[DLC] Assassin's Creed II: Battle of Forli

Assassin's Creed II: Battle of Forli

dragCsető Zsolt2010.01.30. 07:58

Az Assassin's Creed II-ben Desmond számára két emlékszekvencia is elérhetetlennek bizonyult - várható volt, hogy ennek az egésznek a célja több volt annál, mint hogy megerősítse egy kicsit a második rész sztorijának egyik nagy fordulatát, vagy hogy újabb ötletes meglepetéssel szolgáljon számunkra az Animus. Mint kiderült, a két korrupt fájl két DLC-t takar, az ötlet a letölthető tartalmak mögött pedig mindenképp értékelendő: nem csak az előbb leírtak miatt, hanem azért is, mert így észrevétlenül simulnak bele a kiegészítők a folytatás történetébe. A két DLC közül az első, a Battle of Forli a héten vált elérhetővé.

A Tizenkettes Emlékkép időben nem ugrik az előző szekvenciához képest, csak a helyszín változik: 1488-ban járunk, Ezionak pedig lehetősége adódik arra, hogy ismét találkozzon a történet derekán egyszer már felbukkant Caterina Sforzával. Hősünk bánatára nem randevúról van szó: az Orsi-testvérek megtámadták Forli városát, így segítenünk kell a szépséges grófnőnek, hogy ismét rend legyen Romagnában. A helyszínválasztás mindenképpen dícséretes: Forli az Assassin's Creed II egyik kisebb, átmeneti lokációja, ahol bár kevés időt kellett csak eltöltenünk a a történet szerint, mégis a játék egyik legmegkapóbb és legkidolgozottabb városának mondható.

A DLC hat új küldetést kínál, a fő gondok pedig itt kezdődnek: a missziók sajnos semmi olyat nem kínálnak, amit korábban ne láttunk volna. Sőt, a második rész rendkívül változatos főszálához viszonyítva meglehetősen egysíkúak, hiszen leginkább harcolni fogunk bennük, az utcai tömegjelenetek pedig hiába mondhatóak látványosnak, legalább fél tucat olyan dolog van az Assassin's Creed II repertoárjában, ami sokkal élvezetesebbé tette volna a Battle of Forlit. A harcorientált megközelítést pedig tényleg vegye mindenki szó szerint: egészen minimális mennyiségben lesz csupán szükségünk Ezio agilitására, ami meglehetősen fura annak tükrében, hogy ez a franchise egyik legfontosabb eleme.

Vannak persze jó momentumai a letölthető tartalomnak, hiszen a Forliból menekülő tömeg látványa, vagy épp az Eagle Vision alkalmazását igénylő missziók mind ide tartoznak, meg persze az is, hogy ismét hallhatjuk párszor kedvenc olasz mondatunkat ("Requiestat in pace"), ám a Battle of Forli ennek ellenére is inkább jellegtelennek mondható, mintsem élvezetesnek. A DLC ráadásul a plusz történetszál mellett csupán egyetlen apró extrát kínál: ismét felpattanhatunk Leonardo repülő masinájára - sajnos csak a küldetéseken kívül, teljesen céltalanul. Plusz gyűjtögetnivalók, új képességek, achievementek és trófeák - sajnos egyik sem szerepel a felhozatalban.

A kissé rossz szájíz ellenére azért illik tisztességesebb oldalról megközelíteni a kiegészítőt: a Battle of Forli keveset nyújt, de legalább keveset is kér mindezért, hiszen 4 dollárért / 320 MS pontért manapság ennél többet nem igen kapunk. Hogy kinek ajánlható ezek után a DLC? Leginkább azoknak, akik már összeszedtek minden gyűjtögetnivalót az Assassin's Creed II-ben, és már az 1000 / 1000, illetve a Platinum trófea is megvan nekik, de még mindig éhesek - ők bizonyára szívesen elszórakoznak még egy órát Itáliában ezért a minimális összegért. Bízzunk benne, hogy a februárban érkező Bonfire of the Vanities többet nyújt majd.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

5 órája
9

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

1 napja

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

1 napja
21

Heti megjelenések

1 napja
2

Stellar Blade fejlesztői napló, Final Fantasy VII Remake harmadik rész morzsák- ez történt pénteken

Továbbá: Sea of Thieves, Palworld, GTA+, The Rogue Prince of Persia, Crash Bandicoot 4: It's About Time.

3 napja
14

Drágul az EA Play, jön az új Remnant 2 DLC - ez történt csütörtökön

Továbbá: Fallout 4, WRATH: Aeon of Ruin, Beyond the Ice Palace II, Nanuka: Secret of the Shattering Moon, Heading Out, Ascendant Studios, Warhorse Studios.

4 napja
8

PlayStation Game Catalog: az áprilisi felhozatal

Tales of Kenzera: ZAU. DAVE THE DIVER. Animal Well. Indie premier dömping az előfizetéses szolgáltatás kínálatában!

5 napja

A The Triple-i Initiative-en túl – ez történt szerdán

Benne: Dead Space, The Bridge Curse 2: The Extrication, Let Bions Be Bygones, Super Monkey Ball Banana Rumble, Reigns: Beyond.

5 napja
2

Ilyen volt a The Triple-i Initiative

45 perc, majdnem ugyanennyi játék. Összefoglaljuk a lényeget.

5 napja
6

Hungame.Blog: TOP 50 magyar játék és interjúsorozat

A Hungame.blog alkotói folyamatosan próbálják a hazai játékfejlesztés történelmét és különböző aspektusait érdekes-színes formában tálalni a nagyközönség számára. Toplisták, interjúk, mutatjuk a tutit!

5 napja
6

Final Fantasy progmetál koncert: MondoConra jön a Chocobo Band

Remek hírt hozott a tavaszi szél, meg a MondoCon szervezőcsapata, akik a Final Fantasy zenei felhozatalát a progresszív metál stílusában fogják nektek asztalra teríteni a Chocobo Band segítségével.

6 napja

Augusztusban jön a Star Wars Outlaws, bővül a Mortal Kombat 1 – ez történt kedden

Továbbá: Dredge filmadaptáció, Battlefield, 63 Days, Blizzard x NetEase, Runa, Amber Isle, Echoes of Elysium, Tales from Candleforth, Dicefolk, Hidden Grove, Prince of Persia: The Sands of Time Remake.

6 napja
9

Nevet vált a Gearbox Publishing, előbb jön a Fallout-sorozat – ez történt hétfőn

Továbbá: Konami fizetésemelések, Singularity 6 leépítés, Ready, Steady, Ship! megjelenési dátum.

7 napja
8

Heti megjelenések

8 napja
1

Bulwark: Falconeer Chronicles - az Ursee úttörői

A Bulwark egy különleges, teljesen egyedi világlátást közvetítő, művészi városépítő játék, amely egy egyszemélyes fejlesztő kreatív csatornáinak teljes keresztmetszetében kínálja az áramlást a játékosok irányába. Tesztlaborba vittük az egész Urseet.

8 napja
1

Dragon Quest producer váltás, Stellar Blade DLC-k - ez történt pénteken

Továbbá: Gears of War 6, Star Wars Outlaws, Sam Lake a Kojima Productions-nél.

2024.04.06.
3

Llamasoft: The Jeff Minter Story

2024.04.05.
1

Eternal Strands bossfight, Tameem Antoniades leköszönt- ez történt csütörtökön

Továbbá: Flint: Treasure of Oblivion, C-Smash VRS, Pinball FX, Crypt of the NecroDancer, Divine Rush.

2024.04.05.
1

Horizon: Forbidden West - Complete Edition (a PC változat)

Aloy visszatér, hogy másodjára is felrázza a PC-s zsiványokat! A Horizon: Forbidden West - Complete Edition maga a megtestesült blockbuster, PlayStation-gúnyában, a mesterplatformon. Lássuk a Nixxes képes volt-e újra beváltani ígéreteit! Teszt!

2024.04.05.
1

Open Roads - Sétaszimulátor teljes gázzal

A Gone Home és a Tacoma mögött álló Fullbright emberei saját bevallásuk szerint már 2018-ban megkörnyékezték az Annapurnát egy utazásra épülő sétaszimulátor ötletével, a 2020-as bemutatkozás után pedig szinte fű alatt jelent meg a játék. Miért? Hogyan? Lássuk!

2024.04.04.
5

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==