BioShock 4: vár az új világ
Eddig 19 hozzászólás
ne5h
2020. August 12.
Wednesday 08:17


A 2K a tavalyi év végén hivatalosan is bejelentette, hogy megkezdődtek a munkálatok a BioShock széria legújabb részén, az akkor alapított Cloud Chamber stúdió által. További konkrétumokat azóta sem hallottunk a játék háza tájáról, most azonban a csapat álláshirdetéseiből kiderült némi új információ.

A hirdetések szövegénél ugyanis feltűnik, hogy a folytatás egy "új és fantasztikus világban" fog játszódni, ez pedig azt jelenti, hogy a víz alatti Rapture és a felhők között lebegő Columbia után a negyedik rész új helyszínre viszi a játékosokat.

Ezen kívül csak annyit tudni, hogy az új felvonás is egy "narratív és rendszer-vezérelt élmény" lesz, de ez aligha meglepő a sorozat korábbi részeit ismerve.

[31] Matild
Aug 12., Wednesday 20:26 #19
Végtelenül imádom mindhárom részt, de én sem érzem azt, hogy erőltetni kéne. Szerintem sincs már új a nap alatt, de akkor győzzenek meg az ellenkezőjéről.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
Aug 12., Wednesday 16:18 #18
Válasz Vega (#9) üzenetére
Így van!

Nyilván vannak azért kulcsfontosságú pozíciók egy játékfejlesztésben, de a legtöbb esetben kicsit túl van azért misztifikálva az a pár ember.
[3] Lacek92
Aug 12., Wednesday 15:43 #17
Válasz soliduss (#10) üzenetére
Az említett urak keze alatt egy gondosan válogatott csapat dolgozott tőkeerős anyacéggel a hátuk mögött. Szerintem ez a lényeges inkább, nem a vezér személye.

Ott van Iga, milyen Castlevaniakat csinált a csapatával, amíg a Konaminál volt (meg amíg a Konami eszét se vette el a racionalizálásnak nevezett pénzéhség), aztán Konami nélkül meg kijött ezzel a középszar Ritual of the Nighttal. Vagy a volt capcomos Mega Man fejlesztő Mighty No 9-e. De még lehetne sorolni.
[73] zaz
Aug 12., Wednesday 15:41 #16
Válasz ne5h (#15) üzenetére
Igen. Levinnel a második rész az Infinite lett. (feltétel nélkül imádom még a 6. végigjátszás után is)
Nélküle meg csak egy szimpla shooter BS köntösben a 2. rész.
De persze ez szigorúan magánvélemény.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Aug 12., Wednesday 14:30 #15
Válasz zaz (#13) üzenetére
Ezzel most azt mondod, hogy a 2 is lehetett volna olyan jó, mint az 1, ha Levine ott lett volna az azt készítő 2K Marine-nál, hogy összefogja a dolgokat?
I am such a B.A.
[27] arpi0912
Aug 12., Wednesday 14:01 #14
A Bioshock játékok akkor és azokban a részekben jók voltak, a korszakuk kimagasló címei. Kár lenne elrontani egy erőltetett 4. résszel ami felett nem is az bábáskodna aki a korábbiak felett (kivéve a 2). Kezdjenek valami újba így is futottak a trilogyval még egy felesleges kört.
[73] zaz
Aug 12., Wednesday 12:51 #13
Válasz Lacek92 (#8) üzenetére
Bioshock = Ken Levine
Persze ettől még lehet jó. A 2. rész sem volt rossz,egy tisztességes FPS volt. Ennyi.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Aug 12., Wednesday 12:34 #12
Válasz soliduss (#11) üzenetére
Minden csapat élén van vezető. Viszonylag ritka a "fene nagy szabadság", és általában semmi köze nincs ahhoz, hogy az a vezető benne van az átlag játékos által összesen ismert 8 "sztárban", vagy neadjisten a tízezer "egyéb" vezető egyike
[48] soliduss
Aug 12., Wednesday 12:31 #11
Válasz Vega (#9) üzenetére
De minden csapat élére kell egy vezető....aki irányt mutat és ha kell ráncba szedi a csapatot. Az a fene nagy szabadság sokszor káros mintsem hasznos.
[48] soliduss
Aug 12., Wednesday 12:30 #10
Válasz Lacek92 (#8) üzenetére
A rendező az legyen az mozi, vagy videojáték összefogja a projektet.....

Persze lehet, hogy sikerül megugraniuk a szintet.... de egy hagyatékhoz pluszt hozzátenni nem is annyira egyszerű. Lásd 343.at.

Számomra vannak olyan rendezők akiknek a játékait vakon megveszem, mert tudom ,hogy minőséget kapott... ilyen Ken, Kojima, Cory B stb...vagy mint moziban C. Nolan.
Aug 12., Wednesday 12:18 #9
Jöhet, maximálisan ellene vagyok minden személyi kultusznak. Játékokat csapatok csinálnak, nem személyek.
[3] Lacek92
Aug 12., Wednesday 12:11 #8
Rettenetesen előítéletesek itt egyesek, na meg logikának sincsenek bővében, ami azt illeti... Ha nem Ken Levine vezeti a fejlesztést, már nem is lehet jó? Oké, a 2 nem lett valami nagy szám, a leggyengébb a sorozatban, de nem Levin hiánya miatt lett rossz / gyenge, hanem mert X fejlesztőcsapat Y vezetővel az élen olyanra készítette el, amilyen lett. Ettől még Y stúdió csinálhatja zseniálisra az új részt - hol van az megírva, hogy ilyesmit csak Ken Levine követhet el???
Aug 12., Wednesday 11:49 #7
Válasz multishoot (#6) üzenetére
Ezt mondd az Assassin's Creednek vagy akármelyik Ubisoft franchise-nak. Ha ott tud működni, itt is tud. Szerintem ha a környezetet jól eltalálják és a sztori is érdekes lesz, az már elviszi a hátán a dolgot. Az Infinite is igazán ezekben volt erős, a gameplay valóban nem volt nagy durranás.
I am such a B.A.
[46] multishoot
Aug 12., Wednesday 11:34 #6
Válasz ne5h (#5) üzenetére
De pont ez benne a buktató is. Hogy hiába lenne cserélve benne, akár “minden” elem is, ha az alappillérek (disztópikus város, zsarnoki uralom, varázsvilág) ugyanazok. Valahogy nem érzem azt, hogy ez 4.-jére is működne.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
Aug 12., Wednesday 11:09 #5
Válasz multishoot (#4) üzenetére
Az Infinite végi infinte lighthouse-okkal szerintem annyi folytatást csinálnak, amennyit akarnak. Már ha azt a vonalat viszik tovább. Ennek persze nem kell azt jelentenie, hogy abban is Booker és Elizabeth a főszereplő, de elég szépen behozták a saját játékukba a multiverzumot.
I am such a B.A.
[46] multishoot
Aug 12., Wednesday 11:05 #4
Pont egy hete végeztem először az Infinite-tel, de nálam nem volt olyan pozitív a végeredmény. A történet bár jó volt (főleg a befejezés), de a játékmenet viszont elég tré... szóval engem csak akkor érdekelne egy új rész, ha ezt a részét is rendbe szedik. Viszont... van ebben még egy folytatás? Ahhoz már a sztorit is radikálisan újra kell fabrikálni, mert még egy utópia és királybukás... nem lenne túl eredeti, nélküle meg ugye mitől Bioshock. Nem lennék a készítők helyében.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[48] soliduss
Aug 12., Wednesday 10:44 #3
Válasz zaz (#1) üzenetére
egyet értek veled.. maximum egy copy pastet-t tudnának csak csinálni.

Az 1 és a 3 olyan minőséget képviselt anno ,hogy kegyetlen. Ken L. meg nálam Kojimaval együtt az előző gen hall of fame játéktervezője....
Aug 12., Wednesday 10:39 #2
Válasz zaz (#1) üzenetére
Én simán elfogadnék még egy BioShock 2-t, ha olyan szintű áramvonalasítást tudna hozni, mint annak idején a 2 az 1 után.
I am such a B.A.
[73] zaz
Aug 12., Wednesday 10:37 #1
Ken Levine? Nem?
Köszi. nem kell még egy Bioshock 2
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Friss hírek

11 | Gamer365 podcast 2020 szeptember - jövőbe tekintve

Podcast a felhőből, ismét online nyomultunk podcastországban - sajnos a koronás még mindig felülírja élő találkozós terveinket. De ez maximum csak a hangminőségben mutatkozik meg, ismét izgalmas témákat hozunk, a nextgennel a főszerepben.

88 | [Nyerd meg!] Untitled Goose Game (SORSOLÁS)

Dupla gágogó - Switch és PS4 platformokra nyerhetsz egy-egy Untitled Goose Game játékot, amelyet a szeptemberi frissítésnek köszönhetően kooperatívan is játszhattok! A játékunk külön fut a "maradj otthon" sorsolástól, így bátorítunk mindenkit az aktív részvételre! A felajánlott nyereményekért hatalmas köszönet illeti a Magnew csapatát!

44 | [Nyerd meg!] Sayonara: Wild Hearts (SORSOLÁS!)

Dupla dinamit - Switch és PS4 platformokra nyerhetsz egy-egy Sayonara: Wild Heartsot! A játékunk külön fut a "maradj otthon" sorsolástól, így bátorítunk mindenkit az aktív részvételre! A felajánlott nyereményekért hatalmas köszönet illeti a Magnew csapatát!

pc,ps4 0 | Panzer Dragoon: Remake PS4-re is!

A sárkányok kitörtek a hibrid konzolból. Nagyobb képernyőre vágynak!

pc,xbox1 0 | The Medium: hol ér véget a valóság?

Az új mozgókép elejt néhány információt a játék hátteréről.

pc 0 | Baldur’s Gate III: egy hét múlva próbakör

Apróbb csúszást követően érkezik a korai hozzáférésű változat.

pc,xbox1,ps4,wiiu 0 | Ghostrunner: Switch változat érkezik!

A Nintendo hibrid konzolján is támad hamarosan a cyber nindzsa.

pc,xbox1,ps4 1 | No Man’s Sky: Origins megjelenés

Elérte a 3.0-ás verziószámot a Hello Games projektje.