt hivatalos megjelensi idpontja. Pr hnapja azonban mr van neki, gy most mr rhatjuk - mert hogy tnyleg csszik.

84 | [CES] Gran Turismo 5 kamers zelt

A jelenleg is zajl Consumer Electronics Shown kiprblhat formban van jelen a Gran Turismo 5 - a Gamespot stbja nem is ttlenkedett, hanem ksztettek nhny videt a jtkrl.

175 | Gran Turismo 5: ezer aut, jszaka, idjrs

Nhny szerencss id eltt rtette a mancst a PlayStation - The Official Magazine legfrissebb szmra, melyben a vrakozsoknak megfelelen j Gran Turismo 5 informcik lapultak. Tbb, mint ezer aut, jszakai versenyek, vltoz idjrs.

95 | Gran Turismo 5: vilgkrli tra

Flig-meddig j trailert lthatott a kznsg ma az Asia Game Shown a Gran Turismo 5-rl, melyben kt eddig mg nem ismert versenyhelyszn is bemutatkozott.

224 | Gran Turismo 5: kpek Indianapolisbl

Ezen a hten belekstolhatunk egy kicsit a Gran Turismo 5-be a cstrtkn indul versenynek ksznheten - a friss kpek is ez alkalombl rkeztek a Polyphony Digital jtkrl.

72 | Gran Turismo 5: csak nyron

A fldhzragadtabbak minden bizonnyal mr felkszltek arra, hogy nem lesz vilgszint premier a Gran Turismo 5 esetben - ezt most meg is erstettk. Valamikor a nyron rkezik az tdik rsz.

80 | GT5 Prologue: ngymilli felett

Frissltek az eladsi adatok a Polyphony Digital weboldaln, ezltal pedig megtudtuk, hogy a Gran Turismo 5 "Prologue" vilgszinten tlpte a ngymillis hatrt.

37 | A Gran Turismo 5 s a motorok

Az IGN korbban mr emlegetett Gran Turismo 5 interjjban nem csak a plyaszerkeszt lett megerstve, de szba kerlt az is, hogy motorok kerlhetnek a jtkba.

26 | Gran Turismo 5: a legfrissebb adag

A mlt hten mr lekzltnk egy Gran Turismo 5 kpadagot a 2007-es s a 2008-as Gran Turismo Awards legutbbi kt gyztesnek jtkbeli vltozatrl: most ismt k pzolnak.

171 | Gran Turismo 5: Audi TT s Infinity G37

Most zajlik az SEMA nvre hallgat autkillts idei felvonsa Las Vegasban, a legfrissebb Gran Turismo 5 kpek pedig alkalomhoz ill tmt vlasztottak.

55 | Gran Turismo 5: plyaszerkeszt?

A pletyka mr tegnap is felmerlt, m akkor mg nem volt elg erteljes ahhoz, hogy rjunk rla, ma reggelre azonban ez mr megvltozott: plyaszerkeszt kerlhet a Gran Turismo 5-be.

86 | GT5: Toyota FT-86 kpek, hrom lemez?

Ezen a htvgn kerl megrendezsre a Tokyo Motor Show, az j Gran Turismo 5 kpek pedig ennek jegyben kszltek, hiszen a japn autexpn fog mutatkozni a Toyota FT-86 koncepciautja.

39 | Stelvio-hg a Gran Turismo 5-ben?

Jjjn egy kis rdekessg a vasrnapi ebdhez: igen valszn, hogy a Stelvio Pass benne lesz a Gran Turismo 5-ben. Hogy mi az? A vilg legjobb kzti szakasza.

33 | Gran Turismo 5: trkeny kpek

Megrkeztek a legfrissebb Gran Turismo 5 kpek: ezttal a Tokyo Route 246 s a raliautk kombincijbl kaptunk mg egy adagot, nmi lkdsdssel kiegsztve.

18 | Gran Turismo 5 USA / EU: mrciusban?

A Sony a TGS utn a Gran Turismo 5 eurpai s amerikai megjelensi dtumnak "kzeli" bejelentst grte. Ez ugyan nem trtnt meg, de a legnagyobb online ruhz bedtumozta a jtkot.

42 | Gran Turismo 5: oktberi kpadag

A TGS, s a japn megjelensi idpont bejelentse ta viszonylag rendszeresen szllingznak a friss screenshotok a Gran Turismo 5-bl. A ltvnyban ezttal sem kell csaldnunk.

36 | Gran Turismo 5 ltnivalk

Megrkezett az erre a htre tartogatott kpadag a Gran Turismo 5-rl, gy ismt gynyrkdhetnk egy jt a Polyphony Digital jv tavasszal megjelen jtkban.

71 | Gran Turismo 5: pzolnak az olaszok

Szp nagy adag j kppel tudunk szolglni a Gran Turismo 5-rl, melyeken leginkbb kt olasz fenevad, a Ferrari 458 Italia s a Lamborghini Gallardo vizsglhat be kzelebbrl.

126 | Gran Turismo 5: a legfrissebb jdonsgok

A mlt hten lezajlott Tokyo Game Show taln legfontosabb jdonsga a Gran Turismo 5 megjelensi dtuma volt, de nem csak ezt tudtuk meg a Polyphony Digital versenyjtkrl, hiszen a csapat feje, Kazunori Yamauchi tbb interjt is adott a nemzetkzi sajtnak.

80 | [TGS] Gran Turismo 5 + Mercedes SLS AMG

[Frisstve] Az elmlt napok kkemny Ferrari-fkusza utn kapjanak szt germn bartaink is: Mercedes SLS AMG a Gran Turismo 5-ben, vals videkkal sszevgva.

64 | [TGS] GT5: kpek, videk, megjelens

A Sony a ma hajnalban lezavart TGS-es konferencin jelentette be, hogy 2010 mrciusban rkezik a Gran Turismo 5. A jtk viszont mr kiprblhat - kt kamers vide, Ferrarival. [frisstve]

124 | Gran Turismo 5: akciban a 458 Italia

A Forza Motorsport 3-bl mr lthattunk ma egy Ferraris videt, s hogy teljes legyen a kp, itt van egy a Gran Turismo 5-bl is - a GT csapat tisztelgse a 458 Italia eltt.

27 | Gran Turismo 5 teaser

A Gran Turismo 5 minden bizonnyal a fszereplk kztt lesz a jv heti Tokyo Game Show-n, m aki nem brja addig, az a most kvetkez, frissen felbukkant teaser videval mlathatja az idt.

103 | Gran Turismo 5: december negyedike?

A Gamescom ta tbb arra utal jel is felbukkant, hogy mgis csak meg fog jelenni az idn a Gran Turismo 5 - me a legjabb, mghozz egyenesen a Sony-tl.

102 | Gran Turismo 5: mindentt egyszerre

A Polyphony Digital feje, Kazunori Yamauchi nemrgiben az olasz MultiPlayernek adott interjt, melyben sz esett a Gran Turismo 5-tel kapcsolatos legfontosabb krdsrl, a megjelens idpontjrl.

102 | Gran Turismo 5: utols negyedv?

Az utbbi napokban ersen szaporodtak a Gran Turismo 5 idei megjelense fel mutat jelek. Most jabb bizonytk rkezett, a jtk Gamescomos adatlapjn a 2009 Q4 idpont olvashat.

149 | [GSC] Gran Turismo 5: 1000 aut, 80 plya

Befutott nhny lnyeges infmorzsa a Gamescom kapcsn a Gran Turismo 5-rl: megjelensi dtum tovbbra sincs, megtudtunk azonban nhny dolgot a tartalmat illeten.

80 | Gran Turismo 5: a karcsony csak pletyka

Az utbbi napokban tbben is kiszrtk, hogy az amerikai Amazon webruhz december vgi megjelensi idpontot r a Gran Turismo 5-re. A Sony szerint szntiszta spekulcirl van sz.

120 | Gran Turismo 5 Prologue eladsok

Sokakban fel szokott merlni a krds, hogy mgis hogyan engedheti meg magnak a Sony s a Polyphony Digital, hogy eddig ksztse a Gran Turismo 5-t. Ht gy.

66 | Kazunori Yamauchi interj

Az E3 utn a hivatalos amerikai PlayStation blognak sikerlt egy interjt ksztenie a Gran Turismo sorozat szlatyjval s a Polyphony Digital fejvel, Kazunori Yamauchival.

72 | Gran Turismo 5: a megjelensi dtumrl

A Polyphony Digital feje, Kazunori Yamauchi nemrg az Autoweek stbjnak adott interjt, melyben sz esett a Gran Turismo 5 megjelensi dtumrl is. Na persze nem konkrtan.

78 | [E3] Gran Turismo 5 trailer

Ennyit a klnfle elzetes s prolg vltozatokrl: most elszr a tnyleges Gran Turismo 5-t is szemgyre vehettk, bemutattk ugyanis az els trailert az tdik rszrl.

110 | Gran Turismo 5 - csicserg madrkk

A Prologue vltozat krltti felhajts mra lecsendesedett, gy a Gran Turismo 5 vgleges verzijnak leleplezse naprl-napra valsznbbnek mondhat: sokak szerint az E3-on hullik majd le a lepel, m knnyen lehet, hogy a lnyeg mr most kiderlt.

71 | Gran Turismo 5 Prologue Spec III trailer

Friss trailer rkezett a mai napon a Gran Turismo 5 Prologue legfrissebb kiadsrl, amely kedvcsinl a Polyphony Digital-tl megszokott stlust s minsget kpviseli.

23 | Jv karcsonykor jhet a Gran Turismo 5

Br a Gran Turismo sorozat esetben ltalban nem rdemes mrget venni a megjelensi dtumokra, legalbb a debt tervezett idpontja kiderlt az tdik rsszel kapcsolatban.

88 | Gran Turismo: online s PSP

A Gran Turismo sorozat mgtt ll Polyphony Digital elnke, Kazunori Yamauchi nemrgiben arrl beszlt, hogy grandizus terveik vannak online tren.

123 | [E3] Gran Turismo 5: 2010?

A Polyphony Digital csapattl mr megszokhattuk, hogy nincsenek hatridk kz szortva, ppen ezrt aktulis jtkukat rendre csak akkor adjk ki, ha az valban ksz van - itt az jabb plda.

57 | Yamauchi a Gran Turismo 5-rl

A ComputerAndVideogames.com stbja nemrgiben egy interj keretein bell elbeszlgetett a Gran Turismo sorozat felett bbskod Kazunori Yamauchi-val, aki tbbek kztt a jvbeli terveirl is elrult egy s mst - szba kerlt pldul a trs s a Gran Turismo Mobile is.

21 | Gran Turismo 5: Yamauchi a trsrl

gy tnik, hogy mostansg minden napra jut egy hr a Gran Turismo 5-el kapcsolatban: a jtk producere most egy gyakran elkerl tmrl, a trsrl beszlt.

21 | Gran Turismo 5 Prologue videadag

Most mr csak napok vlasztanak el bennnket a Gran Turismo 5 "Prologue" hivatalos megjelenstl, gy vlheten az utols adag kedvcsinlt van alkalmunk lekzlni a jtkrl.

130 | GT5 Prologue: Ferrari F2007

Nylcsorgats gpjrm a Gran Turismo 5: Prologue eurpai / amerikai verzijban: a jv hten debtl Gran Turismo 5 Elzmny autknlata a Ferrari F2007-tel ersdik. Kpek.

176 | GT5 Prologue: egymilli elrendels

A Gran Turismo sorozat mindig is Eurpban vonzotta maghoz a legtbb vsrlt, gy nem meglep, hogy a hnap vgn megjelen Gran Turismo 5 "Prologue"-ot rengetegen rendeltk el.

137 | Gran Turismo 5 Prologue pillanatkpek

A Nyuszi utlagos hsvti ajndkknt hozza el az eurpai jtkosoknak a Gran Turismo 5 Prologue-ot, ha mr a teljes verzibl valsznleg nem kapunk idn. Csinos kpek a porondon.

290 | Gran Turismo 5: csak 2009-ben

Akik esetleg mg remnykedtek a Gran Turismo 5 idei eurpai megjelensben, azoknak most csaldniuk kell, kiderlt ugyanis, hogy a jtk csak 2009-ban kerl a boltokba.

83 | Gran Turismo 5 Prologue ltnivalk

A trelmetlenebb rajongk minden bizonnyal mr megvsroltk a japn PS Store-rl (vagy esetleg dobozos formban) a Gran Turismo 5 "Prologue"-ot - a tbbiek friss kpekkel vgasztaldhatnak.

28 | Gran Turismo 5: kiskarcsony

Nyakunkon a karcsony, amit mi sem bizonyt jobban, hogy mr a Gran Turismo 5 is ezzel reklmozza magt. A Tlap bevonszolja az ajndkokat, aztn elhajt a csajozs verdval.

66 | Gran Turismo 5 "Prologue" - irny London

A szerencss japnok mr a hten belekstolhatnak a Gran Turismo 5 "Prologue"-ba, mi viszont vrhatunk 2008 elejig - addig knytelenek lesznk berni nhny j kppel.

65 | Cell az Xbox 360-ban

Cell processzor az Xbox 360-ban? A PlayStation 3 mr 299 dollrrt hazavihet? A Gran Turismo 5 a jelenleg legkeresetebb PS3 jtk? A New York Times szerint gy van...

13 | Gran Turismo TV zelt

Termszetesen nem a sorozat egy j epizdjrl van sz: a Gran Turismo TV a Gran Turismo 5 (s a "Prologue") egyik jtsa, ami folyamatosan frissl tartalmat knl majd.

61 | GT5 Prologue: Subaru mnia

Decemberben jn a Gran Turismo 5: Prologue s vele egy raks kiprblhat jrgny - s ez mg mindig csak elzetes a 2008-ra datlt igazi GT5-bl. Friss kpek, fekete Subaru-val.

87 | Gran Turismo 5: Prologue - kpek start eltt

A japn Playstation Store-bl mr ers kt hete tlthet a Gran Turismo 5 Prologue demja. Mi egyelre nem kaptunk belle, de a teljes verzibl rtelemeszreen neknk is jr - decemberben.

25 | [TGS] Gran Turismo 5 Prologue gameplay

Lehet az ovlis daytona-i plyn szuperbnn vezetni? Persze, hogy lehet! Gran Turismo 5 Prologue gameplay vide olyan sofrrel, akivel nem szeretnnk tallkozni az utakon...

12 | [TGS] Gran Turismo 5 Prologue trailer

Az idei Tokyo Game Show egyik ktelez rsztvevje a Gran Turismo 5 Prologue. A GT-sorozat j felvonsa online multit tmogat "elzetessel" mutatkozik be v vgn. Trailer.

47 | Gran Turismo 5 Prologue Blu-ray-en is

Eddig mg nem volt teljesen tiszta, hogy pontosan milyen formban kapjuk majd kzhez a Gran Turismo 5 elzetes verzijt, a Prologue-ot, ma azonban ez is tisztzdott.

52 | Gran Turismo 5 Prologue - ingyen

Ingyenes lesz a korbban fizets letlts formjban terjeszteni tervezett Gran Turismo 5 Prologue. A jvre megjelen GT5 "eljtkt" tovbbra is a Playstation Network-rl lehet majd leszipkzni.

131 | [GC] Gran Turismo 5 gameplay + trailer

Mr korbban meggrtk neknk, hogy a Games Convention-n kiprblhat lesz majd a GT5 elzetes verzija, a Gran Turismo 5 "Prologue", s ez nem is trtnt mskpp - meg is rkezett a jtkrl az els, igencsak szpsges gameplay vide. Update!

44 | Gran Turismo infmorzsk

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo sorozat producere nemrgiben a Best Car magazinnak adott interjt, amelyben elrult nhny j dolgot a sorozat jvjvel kapcsolatban.

107 | Gran Turismo 5 "Prologue" kplavina

gy tnik, hogy nincsen nap Gran Turismo hr nlkl: ma ppen j kpek rkeztek az tdik rsz elzetes vltozatrl, a "Prologue"-rl, mghozz nem is akrmennyi.

20 | Gran Turismo 5 "Prologue" rszletek

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo sorozat producere nemrgiben a japn Famitsu magazinnak adott interjt, amelyben elg sok j dolgot elrult az tdik rsz kszl elzetes verzijrl, a "Prologue"-rl - lssuk, hogy mi is kszl a Polyphony Digital boszorknykonyhjban.

49 | Gran Turismo 5 "Prologue" - bellrl

Hrom darab j screenshotot tudunk mutatni a Gran Turismo 5 oktberben rkez kedvcsinl vltozatrl, a "Prologue"-rl - bemutatkozik az j bels nzet.

101 | Gran Turismo 5 "Prologue" kpek s trailer

A mlt hten lezajlott E3-on egy zletes trailer formjban mr megcsodlhattuk a Gran Turismo 5 "Prologue"-ot, most pedig egy jabb remek kedvcsinl rkezett a Polyphony Digital jtkrl, mghozz rengeteg j screenshottal karltve.

135 | [E3] Gran Turismo 5 kpek & trailer

Befutott nhny csinos kp az v vgn rkez GT5 zeltrl, a Gran Turismo 5 "Prologue"-rl - a Polyphony Digital jtka igen meggyzen fest, mg akkor is, ha a megjelens elg tvolbl (2007 vge - Prologue; 2008 vge - GT5) integet.

157 | Gran Turismo 5 csak 2008 vgn?

Nagy valsznsggel csak 2008 vgn fog a boltokba kerlni a Gran Turismo 5, a fejleszt Polyphony Digital feje, Kazunori Yamauchi ugyanis elmondta, hogy a lehet legtkletesebb formban akarjk kiadni az amgyis rendkvl sok fejlesztsi idt ignyl jtkukat.

348 | Gran Turismo 5: friss tudnivalk

Rgta nem hallottunk mr a Gran Turismo 5 fell, az egyik francia magazin azonban nemrgiben egy exkluzv interj keretein bell beszlgetett a jtk producervel, Kazunori Yamauchi-val, aki szmos jdonsgrl - kztk korbban mr pletyklt dolgokrl is - lerntotta a leplet.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba